Sada je: 02 kol 2026, 21:18.

najljepše plaže Hrvatske

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

najljepše plaže Hrvatske

PostPostao/la Ciara » 09 srp 2009, 08:04

eto pročitala sam članak jutros gdje je plaža Zlatni rat na Bolu proglašena najljepom plažom u Europi
ja ne mogu opisati svoje razočaranje kad sam stigla na Bol, slike nemaju veze sa plažom, nakon pola metra
već je voda dosta duboka, malo mjesto
mislim da nikad nisam imala veća očekivanja za neko mjesto a ni veće razočaranje

znam da nitko od nas nije bio na svim plažama naše zemlje i nemomamo svi iste ukuse i očekivanja ali možda bi mogle napisati koje plaže su nas se dojmile a koje ne

ja sam definitvo za Makarsku rivijeru iako i ona ima svoj minus a to je gužva
od nekih stjenovitih plaža malo manje gužvoće mi je ostala u sjećanja plaža na Cresu
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: najljepše plaže Hrvatske

PostPostao/la eli » 09 srp 2009, 08:19

meni je rt kamenjak daleko najljepši, ali sam prelijena da bi češće tamo odlazila.
volim stijene i duboko more, mrzim pijesak i ne volim kamenčiće.
eli
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 09 srp 2009, 08:24

slika
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Ina66 » 09 srp 2009, 08:29

Ciara je napisao/la:eto pročitala sam članak jutros gdje je plaža Zlatni rat na Bolu proglašena najljepom plažom u Europi
ja ne mogu opisati svoje razočaranje kad sam stigla na Bol, slike nemaju veze sa plažom, nakon pola metra
već je voda dosta duboka, malo mjesto
mislim da nikad nisam imala veća očekivanja za neko mjesto a ni veće razočaranje

viodiš kako smo različiti - meni je Bol tj. Zlatni rat prekrasan i mislim da slika baš odgovara stvarnosti - valjda zato što sam odavde pa znam kako priroda (čitaj: vjetar) čini svoje
a s druge strane, plaže Makarske rivijere su mi tako-tako. ove po naseljenim mjestima su mi lijepe samo kad nema turista, ali kad su na njima ljudi poslagani ko sardine :ne

plaže južne strane Hvara su mi prekrasne, ali to je puno malih plažica, a definitivno najljepša (izdaleka) mi je uvala Srebrena na Visu. izbliza su ti bijeli obluci veličine nojevog jaja :mrgreen:

edit: našla sam i opis na webu
Geografska posebnost mjesta očituje se u više no razvedenoj obali s brojnim rukavcima po kojima je ovo nekadašnje ribarsko naselje i dobilo ime. Zapravo, Rukavac je smješten na jednoj strani manjeg poluotoka na kojem se svojom ljepotom ističe nekoliko plaža. A, ona najpoznatija nosi naziv Srebrna.
Kao što i sam naziv upućuje plaža je dobila ime po velikim srebrno-bijelim oblutcima koji neodoljivo podsjećaju na gigantska jaja odavno izumrlih dinosaurusa. Iz njih izranja živahno zelena borova šuma stvarajući duboki hlad za sve one koji se ne žele direktno izlagati zrakama neumoljivog ljetnog sunca. Pored oblutaka smještenih na središnjem dijelu plaže, na jednoj strani se prostiru velike kamene ploče, dok na drugoj iz mora strše klisure budeći asocijacije na keltsko-nordijske fantastične priče.
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Tinica » 09 srp 2009, 08:38

Uverljivo najljepša plaža mi je Proizd... :kiss na Korčuli.. http://click4you.com/zagreb/main.do?lan ... tartPage=1
Uvala žitna je isto prekrasna...
Na Makarskoj rivijeri najljepši dio mi je onaj ispod hotela Berulia... :proljece
Rt Kamenjak isto ima svoje čari, istina nisam već bila godina ali sječam se da mi je prije 10 godina to bio raj... netaknuta priroda...
Volim Lokrum...
Zlatni rat je i mene jako razočarao no mislim da je razlog tome prevelika gužva na samoj plaži... makar mi je more prekrasno, onaj vjetar ima svoje čare, pa one borove šumice...
Ma ima puno lijepih mjesta samo treba znati što se očekuje od mjesta i od same plaže, netko voli pjesak, netko kamen, netko šljunak i kamenčiće, drugi pak divlje stijene onako više robinzonski...netko uvale, netko obožava izležavat se na plaži usred gužve... treba samo znati po kojim kriterijima se traži...
Meni je i Zrče u Novalji prije 10 godina bilo nešto najljepše što sam vidjela...i niti jedna druga plaža na pagu nije se mogla mjeriti sa njom...
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ANA CASH » 09 srp 2009, 10:39

meni su najljepše plaže na otoku krku, po cijeloj dužini
jao jedva čekam da idem :joy
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinky » 09 srp 2009, 15:02

definitivno plazice po palmizani. najdivnije more koje sam u zivotu vidila

http://www.palmizana.hr/Dynamic/ListIte ... ID,24.html
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la saptacica » 09 srp 2009, 15:14

