Sada je: 10 lip 2026, 18:11.

IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

PostPostao/la lulamae » 25 kol 2009, 18:22

hehehehhhheheh..(za zubara)

talab..stvarno post prsti od srece..bas mi je drago..i sigurno da uzivate i ovako cak iako se ne mozete mirno izlezavati..e da je meni tih briga ;-)
a kaj se tice mononukleoze,mi smo ju isto zaradili na moru,dok je jos imao godinu dana..i bio je presmijesan s osipom jer su mu dali krivi lijek u zadru..no,nista drugo tu nije bilo smijesno..al bit ce sve ok..adrian se oporavio premda je odmah sa zarazne bio prebacen na saltu zbog upale bubrega i jos neceg...sve je proslo ok,tako da bu i s vama sve ok,samo mirujte puno ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 25 kol 2009, 21:40

Žao mi je zbog Lare. :( Ali mi je drago što vam je bilo lijepo na moru i što se ona tako fino osamostalila, a iznad svega me veseli koliko uživate u svojim klincima! Velika pusa Lari i njenom braci :kiss .
MI smo se vrtili s Goljaka. Dobro je što su većinom svi bili zadovoljni s Mardži, najviše logopedica, jer se moja frajerica popčela truditi ispuštati poneki glasić i iako se zasad radi uglavnom o vokalima "a" i "e", ipak je to počeo ličiti na ono što se od nje traži. Vrijeme je godišnjih, pa smo osim logopedice imali sve nove terapeute, ali stvarno su svi bili super i uspjeli su s Mardži uspostaviti dobar kontakt. S fizioterapeutom sam posebno oduševljena. NIje se obeshrabrio zbog toga što se princeza cijelo vrijeme derala, uspio je pouno toga odraditi s njom, zapravo je uspio od nje dobiti sve što je htio i to ništa na silu. Ona se derala, ali je napravila što je trebalo. Osim toga, svaku je pojedinu vježbu objašnjavao - što treba napraviti, ako to dobiti od nje i kad se dere, što s time postižemo, baš sve. Dao mi je i neke savjete za kasnije, kad bude školske dobi, jer se u međuvremenu vjerojatno nećemo vidjeti, budući da je bio samo na zamjeni.
Od sad ćemo ići samo dva puta godišnje. Doktorica kaže da s obzirom na ovaj naš vrtić, gdje Mardži ima sve od fizikalne do logopeda, nema potrebe ćešće dolaziti da ne prekidamo vrtić. To sve stoji, a uz to mislim da im fali slobodnih termina za duge, pa pošto je vrtić stvarno super, neka bude tako.
Kad smo već kod vrtića, počonje nam 1.9. Zanima me kako će princeza reagirati nakon ove malo duže pauze, iako mislim da ne bi trebalo biti većih problema, obožavala je vrtić. Mislim da njima možemo zahvaliti što su na Goljaku bili s njom zadovoljni. Stvarno puno rade s djecom i sve što rade rade s toliko ljubavi da mogu samo biti zahvalna Bogu što postoji taj vrtić.
Izgleda da nam je brat od mm uspio srediti i terapijsko jahanje, ostaje nam samo vidjeti kako će Mardži reagirati na konje.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TalaB » 25 kol 2009, 23:10

srećom da je ona mirna curica, pa će mirovanje lakše ići.

TO si fakat dobro rekla. Tu nemamo problema. Ona je u stanju cijeli dan mirno sjediti bez problema.

Daj napiši malkice više o svom bumbarčiću

Mali je super. Obožava se smijati, sada već grleno. Obožava trpat sve u usta, a ja kao majka prvorođenog djeteta s imunodeficijencijom dobivam ospice na dnevnoj bazi. Cica mu je za sada najbolja frendica i s njom se razgovara, ...to trebate čut.

