Sada je: 24 kol 2026, 22:39.

Sumnja na svinjsku gripu-prijavak!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Sumnja na svinjsku gripu-prijavak!

PostPostao/la palunkica » 17 stu 2009, 14:26

Ja imam neke simptome, i mislila sam si da ću nakon Interlibera nešto zakačiti. Ali nemam temperaturu.

Dakle, grlobolja, uuuužasna glavobolja, bolovi u leđima, kašalj, malo zaštopan nos, bole zubi kao da će ispast. I osjećaj kao da me pregazio valjak. Temp. do 37, ali se ja i ne sjećam kad sam imala temperaturu.

I sad, tko će ga znati da li je to gripa ili nije. Vjerojatno nije jer nema temperature.

Danas sam uzela godišnji, ako mi sutra ne bude bolje (a sad mi ne izgleda jer doslovno ne mogu stajati) sutra idem doktorici.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la danijela81 » 17 stu 2009, 14:34

palunkica je napisao/la:Ja imam neke simptome, i mislila sam si da ću nakon Interlibera nešto zakačiti. Ali nemam temperaturu.

baš tako i ja, prvo glavobolja, pa grlobolja i bolovi u mišićima, pa onda curenje nosa i suzenje očiju, prvi dan prespavala, pa 3 dana ko da me vlak pregazio, i danas sve ok osim groznog kašlja. sve bez temp, tj. temp do 37.
Vjeran pokupio, al on ima temp, noćas do 40 :strah
jutros je još bio topal, al sad je nema. jedino što mu suze okice i curi nosić, i jaaaako je nervozan, samo bi se nosao.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la ZacKa » 17 stu 2009, 14:37

Ima pravo IINA i meni je rekla dokt. na zaraznoj, vrlo je malo vjerojatno da postoji viroza sa simptomima nalik sg, ali i to malo vjerojatno postoji, jer da ne vlada sg trenutno sada uopće, imali bi viroze samo baš ne sa temp. 39, znači nikad se neće znati ako je netko i imao neku virozicu sa nižom temp. jel imao sg ili ne.

Ali neminovno je sg ako su simptomi taj umor, malaksalost, kaaaaaašaaaaaaalj nakon pojave temperature (dal 37 ili 39) iako i taj kašalj ne mora biti jak (kao kod msina) ali ga ipak ima.
A iz pouzdanih izvora bilo je testova gdje je dokt. bila sigurna prema simptomima da je sg, a nalaz je bio negativan pa ti sad znaj jel bila viroza ili.................
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kris2 » 17 stu 2009, 14:41

Dakle i moji klinci su dobili spričnice s J11, ja sam ako je to-to vjerojatno prehodala - isto par dana grozn a glavobolja, žarenje u licu, nakon toga zaštopan nos, pa prozirno iz nosa (ono curi) s kihanjem - što se meni u pravilu nikad ne dešava (ja to pripisala pentranju na Sljeme po zimi :dunno ), nakon toga samo nešto još malo iz nosa danima i malo kašlja ...Jučer je MM počeo kihati i tako prozirno iz nosa, pa me zvao s posla da mu se čini da ima temp (onda mi je kasnije kazao da sigurno nije temp da je samo bio gladan :mrgreen: - da se zabrinem da ima poremečeno rasuđivanje :mrgreen: - on inače nikad nije uopće bolestan ... tj. neće priznati dok ja ne dijagnosticiram :roll: )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la ZacKa » 17 stu 2009, 15:01

A najzanimljivije je (što se vidi iz priloženog) da doktori kad sumnaju na sg vele pacijentima da imaju virozu a napišu upravo tu šifru J11-nedokazana gripa :mrgreen:
Tako je i meni rekla da je viroza pa sam ju pitala mislite sg a veli ona kroz zube pa daaaa, nedokazana, prema kliničkoj slici :lol
E kad smo ono na početku topića pričale da je skoro sve sg, a neki su nas napadali da kaj dižemo paniku :dada a ustvari to nije bilo dizanje panike nego realnost a k tome nisu bili informirani da je sg ustvari blažeg oblika nego što s eprča, dobro ne kod svih :/
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zmajic » 17 stu 2009, 17:32

