Sada je: 28 kol 2026, 14:16.

slajm

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

slajm

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 lis 2009, 09:33

pun je slajma. zaspe normalno navecer i onda svako jutro krene kasalj oko 4 ujutro i zacepi mu se nos, kao da se tijekom noci to iz sinusa spusta prema nosu i grlu, premda nikako ne bih rekla da su mu sinusi upaljeni jer preko dana mu je nos potpuno suh i nema nista u njemu. :dunno
jedino sto se preko dana zna cesto zakasljati, onako slajmasto, k'o stari djed, samo jos fali da hracne :roll:
spava uz luk, dajem mu fluimukan granule.
sto jos predlazete? neki sirup? sto? dajte nesto efikasno, pliz.
mamashnita od noje
Muza

Re: slajm

PostPostao/la Hajdi » 19 lis 2009, 09:38

Naša ORL se kune u ispiranje nosa fiziološkom, obilno. Pisala sam ovdje viewtopic.php?f=41&t=53403.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la folne » 19 lis 2009, 09:40

nama je to stara boljka. na nos ništa, niz grlo čuda. :roll:

rješavala ( i rješavam) tako da sam špricala nos (već dugo sa sprejem s propolisom) i radila drenažu da što lakše iskašlja taj šlajm.

sirup nema koji nisam isprobala, žali bože truda i para. :dunno
folne
Mladenka

PostPostao/la Ciara » 19 lis 2009, 09:40

sterimar 6 puta dnevno u svaku nosnicu + operil kapi

evo prošla su 3 dana i već je puno bolje :mah
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tamara1981 » 19 lis 2009, 09:43

Mi smo negdjeprije bili isto bolesni,dok nam je dao bisolex kapi za iskašljavanje i efedrin kapi za nos...moja patronažna mi je pak rekla da je najbolje skuhati sljezov korijen i da se to kapa u nos(mene je to bilo strah jer sam čula da dijete može povraćati od toga-na taj način izbacuje šlajm)... :dunno
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 19 lis 2009, 09:44

1-2 kapi et. ulja eukaliptusa u posudici s vodom stavim na radijator preko noci
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 19 lis 2009, 09:46

mi isto ispiremo fiziolškom/inhaliramo i to.
kad su baš zeleni šmrkljići, onda nam pedica da garasone kapi.
to smo rijetko stavljali, al pomogne.

imaš u italiji (ako ti netko ide, možda ima i drugdje) čepiće za izlučivanje tog šlajma u stolici. mislim da bi RAch mogla znati kako se zovu. oro... nešto ili odo... nešto :oops:
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 lis 2009, 09:53

tnx, cure. ma tih cepica ima u zg na dolcu kupiti. i bas sam jutros razmisljala kako bi mi oni mozda bili najbolje rjesenje, ali kad se sjetim da bi to ekculi znacilo da cu mu morati ugurati cepic .... :/
sterimar mu spricam.
ma mislila sam da postoji neki cudodtvorni sirup koji ce ga ocistiti.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la thalia » 19 lis 2009, 09:59

čuj, sirup vjerojatno neće pomoći jer je stvar u nosu.
pitaj pedijatricu jel smiješ kapati te antibiotske kapi. ja se tješim da su a) lokalne, b) slabi antibiotici, c) daju se najviše tri dana pa kad zagusti, ja mu dam.
obično se daje garasone ili bivacin.

što se tiče sirupa, ja S. dajem domaći od borovih iglica.
kad je previše toga u nosu, niš mu ne pomaže.
zadnji put smo uspjeli spriječiti s prospanom i fiziološkom/operilom, ali se evo ga vratilo pa sam jučer kapnula garasone. treći put u dvije godine :/
thalia
Von Trapp

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 lis 2009, 10:01

ja mu kapam atb kapi kada mu je nos pun zelenih smrklji. sada nije.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Ciara » 19 lis 2009, 10:03

jel ga inhaliaš?
moja frendica je kupila inhalator , oko 100 eur-a
kaže da su se preporodili
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 lis 2009, 10:05

imam inhalator i prije smo ga inhalirali, a sad sam uzasno zbunjena oko toga. jer ima vrlo oprecnih misljenja oko toga treba li dijete inhalirati kada je puno slajma.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la thalia » 19 lis 2009, 10:06

mamashnita od noje je napisao/la:ja mu kapam atb kapi kada mu je nos pun zelenih smrklji. sada nije.