Počeo se lagano rotirati, digne onako nogice u zrak i okreće se, za sada samo dok doji (to zato što mu ja sa svojom težinom od 1000kg ulegnem madrac :lol )
Lijevu šakicu je počeo pružati i s njom pokušava dohvatiti igračke. Desnu još proučava. Neki dan ih je počeo zajedno prekrižiti i stavljati u usta. Inače malo me muči kaj baš tu desnu ručicu izvrče prema gore tak da je mali prst okrenut prema licu. TO je radila i Lara (možda im je to genetski ;) ), ali ipak sam se čula s Larinom fizio da ga malo popravimo ako treba. Ja mu za sada izvlačim rukicu kad god to vidim da radi tako da mu rukicu spustim i stavim palac prema gore. Doji u 90 % slučajeva u ležečem položaju i tu pazimo da rukice ne završe negdje iza, ma ispravit ćemo mi to, tješim se , kaj je to naspram Larinih oštećenja. Drugo mi se čini sve ok. Ritam mu je još uvijek na cca 2 hranjenja po noći, oko 3-4 i oko 5-6, ali onda odspava i do 9-9.30 (mamin sinko). I tak, uživam stvarno u njemu, nevjerojatna je razlika kada je dijete zdravo, istinska uživancija, bez one strepnje i straha što će biti.....

ZAto mame, koje imate samo jedno dijete i ako je još s posebnim potrebama, akcija i odmah po drugo :mah
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 25 kol 2009, 23:19

TalaB je napisao/la: I tak, uživam stvarno u njemu, nevjerojatna je razlika kada je dijete zdravo, istinska uživancija, bez one strepnje i straha što će biti.....

ZAto mame, koje imate samo jedno dijete i ako je još s posebnim potrebama, akcija i odmah po drugo :mah

uf,citajuci ovo..srce mi je zatreperilo..i zbog srece sto ste to dozivjeli..znate razliku izmedu djeteta sa i bez pp..i zbog toga sto si sama zamisljam kako bi to bilo a pomalo i sjetna zbog one male tuge sto se to nije desilo i s adrianom,sto se nije rodio onak bez tih posebnih potreba..naravno da svi ovdje znaju koliko ga obozavam,ali to je kao u onoj prici o nizozemskoj i italiji..sto nikad nece nestati ona tuga sto nismo otisli u italiju..
mozda jos stignemo do nje kasnije ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 26 kol 2009, 08:34

da, mi imamo sreću da imamo i Italiju i Nizozemsku i još pokoju zemlju ...
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 26 kol 2009, 08:52

Tala :mah , žao mi je što je mrvica pokupila mononukleozu, nadam se da će brzo ozdraviti i ojačati :srca tako da može krenuti u vrtić i uživati sa vršnjacima. A braco je super beba :joy , samo uživaj u njemu.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TalaB » 26 kol 2009, 16:49

Lulamae, stigneš ti još jednu bebicu zrihtati, i bit će ako si to budeš jako željela. Adrianu će to biti posebno iskustvo. Jednom ću kad budem imala vremena napisati koliko je Laru promijenilo na bolje od kad je dobila brata. SAmo ću reč da je u prvih tjedan dana od kad je on došao u kuću "odrasla" za 3 godine, bez pretjerivanja. Žemska se osamostalila, sazrjela, kao da je odskočila u razvoju za stepenicu. Obožava ga, naravno ima još tu ponekad ljubomore, najviše prema tati i Patriku,jer ipak je ona tatina princeza, ali idemo dan po dan i uvjerena sam da će sve doći na svoje.

Lulamae, ni kod nas nikada neće nestati ona tuga što s LArom nismo "otišli u Italiju", pogotovo kad je tako bolesna kao sada, pa taj strah kako će sve završiti, hoće li se nešto iskomplicirati ili ne. Ne bi podnijeli, ali zaista ne bi da joj nešto ozbiljno bude, a uvijek smo na nekakvim rubovima s njom, taj imunitet nas ubija. A s druge strane, toliko nas je oplemenilo i promijenilo na bolje sve što smo s njom proživjeli, da na kraju niti neznam da li bi išta mijenjala u cijelom svom životu, ne bi, jer je za sada sve na kraju ispalo dobro. Promijenila bi jedino njenu patnju i bol po bolnicama i operacijama prve 2 g života, a za sve drugo smo zahvalni Bogu što je imamo i što je sve baš tako kako je.

