Sada je: 26 srp 2026, 22:08.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

black_lady je napisao/la:A šta ako se ista situacija događa sa bebom od 4,5 mjeseci na adaptiranom? Mi nemamo izbora. Mi MORAMO dati nadohranu, kužite? Ne možemo čekati 6 mjeseci, ko bi pustio da mu dijete gladuje toliko.
Zato meni ona brošura o dohrani ne valja. priča se o dojenim bebama. Sve je to meni jasno. Ali nema kad se počinje s nedojenim bebama!
Ili sam ja nešto preskočila?
jaja je napisao/la:Kakvo je ledovo smrznuto povrće,nedi sam ćula da je zdravije nego ono kupljeno na tržnici ili trgovini i može li se ono davat bebama?

mamin macak. ako je beba od 4-5 mj dobila parsto grama ne bi ništa poduzimala, ako stagnira ili gubi na težni radije bi išla sa dodatnim mlijekom kod bebe mlađe od 5-5,5mj. za bebu stariju od toga išla bi sa nekom kašicom + mlijeko.
zašto? 5 žličica nadohrane sigurno nisu ono što bebi fali da se osjeća sitom ili što bi joj pomoglo da bolje napreduje na vagi. a više od tih 5 žličica je puno za dijete koje nema bar 6-7 mj. optereti crijeva i opet izađe vani neprobavljena hrana.
), a kad smo uveli dohranu i to se dovelo u red. Ja bar nisam imala dojam neprobavljene hrane, no mozda grijesim.

Nesto sto mozda ima veze s tim, evo sad ovaj moj 3,5 mjesecni od 7800g ne kaka vec 13 dana i bili kod pedijatrice i kaze da mu je trbuscic mekan i da on sve iskoristi iz mlijeka i nema sto pokakati?! Pitam se sto ce biti za 2,5 mjeseca, no pljuc-pljuc, nadam se da necu sada ureci, on je jos zadovoljan i nista se ne buni, tako da mi ne pada napamet nista dodavati.

Malena šarena je napisao/la:evo ja upravo kuham smeđu rižu,i danas je prva papica.Beba ima 4 mj i 12dana i skroz je spraman za dohranu iako ja nisam spremna još za to ali evo brzinski se spremam.isčitala sam uglavnom sve ne ovoj temi i super ste mi,tako i ja planiram hraniti dijete,ne mrkva jabuka i sl.
...
Pitanje?
Što da uradim s ostatkom riže?? da ohladim i držim u frižideru s obzirom da će nekoliko dana jesti samo to,ili da zaledim? ili da svaki dan novo kuham?? (iako mi je to tlaka jer se dugo kuha)

Malena šarena je napisao/la:Kad se uvede i druga namirnica dali se tad počne davati 2x dnevno obrok?

ali ovo je za neki drugi topic pa se ispricavam na upadu 

Malena šarena je napisao/la:cure,vezano za moje pitanje za uvođenje drugog obroka bi se samo nadovezala da u knjizi JBP stoji da se drugi obrok uvede još u prvom tjednu dohrane,a več u trečem tjednu ide i treči obrok.Prve 4 namirnice su smeđa riža,amarant i proso i slatka riža koje se do 3eg tjedna daju,u četvrtom ide več i jabuka ili bundeve ili mrkva i kvinoja
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.