e da, to sam mislila.

probaj onda puuuno fiziološke i prije spavanja operil p.

da, mi smo skužili da nam inhalator prije spavanja malo ko pogorša stvari. zato što se to valjda sve još jače oslobodi pa pada dolje pa više kašlje.
možda inhalirat ujutro, prije podne, a popodne više ne :dunno
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Hajdi » 19 lis 2009, 10:11

Napominjem da je naša N. astmatičar i da joj inhaliranje fiziološkom (imamo inhalator) pogorša astmu kad dođe do opstrukcije. Ali to kod vas sad nije slučaj.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 19 lis 2009, 10:26

Hajdi, to Richter tvrdi i za fiziološku, da šlajm iz gornjih potjera u donje dišne putove i napravi veće probleme
ja sam zbunjena
i dalje stavljam T fiziološku (i M isto kad se uspijemo dogovorit), T mlatim po ledjima da joj se odvoji šlajm, M skače po sobi pa mu se odvoji :lol , on povrati, ona pokaka(svaka pelena puna sline)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Hajdi » 19 lis 2009, 12:02

Krumpi ... N. ipak fiziološka pomaže za čišćenje nosa i grla, onda to sve izšmrka i iskašlje. Ne bi vjerovala s kako punim nosom je ona sposobna hodati okolo a ne bi ga ispuhala :dunno.

Dodajem: kad je prava opstrukcija u pitanju tada su njoj su gornji dišni putevi čisti.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 19 lis 2009, 12:27

Fluimukan puno bolje i brže djeluje uz vlažne inhalacije,piše i u uputama lijeka te puno tekućine na usta.
Nama je on inače super baš kad su tak pune sekreta.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la IINA » 19 lis 2009, 12:40

Ispiranje nosa se više nigdje ne preporučuje, jer se
time ispiru i zaštitna tijela koja prekrivaju sluznicu.
edit: koristiti ga eventualno kod malih beba da im se lakše
izvuku šmrklji, tj.da se razrjede i odljepe
Meni frendica kirurgica rekla da nikako ne branim djeci da kopaju
nos i hrane se sadržajem, veli da oni znaju koliko
je to zdravo :mrgreen:
Ja sam kupila neki sirup koji svi jako hvale i meni se
čini OK. NIje čudotvoran, ali naspram Prospana ima
nekog efekta. Zove se Oligomir. :mah
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 19 lis 2009, 12:48

Fluimukan je zakon za slajm! :1 imas ampule za inhalator ili granule s voćnim okusom.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la marsovka » 19 lis 2009, 12:55

Ma daaaaaj, Iina. Kak se sad opet ne preporucuje? Nego kak da im to odljepim iz nosa :dunno
Ne preporucuje se vise sirupi za iskasljavanje (tipa bisolex) jer, navodno, ne djeluju ak se ne popije hektolitar tekucine, ne operilu jer je stetan, biljni sirupi i tak ne pomazu... sad jos ne i fizioloskoj - mogu se onda ic upucat jer moji oboje valjda vec mjesec dana razvlace taj slajm i kaslju (najvise po noci) :loce :nevi
marsovka
celebrity

PostPostao/la marsovka » 19 lis 2009, 12:56

Ni Fluimukan nam ovaj puta nije pomogao :dunno tj. je na tjedan dana i onda opet sve ispocetka.
marsovka
celebrity

PostPostao/la IvaV » 19 lis 2009, 13:03

zabole mene sto se sad "ne preporuca". fizioloska i inhalator su mi zimi najbolji prijatelji i puuuuno puta su nas spasili od atb-a. nadam se da ce i ovaj put, al poprilicno je zastopana.

nego, kako da ju nagovorim da ispuse nos? nece, pa nece. a zna kako.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 20 lis 2009, 14:08

Ja moram priznati da je meni sve prilično nejasno pa molim da me razbistrite vezano za taj šlajm i pun nos.

