Postao/la Dinkic » 04 pro 2009, 22:16
Vec dugo nisam pisala pa evo malo detalja o Filipicu. I dalje smo jako ponosni na njega, jako odusevljeni i sretni.
Engleski je i dalje najdrazi, no matematika ga suztize. Naime uz materijala Numicon i puno rada Filip bez problema zbraja do 10, pa i s prijelazom preko 10 (zbrojevi do 15, a polako i od 16 do 20), pa unutar desetice do 20, a zbrajanje i oduzimanje desetica do 100 radi fantasticno. U skoli ima svoj kompletic Numicona i uz njega sve radi. Neke zadatke zna rjesiti i bez pomoci Numiocna, kako se kaze, zapamtio ih je i onda ih automatski vec rjesava. Proslu subotu smo imali malu edukaciju kako koristiti materijal Numicon pa sam pokazala par snimaka kako to Filip u stvarnosti rjesava zadatke.
Sto se tice citanja imamo "clik" od ljeta i spajamo slogove u rijec no jos uvijek uz koji korak viska, npr. MAJA, procita M i A i kaze MA, onda procita J i A i kaze JA, a tek onda spoji MA i JA i kaze MAJA. I ovdje su vec neke rijeci automatika jer ih je puno puta procitao. Radimo citanje na kratkim pjesmicama i dok nauci ih citati nauci ih i napamet pa stalno trazimo nove i nove. Cita recenice s dvosloznim rijecima, rijecima s tri slova i razumjevanje procitanog je za cudo jako dobro. Prosirujemo i s rijecima od dva sloga i dodatno suglasnik te s tri sloga.
Ima tjedana kad je sve dane fantastican cijelo vrijeme, puno uci, dobro slusa, a ima dana u nekim tjednima kad mu se bas neda. Jako smo sretni da nam asistentica ostaje ista i drugo polugodiste pa cemo moci lijepo nastaviti i drugo polugodiste bez prilagodjavanja na novu osobu. Jako smo zahvalni nasoj asistenci jer su oboje jako puno napravili i divim im se. Tu je svakako i nasa uciteljica i nasa djeca koja se i dalje jako vesele uspjesima svoga prijatelja i sami zele sudjelovati u njegovom obrazovanju, pa mu pomazu ili da ga cak uce na svoj djecji nacin koji i on super prihvaca. Uciteljica i ja kopamo po svim mogucim knjigama i trazimo najbolje za Filipa za citanje.
Neki dan su ga iznijeli iz razreda noseci ga, njih nekoliko i rekli su baki da je Pepe njihov kralj, donijeli su mu i torbu, bas su ga razmazili, a cure bi ga samo grlile i ljubile.
Na sportu i dalje uzivamo, trcimo, gimnasticiramo, a na glazboterapiji pjevamo uz instrumenet, pjesmicu Bratec Martin sam pjeva i svira si s udaraljkama.
Od rujna smo krenuli i na engleski van skole u privatnu skolu, jednom tjednom, malo sam se bojala no super je, imaju malu grupu samo njih trojica i bas kupi super. Doduse puno rjeci zna no ucimo dosta i novih pa je jako uspjesan, a u auto se stalno vrti engleski ili i skolice ili iz privatne skolice.
Sve vise postaje mali frajer, o i svadjao bi se i prepirao i inatio. Za sada ucjena s bazenom sve rjesava. Naime jednom tjednom, nedjeljom smo na bazenu i ucimo plivati, ide mu dosta dobro i sav je ponosan i stalno bi na bazen i svoga striceka Ferdu, no kad smo na bazenu radije s mamom uci plivati, a striceka samo slusa.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."