Sada je: 15 kol 2026, 00:37.

VJEZBACI 2009 - X.PUT

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

VJEZBACI 2009 - X.PUT

PostPostao/la Lidija » 29 lis 2009, 18:55

molim lijepo - nastavite ....................
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: VJEZBACI 2009 - X.PUT

PostPostao/la lulamae » 29 lis 2009, 21:25

nuna..super si to napravila za vjezbanje iskoraka..
tako smo i mi sve radili..imamo tobogan na kojem je adrian naucio iskorak i naucio se sam penjati jer je vjezbao misice..i tako smo mi sve radili..penjanje po stepenicama..stalno sam pazila da su noge pod pravim kutom..i tako..kad jede i kad se igra da uzima i sa lijevom rukom itd...
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 29 lis 2009, 23:01

Nisam jučer sve htijela pisati, da ne bude post predugačak, pa nastavljam.Jučer, danas, a i sutra idemo u polikliniku, na " ubrzani tečaj okretanja" kako se šali dr. Imala sam ga nešto za pitati u vezi vježbi u potrbušnom položaju, a eto završili smo na rotacijama.Radimo vježbe na malo drugačiji način, da sve skupa ubrzalo. I stvarno joj malo fali. Imam osjećaj da se mala bikica inati, e baš neću kad me tjerate. Naravno nove vježbe joj se ne sviđaju, i plače, a dugo nije plakala. Plače i kod kuće, to mi najteže pada, pokušavam ju pridobiti, da sama krene u okret, ali neće pa neće,i moram na silu. Stvarno mi teško pada to njeno plakanje :place .Nadam se da će se ubrzo okrenuti. Nadam se da zaborave te " prisile" koje im radimo, i da to ne ostavlja neke posljedice. Ili mi to puno teže podnosimo nego naše male i malo veće štruce, kako je netko ranije napisao.
Nuna drži se, ma mora barem za neku sitnicu biti bolje, a to je ono čemu se radujemo.Vidjet ću sutra kada će nas ponovno naručiti, bilo bi super da se upoznamo.
Mamin slatkiš, ja nisam bila nikada u Kalosu. Do tada vrijedno nastavi s vježbama. Gdje inače ideš na vježbe?
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamin slatkiš » 29 lis 2009, 23:06

inace imam kucnu patronazu tj posto on nece doma ja dolazim u njih(priska med)ako si cula za to i u bolnici samo rijede jer nemaju termina a moram dok ne odem doli sta cu... :zivili
pozz tebi i svim mamama vjezbacicama haha ;) :mah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 30 lis 2009, 00:05

Mali ti je presladak, pravi slatkiš, nema kaj.Moram ja neku Jeleninu sličicu staviti, ali dok prokužim kako, nemam vremena,
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamin slatkiš » 30 lis 2009, 10:56

o hvala :kiss
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nuna » 30 lis 2009, 16:57

Lu bas mi je drago da si ti isto kao i mi eksperimentirali sa toboganom,i slicnim stvarima.Ja nju jos nisam penjala i spustala stepenicama,jer me strah da joj njeno livo kolino ne propadne kad bi napravila stepenicu prema dolje.Lu,u kojoj ste vi fazi? ;)
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 31 lis 2009, 15:30

Una i Tin ( tj Nina), sada sam pročitala do kraja onu stranicu koju je moderatorica zaključala, vjerojatno cure nisu niti vidjele. ČESTITAM NA ROTACIJI. :cheer :cheer :cheer . Pa mali je super, uz malu pomoć je sam došao do toga. Zaista mi je drago. Znam kako se veseliš. Ja se stalno nadam ali nama ne ide, pa ne ide.Neće se više ni do boka okrenuti, a moram ju stalno okretati, i onda idemo protiv njene volje, i protestira, plače i neće i neće, ili ne može. Dr. je rekao da bi volio da se okrene do 7 mj (imamo još 3 tj). Evo, martina mama, ja sam se taman skulirala i rekla kada bude, biti će, a dr. nam postavio rok. :(
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 31 lis 2009, 23:53