Od čega god da sam bolovala, evo ja već treći tjedan kašljem, naravno manje, ali mi se još sljeva niz grlo, u subotu su mi se vratile glavobolje, čini se da imam upalu sinusa i u nedjelju sam počela piti antibiotik. Jučer sam bila bolje, a danas sam opet lošije. E sad, tko bi ga znao što je prešlo preko klinaca, MM i mene u proteklih 15 dana, ali mene čini se još nije prošlo u potpunosti, pa mi sve sumnjivo da toliko traje. Evo sigurno više od dva tjedna, nisam imala visokih temperatura, samo dva dana 37 sa nešto i jedan 38 sa nešto.
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 17 stu 2009, 18:21

Kris2 je napisao/la:žarenje u licu

E to žarenje, ko pečenje kože, e to se meni desilo pri kraju, a Paula se žalila da ju koža peče na početku. To još nisam osjetila u životu.

A Palunkice bol zubiju također je simptom SG :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 17 stu 2009, 18:30

Sanika, ali temperatura mi je od 36,6 do max 37.

Ubija me glavobolja, ti bolovi zubiju, lica i leđa.

Čak mi je i kašalj kao malo manji, ali zato nos pojačava.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la † Sanika » 17 stu 2009, 18:38

Čuj meni je maksimalno bila 38 i to mislim treći dan. Opće ne bi rekla da mi je tolika bila jer je nisam osjećala. Inače oko 37 do 37.5
Jooj ko bi ga znao... :/
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zmajic » 17 stu 2009, 19:19

palunkica je napisao/la:Sanika, ali temperatura mi je od 36,6 do max 37.

Ubija me glavobolja, ti bolovi zubiju, lica i leđa.

Čak mi je i kašalj kao malo manji, ali zato nos pojačava.

Potpisujem ovo, ali evo mene je ta glavobolja, bolovi zubiju i lica mučilo prvi tjedan i sad nakon dva tjedna, posljednja tri dana.
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ronin » 17 stu 2009, 21:57

R.i dalje i kašlje,temperatura peti dan

bila sam kod pedice s nalazom,i rekla mi je da nalaz upućuje na gripu

pošto sezonske još nema,jasno mi je o kakvoj se gripi radi

e sad,pošto tempratura ne prelazi 37.6,i prilično je živahan i glavobolja je prošla,rekla je da ga nećemo slati u bolnicu,već pratiti ovih dana

više nam je frka zbog malene,koja spada u dvije rizične skupine-srčani bolesnik(otvoren foramen ovale) i atopičar,dakle bila je pod kortikosteroidnim tretmanom

pedica je pet puta dizala i spuštala karton,vrlo neodlučna,no ipak se odlučila za kućnu njegu
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la danijela81 » 17 stu 2009, 22:21

ronin je napisao/la:atopičar,dakle bila je pod kortikosteroidnim tretmanom

V. je isto atopičar, nedavno sam ga mazala kortik. kremom, i prima mjesecima kortikosteroidne kapi u okice. jel ga i ta lokalna terapija baca u rizičnu skupinu?
večeras sam mu jedva skinula temp, već je bio premoren, kašljao i cendrao cijelo vrijeme, a nije mogao zaspati. jedva kapnuo prije par minuta. inače s uspavljivanjem nemamo problema.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la franika » 17 stu 2009, 23:47

bole zubi kao da će ispast.

Ajme, meni se Nika i jucer navecer i danas prilikom vecere zalla da ju bole zubi?! Kaj to moze biti simptom SG?
Inace, pisala sam o toj njenoj bolesti, Imala je prosli cet i pet. temp najvise do 38.5 u uhu ali je bila nekako sva blijeda, umorna, stalno se zalila da ju boli celo no bez nekog kaslja, bez curenja nosa... No evo jos ni danas nije u nekoj formi, bas je ono iscrpljena sto mi je cudno s obzirom da nije imala visoku temp!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Imge » 17 stu 2009, 23:58

