pravila sam ga za vikend.
ovako, radila sam vecu kolicinu, nekakav mis-mas gornjih recepata i jos nekih
uglavnom, dio sam ostavila bez bjelanjaka, (krumpi), dodala usitnjene usecerene bademe (bademe sam kupila vec usecerene) dodala malo arome vanilije, sipala u silikonske kalupe za mafine. odlicno je ispalo, odlicno! bademici pali na dno kalupa pa kad sam vadila izgledalo je jako efektno, dolje zuta krema a gode tanki tamniji sloj tog kao krokanta.
u drugi dio sam dodala i bjelanjke, (ina), pa u trecinu stavila instant kavu, u drugu trecinu vaniliju, limetu, koricu limuna i mentu, a u trecu isto one usecerene samljevene bademe + aroma badema i vanilije. sipala u duguljasti kalup (oblozen prozirnom folijom) pa kasnije rezala na snite. isto fora, trobojno

i jedno i drugo je odlicno! prvi je ipak malo kremastiji.
e, i ostaje mi jos za probati onaj gdje se radi sirup od secera pa dodaju zumanjci, pa sl. vrhnje i dr.

to ostavljam za sljedecu godinu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
edit....da malo pojasnim ovo gore
12 zumanjaka izmiksala sam s 30 dag secera. miksala oko 5 min. dok nije ful posvijetlilo.
podijelila na dva podjednaka dijela.
u prvu smjesu dodala sam zlicicu arome vanilije i stavila na banja mariju (kuhati na pari). u ohladjeno dodala oko 3-4 zlice mljevenih usecerenih badema i 1/2 l tucenog slatkog vrhnja.
sipala u silikonske kalupe i stavila u zamrzivac.
za drugu polovicu smjese pripremila sam duguljasti kalup i oblozila ga prozirnom folijom.
drugu polovicu smjese nisam kuhala na pari vec sam joj odmah dodala i snijeg od 4 bjelanjka (nisam htjela vise jer sam se bojala da mi nece stati u kalup
) i 1/2 l tucenog slatkog vrhnja.
sve lagano pomijesala pa podijelila na tri podjednaka dijela.
-u prvi dio dodala sam malo instant kave, polako umijesala pa presula u kalup i stavila u zamrzivac da se malo stisne.
-u drugi dio dodala sam zlicicu arome vanilije i malo korice i soka limuna i limete i sitno sjeckane listice mente (kao zamjena moze posluziti i ovo), sipala u kalup preko prve kreme. vratila u zamrzivac.
-u treci dio dodala sam opet malo onog mljevenog usecerenog badema, 1/2 zlicice arome badema i 1/2 zlicice arome vanilije. sipala u kalup preko druge kreme. vratila u zamrzivac da se sve dobro stegne.
ja sam ga vadila tek sljedeci dan.