Sada je: 29 kol 2026, 16:45.

šminkate li se svaki dan?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: šminkate li se svaki dan?

PostPostao/la indijanka » 19 lis 2009, 11:33

Godinama, oduvijek, uvijek i obavezno...na porodiljnom, godišnjem, moru i sl.
Ne želim nikoga uvrijediti ali apsolutno ne razumijem žene koje se ne šminkaju i nemaju uređenu frizuru i nokte. Ne moram izgledati kao sa naslovnice ali nastojim da se vidi da sam se potrudila, nokti su mi takvi kakvi jesu ali uvijek su nalakirani.
Uvijek cijeli make up, tekući puder, puder u kamenu, korektor, sjenila, olovke, maskare, rumenilo i svašta nešto... iznimka more jer mi nije potreban npr. tekući puder.
Šminka je uvijek tu ali diskretna.
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Beppa Joseph » 19 lis 2009, 11:34

Ja baš volim šminaknje za izlaske jer mi to daje neki dodatni začin večeri. Cijela ta procedura mi se sviđa i ne bi bilo isto da to radim svaki dan.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la lastavica » 19 lis 2009, 11:43

pa baš i ne, maskara i sjajilo/ruž za usne je uglavnom sve od moje šminke, s tim da ovo s usana :mrgreen: vrlo brzo nestane, na kraju imam samo maskaru i to ako imam sreće na trepavicama :cool
ne znam se šminkati, tako da mi šminka samo ističe nedostatke :mrgreen:
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la oraveda » 21 lis 2009, 20:28

otkrila sam odlicnu Mac stvar, lagana krema u boji i korektor za podocnjake (nakon neprospavane noci ;) ) malo maskare, rumenilo i obavezni zagrebacki melem :)
oraveda

PostPostao/la Mak » 21 lis 2009, 20:47

Vecinom da.

Divim se onima koji sve sloze za par-desetak minuta. Ja to ne mogu. Jer ne znam. Kod mene mazi, razgledaj, razglabaj, filozofiraj, brisi, kreni iz pocetka... traje dvadesetak minuta.
Kad sam kuci onda je to maskara i labelo, vragu malo bilo.
Ali ima i dana kad se ne izvucem ni iz pidzame, a kamoli da sminku stavljam. Ima i onih kad odem u trgovinu direkt iz kreveta, samo zube operem i presvucem se. Ima i onih kad se kompletno smikam a kuci sam, i sama, citav dan.

Meni nisu cudni ni oni koji se nikad ne sminkaju, ni oni koji se nonstop sminkaju, ni oni koji tome daju vremena i vremena, ni oni kojima to nista ne predstavlja. Jedino ne volim one koje se ne smikaju i pri tome to objasnjavaju sa "ne treba mi, lijepa sam i bez toga". To mi dode kao da mi koje se sminkamo to radimo jer smo inace ruzne.

Sjenila su mi inace omiljena stvar. Sjenila i eye-primer. Tus obozavam na drugima ali ja ga ne znam staviti da si pita... Inace mi je lijevo oko puno zahvalnije za nasminkati nego desno, valjda kao desnjaku prirodnije. Rouge isto ne koristim jer bi onda moje mjerkanje trajalo jos duze, malo mi traje nanijeti stvari ali dugo dugo duuuugo za razmotriti je li jednako. Na usne labelo ili sjaj, boje ne koristim. Imam tanke nezahvalne usne i nisu bas za isticanje.

Lak za nokte mi je obavezan ali ne znam spada li to pod sminkanje?
Mak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TanjaMT » 21 lis 2009, 20:52

sta je eye-primer? (da ne guglam sad :mrgreen: )
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la JiA » 21 lis 2009, 20:57

to je podloga za sjenilo. sjenilo se poslije lakse rasporedjuje i duze traje. navodno sprecava i ulazenje sminke u nabore, sto se meni bez primera svakodnevno dogadja i ne izgleda lijepo kad sklopim oci. :)
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la TanjaMT » 21 lis 2009, 21:00

hvala. sto bi rekao jedan kolega na poslu: danas nisam badava ustala :)
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la mamuška » 21 lis 2009, 22:18

zadnji put sam se našminkala kad se netko ženio/udavao...čak ni neznam tko mislim prošle godine..
totalno sam opuštena i nije mi jasno kako se netko može našminkati samo za po doma-za posao mi je to ok iako ujutro nikad nisam imala vremena (klinci) a dići se ranije nije mi imalo smisla :dunno
ja sam prirodno lipa i bez šminke!!!! :D
-
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MalaSirena » 21 lis 2009, 22:21

