Sada je: 12 kol 2026, 18:40.

Plaćeni carski rez

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Plaćeni carski rez

PostPostao/la mamin slatkiš » 15 lis 2009, 23:11

:bab :kiss Bok curke evo da vam ispričam svoj slučaj u vezi carskog reza .Kad sam zatrudnjela odmah sam znala da ću roditi prirodnim putem i uopće nisam na ništa drugo mislila svi su govorili kako je to najbolje za zdravlje itd....Da ne duljim kad se približio dan termina mene je sve boljelo i nekako sam se čudno osjećala ali uvijek kad bih otišla na pregled sve bi bilo ok:n10 dana nakon termina ja završim u bolnicu jer beba nepravilno diše ali doktori još uvijek ne žele napraviti ništa nego me priključe na drip .i tako me muče još par sati sve dok beba nije prestala disat.Tek onda ustanove da je potreban hitan carski rez beba se rodi sa apgar 4 i od tada mi smo skoro svaki dan po bolnicama zbog djetetovih mišića .sad kad sam vam sve ispričala kužnit će te zašto sam pokrenila novu temu o ovome.Zanima me ima li u splitu plaćeni carski rez i ako ima koliko košta,ako netko nešto zna o tome pliz nek se javi unaprijed zahvalna...pozz :mase
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Plaćeni carski rez

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 16 lis 2009, 09:06

i s zašto bi uopće išla na plaćanje carskog jer kad ti je već prvi bio carski plus što tvoje djete ima poteškoća.I kod mene je bio hitan carski spašavala se i moja glava i toliko sam istramatizirana nakon svega da i nakon tri i pol godine nevidim načina da rodim prirodno iako je to teoretski moguće jer nemam nikakvih problema, ali samo kad se sjetim kako je sve bilo i bojim se da to nikad neću zaboraviti tj rješiti se toga straha.Pomeni nađeš nekog dobrog ginića porazgovaraš snjima i rješiš problem, jer ja još vjerujem da postoje razumni ljudi. Želim ti sreću da sve prođe ok
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 10:34

ZNAM I JA SAM JOS PRESTRAVLJENA DA NI NE POMIŠLJAM NA 2 TRUDNOĆU MISLIS DA SE MOZE SREDIT CARSKI REZ S GINIĆEM BEZ PLACANJA.NEZNAM I JA BI VOLILA DA MOZE :conf ALI NEVIRUJEM :)
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 16 lis 2009, 11:13

imas pravo na carski rez uz obrazlozenje tvog ginekologa. sve skupa moras ranije sluzbeno zatraziti od bolnice. u roku od tri dana, oni se moraju ocitovati.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 11:35

baš sad čitam u novinama kako su umrli mama i beba tužno nakon sto joj¸ je beba u utrobi preminula ona je morala roditi a nedugo zatim i ona je preminula.Sad je pitanje jel se to moglo riješiti carskim rezom pa bi možda jadna žena i preživila al stas to ima samo u nas..bas sam sad jos vise izbezumljena :/
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 11:37

znate li vi koga kome se to odobrilo i sta treba stajat u obrazloženju volila bi da to tako funkcijonira.. :)
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 16 lis 2009, 11:42

nije cr riješenje za sve. raspitaj se kod svojeg ginekologa vezano za tvoju situaciju, on će ti moći najbolje objasniti.

baš sad čitam u novinama kako su umrli mama i beba tužno nakon sto joj¸ je beba u utrobi preminula ona je morala roditi a nedugo zatim i ona je preminula.Sad je pitanje jel se to moglo riješiti carskim rezom pa bi možda jadna žena i preživila al stas to ima samo u nas

ovaj slučaj nema veze sa nama, već sa odlukom te žene da ne ode na vrijeme u bolnicu. inače, ako je beba mrtva rizici cr su višestruko veći nego ako se ide na vaginalni porod ili ako se pomoću cr rađa živa beba.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Crvena » 16 lis 2009, 16:14

mamin slatkiš je napisao/la: ali uvijek kad bih otišla na pregled sve bi bilo ok:n10 dana nakon termina ja završim u bolnicu jer beba nepravilno diše ali doktori još uvijek ne žele napraviti ništa nego me priključe na drip .i tako me muče još par sati sve dok beba nije prestala disat.Tek onda ustanove da je potreban hitan carski rez