evo i nas :mah
ne znam sto je moj stariji imao i sto sad ima - uglavnom - simptomi - prosli tjedan je kurio, bolio ga trbuh, spavao, spavao, spavao po cijele dane, izostao s nastave i jucer opet krenuo u skolu jer je izgledao totalno zdravo (jedino smo molili uciteljicu da ovaj tjedan ne ide na tjeleseni).
no, nije jos svoj :/ . kajjaznam, premiran mi je nekako... danas dosao iz skole i zaspao u 19 00 sati, u trapericama, na kaucu, i odonda se nije probudio :conf . dapace, ni nemrem ga razbuditi. pipam ga, temperature nema. ne kaslje niti je kasljao prosli tjedan.
nemam pojma kaj je to :/ . umor ili opet bolest?
inace sam fakat ful cool, nismo ni kod doktorice isla prosli tjedan, rekoh - jos cemo samo nekog dodatnog vraga navuci :dunno , tako da nemamo ni sifru bolesti niti ikakvu dijagnozu, lijecili se sami doma, nije mi nis alarmantno izgledalo :dunno .
no, ovo mi sad nije jasno. mislila sam da je svoje odbolovao. temperaturu je imao samo prosli tjedan - jedno 3 dana - do 39.
eh, da. drugi se nitko od nas doma nije razbolio :dunno

bubanima :kiss
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 18 stu 2009, 00:12

imge :kiss
evo ja sam mislila da će kod mlađe sve proći puno brže i mislila sam da smo se riješili temperature ali svakih 10-12 sati joj naraste na 38,3-38-5, dam joj Lupocet i onda padne i tako zadnja 2 dana.
cijelo vrijeme je vesela i trčkara, uopće je ne možemo natjerati da leži i odmara - čak i dok su crtići, stalno se penje i silazi s kauča :dunno
trebali bi tek u petak kod doktorice na kontrolu :dunno

luda sam već od ovih temperatura, noćas mi je 11. noć zaredom da dežuram s toplomjerom :temp
i isto nisam mama paničar, ali ovo me je baš potreslo...
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la damdam » 18 stu 2009, 00:17

sve ovo o čemu pišete meni nema veze sa simptomima obične gripe, meni su to neki novi simptomi.
a oni cijelo vrijeme napominju da su simptomi isti.
i don't think so.

imge, a što ti muž kaže na sina vam?
jesam dobro pokopčala ;) il sam sve pobrkala

cure još jednom, ne dati im da NE odleže bolest. ne dati ih u školu il vrtić prije vremena, tipa dan dva kad padne temp. nikako. ujfujfuj komplikacije. nek budu doma što duže.
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 18 stu 2009, 00:25

dandrej, kao što sam već pisala, nama je starija imala prave simptome gripe, s umorom, spavanjem po cijele dane, užasno visokom temperaturom koja je trajala punih 6 dana, a 7. se spustila na ispod 38, imala je glavobolju, hunjavicu, kašalj, bila bez apetita - ali ono, klaasična slika gripe kakve se sjećam ...

kod MM-a i malene je sve nekako čudno :conf
a mala je u zadnjih 10 dana bila u kontaktu jedino s nama, silom prilika smo svi bili kod kuće.

moje neće prerano u vrtić, ali ne mogu je natjerati da leži :conf
trudimo se barem je prisiliti na mirne igre, ali ona je ko živo srebro (valjda nadoknađuje mjesece kad je samo ležala)
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la damdam » 18 stu 2009, 00:27

miki, ja sam danrej ;)

kužim ja sve i moj je takav. samo napominjem da se dijete treba što više odmarati nakon ovoga. nadam se da netko neće ponoviti našu grešku ;)
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 18 stu 2009, 00:40

DANREJ je napisao/la:miki, ja sam danrej ;)

kužim ja sve i moj je takav. samo napominjem da se dijete treba što više odmarati nakon ovoga. nadam se da netko neće ponoviti našu grešku ;)

sorry DANREJ - znam da nii dandrej, nemam pojma što mi bi :oops: :oops:

ma mene i muči pitanje da li bi se trebala više odmarati...