Ne šminkam se svaki dan, a ljeti se uopće ne šminkam jer imam osjećaj kao da ću se rastopiti.
Koristim sjenilo u prahu/olovci, olovku za oči, maskaru, nekad sjajilo.

Kako izgleda taj eye-primer?? :)
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Mak » 22 lis 2009, 08:23

Moj je u maloj tubi. To je kao kremica. Ima transparenmt i lagano obojen.
Mak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Crazy Daisy » 22 lis 2009, 08:38

rodjena kao plavusa gotovo bez dlake jednostavno si ne mogu zamisliti da se pojavim u javnosti bez da si "nacrtam lice".
najvaznija stvar je redovito farbati obrve jer su prirodno potpuno bijele (preprestrasno). ako nemam obrve, kao da nemam lice.
druga neizostavna stvar je maskara, a sve dalje moze i ne mora.

uglavnom uz to ide i sjenilo, olovka za oci, trunka tekuceg pudera, a na usne labelo danju, navecer moze i sjajilo.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Tonka.M » 22 lis 2009, 08:41

Crazy Daisy je napisao/la:rodjena kao plavusa gotovo bez dlake jednostavno si ne mogu zamisliti da se pojavim u javnosti bez da si "nacrtam lice".
najvaznija stvar je redovito farbati obrve jer su prirodno potpuno bijele (preprestrasno). ako nemam obrve, kao da nemam lice.
druga neizostavna stvar je maskara, a sve dalje moze i ne mora.

ooo znam kako ti je :dada

mene je često brat znao pitati da gdje sam lice ostavila :rolf

obrva za olovke, maskara i malo rumenila (jer sam jaaako blijeda) je postalo obavezno za pojavljivanje pred javnosti

iako sam znala (prije trudnoće) i takva ić na posao :oops:
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 22 lis 2009, 09:32

JiA je napisao/la:to je podloga za sjenilo. sjenilo se poslije lakse rasporedjuje i duze traje.

duže traje, ali ne raspoređuje se lakše. baš suprotno, teže se razmazuje i teže se rade prelazi ako se stavi podloga na oči jer podloga fiksira, hvata. zadržava sjenilo na jednom mjestu. ako hoću, recimo, stavit samo jednu boju ili povuć crtu sjenilom uz rub kapka onda stavim podlogu. ako hoću više boja, prijelaze i razmuljat sjenilo uz rub oka, onda ne stavljam podlogu. koristila sam dosad art deco bazu, zadovoljna sam za tu cijenu. vjerojtano ima boljih, ali koštaju duplo više.

obrva za olovke

:lol

iako sam znala (prije trudnoće) i takva ić na posao

oh, kakva sam ja znala ić na posao! skoro nikad se nisam šminkala zbog onog prije navedenog - da to šminkanje traje i 3 minute, to je 3 minute manje spavanja! sad sam zadnjih 2 tjedna svaki dan našminkana na poslu, makar samo puder i rumenilo.

moj paradoks je da OBOŽAVAM šminku. te šarene ili jednobojne elegantne kutijice, te boje unutra, taj sjaj, ti mirisi, te teksture...ja sam nakupovala šminke toliko da imam zalihu za cijeli život...a prije mi se nikad nije dalo šminkati, osim za izlaske
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 22 lis 2009, 09:35

ja mislim da je meni svoj šminki isteko rok trajanja, nisam ni gledala :oops: :loce
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Hajdi » 22 lis 2009, 09:39