Ja sam prvi put rodila vaginalno - trudove dobila u četvrtak u jutro, a rodila u subotu na večer - bilo je svega, ostala bez trudova, selili me na stol za carski da bi ustanovili da je dijete prenisko u kanalu i da ne može više carski, njoj pupkovina oko vrata, nestali otkucaji srca s monitora,...i na kraju vakuum ekstrakcija i njen Apgar 8/9. Od 2 i pol dana trudova, nespavanja i nejedenja bila sam toliko isrcpljena da sam izašla iz rodilišta lakša nego prije trudnoće, a sjesti nisam mogla još mjesec dana. Iskustvo katastrofa i to u razvikanom riječkom rodilištu. Prvo što mi je MM kroz suze rekao kad je sve završilo (bio cijelo vrijeme sa mnom jer je i on dr. pa su ga pustili iako je bilo gadno) je "To ti više nikad neću napraviti!" :lol
Drugi put carski jer je dijete bilo jako malo pa je moj ginekolog inzistirao na carskom jer nije bio siguran kako bi malac izdržao vaginalni porod - dakle apsolutno medicinski indicirano; sve je prošlo idealno, rana super, Apgar opet 8/9, sve pet, ali moj malac je proslavio 1.rođendan a područje rane još ne osjećam kao što treba. I neću nikad - što je jednom prerezano, više nikad nije kao prije. Kako koža, tako i potkožje, mišići,... Vježbam, ali mali salasti jastučić odmah iznad reza ostaje i ne mrda - te mišiće više ne mogu stisnuti istim intenzitetom kao prije. I "žiga" pri naglom pokretu. Da ne govorim da sam cca 3 mjeseca jako dobro razmislila koji ću točno slijed pokreta raditi pri ustajanju iz kreveta. Budi te svaki pokret u krevetu. A tek kašalj ili kihanje :strah
I da ne spominjem seks - da, "dole" nema problema, ali natezanje ožiljka ili pristisak na ožiljak i dan danas itekako osjetim. E da, i da ne zaboravim da se ginekologov oprez pokazao 100% opravdanim: malac je i ovako imao moždano krvarenje l/ll stupanj, i sigurno bi jako loše završilo da se išlo vaginalno (kako je to inzistirala prof.Škreblin)
Carski rez je prava operacija, s anestezijom koja također ima svoje velike rizike, opasnošću od infekcije, ako želiš i od gubitka života. NEMA BEZAZLENE OPERACIJE, to je prvo što nam je prof.rekao na 1.predavanju iz kirurgije.
Sigurno možeš ići na carski jer to želiš i bez "čvrste" medicinske indikacije, ali to je doista kilometrima daleko od normalnog nekompliciranog vaginalnog poroda gdje - kako god bilo - nakon nekoliko sati možeš sama sjesti, a ubrzo i otići na WC. Ako odeš na carski, OBAVEZNO nađi osobu koja će ti 24h biti na raspolaganju za pomoć oko bebe i OKO TEBE barem prvih 10 dana po dolasku kući. Nisam mimoza, vjeruj.
Lako je biti general poslije bitke, ali vjerujem da je kod tebe krenulo naopako baš zato što si prenijela, a nisi imala dovoljno odlučne ljude oko sebe da prokinu vodenjak i/ili se odluče za carski na vrijeme.
Mislim imati treće dijete i ići na vaginalni ako će biti ikako moguće, to sve govori, zar ne?
Principessa 11.03.2000., 3450g /54 cm
Vrlo Mali Princ 13.10.2008., 1690g / 39cm
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 16:59

da draga to je sve istina sta ti kazes ali u meni je jos taj strah i nemogu to nikako zaboravit,ovako racunam da je lakse da se dog s dok dodem izvade m bebu i sve proslo i svi zadovoljni.znam sve nosi svoje poslijedice,hvala na tvom iskustvu :kiss
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 16 lis 2009, 17:10