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la ZacKa » 18 stu 2009, 00:45

Nama je doktorica danas na pregledu najviše napominjala taj odmor, da ne skače jer još kašlje pa da se ne spusti na pluča što nikako ne želimo, a ja stalno vičem po kući čim zatrče ma miruj, ne trčati ........već sam umorna............
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirje » 18 stu 2009, 10:24

I mi smo tu. Starija cura (6) tri dana 40, jučer i danas oko 38, užasno kašlje. Pedica preslušala, dala Sinecod sirup i naglasila mirovanje. Ja od prekjučer oko 39, jutros malo bolje, inače užasna glavobolja, pomogne samo Neofen forte (još me drži :mrgreen: zato i tipkam). Mlađa cura (3) od sinoć, za sada se žali na glavobolju, ima 38, 5 i kašlje. Trenutno miruju jer nemaju snage ni za što, piju prilično ali odbijaju jesti. Dečki za sad OK. Kako je krenulo, bude nas još :/
mirje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunce » 18 stu 2009, 12:24

Prijavak mlađega, nocas mi dosao u krevet i vidim da je vruc..
uglavnom evo ga i sad spava, zadnje mjerenje u 11h tem.39,1 :(
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 18 stu 2009, 13:51

Dakle, izvadila krv privatno. JOš uvijek se osjećam kao da me vlak pregazio, pojačalo se curenje nosa. Temp nemam.

L 7 (normalno do 9,7)
Neutrofili 68 (normalno do 72)
Limfociti 22,2 (donja granica 20)

CRP 28

Meni ovo vuče na bakteriju :conf Ipak idem doktorici danas :alc
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la IINA » 18 stu 2009, 14:03

Meni ne.
Leukociti ti nisu čak niti na granici, a trebali bi biti povišeni,
da je bakterija u pitanju :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 18 stu 2009, 16:31

palunkica jos jednom. Dajte zapamtite, cure, kad vec ocitavate nalaze same sebi.

jos jednom:
leukociti poviseni ili na gornjim granicama, limfociti snizeni, neutrofili poviseni- bakterija
leukociti mirni ili snizeni, limfociti poviseni, neutrofili snizeni- virus
leukociti ekstremno niski, ispod 3,5, limfociti snizeni, neutrofili poviseni ili oboje mirno - potencijalna sepsa

To se inace zove pomak krvne slike na desno ili lijevo.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 18 stu 2009, 16:32

iina, ne moraju l biti uvijek poviseni ako je bakterija, ima bakterija koje ne dotikavlju pretjerano krvnu sliku, primjerice mozes imati jaku upalu mjehura ili jajnika uzrokovanu ureaplazmom, a da ti i leukociti i crp budu mirni, tek se po pomaku vidi da je bakteriaj.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 18 stu 2009, 16:52

swenova mama je napisao/la:palunkica jos jednom. Dajte zapamtite, cure, kad vec ocitavate nalaze same sebi.

jos jednom:
leukociti poviseni ili na gornjim granicama, limfociti snizeni, neutrofili poviseni- bakterija
leukociti mirni ili snizeni, limfociti poviseni, neutrofili snizeni- virus
leukociti ekstremno niski, ispod 3,5, limfociti snizeni, neutrofili poviseni ili oboje mirno - potencijalna sepsa

To se inace zove pomak krvne slike na desno ili lijevo.

Pa po tom sam protumačila. :conf Leukociti idu prema gore, limfociti prema dole a neutrofili prema gornjoj granici. DOktorica kaže da ne dolazim, da je to viroza, gripa, štoliveć. I da na to ukazuju vrijednosti limfocita i neutrofila, da je bakterija da bi bili povišeni. CRP kaže da može biti visok i kod virusa.

Otvorila mi telefonsko bolovanje i rekla da dođem ako se stanje pogorša.

Sad tek nisam pametna. :dunno

Na kraju je ispalo da moram sama sebe liječiti jer u našem zdravstvu nema nikog drugog

I sad iskopam svoj nalaz od prije mjesec dana CRP 5,6 (bila sdam usred viroze)

Leukociti 5,7
Neutrofili 55
Limfociti 36

:conf
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la damdam » 18 stu 2009, 18:14

ne zamarajte se time. moje dijete je imalo sepsu sa ok leukocitima, izrazito blago povišenim CRP-om i ok ostatkom krvne slike.
ali je imao lagano snižene trombiće i imao je petehije. da je netko gledao samo nalaz, proglasio bi ga zdravim!
a opće stanje mu je bilo koma!

