stare topice slične tematike.
I ja kažem da je koncept čuvalice bolji od koncepta jaslica. I to je i
mišljenje struke. A ti možeš biti iznenađena pozivtivno, zašto ne.
Međutim to opet ne znači da bude tvom jednogodišnjaku bolje u jaslicama.

Sada je: 11 kol 2026, 04:26.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

IINA je napisao/la:. I to je i
mišljenje struke.

Sad još pokušavam zamisliti da sam ju dala s napunjenom godinom ili par mjeseci više, bogme mi ideja nije niti najmanje privlačna. naravno da je privlačno 200 kn versus 3000 kn. 

skorpionka je napisao/la:Možda bi ja danas pisala drugačiji post da je njih 10 u grupi

skorpionka je napisao/la:Gle, Thalia, i malenu je čuvala teta ista s kojom sam bila zadovoljna. Ali ja i uz najveći mentalni napor ne mogu naći prednosti čuvanja 20 djece uz jednu tetu, kojoj se druga pridruzi u vrijeme ručka. Ostatak vremena je jedna s njima. Ja bi sad mogla drviti kako je baš super da mi je malena krenula u kolektiv s 2,5 godine umjesto s 3,5 kako sam planirala, da je to sve divno, krasno, ali ja iskreno tako ne mislim. Ne vidim niti jednu prednost i još sam non stop u visokom startu iscekujući boleštine da krenu.

IINA je napisao/la:uvijek mame čija su djeca u jaslicama od početka su one koje će ustvrditi da
su jaslice korisne i dobre za dijete.
Ja sam nekako sigurna da je to mehanizam obrane, kojim same sebe uvjeravaju u to.

jer to nije.

skorpionka je napisao/la:Pa ja sam Eli pala na dupe kad sam vidjela 28 djece na spisku.

frrr je napisao/la:IINA je napisao/la:ja, doduše, živim u kvartu u kojem nema parka i nema majki/čuvalica/baka s djecom u parku. da sam doru ostavila s čuvalicom bila bi cijeli bogovetni dan s jednom jedinom odraslom osobom.
Plusic je napisao/la:jel istina ono sto se pisalo da ce od 2011 biti max 11 djece u jaslickim grupama?
.
eli je napisao/la:iina, ne generaliziraj. već smo si o toj temi popričale
.

thalia je napisao/la:valjda čekaju da dođe dobra vila i pucne štapićem

mahima je napisao/la:...samo si malen postotak žena može postaviti pitanje jaslice ili teta čuvalica.
Dakle, samo oni koji bez tri tisuće kunića - mogu udobno živjeti - mogu si postaviti to pitanje.
...i rekla bih da je to slatka muka![]()
Inače, odgovori dolaze sami

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.