Mamin slatikiš znam kako ti je i kako se osjećaš ni za mene ništa drugo nedolazi u obzir osim opet carskog. Za razliku od crvene ja sam doslovno 4 dan išla doma nakon carskog i valjda od silnog straha nisam uopće razmišljala o carskom tj o bolovima. Da boli i neosjećaš donji dio trbuha tj dio gdje je šivano dosta dugo ali ja sad nemam nikakJvih problema.Ja sam jedino imala problema sa spinalnom od koje sam grozne vrtoglavice i bolove imala jer nikad takvu bol nisam osjećala kao tada a tek su mi nakon silnih pokušaja ustanka i padanja u nesvjest skontali da je od spinalne popila sam kafetine i coca-cole i bilo je sve pet.Ja se toliko sjećam svog carskog jer sam samo visila kod svog sina pored inkubatora da mi uopće nije bilo brigatj možda nisam upće te bolove ni registrirala od brige i tuge radi djece
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 16 lis 2009, 17:22

a znam kako ti je zato sam i ja spremna i platiti ponovno carski ako se nemože drugačije ma koliko bilo rizičnije nego opet čekati kakve bi mi dijete moglo imati poslijedice od poroda......tužno ali istinito :proljece
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 16 lis 2009, 17:25

plaćanje carskog je ilegalno.
no u privatnom rodilištu će ti na tvoje inzistiranje lako naći razlog za napraviti carski ako to baš želiš.
eli
Sveta krava

PostPostao/la lulamae » 16 lis 2009, 18:48

ja sam rodila vaginalno,dakle prirodnim putem..jako sam se namucila,tjedan dana sam imala lazne trudove ili slabe prave,ne znam ni sma..nekoliko puta sam isla u bolnicu da bi me vracali dok zadnji put nisam rekla da vise ne idem doma pa su mi dali drip..to je bilo tjedan dana nakon termina..unesvijestila sam se vise puta,bila sam sama..sestra je dosla skoro pa nikad..itd..da ne duljim..uglavnom zelim reci da su bolovi bili prestrasni ali ipak bi se radije odlucila za prirodni put nego carski jer to je ipak PRIRODNI put a carski je operacija koja za sobom nosi svoje posljedice i opravdavam ga samo u iznimnimm slucajevima gdje je stvarno potreban..naravno,ne odobravam ono sto doktori rade a to je da iscrpe zenu i dijete do iznemoglosti i onda tek rade carski a tada je vec i kasno i dijete se cesto rodi s poteskocama..vec govorim da nisam zagovornik bespotrebnog carskog reza samo zato sto zena misli da je manje bolno ili lakse i sto li vec..neke moje prijateljice su tako razmisljale,da idu na carski samo zato sto se boje,iako je sve bilo u redu u cijeloj trudnoci,pa sam ih naravno odgovarala,pogotovo zato sto sam ja imala kakvo takvo iskustvo a one nikakvo..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enđi » 16 lis 2009, 20:02

Slažem se sa lulame u potpunosti oko carskog ,da sa sebom nosi posljedice i po mami i po bebi;osobno znam puno mama koje su išle privatno kod ginekologa (koji ujedno radi u bolnici ili ima nekoga tamo) i da su te mame znale točan dan i sat kada će doč u bolnicu na operaciju,bez ikakva opravdana razloga;jedini njihov razlog je bio da je njih strah bolova koji porod nosi sa sobom i zašto bi se one mučile.