Ina66 je napisao/la:plaže južne strane Hvara su mi prekrasne, ali to je puno malih plažica, a definitivno najljepša (izdaleka) mi je uvala Srebrena na Visu. izbliza su ti bijeli obluci veličine nojevog jaja :mrgreen:

Sve potpisujem :) !
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Beppa Joseph » 09 srp 2009, 15:28

I ja potpisujem za Hvar...

Dubovica, Milna, Mekićevica...imaju tako prekrasno kamenje (ogromne oblutke) da stoji natpis u kojem mole ljude da ih ne odnose. S druge strane Hvara lijepa je i Stiniva.

Onda Srebrena na Visu i još par plaža kojima se ne mogu sjetiti imena, za one koji vole pijesak to su najljepše plaže na kojima sam bila.

Rt Kamenjak smo otkrili prošle godine kad smo doselili u Istru i to nam je sad najdraže vikend odredište. Svaki put otkrijemo još neko prekrasno mjesto ili uvalu na rtu.

Palmižana je samo jedna uvala na Sv. Klementu, najvećem otoku Paklenjačkog arhipelaga, meni nije osobito lijepa (možda jer sam očekivala previše zbog razvikanosti), najljepše mi je na Momića poljima i Okoriji.

I naravno Kornati, nevjerojatno je bilo plivati dok je oko mene iskakalo jato ribica. Nevjerojatno bistro i prekrasno :srca

Ali za mene prvo mjesto među plažama zauzima mala "gradska"plaža u Betini na Murteru gdje sam naučila plivati. Tek kad sam prije par godina shvatila kako je neugledna. Ali je moja :srca :srca
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la lamb » 09 srp 2009, 15:49

meni je Makarska rivijera :1 ,plaže su predivne,more je čisto! Brač super. potpis na inu66-plaže s južne strane Hvara, Zlatni rat,
Palmižana na Hvaru,tj.Paklenički o.,općenito plaže na Visu,plaža u Biogradu n/m,zatim Primošten,Gajac,Novalja na Pagu-Zrće,gužve ajme-super dok sam bila cura ali sada sa malom bebom :ne ,Pašman mi je divan.
Zadnja izmjena: lamb; 11 tra 2016, 22:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
lamb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 09 srp 2009, 16:20

Uvjerljivo najljepše plaže na Makarskoj rivijeri su male šljunčane uvalice među stijenama ispod Dubaca, između Krvavice i Makarske. Ljepota je u nepristupačnosti, ne može se autom doći tamo već se mora dobar komad puta hodati uskom stazicom ispod stijene koja izgleda mjestimično kao da će te preklopiti po glavi :shock: a onda se spuštati pažljivo niz strminu cca 10 m visoku i paziti da se ne skotrljaš. Ali vrijedi truda. :srca Zbog ove nepristupačnosti tamo su izuzetno rijetki ljudi s malom djecom, plaže su male i intimne, za neku gužvu nema ni mjesta. Tiho je i mirno, samo sitni mekani obluci prepuni školjkica i kristalno čisto more.
Lijepe plaže su mi i u Brelima i Tučepima no gužva, gužva, gužva.:(
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la TiFilMama » 09 srp 2009, 17:13

meni je jako lijepa jedna plaza na malom losinju
ne znam kako se zove, oblutci su na plazi
i ta plaza nije bas nesto usput, pa jako malo ima ljudi na njoj

ali mene zanima da mi preporucite plaze u istri, ako moze oko poreca
jer ove plaze u porecu- hotelski tip plaze-riva i more, meni je koma :roll:
u more se ulazi s ljestvama, ili stepenicama :roll:
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 09 srp 2009, 17:32

u Poreču sam provela djetinjstvo, tamo nema nekih lijepih plaža ni vode koja nije muljevita

tamo iza svih laguna možda, nekad je bila lijepa plaža
prošle godine sam se kupala na gradskoj vidno razočarana
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TiFilMama » 09 srp 2009, 18:05

a moze onda neke plaze u istri?
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 09 srp 2009, 19:23

Zuljana - Peljesac
slika
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Rogue » 09 srp 2009, 20:19