nuna..adrian ti ima 6 godina..jos se ne moze sam ustati onako kako se mi ostajemo,jel te..nego samo uz pridrzavanje..tako da vjezbamo iskorak..hodanje po stepenicama gore i dolje..prije uopce nije imao snage da bi se sam dignuo..odnosno nije imao snage u nogama da se popne po stepenicama..uvijek sam ga ja drzala za kukove i malcice nagnula naprijed i tako je naucio..sad mu lijeva noga malo bjezi prema unutra ali to ispravljam tako da ga drzim za lijevu nogu da bude pod pravim kutem,kad god se penjemo..pa penjanje na pentralicama u vrticu u dvoristu i penjanje na tobogan..medutim sad vise ne jer je zima,naravno ;) nabavili smo i mali bicikl koji nam sluzi kao sobni..buduci da nen vidi nikad mu nece sluziti zato da ga vozi vec da vjezba pedaliranje,odnosno da malo aktivira misice..a napravili smo mu to tak da ne moze nikam jer smo stavili pomocne kotace i malo stisnuli kocnicu na kotacu pa da mu bude teze okretati..ali jos mu je malo preveliki,fali mu 1cm do pedale,pa moramo pricekati da malo naraste.. ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la UNA&TIN » 01 stu 2009, 13:33

ČESTITAM NA ROTACIJI. :cheer :cheer :cheer . Pa mali je super, uz malu pomoć je sam došao do toga. Zaista mi je drago. Znam kako se veseliš.

evo pronašla sam vas uz malu pomoć moderatorice jer se još ne snalazim po ovom forumu. Da, taj dan se okretao ko lud ali sad opet neće. Već dva dana ga sa ničime ne mogu motivirati. Totalni bad. Sutra idemo na Goljak. Kak je netko prije rekao izgleda da nije usvojio obrazac do kraja. A dr.je rekla da do sutra mora biti bolji na tim rotacijama. Hm......
I imam osjećaj da po cijele dane i noći spava. stalno je umoran i totalno se otromboljio. Sad pazim sa hranjenjem da se ne udeblja previše. Ma ne znam. Jedan dan super pa pet dana koma. Vidjet ćemo šta će sutra biti.
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 02 stu 2009, 10:59

Lulamae bravo za Adriana i hrabru mamu.Znaš kada sam ja bila trudna, " osvanuli" su plakati , a tvoj i Adrianov( to sam naravno tek kasnije saznala da ste to vas dvoje) je bio blizu moje kuće, i ja sam vas gledala i mislila, Bože s koliko ljubavi ova majka gleda svoje dijete, i s koliko ljubavi on gleda nju. A danas kada znam da te gleda srcem, znam kolila je to ljubav. I hrabrost.Ja imam jednog prijatelja, a vjerojatno ga i vi znate, gledali ste ga na TV, slušali na radiju, jedva se sam vozi u kolicima, jedva drži glavu , o pomicanju nogama da ni ne govorim.On je bio mali kada smo i mi bili mali, i nije dobio toliko hrabrosti i ljubavi, ali on je danas zmaj, unatoč svom hendikepu, bori se za prava obespravljenih, nije ga sram ni strah zakucati na vrata " veličina". Na ovom forumu ima puno mama koje ulijevaju hrabrost i ljubav u svoju djecu s pp kako ih nazivamo, i uopće ne sumnjam da će oni jednog dana, biti " nasljednici" mog prijatelja.
Una i Tin, nemoj očajavati, opet znam kako ti je. Slušam Martinu mamu, ne ograničavam se rokovima, trudim se vježbati bez presinga i rezultati će se vidjeti kad tad.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 02 stu 2009, 12:34

roka..skoro si me rasplakala..hvala na lijepim rijecima ;) :kiss
da,jako volim svoje dijete,kao i svaka majka pretpostavljam..premda prema onome kako smo se jucer svadali ne bi se reklo da se toliko volimo ;) stvarno me izludio koliko je bio zlocest...grrrr...
iskreno,ne znam o kome to pises..o svom prijatelju.. :dunno daj nam pojasni..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 02 stu 2009, 14:03

Moram ga pitati " za dozvolu" da pišem o njemu. Ali vjerojatno će pristati, on je sjajan momak.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 02 stu 2009, 16:55

Prije 20 ak min 3 okreta leđa trbuh u desno, 2 u lijevo, malo nespretno, ali mi IMAMO ROTACIJE. :cheer :cheer :cheer . mama plaće po običaju
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MAJA Skopje » 02 stu 2009, 20:12

Bravo, bravo za rotacije. :joy
Iako ne pisem tako cesto, pratim vas i radujem se dobrim vjestima. :joy
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 02 stu 2009, 20:21

ma bravo!i mi se radujemo s vama! :joy
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 02 stu 2009, 22:29