drugi put, potpuno zdrav, ali nakon dva tri povraćanja, leukociti 30!!!!!!!
limfociti u podrumu, i ostatak krvne slike očajan, a on sat vremena nakon toga skače kao da se ništa nije dogodilo.

ne isplati se!

nego ja bih ovdje kopirala ono što sam danas pročitala za one briseve iz labora i kod sabola

biznis na bolesti:

epidemija svinjske gripe, nakon prvih smrtnih slučajeva, nagnala je prestrašene Hrvate da se pod svaku cijenu testiraju na virus svinjske gripe. Na internetu su se pojavile reklame dva privatna laboratorija koji rade, kako sami tvrde, “brze testove na virus H1N1”.

Riječ je o zagrebačkom Labor centru i Poliklinici dr. Sabol.

– Točno, radimo testove na svinjsku gripu iz brisa nosa – rekla je djelatnica iz laboratorija koja je željela ostati anonimna.

Testiranje na virus H1N1, tvrdi, traje samo 15 minuta, a stoji 180 kuna.

– Napomenite da do ponedjeljka nemamo testera – upozorila je djelatnica i dodala da ne zna razliku između “brzih” testova i onih koje provodi laboratorij Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U Poliklinici dr. Sabol rekli su da su brzo testiranje radili, no navala je bila tolika da su svi testovi potrošeni.

Na vijest o brzom testiranju na virus H1N1 u HZJZ su preneraženi.– Ne samo da neprovjerenim testovima daju dijagnoze ljudima nego to i naplaćuju. Sramota! – rekla je prof. dr. Ira Gjenero Margan, voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti na HZJZ. To je, tvrdi prof. Margan, neprofesionalno iz dva razloga.

– Prvi je da se dokazivanjem virusa svinjske gripe ona ne liječi, niti rezultat može 
pomoći ozdravljenju pacijenta – upozorava prof. Margan.

Drugi je razlog, ističe, što se time krši pandemijski program Ministarstva zdravstva, a narušava se i pravilo o potrebi testiranja koje donosi liječnik. Testovi koje radi HZJZ vrlo su točni i provjereni, a dokazivanje virusa traje jedan dan.

– Pacijenti koji se privatno testiraju hodaju okolo šireći gripu, a nisu ni prijavljeni službi za epidemiologiju – istakla je prof. Margan.

Testiraju se i šire gripu
Dodala da poziva građane da ne nasjedaju i olako daju svoj novac. Inače, epidemija gripe ne jenjava, a u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici su 103 hospitalizirana pacijenta.

– Desetogodišnja djevojčica još je na respiratoru, kao i šestero odraslih – rekao je ravnatelj prof. A. Beus i dodao da su gripu dobili i 16 sestara te tri liječnika.
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 18 stu 2009, 22:34

L 7 (normalno do 9,7)
Neutrofili 68 (normalno do 72)
Limfociti 22,2 (donja granica 20)

Pa po tom sam protumačila. :conf Leukociti idu prema gore, limfociti prema dole a neutrofili prema gornjoj granici.

ajd sad opet procitaj vrijednosti neutrofila i limfocita, kad su vec leukociti u normali. Pa mi reci kako si to protumacila da je bakterija? A krvna slika miruje? Sto bi se reklo da se virus povlaci?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 18 stu 2009, 23:42

Mene jučer ko da je ulovila neka viroza, kašalj i 37.5 i umor, bol u leđima a danas sasvim zdrava :dunno Svi stariji u kući ponešto kašljucaju :dunno Ma ima viroza i virozica svud oko nas.........
I ako je moja mlađa i imala sg, a sina danas pregledala dokt. sa tom nekom lakšom temp. koju je imao i cijelom blažom kliničkom slikom, nije mogla utvrditi dal se radi ipak samo o virozi ili prehladi a vrlo malo i kašlje, mi ju još nismo dobili a njoj je već 7 dan i nadam se da ni nećemo :dada . I već 2 dana nema temp. juuupi ali jaako iskašljava šlajm........barem je dozrelilo, onaj suhi kašalj nas dotukao po noći.......
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.