S druge strane kada netko prođe traumatično iskustvo jasno je da ne vidi ništa drugo nego da ,ako se i odluči na drugu trudnoči,a očito je da če trebati dosta vremena za to,da bi sve učinio da ne proživi što je proživio.

Konkretno ja sam rodila prvi put "normalnim putem",a drugi put sam znala da ću po svemu sudeči morati na carski,iako sam se nadala da če se bebač okrenuti ,kako su mi govorili možda kada dobijem trudove;to jutro kada sam trudove dobila i krenula u bolnicu ,a bilo je 8 sati ,dva puta su me vodili na ultrazvuk da vide dali mi se beba okrenila,jasno nije,tada su me priključili na drip ,šta jasno nisu smjeli i potakli mi još veče trudove,do 13 sati su me tako držali u bolovima i tek kada je došao njihov glavni i vidio šta mi rade ,poludio je na njih i hitno me je poslao u operacijsku na carski i zaustavio sve dogovorene operacije.
Tek sutradan sam saznala šta se sve dešavalo i koliko je ozbiljna situacija bila,te da je taj ginekolog koji se tada zatekao kada sam ja došla,želio da ja svakako rodim prirodnim putem i tako da zamislite dijete sa nogicama izlazi vani;eto ovo je moje "prekrasno"iskustvo .
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 17 lis 2009, 00:24

ma sve ja to znam ali nebi si dopustila da mi se nesto ovako desi i s drugim djetetom sto nemora znaciti... :dunno
vise ni ja nisam pametna
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Crvena » 17 lis 2009, 01:04

abegi54@htnet-dsl je napisao/la:Ja se toliko sjećam svog carskog jer sam samo visila kod svog sina pored inkubatora da mi uopće nije bilo brigatj možda nisam upće te bolove ni registrirala od brige i tuge radi djece

Ja ga se dobrim dijelom baš zato i sjećam - frknuli su me 4.dan na kat među vaginalne babinjače, lift je bio daleko i često ionako nije radio, a malac na intenzivnoj u inkubatoru. Pa onda do njega po stepenicama, pa preko hodnika, sve samo da bih ga vidjela kroz duplo staklo na 15tak minuta (živjela Petrova :strah). I onda ti kažu da može tek za pola sata, na hodniku nema stolica, a stajati ne možeš toliko vremena. Pa natrag gore. Na tim se prokletim stepenicama najbolje vidjelo tko što može...
Uf, još me lovi PTSP kad se sjetim tih dana i te neonatologije... Kad bolje razmislim, samo sam u jedno sigurna - nikad više Petrova; lako za mene, ali moje dijete toj ekipi neonatologica nikad i ni u kom slučaju. Prošli smo krive dijagnoze (srećom zbog jedne takve je preseljen na Rebro), invazivne dijagnostičke postupke za koje me nisu ni pitale ni obavijestile, ismijavale me na viziti kad sam tražila više informacija (nisam bila zadovoljna rečenicom "On vam je takav kakav je." kao opisom mog djeteta u zadnjih 24 sata),...ali to je druga tema.
Principessa 11.03.2000., 3450g /54 cm
Vrlo Mali Princ 13.10.2008., 1690g / 39cm
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 17 lis 2009, 15:07

ma dobro si ti onda i pametna kad su se tako ponasali prema tebi , sta ces uh uhti doktori cast iznimkama :angry
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 17 lis 2009, 18:41

meni se petrova totalno zamjerila..ali stvarno..slomili djetetu kljucnu kost a da nisu ni primjetili..tek je to vidjela patronazna sestra..imao deset dana neuobicajenu zuticu,karakteristicnu za njegov sindrom,ali to uopce nisu skuzili..a tek cijeli tretman na porodu :roll: nikad vise tamo!
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamin slatkiš » 17 lis 2009, 19:14

A MOS MISLIT DA JE BILO STA GORE ALI MISLIM NE VIDIT DA SU DITETU SLOMILI NESTO TO MI NIKAKO NE IDE U GLAVU??!! :baba
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.