Maja, Lulamae hvala :kiss
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamin slatkiš » 02 stu 2009, 22:54

ja i moj ante smo bili danas na vjezbama 1 put u 10 mj da nije plaka danas mi je bas sretan dan,da je bar tako uvik pozz svima i sretno s malim vjezbacima... :mah :nana
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la UNA&TIN » 02 stu 2009, 23:53

roka velike čestitke na rotaciji svaka čast. Znam kako ti je i vidiš da ste uspjeli prije sedmog mjeseca.
Mamin slatkiš i vama čestitam što ste konačno doživjeli vježbe bez stresa.
Lulame i mi se često svađamo. Sa malcem još ne jel je još beba ali Una (3,5 god) me nekad izludi i dovede do samog ruba. A onda joj, po ne znam koji put, moram govoriti da je volim i dok je zločesta, ali da sam onda tužna i ljuta.
Mi smo danas bili na UZV mozga i one bijele točkice se povlače. Ugrušci su još tu ali vježbama će i oni otići.
Na Goljaku je jako plakao ali mislim da dvije bolnice u jednom danu...ipak previše za malca.
Rekla je fiz da se uljenio ali dobili smo tri nove vježbice: prebacivanje težine i obrane.
Sada imamo šta za raditi dva tjedna - kao do sada smo se odmarali moš si mislit.

A najveći šok u čekaoni U Klaićevoj je bio kad je mala bebica od možda mjesec dana ispala iz auto sjedalice koja se zanjihala i mala je pala na pod na glavu. Sjedalica je bila na klupi.
Cure - VEŽITE DJECU U AUTOSJEDALICAMA UVIIIJEK!!! A I U KOLICIMA!
Ovo je bilo prešokantno za jadnu mamu ali i za sve nas u čekaonici. Sestra je poslje izašla van da nam svima javi da je mala dobro. Nadam se da će tak i ostat.

Pozdrav svima i VJEŽBAJTE, VJEŽBAJTE, VJEŽBAJTE !!!!
Zadnja izmjena: UNA&TIN; 02 stu 2009, 23:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la UNA&TIN » 02 stu 2009, 23:56

e a da... Ima i jedna vesela anegdota sa Goljaka. Dvije blizanke od deset godina pričaju kako se neka mala u njigovom razredu hvali kako ona može najbolje napravit zvijezdu, stoj i sve te neke elemente a jedna od ovih blizanki joj kaže : " A ja sigurno mogu najbolje hodati sa nogama prema unutra. Tako sigurno nitko ne može" :)
Eto kako crno prefarbat u bijelo tj. ružičasto. Samo pozitivno
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 03 stu 2009, 21:49

Jelena se danas sama okrenula 20-ak puta, što u jednu što u drugu stranu, jednom čak 10 puta za redom, bez poticaja igračkom, u stilu vidi kaj ja mogu. Slatkica mala. Baš je dobro tako vježbat, malo popravim ako je krivo, a i kada ju ja vježbam rotacije, samo ju malo gurnem u jednoj točki a ostalo odradi sama. Zna se okrenut i preko lijevog boka s trbuha na leđa. na drugu stranu ne zna još.Inače još moramo puno vježbati prebacivanje težine i oslonac na desni lakat te hvatanje visoko lijevom rukom u potrbušnom položaju, te oslonac u potrbušnom na ispružene ruke, kao tzv. ženski sklek. Kako ti Nina vježbaš, prijenos težine i obrane? Zanima me jer se vježbe na Goljaku i kod Polovina nešto razlikuju.
Sretna mama drago mi je da Ante nije plakao, meni je to najgorji dio vježbanja.
Una i Tin smijali smo se ovom što je curica rekla za svoje hodanje, baš je dobro odgovorila.A ovo za autosjedalicu, grozno. Baš ljudi znaju biti neoprezni. Drago mi je da je nalaz UZV bolji.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la UNA&TIN » 04 stu 2009, 10:02

