Sada je: 06 kol 2026, 14:04.

podne plocice (ima i zidnih)

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

podne plocice (ima i zidnih)

PostPostao/la ivana7997 » 25 ruj 2009, 12:42

mislila sam da zelim sjajne podne plocice, tamne

no sad me kolegica upozorila da ima takve i mrzi ih iz dna duse jer se vidi svaka kapljica pa sam se malo pokolebala

kakve imate, jeste li zadovoljni, kakve biste preporucili?

rijec je o kupaonici, wc-u, hodniku i kuhinji.

rado bih i one koje izgledaju kao brodski pod, te nisu sjajne, ima li tko iskustva s takvima?
Zadnja izmjena: ivana7997; 19 stu 2009, 17:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
ivana7997
Abundija

Re: podne plocice

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 12:46

Ne mora ti nuzno biti da se na sjajnima vidi vise nego na mat. Jako ovisi o boji i uzorku koji je uz te bilo sjaj bilo mat varijante. Ja npr imam mat i u kuhinji i u kupaonici i vidi se svaka mrvica na njima. Moji imaju na podu sjajne i manje se vidi nego na mojima zato sto je neki diskretni prošarani uzorak, nisu jednobojne kao moje.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mamainana » 25 ruj 2009, 12:50

na moru imamo tamnoplave na podu i miješavinu tamnoplavih i bijelih na zidovima
bježi od toga vjeruj mi
čišćenje kupaone je živi užas, a svaka se sitnica poznaje

doma imam pločice po izboru MM-a, kako se ja nisam mogla odlučiti dulje vrijeme sačekao je priliku i otišao sam u dućan i kupio (s obzirom da me dobro poznaje stvarno je i pogodio)
kupaona nam je onako ful nježno nježno žuta, pločice imaju nekakav reljefni uzorak koji se jedva vidi, podne su narandžaste isto onak malo flekaste
čišćenje je bajka
zidne mjesečno ili čak i više zavisi koji dio, a podne je dovoljno jednom do dva puta tjedno i prljavština se ne vidi

tako da bi moja preporuka bila nikako tamne, ako ne želiš biti rob kupaone
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 12:51

Tamne mat je tocno da se vidi, ali tamne s visokim sjajem ne mora biti. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Rimaithor » 25 ruj 2009, 12:56

U kuhinji imam tamno sive, gres plocice (tako da su i mat i sjajne a u sebi imaju i svjetlucave cestice). Bile su skupe za crknut :loce mislim 420kn kvadrat :bonk ali se zaista lako peru. Samo mi je zao što nisam stavila još tamnije fuge (makar mi je fuga svega 3mm). Ono najvaznije-ne vidi se na njima svaka mrvica ;) U wc-u imam neke mat zelene, poprilicno tamne i te su super-truper, a u kupaonici svijetloplave-sjajne :strah Strasno nesto :bonk
Zadnja izmjena: Rimaithor; 25 ruj 2009, 12:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la mamainana » 25 ruj 2009, 12:58

ove kakve mi imamo na moru su sjajne :dunno
najveći problem je oko umivaonika tamo su fleke po zidu najuočljivije

možda plava nije boja za kupaonu :roll:
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 25 ruj 2009, 13:00

mi cemo na zidu imati bez, gotovo bijele, sjajne, jako lijepe. od njih ne ocekujem neki davez :dunno

za pod sam htjela tamno smedje. sve koje mi nude za kombinaciju s ovima koje sam izabrala za zid su poprilicno grube, cini mi se da ih nikad ne bih smatrala dovoljno cistima.

:dunno :dunno
ivana7997
Abundija

PostPostao/la eli » 25 ruj 2009, 13:02

u kuhinji imam svijetle pločice prošarano mat i sjajno, sitno tonirano u par bliskih nijansi i jako su zahvalne za održavanje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la folne » 25 ruj 2009, 13:07

ja imam smeđe, zapravo više terakota mat u kupaonici na podu i obožavam ih za razliku od onih u kuhinji, recimo bijelih pa lagano prošaranih smeđom, kao mramorni uzorak, lagano reljefnih i sjajnih. koma su.
folne
Mladenka

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 13:07

najveći problem je oko umivaonika tamo su fleke po zidu najuočljivije

Pa pita za podne, ne zidne.

