Sada je: 13 kol 2026, 09:49.

osobni asistent

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

osobni asistent

PostPostao/la matea_vu » 20 svi 2009, 22:49

imam djete koje polazi u prvi razred i kojem je potreban osobni asistent.Dok.mi je rekla kad smo bili na cjepljenju
da če napraviti papire za osobnog asistenta ali da ga malo tko dobije a i ona kaže da maloj treba,dali tko ima kakvih iskustava s tim.Ja se jako bojim polaska u školu jer nije išla ni u vrtić niti se odvajala od mene zbog svoje bolesti.pliz pomoć
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: osobni asistent

PostPostao/la Lidija » 20 svi 2009, 23:27

da li si iz Zg ili ne ?
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la matea_vu » 20 svi 2009, 23:28

nisam iz zg.
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 21 svi 2009, 07:29

Ovisi da li je u tvom mjestu, gradu, županiji asistent zaživio.

No, nekakav prvi korak je kontakt sa skolom i razgovor tamo.

Ono sto je cinjenica - zakonska regulativa jos nije do kraja rijesena.

Ako zelis, mozes me nazvati na 3014458 ili 091 5445295 (brojevi udruge). Tako bi mozda brze vidjeli kako krenuti
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la matea_vu » 21 svi 2009, 22:43

nazvat ču te čim stignem u koje ti je vrijeme najbolje
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 29 svi 2009, 09:05

Mene isto zanima vezano oko osobnog asistenta,jer i moj sin ove godine kreče u prvi razred,rečeno mi je u školi da trebam donijeti preporuku ,pa da če oni vidjeti kako dalje,jer da sve sve ovisi o gradu ,dali je voljan dati novčanu pomoč za asistenta u nastavi,preporuku imam,kako dalje,jer sad trebam čekat,da vidim dali če oni to sredit ili....?!
Pregovaram sa školom da mu prvi razred umjesto na katu,prebace u prizemlje,ali ravnatelj kaže ,javite se pedagogici,pedagogica ,ravnatelju,eto toliko o nečemu šta je tako jednostavno za napravit ,kako se komplicira.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 29 svi 2009, 13:16

pa zašto da bude jednostavno kad može biti komplicirano kod nas je tako u svemu na žalost.,i ja čekam odgovor
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 29 svi 2009, 20:20

Matea-vu,dali si šta saznala kako ide procedura oko ostvarivanja prava za osobnog asistenta,šta dalje kada priložimo preporuku da je dijetetu potreban asistent u nastavi?
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 29 svi 2009, 21:01

enđi meni je dr što je cjepila malu rekla da ona predaje molbu i onda oni procjenjuju ali mi kaže da ne zna da je itko dobio neznam možda se razlikuje od grada do grada ako što saznam javim ti odakle si ti ,ja ču ih zvati iduči tjedan pa ti napišem :mah
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 30 svi 2009, 07:48

Matea_vu,jeli misliš to da ti je pedijatrica dala preporuku?Molim te čim nešto saznaš ,javi se!
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 30 svi 2009, 13:36

imaš pp Enđi
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 31 svi 2009, 22:56

pa stvarno ne vjerujem da je toliko komplicirano premjestiti nastavu u prizemlje :roll: zar je to toliko tesko? joj oko cega se tu kod nas prave problemi,da to netko izvana vidi mislio bi da jos nismo iz spilje izasli :roll:
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enđi » 01 lip 2009, 10:35

lulamae je napisao/la:pa stvarno ne vjerujem da je toliko komplicirano premjestiti nastavu u prizemlje :roll: zar je to toliko tesko? joj oko cega se tu kod nas prave problemi,da to netko izvana vidi mislio bi da jos nismo iz spilje izasli :roll:

Znaš kako je kod nas kada ti netko priča kroz šta prolazi ,ne možeš vjerovat da je tako,ali kad ti ideš , uvjeriš se da je kod nas stalno po principu iskompliciraj tamo di nije komplicirano,tako i za taj prvi razred za koji ja još ne znam šta če bit i dali če shvatit da za mog sina to puno znači,a da njima to ne prestavlja ništa ,da prvi razred prebace u prizemlje.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lea.marijela » 08 lip 2009, 14:53

Ajde sad i meni malo pojasnite. Ja sam tj. mama o kojoj pričam je iz zaprešića i ima djete koje već ide u školu al imaju užasno velikih problema sa svim i svačim. Kad sam spomenula asistenta šokirali su se jer nikad nisu čuli za to, pa dajte malo informacija.
Dakle kad je djete u kolicima i ima problema oko učenja i inog kako da pokrene stvar oko osobnog asistenta. Vjerujem da nije dovoljno samo naći ga i doć u školu i reći eto od sutra uz moje djete u razredu sjedi xy.
Da li to netko mora preporučit i ima li kakav članak nekog pravilnika ili zakona na koji se ljudi mogu pozvat?????

Uzimam u obzir da ga je teško naći i isfinancirat al ljudi su ak sam dobro shvatila voljni sami financirat asistenta samo neznaju kako pokrenut stvar.
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 08 lip 2009, 16:07

potrebu za osobnim asistentom pokreče škola tj.pedagogica u suradnji sa školskim doktorom ja sutra vodim malu na upis pa ču javiti šta su mi rekli jer je pedagogica zatražila za malu o.a prije 1 mj. pa da vidim šta su odlučili
pa ču vam napisati jer po novom zakonu bi trebala dobiti o.a
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 08 lip 2009, 19:01

Javi se i mene zanima,ja sam danas nosila u školu papir sa preporukom za osobnog asistenta ,ali nisam našla pedagogicu,tako da ništa ne znam šta če bit s tim.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 09 lip 2009, 18:24

enđi jel si ti upisala malog u školu ja sam je danas vodila na upis
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 10 lip 2009, 12:18

matea_vu je napisao/la:enđi jel si ti upisala malog u školu ja sam je danas vodila na upis

Jesam ,prošli smo sistematski i testiranje u školi,jutros me je zvala defektologica iz škole,da u petak moram na komisiju ,jer smo tražili osobnog asistenta,tako da cemo sada vidit šta ce bit od toga.