obranu vježbamo u krilu. on sjedni meni u krilu naslonjen na mene i svoje ruke držim na njegovim nadlakticama (stisnem mu ruke prema dolje). njegovi dlanovi bi trebali biti naslonjeni na moje noge pored njegovih bokova(ak me kužiš) al nama je to problem jer su šakice još dosta zgrčene. Uglavnom, onda ja jednu nogu dignem na poluprste tako da njemu bude osjećaj kao da pada na stranu i pri tome bi se on trebao osloniti na svoj dlan. Ta vježba nam teško ide.
A prijenos težine radimo u sjedećem položaju ali postrance sjedi jer se frontalno jako izvija.Oslanja se na jednu ruku a druga je slobodna, pa onda to isto na drugu stranu. I isto radimo ono: on leži na leđima i primim mu istovremeno dlan i stopalo jedne strane i vučem ga u sjedeće ali ga na pola zaustavim pri čemu bi on trebao suprotni lakat postaviti na podlogu i preko njega se vratiti u ležeći. Ne znam jesi me skuzila ali trudim se objasniti. I dalje radimo preokrete i dizanje nogica na trbuh što se malcu opet neda i nemam pravu motivaciju .
Još se jako mučimo s tim novim vježbama a najbolje mi je bilo kad smo s Goljaka išli doma moj muž je rekao da su baš jednostavne vježbice. Ja sam se samo nasmijala i rekla : "Buš vidio kad ti to probaš doma !"
Naravno on je nadobudno odmah išao isprobavati i nakon 5 minuta je bio sav mokar, Tin leži na leđima i smijulji se a muž kaže : "OK. od lopte odustajem idem probat na strunjači."
Sve to jako jednostavno izgleda kad fiz. to radi. I ja sam pred njom probala raditi i snašla sam se ali svejedno ne radim to tako dobro kao ona. Ipak je ona stručnjak. Ali znam da ćemo se uhodati.
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 04 stu 2009, 11:02

Da, vi ste već dobili vježbice za sjedenje. Naš " prijenos težine" je još uvijek u potrbušnom položaju, s obzirom da Jelena nema dobar oslonac na desni lakat, pa je dr. rekao da je bolje da to pokušamo savladati na taj način nego da idemo dalje, jer će nam biti teže. Sada se dobro igra sa stopalima, iako ne tako često kao što je to radila prije mj. dana, i vuče ih prema ustima, pa non-stop skida čarape. Ili joj obučem štramplice, pa ih onda nateže, ali su začas mokre, jer ih stavlja u usta. No ne smeta mi stalno ju oblačiti i presvlačiti, samo neka ona to radi, to je super vježba. Vjerujem da ti je ispočetka teško s nekom novom vježbom.Pogotovo kad je novo, pa dijete to još ne prihvaća, i u stresu je pa zatvara šakice, a tebi fali još par ruku da sve pravilno odradiš. Onda obično muž i ja skupa radimo, npr on otvara i drži šakice ja ostalo, dok se ne uhodam sama.Probaj i ti.Sretno.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la UNA&TIN » 04 stu 2009, 16:30

e sad sam saznala novu stimulaciju za svog lijenog sina. Čim mu položim svoj dlan na njegov trbuh mali diže noge ko lud. Ovo je nevjerojatno. Pored svih igračaka ja ga motiviram golim rukama - doslovce.
Super.....idemo se maziti. :dada
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 05 stu 2009, 11:39

Super, glavno da pomaže. Ma ne znam dali mojoj Jeleni fali motiva ili mi pruža otpor. Jučer se naravno samo par puta okrenula na strunjači, prekjučer super. A na krevetu bi se stalno okretala, jedva ju obučem stalno lovi nekaj oko sebe. Jedino što mi je krevet premekan pa ne može sama nego joj moram pomoći. A isto tako i na motalici, tamo pak ne smijem skinuti ruku s nje jer bi se taj čas prevalila dolje.Na strunjači ju mogu mamiti, ne znam čime više, i neće.Onda ju ja okrećem( vježbam) ali ako nije dobre volje, ukruti se ko daskica i pri pokušaju okretanja počne izvijati, pa nema smisla da ponavljamo loši obrazac. Inače se ona u stanju dugo igrati jednom igračkom, sve hoće primiti u ruke, tako da mislim da nije neko pasivno dijete. I na trbuhu će radi nove igračke biti 20 min, i ako hoće okrene se 10 puta za redom. Ali ako neće, neće.U svakoj prostoriji u kući imam strunjaču ili puzzle, idemo vježbat kod svekrve i šogorice, tamo ima puzle, kad idem svojima doma nosim dekicu. Ono da mijenjamo sredinu. Ali mala je pravi diktator, a ti se mama nerviraj i pokušaj me nadmudriti.
Pozdrav svim vježbačima, i ako stignete javite se malo s kojom ljepom vijesti. :mah
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 09 stu 2009, 21:56

Mi smo danas bili u poliklinici, dobili par novih vježbica. Dobro se rotira s leđa na trbuh i obrnuto, na obje strane.Ne moram ju više " puno nagovarati". Noge nateže non-stop, i kada cica.A unatrag 3 dana, još jedna lijepa stvar. Naučila je prebaciti težinu na desni lakat i ruku, te lijevu ruku podignuti iznad razine ramena i dohvatiti igraćku. Na drugu stanu joj je to išlo no s osloncem na desno smo se mučili 3 mj, i uspjeli. Smješna je, po cijele dane brblja " rrrrrrrr"
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamin slatkiš » 10 stu 2009, 08:56