Ja sam tamno plave sjajne imala u starom stanu. Odlicne, nije se vidila svaka vlas nakon cesljanja ko na ovima koje imam sad :loce

I ja bi sa sadasnjom pameću iuvijek išla na tamne nijanse fuga na podu. :sumo
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 13:10

mi cemo na zidu imati bez, gotovo bijele, sjajne, jako lijepe. od njih ne ocekujem neki davez

Ako su ti zidne sjajne, ne bi pasalo bas da podne budu mat. Moze biti kombinacija ali mat nikako.
Uzmi sjajne ali vidi da bude nesto nezahtjevno, ko što je Eli opisala.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la folne » 25 ruj 2009, 13:13

Zašto škorpi?
Meni je u kupaonici takvo i do sad sam bila u uvjerenju da mi je baš dobro :lol
folne
Mladenka

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 13:16

Meni se ne sviđa :dunno Pod sjajni a zidovi mat lakše provarim, pogotov ako te zidne imaju barem neki detalj sjajni. Sjajne zidne i mat podne meni ne izgledaju lijepo. Ako se mat i sjajno kombinira na samoj pločici ili dijelu pločica (neki detalji i slično ) onda je to druga priča.

Što naravno nije kontraindikacija da se nekom drugome baš sviđa i da stavi baš tako. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 13:17

ja imam na podu u kupaoni tamno smedje, mat. kombinirala sam ih sa fugama identicne boje. odrzavanje je sitnica.
dok smo bili ja i MM sami pod sam brisala subotom (tu ne brojim dio oko WCa jer sam tu bolesna i to perem min jednom dnevno :baba ), sad ih brisem svaki dan ali samo radi djeteta (a i nije mi frka jer kuhinju i dnevnu brisem i po tri puta :protest )
u kuhinji imam bijele, mat, sa tankim skoro nevidljivim prugicama u svim bojama koje su neznatno ispupcene sa povrsine plocica (kako sam ovo opisala rekao bi covjek da imam cirkus doma :rolf ), sa tamno smedjim fugama (nisam niposto htjela svijetle fuge na pod) - neznam koliko bi ih preporucila... sve se vidi na njima, a zbog ovog njihovog naboranog izgleda svaku sitnicu moram doslovno spuzvicom prati na koljenima :baba

preporuka su tamne,mat
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la ivana7997 » 25 ruj 2009, 13:17

skorpionka je napisao/la:
mi cemo na zidu imati bez, gotovo bijele, sjajne, jako lijepe. od njih ne ocekujem neki davez

Ako su ti zidne sjajne, ne bi pasalo bas da podne budu mat.

e, tako sam i ja mislila. i ako su zidne recimo 18x36 da podne moraju biti 36x nesto. ali tako si samo ja zamisljam idealne plocice, jer to ne nalazimo. podne budu skroz drugih dimenzija i ugl mat.

a mislila sam de se necu puno gnjaviti s tim :alc
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Barbi » 25 ruj 2009, 13:20

Ja imam u kupaoni sjajne neke svijetlo sivkasto-roza ali tako mramorno prošarane da zaista nikad ne izgledaju prljave. :mrgreen:
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 13:20

Ovisi kako cete ih slagati. Mi smo podne slagali onako dijagonalno, jer to vizulano povećava prostor.

Sa sadašnjom pameću bi svakako išla na izbjegavanje fuga. Ima za kupiti one laserski rezane sto idu pločica na pločicu i to mi se čini super. Volila bi ćuti i9skustva par godina nakon postavljanja jer moje iskustvo je da sam ih vidjela samo kao primjer kocke slozene i polijepljene u salonu. Znam da se Ajkula ne bi slozila jer bi izgubila hobi ribanja fuga ali cišćenje fuga mi je :loce
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 13:24

