Sada je: 25 srp 2026, 17:00.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

da moje dijete pojede smoki palo bi u anafilaktički šok - izvolite smoki maknuti tamo gdje ga moje dijete ne može dohvatiti. Ostali neka ga jedu ako treba s ormara.ivana7997 je napisao/la:neka jede kod kuce prije polaska.

my nije stvar u gladi, ne jede ona jer je gladna nego jer vidi hranu i mora probati. jednom je pokazivala na bananu i vikala 'nana, nana' i navalila, a dobra domaćica joj je ogulila bananu od koje je onda pojela jedan griz i počela pljuvati. isto je sa svime - ona bi sve probala, ponešto pljune, a ponešto nastavi jesti (jerbo joj je fino, a nije navikla jesti čokoladu, sladoled i sl.)
dakle, može ona 5 obroka pojest prije polaska, svejedno će posezati za ponuđenim.

).
mamashnita od noje je napisao/la:
u cemu je, ustvari, problem?

hocu reci, svima nam djeca idu na rodjendane, u goste i sl. i ako nije rijec o alergijama i slicnim ozbiljnim stvarima zbog kojih je vazno ekstremno paziti na prehranu djeteta, trebamo biti malo labaviji nego sto smo u vlastitom domu i za vlastitom trpezom

)
mamashnita od noje je napisao/la:hocu reci, svima nam djeca idu na rodjendane, u goste i sl. i ako nije rijec o alergijama i slicnim ozbiljnim stvarima zbog kojih je vazno ekstremno paziti na prehranu djeteta, trebamo biti malo labaviji nego sto smo u vlastitom domu i za vlastitom trpezom.

prije ništa od toga nije fermala ni pol posto

nekad me baš živcira kad joj donose/gule/otvaraju sve na što pokaže (bilo to zdravo ili nezdravo) iako ja IZRIČITO govorim nemojte, nije gladna, samo će pljunuti

ali u tome treba naći mjeru i pravi način, mislim.

kimama1 je napisao/la:ali u tome treba naći mjeru i pravi način, mislim.
prvo se nađe mjera i način doma. dakle, dijete ne jede doma svaštarije, kupujemo toga što manje i držimo se zdrave hrane, ako na to brijem
a kad se ide na rođendane i fešte, ne branim joj da jede što god hoće, rođendani nisu svaki dan i neće joj biti ništa.
to se za mene zove prava mjera i pravi način. pola palačinke, komad torte- sve to može biti i večera, svako toliko.
kad moje dijete ima rođendan, iznesem ono što sva djeca vole, a tu ima i nezdrave hrane, naravno. i apsolutno ne pitam smijem li što nuditi
kad mama brani određenu hranu djetetu jer se to "ne uklapa u naš meni", onda mama i sjedi za cijelo vrijeme trajanja rođendana te ona miče ručicu svog djeteta kad posegne za smokijem jer ja bogme neću.
ako ima djece alergičara među uzvanicima, onda neću UOPĆE ponuditi to što njemu škodi, NIKOME.
Sva ta brija oko klope prođe već sa 3 -4 godine, kad dijete krene u vrtić i počne ostajati u igraonicama samo, bez hiperprotektivne zabrijane mame:wink

zbog toga šta doma to baš i ne jede, na fešti mu ne može puno toga stat, nije baždaren na puno. I eto.
frrr je napisao/la:ma nije samod o zdravog i nezdravog il do toga da mene boli da ona pojede palačinku ili kolač...i znam da to rade iz dobrih namjera i svi žele bit dobri domaćini, osobito kad im dođeš s bebom
ali ima ljudi koji bi djetetu izvukli i dali sve na što pokaže prstom..pa trgaju i cvijeće iz vrta i skidaju s police svaku figuricu/zdjelicu/đinđu na koju ona pokaže prstom ili pokaže neki interes...a isto rade i s hranom...pa ju uzmu da ja 'popijem kavu u miru' pa joj dopuste da razvlači hranu po stolu jer, eto, to je beba i to je njima zanimljivo i slatko. i uopće me ne doživljavaju ako ja kažem da joj ne daju sve što poželi i da joj ne dozvole da im rasipa štapiće po podu (a to je baš napravila sa štapićima sad kad smo bili u gostima). jer valjda žele bit pristojni i misle, k'o što reče bubidea, da ja to sve govorim eto iz nekakve pristojnosti...
i ne znam kako se postaviti u tim situacijama, kako da me doživljavaju...
naravno da nemam ništa protiv da jede koješta u gostima i na rođendanima. ali, zar vi ne povlačite baš nikakvu granicu? u gostima je sve dopušteno? ili ja stvarno brijem?
frrr je napisao/la:ako ja kažem da joj ne daju sve što poželi i da joj ne dozvole da im rasipa štapiće po podu (a to je baš napravila sa štapićima sad kad smo bili u gostima). jer valjda žele bit pristojni

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.