Jesi li ti prošla ovu komisiju ili netko od mama na forumu?
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 10 lip 2009, 17:54

meni nisu rekli da moram na komisiju nego da još nije stiglo rješenje jel onima u državnoj upravi nije sve jasno
pa su zvali i školu jer nisu upoznati sa tim zakonom pa znaš da je kod nas sve tako a zašto ti moraš na komisiju
nije mi jasno meni nije rekla da moram ič nego da čekase odobrenje :dunno
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 10 lip 2009, 19:21

matea_vu je napisao/la:meni nisu rekli da moram na komisiju nego da još nije stiglo rješenje jel onima u državnoj upravi nije sve jasno
pa su zvali i školu jer nisu upoznati sa tim zakonom pa znaš da je kod nas sve tako a zašto ti moraš na komisiju
nije mi jasno meni nije rekla da moram ič nego da čekase odobrenje :dunno

Ma ni meni nije jasno,jutros me je zvala defektologica iz škole i rekla da u petak kao ja dođem sama i njoj i doktorici školske medicine moram objasniti zašto mom sinu treba osobni asistent.Predala sam ja i preporuku napismeno da mu je potreban osobni asistent,a sada šta je ovo ni sama ne znam,jer je i meni sve ovo novo ,a nikoga nemam da ga pitam o čemu se tu radi,ovo ispada kao jedan vid vještačenja kao pri centru.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 10 lip 2009, 21:00

pa ajd samo da ti odobre meni je pedagogica rekla da je rješenje več trebalo doči al neznam šta čekaju
nazvat ču za koji dan da opet vidim javi mi u petak da vidim šta su ti rekli
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 10 lip 2009, 21:28

cure, o kakvom zakonu vi pričate? Ja nisam upoznata da je asistent uveden u Zakon, samo u Pedagoški standard u čl 15 kaže
(7) Škola može osigurati pomoćnika u nastavi, prevoditelja znakovnog jezika i osobnog pomoćnika učenicima kojima je rješenjem o primjerenom obliku školovanja potrebna pomoć u učenju, kretanju i obavljanju školskih aktivnosti i zadataka.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lea.marijela » 11 lip 2009, 11:30

matea_vu i enđi dajte malo još pomozite?!
Čiju preporuku ste nosile pedagogici (pedijatricinu?)
Kuda to pedagogica šalje zahtjev i kakvo rješenje to očekujete??????
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 11 lip 2009, 21:45

lea.marijela je napisao/la:matea_vu i enđi dajte malo još pomozite?!
Čiju preporuku ste nosile pedagogici (pedijatricinu?)
Kuda to pedagogica šalje zahtjev i kakvo rješenje to očekujete??????

Ja ti mogu reč za sebe,ja sam nosila preporuku od defektologice kod koje smo išli ,to sam predala pedagogici;zvali su me iz škole da sutra dođem na komisiju na kojoj trebam ja sama doč i tu čeme školska defektologica i doktorica školske medicine propitivati zašto je mom sin potreban asistent i valjda skodno njihovom mišljenju izdati rješenje;sutra ču više znat.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 11 lip 2009, 21:47

nadicab je napisao/la:cure, o kakvom zakonu vi pričate? Ja nisam upoznata da je asistent uveden u Zakon, samo u Pedagoški standard u čl 15 kaže
(7) Škola može osigurati pomoćnika u nastavi, prevoditelja znakovnog jezika i osobnog pomoćnika učenicima kojima je rješenjem o primjerenom obliku školovanja potrebna pomoć u učenju, kretanju i obavljanju školskih aktivnosti i zadataka.

Ma ne pričamo ja i matea_vu da je osobni asistent ušao u Zakon,nego ovdje prvenstveno iznosimo naše iskustvo oko ostvarivanja prava na osobnog asistenta ,jer izgleda da svaka škola ima svoja pravila.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 01 srp 2009, 21:58

enđi evo ja dobila rješenje i zvala školu kažu da če mi oni nač asistenta i da je osiguran novac jer si
ti šta sredila :mah
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 02 srp 2009, 15:52

matea_vu je napisao/la:enđi evo ja dobila rješenje i zvala školu kažu da če mi oni nač asistenta i da je osiguran novac jer si
ti šta sredila :mah

Bok matea_vu,

ja sam dobila riješenje da je njemu potreban asistent,ali ništa ne znam za sada,jer mi je rečeno da škola za asistenta nema novaca,nego da trebam čekati 9.mjesec kada če biti raspisani natječaji za dodjelu donacija.
Drago mi je za tebe,sada si mirna šta se tiče toga i ne trebaš se brinuti dok je u školi,svaka im čast!
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 02 srp 2009, 17:31

matea-vu..to su super vijesti!bas mi je drago!
enđi..nadam se da ce i vama proci sve ok.. ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 02 srp 2009, 21:56

matea, :joy ,baš mi je drago! :srca
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lamb » 02 srp 2009, 21:59

matea super za osobnog asistenta-eto jedna briga manje! :joy