Ne šminkam se uopće. Ne mislim da mi to nije potrebno nego mi se jednostavno ne da i nemam tih par minuta ujutro koje bih mogla provesti šminkajući se. Nosim leće i svaka stvar na očima mi strahovito smeta, a usnice su mi isto osjetljive i ne podnosim ništa na njima. A tek koliko novaca uštedim jer ne kupujem šminku ;)

U srednjoj školi i na faksu sam se šminkala dosta redovno, lakirala nokte itd. Ne razumijem žene koje ne razumiju kako mogu hodati svijetom nenašminkana i nenalakiranih noktiju i po tome me prosuđuju :dunno
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 22 lis 2009, 10:46

Krumpirić je napisao/la:ja mislim da je meni svoj šminki isteko rok trajanja, nisam ni gledala :oops: :loce

dok se ne promijeni boja, miris ili tekstura - ja koristim. imam jednu lancomeovu olovku za oči, najbolja ikad, evo joj ide sedma godina
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la paolla » 22 lis 2009, 16:28

frrr je napisao/la:
Krumpirić je napisao/la:ja mislim da je meni svoj šminki isteko rok trajanja, nisam ni gledala :oops: :loce

dok se ne promijeni boja, miris ili tekstura - ja koristim. imam jednu lancomeovu olovku za oči, najbolja ikad, evo joj ide sedma godina

Evo me u klubu, imam sminku staru 6 g. i jos se s njom znam nasminkati, jer joj se nista od ovoga sto je frr navela nije jos dogodilo, a i nisam dobila herpes. Jos. :lol A na sminkama je obicno onaj znakic koji kaze koliko moze trajati, najcesce u rasponu od godine do godine i pol. :dunno
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zvečka » 22 lis 2009, 21:21

kad idem van obavezno se šminkam. za posao obavezno, oduvijek. počela sam još u srednjoj školi prikrivat podočnjake pa tako niti danas ne izlazim na cestu bez korektora i pudera. ako slučajno izađem nenašminkana ljudi me pitaju jesam li bolesna, naime imam baš jako bijelu kožu i tamno ispod očiju. ljepotica baš. uvijek sam bolesno blijeda, nikad rumena.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snamnom » 23 lis 2009, 14:39

Trenutačno sam na porodiljnom,ružno je vrijeme (ubi ova kiša),nigdje ne idem pa se i ne šminkam.Ali kad idem na posao ili u šetnju,izlazak (što je bilo prije sto godina zadnji put) obavezno se našminkam.Nije to ništa puno:neki lagani tekući puder,maskara,sjaj za usne,malo sjene i to je to.Jednostavno se osjećam bolje...
Ali me mrzi SKIDATI šminku,tu sam lijena pravo :D
snamnom
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mahima » 23 lis 2009, 18:01

JiA je napisao/la:svako radno jutro: tekući puder, korektor, rumenilo, olovka za obrve, dvije nijanse sjenila, olovka za kapak, maskara, olovka za usne, ruz, sjajilo.
neradni dan: malo rumenila i maskara

Potpisujem :)
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamma » 23 lis 2009, 18:35

Na posao da, tekuci puder,sjenilo i maskara,rijetko olovka. Ako idem na neku svadbu ili sta vec onda malo jace a kad ne radim ne. Uh zaboravih sjajilo za usta imam ih svih boja,velicina i marki i uvijek imam sjajilo.
2000-2002
mamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la damdam » 23 lis 2009, 20:35

prije korektora i ponekad, tekućeg pudera, obavezno hidratantna krema ili emulzija kao podloga za šminku.
poslije svega toga ide malo pudera u kamenu i malo rumenila, danju ide bež-smeđe, a rijeđe sivo-ljubičasto sjenilo (nikad danju ne stavljam olovku). labello. maskara.
navečer može svašta i šminka je jača. ali nikad ne stavljam tuš. jer ga ne volim ni na sebi ni na drugima. volim blage prijelaze.

šminkam se svaki dan, osim ponekad vikendom.
volim se šminkati. šminkam se od svoje sedamnaeste ili osamnaeste.
nekad davno to je trajalo 20-30 minuta, a danas za posao mi treba 7 minuta točno, ili navečer 10 minuta, zbog ev. olovke i/ili ruža.
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Podgoricanka » 24 lis 2009, 23:25

Ne. Ljeti nikako sem kad idem na neku svecanu veceru, prijem ili, naravno, kad snimam emisiju.

