Sada je: 24 kol 2026, 21:29.
palunkica je napisao/la:Ja imam neke simptome, i mislila sam si da ću nakon Interlibera nešto zakačiti. Ali nemam temperaturu.

), nakon toga samo nešto još malo iz nosa danima i malo kašlja ...Jučer je MM počeo kihati i tako prozirno iz nosa, pa me zvao s posla da mu se čini da ima temp (onda mi je kasnije kazao da sigurno nije temp da je samo bio gladan
a ustvari to nije bilo dizanje panike nego realnost a k tome nisu bili informirani da je sg ustvari blažeg oblika nego što s eprča, dobro ne kod svih 

Kris2 je napisao/la:žarenje u licu

palunkica je napisao/la:Sanika, ali temperatura mi je od 36,6 do max 37.
Ubija me glavobolja, ti bolovi zubiju, lica i leđa.
Čak mi je i kašalj kao malo manji, ali zato nos pojačava.

ronin je napisao/la:atopičar,dakle bila je pod kortikosteroidnim tretmanom

bole zubi kao da će ispast.

. kajjaznam, premiran mi je nekako... danas dosao iz skole i zaspao u 19 00 sati, u trapericama, na kaucu, i odonda se nije probudio
. dapace, ni nemrem ga razbuditi. pipam ga, temperature nema. ne kaslje niti je kasljao prosli tjedan.
. umor ili opet bolest?
, tako da nemamo ni sifru bolesti niti ikakvu dijagnozu, lijecili se sami doma, nije mi nis alarmantno izgledalo
.

il sam sve pobrkala

DANREJ je napisao/la:miki, ja sam danrej![]()
kužim ja sve i moj je takav. samo napominjem da se dijete treba što više odmarati nakon ovoga. nadam se da netko neće ponoviti našu grešku

Ipak idem doktorici danas 

jos jednom:
leukociti poviseni ili na gornjim granicama, limfociti snizeni, neutrofili poviseni- bakterija
leukociti mirni ili snizeni, limfociti poviseni, neutrofili snizeni- virus
leukociti ekstremno niski, ispod 3,5, limfociti snizeni, neutrofili poviseni ili oboje mirno - potencijalna sepsa
To se inace zove pomak krvne slike na desno ili lijevo.
swenova mama je napisao/la:palunkica jos jednom. Dajte zapamtite, cure, kad vec ocitavate nalaze same sebi.jos jednom:
leukociti poviseni ili na gornjim granicama, limfociti snizeni, neutrofili poviseni- bakterija
leukociti mirni ili snizeni, limfociti poviseni, neutrofili snizeni- virus
leukociti ekstremno niski, ispod 3,5, limfociti snizeni, neutrofili poviseni ili oboje mirno - potencijalna sepsa
To se inace zove pomak krvne slike na desno ili lijevo.
Leukociti idu prema gore, limfociti prema dole a neutrofili prema gornjoj granici. DOktorica kaže da ne dolazim, da je to viroza, gripa, štoliveć. I da na to ukazuju vrijednosti limfocita i neutrofila, da je bakterija da bi bili povišeni. CRP kaže da može biti visok i kod virusa.

biznis na bolesti:
epidemija svinjske gripe, nakon prvih smrtnih slučajeva, nagnala je prestrašene Hrvate da se pod svaku cijenu testiraju na virus svinjske gripe. Na internetu su se pojavile reklame dva privatna laboratorija koji rade, kako sami tvrde, “brze testove na virus H1N1”.
Riječ je o zagrebačkom Labor centru i Poliklinici dr. Sabol.
– Točno, radimo testove na svinjsku gripu iz brisa nosa – rekla je djelatnica iz laboratorija koja je željela ostati anonimna.
Testiranje na virus H1N1, tvrdi, traje samo 15 minuta, a stoji 180 kuna.
– Napomenite da do ponedjeljka nemamo testera – upozorila je djelatnica i dodala da ne zna razliku između “brzih” testova i onih koje provodi laboratorij Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U Poliklinici dr. Sabol rekli su da su brzo testiranje radili, no navala je bila tolika da su svi testovi potrošeni.
Na vijest o brzom testiranju na virus H1N1 u HZJZ su preneraženi.– Ne samo da neprovjerenim testovima daju dijagnoze ljudima nego to i naplaćuju. Sramota! – rekla je prof. dr. Ira Gjenero Margan, voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti na HZJZ. To je, tvrdi prof. Margan, neprofesionalno iz dva razloga.
– Prvi je da se dokazivanjem virusa svinjske gripe ona ne liječi, niti rezultat može pomoći ozdravljenju pacijenta – upozorava prof. Margan.
Drugi je razlog, ističe, što se time krši pandemijski program Ministarstva zdravstva, a narušava se i pravilo o potrebi testiranja koje donosi liječnik. Testovi koje radi HZJZ vrlo su točni i provjereni, a dokazivanje virusa traje jedan dan.
– Pacijenti koji se privatno testiraju hodaju okolo šireći gripu, a nisu ni prijavljeni službi za epidemiologiju – istakla je prof. Margan.
Testiraju se i šire gripu
Dodala da poziva građane da ne nasjedaju i olako daju svoj novac. Inače, epidemija gripe ne jenjava, a u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici su 103 hospitalizirana pacijenta.
– Desetogodišnja djevojčica još je na respiratoru, kao i šestero odraslih – rekao je ravnatelj prof. A. Beus i dodao da su gripu dobili i 16 sestara te tri liječnika.

L 7 (normalno do 9,7)
Neutrofili 68 (normalno do 72)
Limfociti 22,2 (donja granica 20)
Pa po tom sam protumačila.Leukociti idu prema gore, limfociti prema dole a neutrofili prema gornjoj granici.
Svi stariji u kući ponešto kašljucaju
Ma ima viroza i virozica svud oko nas.........
. I već 2 dana nema temp. juuupi ali jaako iskašljava šlajm........barem je dozrelilo, onaj suhi kašalj nas dotukao po noći.......
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.