Sada je: 25 srp 2026, 04:38.

USKRATITI BEBI NOĆNI AD OBROK?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: USRKATITI BEBI NOĆNI OBROK?

PostPostao/la sretna mama23 » 22 lis 2009, 17:53

on u zadnja 2 dana plače u vrijeme kad bi trebao jest i kad mu dam neće nego od silnog plača zaspi pa mu dam u snu...probala sam mu dat prije nego bi plako,ali neće,kao da nije gladan.. :|
to mu valjda neka nova fora :dada
a kaj se dohrane tiče-slijedit ću upute tablice i gotovo,ima vremena za ćupije(čušpajze)i ostala teška jela... :p
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sasa2008 » 22 lis 2009, 19:46

mi smo imali identičan problem bilo je tako da smo oboje plakali,i sve to prodje sigurno.sve su to njihovi momenti,isto isto tako je bilo kod nas.bez brige sve će bit ok....
sasa2008
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 23 lis 2009, 07:51

sretna mama :5
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la sretna mama23 » 23 lis 2009, 11:44

joj,puno vam hvala na svjetima... :kiss :kiss ,
stvarno ste najbolje!!! :joy
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snamnom » 30 lis 2009, 11:48

Ja ne bih bebi uskratila taj noćni obrok..Jednostavno se prilagodi-ako hoće flašicu po noći,neka joj je-i to je to. Doći će vrijeme da je neće htjeti. Moj malecki ima skoro 10 mjeseci i rijetke su noći koje prespava '' u komadu''. Proći će i to...Ne bi se budio da mu ne treba. Ponekad probamo sa dudom.mazimo se po glavici,a kad ne uspije,onda znači da je OGLADNIO i da mora jesti. Zamisli da tebi netko ne da hranu kad si gladna :D
snamnom
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kiss » 08 pro 2009, 12:38

Moj malac jede svakih 5 h, 210 ml Bebimila. 4 obroka su mu mlijeko, i jedan je na žlicu.
Budi se isto u noći, i ja se dižem i hranim ga. I tako bude sve dok on sam ne prestane se buditi.
Do sada smo imali cca 2 noći da je prespavao bez buđenja.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 09 pro 2009, 11:37

Sretna mama - htjedoh ti samo napisati da mi je drago kako si odlučila, nije lako oduprijeti se navaljujućim savjetima okoline. Iako nekad znamo ili osjećamo da je tako kako mi želimo/radimo najbolje za našu bebu, ipak svi ti silni savjeti znaju pubuditi "crv sumnje" ili makar ići na živce poprilično.

Što se tiče pića - meni je Karlo tek sa nekih 9 mjeseci počeo piti neku veću količinu. Ako se adaptirano miješa po uputi, onda je ono u pravilu makar do ca. 6 mjeseci dovoljan izvor i hranjivih sastojaka i tekućine (mada i o tome postoje rasprave... kao i o svemu drugom).

Za čajeke u granulama - ja znam da se to čini strašno praktično i možda nekima čak i zdravo (posebno ako piše na njima da su dodani vitamini ili što drugo zdravog). No kad sam pročitala sastav, ostala sam neugodno iznenađena - osim što je na prvom mjestu šečer (znači da ga ima najviše), pa zatim glukoza, pa razne druge tvari, tek negdje predzanja ili zadnja stavka dođe "ekstrakt kamilice 4%" (ili neka druga biljka, nekad je malo više ili malo manje...). Pa si mislim - čisto moje meni logično razmišljanje - ako već želim dati bebi čaj zbog nekih njegovih ljekovitih svojstava ili eto da ne pije samo vodu - dat ću onda radije običan čaj, najobičniji iz vrećice koja se prelije vrućom vodom ili iz apoteke kupljene sušene biljke koje se isto samo preliju vrelom vodom... Onda makar znam da pije samo čaj, a ne hrpu šečera. Jer - vjerujem da ako bi išli ručno raditi tu smjesu koju imamo u granulama - neugodno bi se iznenadili koliko šečera je to... A kad dođu prvi zubići, sigurno je bolje bez toga... :dunno Eto, bez napadanja - to je čisto onako kako sam ja razmišljala u vezi tih čajeva.
Diami
ne stignem sanjati

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.