Sretna mama - htjedoh ti samo napisati da mi je drago kako si odlučila, nije lako oduprijeti se navaljujućim savjetima okoline. Iako nekad znamo ili osjećamo da je tako kako mi želimo/radimo najbolje za našu bebu, ipak svi ti silni savjeti znaju pubuditi "crv sumnje" ili makar ići na živce poprilično.
Što se tiče pića - meni je Karlo tek sa nekih 9 mjeseci počeo piti neku veću količinu. Ako se adaptirano miješa po uputi, onda je ono u pravilu makar do ca. 6 mjeseci dovoljan izvor i hranjivih sastojaka i tekućine (mada i o tome postoje rasprave... kao i o svemu drugom).
Za čajeke u granulama - ja znam da se to čini strašno praktično i možda nekima čak i zdravo (posebno ako piše na njima da su dodani vitamini ili što drugo zdravog). No kad sam pročitala sastav, ostala sam neugodno iznenađena - osim što je na prvom mjestu šečer (znači da ga ima najviše), pa zatim glukoza, pa razne druge tvari, tek negdje predzanja ili zadnja stavka dođe "ekstrakt kamilice 4%" (ili neka druga biljka, nekad je malo više ili malo manje...). Pa si mislim - čisto moje meni logično razmišljanje - ako već želim dati bebi čaj zbog nekih njegovih ljekovitih svojstava ili eto da ne pije samo vodu - dat ću onda radije običan čaj, najobičniji iz vrećice koja se prelije vrućom vodom ili iz apoteke kupljene sušene biljke koje se isto samo preliju vrelom vodom... Onda makar znam da pije samo čaj, a ne hrpu šečera. Jer - vjerujem da ako bi išli ručno raditi tu smjesu koju imamo u granulama - neugodno bi se iznenadili koliko šečera je to... A kad dođu prvi zubići, sigurno je bolje bez toga...

Eto, bez napadanja - to je čisto onako kako sam ja razmišljala u vezi tih čajeva.