Potpisujem ovo sve što je Hajdi napisala.
Meni su pomogli proizvodi A-derme (kupka)ali je L.tada bila starija. Za suhu kožu dr.Pavlov (najbolji u St za takve stvari) nam je preporučio Linola mlijeko i super je (mislim oko 200 kn u ljekarni).
Takve crvene fleke imala je i moja L. ali nju je isto češalo i najviše se pojavljivalo na pregibima (atopijski dermatitis tj. neurodermitis), a ponekad i na trbuhu i bedrima. Osip (sitne crvene točkice)može ukazivati i na seboroični dermatitis (lakši oblik od atopijskog) ali također osip može značiti i trodnevnu virozu koja je jako česta kod bebača (3 dana lagana fibra, dijete naoko dobro, 3 dan osip)
Sve simptome alergija(osip, češanje, suzenje...) uspješno smo rješavali sirupom Aerius(bez recepta) koji se daje po potrebi ali samo ukloni simptome. "Bolest" se opet vraća.
Za smirivanje kožnih iritacija najbolje su nam bile kreme Triderm, Beloderm i u gorim slučajevima kortikosteroidne kreme pravljene prema receptu s kojimA TREBA VRLO OPREZNO I U MALIM KOLIČINAMA jer su agresivne i izazivaju oštećenja kože kad se stavljaju u količinama većim od dopuštenih.
Ja bih pričekala ipak sa svim ovim proizvodima još neko vrijeme, jednomjesečna beba je toliko osjetljiva da su ti prištići možda ipak samo reakcija na "vanjski svijet", dakle privikavanje na život izvan maternice. za sad ju probaj prati u čistoj vodi a kad počmeš sa šamponima kupuj isključivo antialergijske (meni su niveini proizvodi bili super osobito antialergijski sapun i sensitive vl maramice)
Za pranje i čišćenje općenito osjetljive kože lica (ili crvene guze) koristila sam "1st eau" koja se može koristiti od prvog dana- ljekarna oko 140 kn
Što se tiče isprobavanja namirnica na koži, barem s mlijekom i jajima ti je lako. Na kožu ruke (podlaktica) ili nešto gdje ti je lako provjeravati reakciju da ne moraš skidati dijete a da to ne stavi u usta samo prstom naneseš kap mlijeka i malo razmažeš ili kap sirovog jaja. Ako postoji alergija meni se crvenilo i osip(urtikarija) pojavi već u roku nekoliko minuta. Ako se pojavi to dobro isperi i povući će se (tako je barem meni).
npr. jednom sam prala paprike (i tu alergiju sama otkrila) i ne opravši dobro ruke oprala L. slinavi nos. U roku 2 minute ona je prominila osobni opis. Lice nateklo, pocrvenilo, urtikarija(koprivnjača)...užas. Dobro sam ju umila (sada čistim rukama

i krenula na hitnu po inekciju kalcija. Za 20 min sve se smirilo jer sam ju oprala.
Probaj al da ne mudrujem više

po meni je bolje posjetiti alergologa privatno nego ići preko pedijatrice gdje to ide mnogo sporije. Moja nas pedićka nije htjela slati na pretrage

nikako do 1 godinu pa sam otišla privatno sama i saznala puno više informacija.
Pročačkaj i javi kako je prošao "kućni test na koži"
http://www.medicina.hr/.../utjecaj_preh ... ergija.htm http://www.medicina.hr/.../neurodermitis.htm