Sada je: 05 kol 2026, 08:49.

Koristite li jos kolica?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Koristite li jos uvijek kolica

da, dosta cesto
22
29%
samo ponekad
28
37%
ne, nikako
25
33%

Ukupno glasova : 75

PostPostao/la Mrđi » 13 vel 2007, 11:40

Uz te komentare i zgrazanja najcesce ide i misljenje da je dijete veliko i za autosjedalicu
je maslačak u pravu si.... :roll:
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la mamaKristina » 16 vel 2007, 10:51

T se prestao voziti u kolicima prošlo ljeto,dakle pred 2.rođendan,ali na to je najviše utjecalo što je mali braco već postao pretežak i prevelik za klokanicu. Sad lijepo hoda kad je sam,a kad nekud ide i braco,onda se popne na kolica otraga na šipku od košare.l viče GAS! :mrgreen:
T 26.9.2004.
A 30.11.2005.
mamaKristina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la evita » 16 vel 2007, 11:55

E. se više nije htjela voziti u kolicima nakon što je prohodala, a T. hoda već 6 mjeseci, no još uvijek voli kolica.
E. 5/2001.
T. 10/2005.
evita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Koristite li jos kolica?

PostPostao/la Hel_Lanna » 26 kol 2009, 14:27

Naravno,,
Neznam sta bi da nije kolica:)
Lanna 2007-Mamina princeza
Deen 2010-Tatin nestasko
Hel_Lanna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hope77 » 26 kol 2009, 14:40

Onog trena kad je napravio prvi korak (a to je bilo sa 17 miseci) kolica smo stavili u spremu.
Forsirali smo hodanje zbog hipotonije i nije nam smetalo što je inače 5-minutna šetnja posli trajala sa ti prvim koracima i po sat vrimena.
A sad ima kondicije kao malo tko :)
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 26 kol 2009, 14:45

Hope77 je napisao/la:Onog trena kad je napravio prvi korak (a to je bilo sa 17 miseci) kolica smo stavili u spremu.
Forsirali smo hodanje zbog hipotonije i nije nam smetalo što je inače 5-minutna šetnja posli trajala sa ti prvim koracima i po sat vrimena.
A sad ima kondicije kao malo tko :)

nemamo hipotoniju, al ja sam (BEZ UVREDE IKOME!!!) protivnik dugog vozikanja u kolicima ZDRAVOG djeteta.
Osim ako se radi o nečem hitnom što se mora obavit (shopping, plac,...), inače mi to spada u usporavanje normalnog razvoja djeteta-vožnja zdravog trogodišnjaka u kolicima do obližnjeg parka :dunno
Naravno da nikad ne osuđujem nešto što vidim jer ima svakavih situacija, umornih mama, lijenih nešetača :mrgreen: ...al MOJA granica u glavi je čvrsto hodanje i trčkaranje. Osim (ko što spomenuh) za neke stvari kad se ne može vuči i dijete i vreće...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IvaV » 26 kol 2009, 14:53

Ni mi nismo imali vise potrebe za kolicima nakon sto smo prohodali. Cemu da ju vozikam kad moze sama hodati?
Istina, mi zivimo u centru i sve nam je na 10 min pjesaka.
Ona je to super prihvatila, naucila brzo pravila ponasanja vani i to je to. Nasetamo se, natrcimo, naigramo i jos se za kraj sama popne na 5. kat. Ali to samo kad je sa mnom, ne nosim ju zbog trudnoce. tata ju uredno mora nositi.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 26 kol 2009, 15:05

Mi još imamo kolica u pripremi. A ima pune četiri godine.
Davno ih nismo trebali, ali uvijek kad idemo hodat
na dulje staze, tipa Maksimir i sl. obavezno ih uzmem.
Zadnjih godinu dana u njima vozim stvari, ali nek su tu.
Inače ju moram nositi, što mi je postalo zbilja jako teško.
I ne vjerujem da time kočim njen razvoj. Zbilja.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 26 kol 2009, 15:08

Drugo je držat kolica ako se umori (ko stranci ljeti u šetnji- na moru), a drugo je svuda s kolicima, kao da imaš 6mj bebu :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 26 kol 2009, 15:12

A i to je istina, al nemrem si zamislit dijete koje hoda, a da
baš želi sjedit u tim kolicima neprestano. :dunno
Moje su već sa 8 mjeseci divljale kad sam ih stavljala u kolica.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 26 kol 2009, 15:14