A zimu uglavnom ne. Sem u istim prilikama kao i ljeti. S tim sto zbog ljetnje pauze skoroi nista ne snimam tokom ljeta. Mrzim sminku. Ukratko
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

PostPostao/la yra » 26 lis 2009, 16:08

DANREJ je napisao/la:šminkam se svaki dan, osim ponekad vikendom.
volim se šminkati. šminkam se od svoje sedamnaeste ili osamnaeste.
nekad davno to je trajalo 20-30 minuta, a danas za posao mi treba 7 minuta točno, ili navečer 10 minuta, zbog ev. olovke i/ili ruža.

Ovako i kod mene, samo sam počela s 15.

Nikada nisam otišla na posao nenašminkana. To mi je nekako kao da idem bez grudnjaka van. :mrgreen:
Nije to kompletni make-up, već samo maskara, olovka, rumenilo, ponekada i sjenilo.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 26 lis 2009, 16:44

uglavnom sminkam.

ali to podrazumjava samo maskaru (punoooooo maskare), sjenilo za oci i karmin ili sjaj za usne.

rijetko (ako je posebna prilika ili jako hladno) stavim tecni puder (sasvim malo- jednu tackicu velicine "graska", koju razmazem po cijelom licu)
i isto tako ponekad dodam i malo "zdravlja" ili svjezine licu sa najsvetlijom nijansom lorealovog rumenila.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la podocnjaci forever » 26 lis 2009, 17:03

imam baš jako bijelu kožu i tamno ispod očiju.

ja to zovim gothic noblesse ten i ponosna sam vlasnica istoga :faca

crazy, meni si ti baš lijepa i nenacrtana, odn. sve takve plavuše su mi lijepe :dada
Ali, ja volim i pjege.
Volim, odn. naljepši su mi nokti nenalakirani, jako kratko podrezani, s glatkom i lijepom kožom ruku uokolo. Još ako su dugi, bingo.
(Naravno da nemam takve nit ruke nit nokte :zub)

U stvari krivo mi je što mi se ne da više šminkati. Mislim da se čuda mogu stvoriti stavom malo je puno uz dobar odabir boje, spretnu ruku i dobar odabir uopće onoga što se želi istaknuti.
Jako dobro poznam teoriju šminkanja i uvijek pogledam tips and tricks za to, ali ne mičem se s mjesta.
Možda jednom... kad se budim budila naspavanija... :cool
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Marto » 31 lis 2009, 00:18

Ma kakvi svaki dan!
Ja svoj život mogu podilit na onaj prije dice, i ovaj sa dicom. U ta zlatna vrimena, prije dice, dok je Bog hoda po zemlji, a ja imala svo vrime ovoga svita samo za sebe :dada nikad nisam izlazila bez šminke (tonirana krema, maskara, labelo ili sjajilo, olovka za oči i neko sjenilo, po danu blaže, noću, za večernja tulumarenja agresivnije). Onda san rodila dijete broj 1 i jednostavno nisam imala vrimena za našminkat se prije izlaska (promini ga, obuci, svuci, preobuci, nahrani, opet promini... :roll:). Onda je došlo i dijete broj 2. Sad već nisam imala vrimena ni paralelno oprat kosu i tuširat se.
Našminkan se rijetko, jaaako blago jer sama sebi sada parin transvestit nakon godina nešminkanja. A to malo šminke kad uspijen nabacit, osjećan se ka da iman love u takujinu! :mrgreen:
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 31 lis 2009, 01:00

Po ljeti ne baš, ali po zimi da jer mi je koža suha, lako se zacrveni od zime itd.
Tak da ujutro nabacim kremu, malo tekućeg pudera jedva vidljivo, i ak stignem u autu sjenilo na oci + maskara i sjajilo na usta. Sve skupa 10 minuta uvrh glave.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hope77 » 31 lis 2009, 05:06

Ne, tu i tamo stavim maskaru i sjajilo i to je to.
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.