E da ne zaboravim, Nadice, i sve ostrale curke koje zanima, naravno da smo išli kod Šimetina s LArom vezano uz mononukleozu, dao nam je 2 vrste ampula, jedne granulice i jedne kapi, za obnovu jetre, smirivanje limfnih čvorova i slezene. Jučer smo vadili krv i jetrene probe su se smanjile za 50 %, sada su malo iznad gornje granice i slezena se smanjila. Rekao je da će dati u drugoj fazi bolesti još nešto pa ćemo vidjeti. Stvarno je čovijek zakon
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 26 kol 2009, 22:59

naravno da ne bi adriana mijenjala ni za sto u zivotu..ali bilo bi i njemu i nama puno lakse da nije morao toliko 'visiti' bo bolnicama i da nismo svi skupa toliko propatili..i da jednostavno moze sve sto i druga djeca,bila bi sretna da moze trcati i voziti bicikl i gledati crtice ili bilo sto drugo..sretna sam ja i ovako sto ga imam,najsretnija..ali,ipak,kad bi barem mogao sve to sto ne moze..
a ja isto nekak mislim da bi i on puno toga dobio kad bi imao bracu ili seku..premda dragi veli da bi bio ljubomoran a i svi ostali mi kazu da bi mi bilo tesko i s njim i s bebacem,buduci da nije samostalan..ali ja toooliko zelim jos jedno dijete..pogotovo od covjeka kojeg toliko volim...raspekmez ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebaimama » 26 kol 2009, 23:22

Draga lulamae mislim da treba stisnut zube i krenuti na drugo dijete, jer vjerojatno će se sve posložiti baš kako treba biti, tako si barem ja mislim. A također mislim da bi tvoj sin sigurno bezuvjetno volio svojega brata ili seku i vrlo brzo se privikao (možda ne odmah ali s vremenom) na novog člana obitelji koji bi njemu jednoga dana bio velika podrška.
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 26 kol 2009, 23:25

bebaimama je napisao/la:Draga lulamae mislim da treba stisnut zube i krenuti na drugo dijete, jer vjerojatno će se sve posložiti baš kako treba biti, tako si barem ja mislim. A također mislim da bi tvoj sin sigurno bezuvjetno volio svojega brata ili seku i vrlo brzo se privikao (možda ne odmah ali s vremenom) na novog člana obitelji koji bi njemu jednoga dana bio velika podrška.

naravno ovo ću potpisati ......
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 kol 2009, 08:12

go, lu, go :bab
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 27 kol 2009, 08:36

Go, Lu, go :cheer :cheer :cheer :bab

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 27 kol 2009, 09:18

i kod nas je situacija takva da je Luka stariji i ima malu seku ... da malu ... trogodišnja lavica, nama svima šefica, trvrdokorni karakter .... ( i ja posežem za knjigama koje ste naveli na ovoj drugoj temi o odgoju) ali sa druge strane donosi nam toliko veselja kada se njih dvoje zagrle, kada se zajedno igraju, kada Luka igra sunčicu a ona sijedi pokraj njega za kompom i isto "uči" slova, kada mu se ujutro uvuče u krevet i budi ga...
i kako ste naveli jednoga dana velika podrška.

evo i ja navijam za tebe, Lu :cheer :cheer :cheer
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ejla » 27 kol 2009, 09:32

Lu, samo hrabro! ;)

