Sada je: 09 kol 2026, 20:01.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

, pogotovo te od voća ili npr. mrlje od čobanca/gulaša i sl. Za mrlje od krvi je ponekad dovoljno odmah mrlju staviti pod mlaz hladne vode i istrljati. Mene zanima kako skinuti sa zida mrlju od ubijene muhe ili komarca koji se napio krvi a da se ne oljušti boja zida?mrava je napisao/la:[Mene zanima kako skinuti sa zida mrlju od ubijene muhe ili komarca koji se napio krvi a da se ne oljušti boja zida?
Ma šalim se, al ne vjerujem da postoji odstranjivač mrlja od rascopanih kukaca. Iako bi nam to svoma dobro došlo.
Mrlju od "suhog komarca" skinem tako da pustim da se osuši i onda samo pamučnom krpicom uklonim, ali ona od netom nahranjenog stvarno ide teže!

I-STA je napisao/la:mrava je napisao/la:[Mene zanima kako skinuti sa zida mrlju od ubijene muhe ili komarca koji se napio krvi a da se ne oljušti boja zida?
Super krečkom!Ma šalim se, al ne vjerujem da postoji odstranjivač mrlja od rascopanih kukaca. Iako bi nam to svoma dobro došlo.

Barbi je napisao/la:Kad bih pregledala svaki komad odjeće prije stavljanja u perilicu i natrljavala tim čudom vjerujem da bih imali puno manje fleka. No nisam ja toliko revna domaćica.
...Tak je i kod mene...
palunkica je napisao/la:Ja to pobrišem mokrom, iscijeđenom vaticom. I nikad niš ne ostane, možda se skine onaj sasvim površinski sloj boje ali izgleda OK. I svi su zidovi čisti

). Na svaku mrlju stavi se nekoliko kristala te kiseline, navlaže se ili se cijeli odjevni predmet namoči u sapunicu i dobro propere. Radite oprezno s oksalnom kiselinom, jer ona može ostaviti ružne mrlje na tkanini. 

lilly777 je napisao/la:Barbi je napisao/la:Kad bih pregledala svaki komad odjeće prije stavljanja u perilicu i natrljavala tim čudom vjerujem da bih imali puno manje fleka. No nisam ja toliko revna domaćica.
...Tak je i kod mene...

Barbi je napisao/la:Što se tiče dječjih mrlja, meni je vrlo efikasno sredstvo za mnogo fleka dr. Beckmans odstranjivač mrlja, ima ga u DM-u, uska bijela boca sa čepom-četkicom. Kad se to natrlja na svježu fleku (neopranu) u velikoj većini slučajeva fleka nestane. Eeeee, tu je mali problem, ja vrlo često ne uočim fleke dok su svježe nego tek nakon pranja i sušenja, takve oprane i osušene postanu okorjele i nema ih šanse oprati ničim.![]()
Kad bih pregledala svaki komad odjeće prije stavljanja u perilicu i natrljavala tim čudom vjerujem da bi imali puno manje fleka. No nisam ja toliko revna domaćica.
ja nekad natrljam odmah, nekad netom prije pranja...prevelik je to protok odjeće i mrlja da bih studiozo pratila rezultate..

,nije pomogao ni onaj dr.B iz DM-a.Eto bas zbog cokolasnog sladoleda L. majca zavrsila u smecu, nakon bioshouta, vanisha, sapuna, deterdjenta, oprana na 95 (bijela obicna Benetton majca) ostale mrlje, razljutila se i bacila ju
Nije mi jasno kako kada je bio suk i spremlje potom u ormar nakon povratka s mora
i na posteljini i na ručnicima
letos u selu smo tako oprale zilion fleka. znaci, namazemo, malo istrljamo, ostavimo na suncu da se osusi, onda pravac masina ili kako ko vole 

MaloZlo je napisao/la:Julishka jel to onaj zuti sapun koji popuca i izgleda star sto godina?
Ako je,i s tim sam probala,al tempere/vodene bojice se ne daju,odustala sam

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.