Barbi je napisao/la:Ja imam u kupaoni sjajne neke svijetlo sivkasto-roza ali tako mramorno prošarane da zaista nikad ne izgledaju prljave. :mrgreen:

ovo je dobra kombinacija, ali ja jednostavno nisam nasla takve a da mi se svidjaju.
inace moja susida ima takav djir plocica ali bijele - uvijek izgledaju cisto :klanja

ja isto nisam uspjela naci iste dimenzije plocica za pod i zid pa su mi zidne (mislim ) 40'*25 a podne 35*35. bila sam uzasno skepticna kako ce to izgledati, ali ih je majstor super poslagao i izgleda sasvim dobro (nisu dijagonalno slagane, to mi se nikako nije svidjalo)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la eli » 25 ruj 2009, 13:24

plusić, bogme imaš neke jako kvalitetne kada ti se na tamnosmeđem ne vide točkice od kamenca. sve koje znam sa čokoladnim kupaonicama jako su zažalile.
i one sa plavkastim nijansama u kući gdje je okolo crvena zemlja.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 13:28

pa to su mi eli svi i rekli - da cu zazaliti i di mi je bila pamet stavljati takve plocice, ali uistinu se nista ne vidi.
odabrala bi ih opet bez trunka razmisljanja.

i da, meni sjajno i mat ide zajedno.
na zidu su mi bijele sjajne plocice sa bijelim mat cvjetovima (slicno kao na vipovim reklamama :mrgreen: ), tako da se vide ako gledas ali ubijaju onaj sjaj i bjelinu plocica....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mamma » 25 ruj 2009, 14:06

u kuhinji imam tamnosmedje i prvom prilikom cu ih cupat, uzas zivi,svaka kap se vidi. Kupaona je svijetloplava osim sto sam u 5g zamrzila plavu boju inace je fenomenalna za odrzavat,nist se ne vidi. Iduci put cu stavljat sto svjetlije.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 25 ruj 2009, 14:09

Ja sam rekla da će mi iduća kupaonica biti siva. takva imamo u uredu. pod mišje sivi, zidovi svijetlo, svijetlo sivi. u takvu kupaonicu svako toliko pukneš nove tepihe koje god boje ti padnu na pamet i imaš novu kupaonicu. Sa plavom ili smeđom kupaonicom si jako ograničen i istina, postane ta boja dosadna s vremenom.
folne
Mladenka

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 14:12

ja imam borduru sa kombinacijom zuto, narancasto , kiwi-zelenom, a tapetice kombiniram takodjer u te tri boje, tako da svaki tjedan imam novu kupaonu. to mi je super :dada
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 14:13

na zidu su mi bijele sjajne plocice sa bijelim mat cvjetovima

Kombinacija na samoj pločici mi je o.k. Ne svidja mi se kad su nor zidne ful mat a podne ful sjajne.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ivana7997 » 25 ruj 2009, 14:14

ajoj. mrzim tapetice. i ne mislim da bi mi dosadila smedja kupaonica.

nekak mi je dosta sarenila, ja bih smirujuce i sterilno. srecom, i mm isto.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2009, 14:16

Aaaaaa, moj minimalizam ne podnosi tapetice u kupaonici :faca
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 14:18

ni moj, ali nisam se sjetila ugraditi podno grijanje, a hladne su mi plocice (pogotovo za nocna dezurstva ;) )
nasla sam slatke, cupave, mekane, vesele tapetice....
veselim se danu kada cu ih izbaciti ali za sada sam ih zavoljela :dada
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la mamma » 25 ruj 2009, 14:43

Neznam da li je tako kod svih ali mi smo se u stan uselili prije 5g i sve smo novo kupili i svasta nesto sam birala i sad bih sve to mjenjala jer mi je sve uglavnom dojadilo. Pogotovo te plocice i parketi i onda jos nigdje nesmijem stavit tepih,zavjese,deke (dijete mi je alergicno) tako da sam sa svim bas ogranicena.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la frrr » 25 ruj 2009, 15:35

šta je to tapetić u kupaonskom kontekstu? onaj tepihić mali posred kupaone, predmnijevam
joj, ni ja to ne volim..ali malo veći tepih u kupaoni mi je ok..jel nema šanse da stanem na pločice gole nakon tuširanja...a da se fino izbjeć taj tapetić stil..

e, a zelena i varijante na zelenu, kak bi se to održavalo?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 25 ruj 2009, 15:37

frrr je napisao/la:.ali malo veći tepih u kupaoni mi je ok..

zavisi koliko ti je velika kupaona .
uglavnom velicina slobodnog poda odredjuje i velicinu tapetica ;)
Plusic
Sveta krava

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.