Grom nikada ne puca dva puta u isto mjesto!
Petra 1993.
Zvonimir 1995.
Vjekoslav 2004.
Ejla
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 27 kol 2009, 22:41

ja ne vjerujem :lol :lol :lol :lol fakat ste me nasmijale..nisam ocekivala toliko navijanja..hehehh..
idem se ja baciti onda na posel.. ;) ..a dragoga ko pita ;)

jooj..morala sam ovo podijeliti s dragim..heheh..kiselo se nasmijao ;) on nikak spreman..pih..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 28 kol 2009, 08:32

naravski da nije spreman jer ne zna što propušta: besane noći, plač usred noći, problematiku odgoja .... tako se danas u svim vicevima prikazuje roditeljstvo.
A svi mi ovdje znamo da je to samo mrvica koja nas uči strpljenju i razumijevanju roditeljstva
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 28 kol 2009, 08:34

Ma da se njih pita oni nikada ni nebi bili spremni :lol . Sve što si napisala o dragom u odnosu sa A. tako dobro zvuči da je sigurno da je spreman samo to još ne zna :faca .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 28 kol 2009, 18:52

hehehehhh ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 30 kol 2009, 13:55

Lu,bitno je da si ti u glavi rascistila da je ta bebica ono sto zelis,drugo nije bitno.Ja nikako dasama sa sobom rascistit da ili ne.Sjecam se proslo ljeto je isto bila ta tema i ja sam izjavila da ce drugo ljeto biti sigurno drukcije i ja spremnija.Ali kao sto vidis nit spremnija nit pametnija.Kod nas je obrnuta situacija muz spreman ja ne.Jednostavno sam prevelika kukavica.
Tjesim se da ce bit bolje kad Pepa bude starija,u skoli ili vrticu i samostalnija da cu se lakse odlucit.
Ali ti si spremna i zelim ti svu srecu svijeta da ti uspije i da bude sve ok.Mislim da pisem u ime svih ovdje kad kazem UZ TEBE SMO;SAMO NAPRIJED :cheer :cheer :cheer
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 30 kol 2009, 19:13

faith je napisao/la:Ma da se njih pita oni nikada ni nebi bili spremni :lol . Sve što si napisala o dragom u odnosu sa A. tako dobro zvuči da je sigurno da je spreman samo to još ne zna :faca .

Apsolutno potpisujem :pise i navijam za što skoriji plusić! :cheer :navija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaMi » 30 kol 2009, 22:55

Ajmo Lu, nakon diplome vrijeme je za daljnje uspjehe! :cheer
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 31 kol 2009, 00:17

ehehehehehe..polako.. ;)
evo,nakon diplome,upisah informaticki tecaj ... a cula sam da ovako kad studenti napokon zavrse,nekak im nnes ne da mira,pa bi opet nes ucili..mislila sam..'ma nema sanse da ikad vise ucim,dosta mi je'..a vid' me sad...al to je ionak samo da se nekaj naucim an tom kompu a i upisuje se u radnu knjizicu...

..no da se vratim temi..ljetnih prica..mi smo danas bili na biciklijadi..ma ko pravi! cak sam srela i neke krucijalne ljude iz puza ;) sasvim slucajno..i to u nasem dugem selu ..heh.. ugl..majice kluba na nama..pedalirali 100km/h :lol ..ja na pedale..dodatni motor iza mene u sjedalici :D i pici na martin breg..bilo je tu i dugoselske alke na biciklu..naravno da sam se okusala :D ne pitajte za rezultate..ko me ne zna..samo da pojasnim-nepopravljiva seprtlja od glave do pete :lol i voznje izmedu cunjeva i tako..malo sam sjetno gledale deckice od 6 i nesto godina kako sami voze bicikl,utrkuju se i svasta nesto..i misljah si 'tako bi moj adrian sad,da moze'..pa si mislim..'ok,sad ga mogu voziti u sjedalici,a sto kasnije?'..kako ce mi biti tesko reci mu da ne moze vise sudjelovati u biciklijadi kojoj se toliko veseli jer mi jednostavno vise ne stane u sjedalicu..a onda se,stvarno bedasta,sjetim..da moze voziti bicikl dvosjed..e pa stvarno sam bedasta..pa dvosjed!da!odlicno!ipakmoze sudjelovati!kupiti cemo si takav bajk i pici!tetak i teta ga vec imaju,mogli bi i od njih posuditi ;)
i da,uzivao je u svemu..prica o tome vec danima,kako cemo ici..a sad ce jos mjesecima pricati o tome kak smo bili :) dirao je zivotinje tam..cak ga je i purica ugrizla :lol i da,navijao je za svoju mamu :srca dok sam glumila alkara ..ehehehehheh..