Malo offt.
Najbolji mi je Lukas kad idemo nedgje gdje treba duze hodati, planinarit npr., i kad pocne s "neeee mogu viseeeee", kad je bio manji uredno bi trazio da ga se nosi itd... a onda 10 minuta kasnije kad bi dosli ili na odrediste ili doma nigdje vise tog silnog umora, dijete na speedu, skace, trci, radi akrobacije... da da, umor my ass. :lol
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Krumpirić » 26 kol 2009, 15:15

tanjabb je napisao/la:Malo offt.
Najbolji mi je Lukas kad idemo nedgje gdje treba duze hodati, planinarit npr., i kad pocne s "neeee mogu viseeeee", kad je bio manji uredno bi trazio da ga se nosi itd... a onda 10 minuta kasnije kad bi dosli ili na odrediste ili doma nigdje vise tog silnog umora, dijete na speedu, skace, trci, radi akrobacije... da da, umor my ass. :lol

istooooooo :dada :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 26 kol 2009, 15:20

Da, to je to...
Al ja sam slaba, ne znam ju odbiti, kad
me molećljivo pogleda i "...booole nogice..."
Čudno kak ju bole sam kad sam ja blizu, jer nitko drugi je ne nosi :D
IINA
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 26 kol 2009, 15:24

Mi ga nismo nosili u takvim slucajevima. Pa isli smo van da protegnemo noge, kaj ne? (i da ga izmorimo ;) )
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Barbi » 26 kol 2009, 15:25

Također off topic, ja sam prije godinu dana kad smo išli na deset dana u Dalmaciju i odlučili ne nositi kolica jer smo se klinci i ja trebali vratiti avionom pa bi nam još i to vući bilo stvarno previše, rekla svojoj kćeri da idemo kod bake i dide i da ćemo tamo puno šetati, ne nosimo kolica a nema ni nošenja tamo. I ona je deset dana bez pogovora šetala kilometarske šetnje, kad bi se umorila samo bi otpuhnula i rekla sebi u bradu "nema nošenja" :lol i nastavila bez problema.
Isto tako, nikad, ali nikad nije tražila od bake i dide da je nose jer smo pričali kako je njima teško nju nositi jer su stariji i nisu snažni kao tata npr. Hoda svuda bez problema.
Ali zato tatu čim ugleda već su joj ruke u zraku i umorna je do boli.:lol

Djeca imaju puno više snage i energije nego što mi mislimo. Ja se priklanjam mišljenju da kod zdrave djece kolica nisu svakodnevno potrebna uz iste iznimke placa i vrećica. Imam dojam da se dugom vožnjom u kolicima djecu prerano uvodi u sjedilački auto-posao-auto-kuća životni ritam kakav nažalost mnogi od nas žive, ja prva.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Krumpirić » 26 kol 2009, 15:25

tanjabb je napisao/la:Mi ga nismo nosili u takvim slucajevima. Pa isli smo van da protegnemo noge, kaj ne? (i da ga izmorimo ;) )

ja mu skrećem pažnju :lol -gle cvijeće, gle potok

mislim da su M i L iste sorte :lol

i budući sportaši
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 26 kol 2009, 15:26

Barbi je napisao/la:
Djeca imaju puno više snage i energije nego što mi mislimo. Ja se priklanjam mišljenju da kod zdrave djece kolica nisu svakodnevno potrebna uz iste iznimke placa i vrećica. Imam dojam da se dugom vožnjom u kolicima djecu prerano uvodi u sjedilački auto-posao-auto-kuća životni ritam kakav nažalost mnogi od nas žive, ja prva.

slažem se
a sada totalni offt.
inače mi se čini da se roditelji PREMALO kreću s djecom (planinare, plivaju, igraju sportove loptom...) :dunno
Zadnja izmjena: Krumpirić; 26 kol 2009, 15:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la tanjabb » 26 kol 2009, 15:28

ja mu skrećem pažnju -gle cvijeće, gle potok

:dada isto isto. "Ajmo naci stap, ajmo vidjet tko moze dulje u rijeku bacit kamen, vidi maslacak..." sve to u hodu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Krumpirić » 26 kol 2009, 15:29

tanjabb je napisao/la:

:dada isto isto. "Ajmo naci stap, ajmo vidjet tko moze dulje u rijeku bacit kamen, vidi maslacak..." sve to u hodu.

ajmo ko će brže do tu :mrgreen: najbolje pali :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la tanjabb » 26 kol 2009, 15:30

ajmo ko će brže do tu najbolje pali

:klanja

Potpis velik i na ovo:
inače mi se čini da se roditelji PREMALO kreću s djecom (planinare, plivaju, igraju sportove loptom...)