Moja se isto bori s njim cijelu zimu ali nije bolesna znači po danu nema ničega što bi ispuhala ma možda malo, znači ne curi joj na nos nego se spušta i kašlje pogotovo kad legne, glupo mi kapati nos jer je ajmo reći prazan, davi se u kašlju, točno kužim da joj taj šlajm kola po šupljinama u njoj i mogla bi taj šlajm pljuniti ali neće i neće, pa koji put ju natjeram da povrati kako bi mogla spavati. I preko dana uglavnom sve ok.

A evo sada npr. ima bakteriju u nosu i nos puuuuuuuun, začepljen, opet ne curi na nos van i NE KAŠLJE zbog šlajma............i sada ubacujem u nos sterimar da se lakše odljepi i ispuše nos i tu mi pomaže i inhalacija, valjda :dunno ............

Pa evo meni su to dvije različite situacije, ili nisu ???? I različito se tretiraju a ja uglavnom kod situacije sa šlajmom ne znam kaj bi, dreniram ona povrati, i da dajem raznorazne sirupe kao z ašlajm bez velikog učinka, i ovu zimu se opet bojim tog ŠLAJMA.........
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 20 lis 2009, 14:12

Zakomplicirala ja, mislim kad moja ima taj šlajm nos joj nije začepljen i skoro je prazan............znači mene muči šlajma koji dovodi do kašlja pa se spusti na bronhe i dođe do bronhitisa i ja tražim formulu rješavanja tog šlajma :dunno
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nada » 23 lis 2009, 16:27

došla sam se prikrpati i pitatiKorijen bijelog slijeza namačem nekoliko h pa time špricom ispirem nosić. Puno "mukača" izađe van, potakne ju na kašljanje pa usput nešto i iskašlje.

Jel' to tak' OK?

Koliko ustvari dugo namakati sljezov korijen i koliko ga se dugo, tako pripremljenog, može konzumirati i kako ga čuvati (pripremljenog)?
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Trini » 25 lis 2009, 11:22

Prijavljujem se u klub :/

S tim da mojoj curi i preko dana prozirno iz nosa, non stop, a po noci vec evo drugu noc ne spavamo, non stop kaslje, nocas je i povratila hrpetinu tog slajma....s tim da nam je tako zadnjih mjesec dana ... rjedan dana kasljanja po noci tjedan dana sve dobro pa ispocetka. No ovako gadno kao nocas jos nije bilo ... tempoerature nema, dobre volje je, jede, igra se ...

Dosla sam ovdje specijalno vidjeti ima li sto za kupiti a da ne moram ici sutra doktoru jer to znaci sjedenje u cekaoni min 3-4 sata i tko zna sto jos moze pokupiti :(
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Ciara » 25 lis 2009, 11:25

ja još uvijek preporučam sterimar i operil

nama je sad već super
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivanaiv » 25 lis 2009, 11:47

5-6 lovorovih listica skuhati u 3 dcl vode,pustiti malo da kuha ne da samo baci kljuc
U drugoj šerpi poprziti secer,ne puno da ne bude preslatko,kad porumeni zaliti tom vodom od lovora
Piti preko dana 3 - 4 puta,
Spasonosno za kasalj,mojoj djeci ne pomaze nikakav sirup ni na kakvoj bazi,zadnji put pomoglo ovo,e sad dalje vidjet cemo
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la enđi » 25 lis 2009, 22:00

Već više od mjesec dana mu traje prehlada koja rezultira onaj već poznati gusti kašalj,provala sam sve,od inhaliranja,bisoleksa da iskašlje ,stavljam mu kremu za sinuse,tople obloge na pluća; ne znam ni sam šta da radim ,evo i sada kašlje,prehlada nikako da se riješi,tem. nema ,a nebi htjela da za ovo pije antibiotike.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la matea_vu » 25 lis 2009, 22:23

i mojoj curi več više od mjesec dana curi nos al je sve neš gusto i razvlači se a doktor kaže ni slučajno stavljat sterimar ni fiziološku(privatnik)a danas na
hitnoj mi kažu mama samo ispirite sa fiziološkom i do 10 puta na dan sad sam skroz :dunno
slika
matea_vu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.