slika
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 31 kol 2009, 08:52

Stvarno predivno....... :srca :srca :1
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 31 kol 2009, 09:45

Lu, odlično ste se zabavili, ma nije ni važno da li si spretna ili ne, važno je zabaviti se i lijepo provesti zajedničko vrijeme. Baš dobro zvuči vaša biciklijada :drink

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 31 kol 2009, 14:37

Lu, baš ste super vas dvoje! :srca
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 31 kol 2009, 14:47

Lu,prekrasna slicica! :nana
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 02 ruj 2009, 23:55

pa hvala :oops: ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 03 ruj 2009, 13:28

Margarita od utorka krenula ponovo u vrtić i sve 5, samo što je za početak ja moram voziti. Jedva čekam da za par tjedana krene njihov prijevoz iz više razloga.
1. i najvažnije: kad je je vozim, plače svaki put kad je ostavljam. Poslije je ok, ali kad je ostavljam i kad dolazim po nju plačem mi mora reći da sam bezobrazna što sam je "napustila".
2. sad u početku ostaje kraće (2,5-3 sata) pa mi se ne isplati u međuvremenu ići doma, nego čitavo jutro izgubim lunjajući u gradu i po trgovinskom (joj, jadna ja, baš mi teško pada! :mrgreen: ), pa me kući sve dočeka od kuhanja do pospremanja nereda od sinoć.
3. vrijeme provodim uglavnom u šopingu jer mi Mihaela kreće u školu i sve je prerasla (i to mi teško pada! :mrgreen: )
4. ako ovako nastavim ubrzo ćemo bankrotirati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zato živio organizirani prijevoz!

Čekamo stajalicu koju smo naručili i terapijski stolac koji nam dolazi kao donacija i koji je zabunom iz Engleske otišao u Grčku umjesto u Zadar :conf . Ah, ti Englezi! Hrvatska, Grčka, sve je to slično, pa obje su zemlje na Mediteranu :lol .
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nuna » 03 ruj 2009, 13:40

Mamamia bas mi je zao sto se toliko mucis ;) s tim lunjanjem po gradu.Iskoristi sto bolje mozes,kad krene organizirani prijevoz nista od tvoje muke.Zato sada uzivaj................ :mase
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 03 ruj 2009, 15:37

Mammamia..od toliko smajlica ja zbilja ne shvacam jel se ti tu nesto zalis ili sto? ;)

kaj se tice vrtica..i nama je poceo..adrian je krenuo u stariju skupinu i sav je bio sretan i ponosan sto ce imati novu tetu i nove prijatelje..s tim da ce ostati jedna stara teta koja ide s njima skupa u tu stariju grupu..i tak,ostavila sam ga bez problema..i da..pa nesto prekrasno vam moram reci-DOBILI SMO 3.ODGAJATELJA! :joy :joy :joy ni sama ne znam kako se to desilo da su ga napokon nasli..odnosno nju..to je privatni vrtic i k tome jos u dugom selu koji nema bas sredstava za osiguravanje treceg odgajatelja al eto,nekak uspjelo..pa to je super!i jos su nam ovo kaj nije isao preko ljeta naplatili pola cijene a inace moram platiti punu cijenu jer je to tak i moraju mu cuvati mjesto i ne znam sto..stvarno ne znam sto im se desilo..al odlicno! i u toj starijoj skupini koja je i u drugoj sobi postoje stepenice koje cak imaju normalan rukohvat koji moze bez problema uhvatiti i sam se popeti..jer je u njegovoj visini a ne kao ovaj prije u visini koljena maltene..
super vijesti..samo da je daleko,jest..al dok ne radim nije toliko bad..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.