Evo uvatila sam par minuta samo da se javim,mi smo zavrsili s patronazom,zadnja 2 puta nije moga bit bolji nije tije ic kuci,a kad se sitin onih suza prije ...sad bi poludila!!! :bonk
Evo dogovorili smo siguran termin za kalos nam je 29.11 a do tad ja vjezbam s njim doma,malo mu teze ide iskorak i nepravilno se dize,a sta se tice stopala vec su malo omeksala nisu se ispravila ali valjda oce tamo....Sve u svemu nadam se da ce se to sve ispraviti i da ce sve bit ok i s iskorakom i stopalima...javim se jos s rezultatima...
sretno s vama i vasim malim vjezbacima :kiss :mah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2009, 17:07

da se pridružimo vježbačima. tin je počeo tek vježbati. dijagnoza nam je torticollis i dobili smo samo jedan termin tjedno. ja kući vježbam s njim 3x dnevno po 15ak minuta.
na samim vježbama (i u bolnici i kod kuće) tin je dobar, ne plače, i radi sve.
korigirano ima 3 mj tako da trenutno vježbamo najviše torticollis, rukice (koje su još skupljenje i palac unutra) i tome slično.
:mah
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 11 stu 2009, 21:20

Dobro nam došla Nevenera. Zamisli, ja sam danas malo čitala ljetne bebe, pišem na našem generacijskom u proljetnim bebama. Ono malo sam išla " špijunirati" da vidim kaj mogu malo mlađi bebači od moje Jelene, i vidjela da među vama ima par vježbača. I baš sam htjela curkama predložiti, ako hoće da se pridruže na ovaj topic, da razmjenjujemo iskustva.A tebi htjela odgovoriti u vezi slinga. Mi s Jelenom vježbamo od 2.5 mj. Ja sam doma imala maramu, a kupili smo bili i klokanicu. I nosili smo ju tako, i baš je uživala, naručito kada ju je mm nosio. I izvijala se, a uopće to nismo skužili. I naravno kada smo počeli s vježbama, rekli su nam da ju ne nosimo tako. I poslje mi je bilo baš žao jer je ona tako to volila,i krivo jer smo pogoršali izvijanje. I evo sada ima 6.5 mj i uspješno je savladala rotacije T/L i L/T i napokon se više izvijanje ne ponavlja.Super da Tin ne plače, obično bebice plaču u početku na vježbama.Vidim da si iz Zadra. Jel vježbate kod dr. A. Šoša ? Nadam se ugodnom druženju, i da ćete što prije " izravnati" vrat.

Mamin slatkiš, bravo za Antu, ma on je pravi momak.Brzo će doći i termin za Kalos,i nadam se da će uspješno popraviti iskorak.

Jelena se sada baš super rotira,, ne smijem je više na krevetu ostaviti samu, začas bi pala dolje.A kako se ona tek veseli, okreće se čas za jednom, čas za drugom igračkom, super prebacuje ravnotežu. Tako je lijepo vidjeti kako dijete postaje gospodar prostora.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 12 stu 2009, 13:26

Vidim da nas spijunirate na ljetnicama pa da se i mi pridruzimo.

Toma ima 3,5 mjeseca i ima krvarenje 2. stupnja u mozgu, prebolio meningitis sa 10 dana.
Zato smo neurorizicni. Na 3-mj. kontroli kod neuropedijatra su rukice nesto kruce (normo-hipertonus),
zanemaruje lijevu stranu i palac je povremeno zarobljen. Nema jos bimanualni hvat.
Glavu super drzi i oslanja se na podlaktice, u trakciji glava prati trup.
Uglavnom sam jako zadovoljna jer je sve za sada u granicama normale.
Vjezbamo kod fiziterapeuta svaki drugi tjedan, kod Karoline s Goljaka u poliklinici Sabol u Zagrebu.
Doma ujutro cca 1h, popodne mozda pola sata ili niti toliko.

Zna li netko sto znaci ovo normo-hipertonus? Hipertonus znam, ali ne znam sto mu znaci ovo normo,
a nisam ga pitala jer sam to tek doma skuzila.

I jedna molba, ako vam nije problem u potpisu napisati dob djeteta da vas mogu lakse pratiti.

:mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.