Borće kraj MIlne na Hvaru
slika

Jagodna kraj Brusja na Hvaru
slika
slika

Te izdvajam jer su jos pomalo neotkrivene od turista pa osim u moru uzivam i u miru.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinky » 09 srp 2009, 21:16

Barbi je napisao/la:Uvjerljivo najljepše plaže na Makarskoj rivijeri su male šljunčane uvalice među stijenama ispod Dubaca, između Krvavice i Makarske. Ljepota je u nepristupačnosti, ne može se autom doći tamo već se mora dobar komad puta hodati uskom stazicom ispod stijene koja izgleda mjestimično kao da će te preklopiti po glavi :shock: a onda se spuštati pažljivo niz strminu cca 10 m visoku i paziti da se ne skotrljaš. Ali vrijedi truda. :srca Zbog ove nepristupačnosti tamo su izuzetno rijetki ljudi s malom djecom, plaže su male i intimne, za neku gužvu nema ni mjesta. Tiho je i mirno, samo sitni mekani obluci prepuni školjkica i kristalno čisto more.
Lijepe plaže su mi i u Brelima i Tučepima no gužva, gužva, gužva.:(

hmm dubci nisu izmedju krvavice i makarske, ali to gdje se treba verati fakat zvuci ko dubci (dubci su tamo gdje se skrece prema sestanovcu i auto putu)

kad vec spominjes krvavicu, spusti se sa magistrale, put se dijeli na krvavicu na lijevo i na bratus na desno
i to je mali raj, bratus
http://www.ceres.sk/index.php?page=8&loc=351
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la šiljo » 09 srp 2009, 21:21

eli je napisao/la:meni je rt kamenjak daleko najljepši, ali sam prelijena da bi češće tamo odlazila.
volim stijene i duboko more, mrzim pijesak i ne volim kamenčiće.

Potpisujem!
slika
šiljo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lenkica » 10 srp 2009, 11:05

moj djecak je napisao/la:Zuljana - Peljesac
slika

Potpisujem
Lenkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 10 srp 2009, 11:23

Ma da, zabunila sam se, htjela sam reći ispod Kuka a ne ispod Dubaca. :oops: Ali dobro sam opisala, između Krvavice i Makarske.
Bratuš je možda zgodan naizgled ali ima izuzetno zagađene more budući da nema kanalizacijski odvod duboko u Brački kanal kao što imaju druga mjesta na Makarskoj rivijeri već se kanalizacijske vode ispuštaju direktno u more kod obale. Isti je slučaj i sa Drašnicama, kanalizacija u plićak, zagađeno. Turisti to ne znaju.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la TiFilMama » 10 srp 2009, 11:44

moze malo info o tom rt kamenjaku?
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la patkica » 10 srp 2009, 13:53

Ides do Premanture, i slijedis putokaz. Racunaj da nema bas hlada, pa je pogotovo s djecom preporucljivo ili ranije ujutro ili bas predvecer. Hm, za hlad govorim po sjecanju.
patkica
svizac

PostPostao/la TiFilMama » 10 srp 2009, 13:54

a kakva je plaza na tom kamenjaku?
stijene, sljunak, oblutci.... :mrgreen:
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la patkica » 10 srp 2009, 13:56

stijene kamene :)
patkica
svizac

PostPostao/la Hajdi » 10 srp 2009, 14:00

Meni je divna plaža u Baški ali gužva je u sezoni nevjerojatna. Obožavam sitne oblutke i sitni pijesak u moru, a dubina se blago spušta.

slika

Inače u okolici Baške ima divnih plaža koje su dostupne samo barkom ili malim brodićem. Dvije takve su Vela i Mala Luka.

Nudistička plaža Bunculuka.
slika
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 10 srp 2009, 14:16

Ima hlada na nekoliko plaža (pretpostavljam da neće na sam vrh Kamenjaka ispod Safari bara), ali na većini dalje od mora, ova prva slika gore je Kamenjak,
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la VIPmama » 10 srp 2009, 14:19

Recimo na toj gore plaži što sam stavila sliku ima čak i odmah uz ove predivne valove, ali treba rano doći, a nekih 6-7 metara od mora je baš gusta šuma (skroz se može autom blizu, ne treba daleko teglit stvari)
I na kontra strani rta (od ove plaže) je debeli hlad, ali tamo je nekih 50 m od mora. stavim sliku

Evo Slikano s nogama iz mora

:srca :

slika
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la VIPmama » 10 srp 2009, 14:22

TiFi vidi gore, oblutci :dada
Vrag nosi Pradu
VIPmama