Ajmo ca s ovog topica :mrgreen: .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la leonardaj » 26 kol 2009, 15:35

Mi smo samo na moru svakodnevno koristili kolica za Petru 3 g.
Najviše zbog stvari za plažu i povratka sa plaže, kad je već jako sunce(11 h), a ona pekmezava.
Inače ih uzmemo, samo, ako ćemo biti vani u vrijeme kad bi trebala spavati.
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 26 kol 2009, 16:17

mi smo kolica na pocetku ljeta izbacili iz upotrebe za stvari tipa odlaska u park i slicno.
ja ih koristim ujutro kad idemo prvo u nabavku po ducanima i onda u park, ali uglavnom mi sluze kao kosara za stvari.
sad, s obzirom na trudnocu, mislim da cu ih morati koristiti za put od vrtica do doma, barem ih imat kraj sebe, jer necu biti u mogucnosti nositi ga kad se umori (a ceka ga uvijek i penjanje na cetvrti kat).
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Dudley » 26 kol 2009, 16:33

Da se mog žbunkavog pita, kolica bi odavno bila u podrumu, jer on otkad je prohodao (prije točno godinu dana) je samo jednom tražio da ga se nosi a tada smo stvarno opičili dobru turu.....njemu nikad dosta hodanja, trčanja, natjeravanja lopte.
ALI, kolica su i dalje u upotrebi je je meni to jedini način da ga obuzdam tipa u dućanu ili kad nam se nekud žuri - po dućanu bi jurcao i svukud se zapikavao a i inače nema šanse da posluša da treba ići tamo i tamo, on uvijek udara kontru i bježi mi na sve strane. A daleko je najbrži u parku (od vršnjaka, jel).
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nikam » 26 kol 2009, 16:59

Mi koristimo jako rijetko,ako bas moram nesto obaviti pa da ju ne pozurujem ili nosim,ali u principu hodamo jako puno i nisu nam potrebna...
NAJLJEPSI OSMIJEH JE OSMIJEH VASEG DJETETA
Nikam
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maslacak » 26 kol 2009, 18:56

tanjabb je napisao/la:

Ajde se javi drugi put kad me sretnes :lol

Mi ih koristimo svakodnevno jer ja ne koristim auto, a do jaslica imamo 15 minuta brzog hoda.. da on hoda sam trebalo bi nam pola sata.. Popodne kad ne zurimo onda on sam ide doma a ja guram prazna kolica.. Nekad nam se i Julian popne na kolica na onu preckicu iza pa ih oboje guram.. a nekad Adrian stoji odiza a Juli sjedi u kolicima.. ali uglavnom zahtjevam da bar Julian hoda..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 26 kol 2009, 22:14

18 mjeseci, koristimo kolica, ali ne svakodnevno

prvo, hoda tek nešto više od mjesec dana, nije da ne može - može, ali nema još razvijen duh hodanja i disciplinu...kad idemo iz dućana godpodična po 4-5 puta jednostavno sjedne nasred puta (nema pločnika) jer je vijdle neki šljunak il kamenčiće...u subotu je preko nekoliko puta sjela nasred trga...nemoš ju disciplinirat nikako da ide u smjeru u kojem ti hoćeš (a nemaš uvijek svo vrijeme svijeta na raspolaganju, a nekad imaš i sto stvari po rukama i nije ti baš do dizanja i usmjeravanja nje svake 3 minute)...njoj je hod još igra, a ne način prelaska udaljenosti

drugo, u čemu da mi dijete spava ako idemo na višesatni pohod u grad i nemam kolica?! ili na izlet?
(znam, normalna djeca u toj dobi imaju jedno veliko spavanje dnevno pa se organiziraš..al moja je problematična za dnevno spavanje..ufff...pa zna spavat i tri puta po 40 min)

treće, od jaslica imamo 20-ak minuta normalnog hoda. njezinog hoda bi to bilo....tko zna, možda i nekoliko sati...ali je uz jaaako prometnu cestu pa ne dolazi u obzir...ok, možemo na bus obje, al meni je bolja solucija da je ona na zraku, a bar ja se razgibavam (ja nisam tip koji će ić javnim prijevozom stanicu il dvije)

lako prestat koristit kolica čim dijete prohoda ako ne ideš baš puno nikamo izvan kvarta...ili ako nekorištenje kolica kompenziraš autom...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la plavooka12 » 26 kol 2009, 23:23

moja cura ima 22 mj., a još svakodnevno koristimo kolica za izlaske, jer kad se umori u parku rado se vozi u kolicima, a i meni ne pada na pamet tegliti nju od svojih 15-16 kg i stvari iz dućana. A i stvarno voli kolica tako da ćemo ih koristiti koliko god bude išlo!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 27 kol 2009, 08:06

Ajme frrr, sad si me nasmijala :lol
Gle moja ima 8 godina i hodanje prema cilju joj je
najgora noćna mora još uvijek...i uglavnom isto vrluda.
Za doć do dučana meni treba preć 50 metara, a njoj oko 200 :D
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Zira » 27 kol 2009, 08:21

mi smo kolica zadnji put koristili prošle godine na moru. tad u imale 26 mjeseci. mi u stvari nigdje ciljano ne hodamo, uglavnom smo u autu, a kad smo pehaka onda šetamo najčešće bez cilja pa imamo vremena za razgledavanje.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la BeBach » 27 kol 2009, 15:10

..otkad je prohodao ( sa12 mjeseci) nije više htio sjesti u kolica.. i dok je bio mali bebach nerado se vozio u kolicima, više bi ga nosili i usporedo gurali kolica...
Toni 14.07.2006
BeBach
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.