Sada je: 13 kol 2026, 15:50.

Skolarci 2009/2010

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Skolarci 2009/2010

PostPostao/la MAJA Skopje » 23 stu 2009, 10:00

Martina mama :kiss
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 23 stu 2009, 16:57

Mi smo se danas ponovo vratili u skolu nakon tjedan dana gripe. Cini mi se da necemo moci pohvatati sve sto su ucili dok je nije bilo u skoli. Idu takvom brzinom naprijed da je stvarno tesko pratiti i kad je djete svaki dan na nastavi a tek kad ostane doma :roll: Primjetila sam da E. u kontrolnim zadacima npr. iz matem. rijesi pedesetak zadataka (po redu) sve tocno a ostavi npr. zadnjih pet netaknuto. Kad je pitam zasto ih nije rijesila kaze da nije stigla. Ne znam da li je to manjak koncentrcije ili je pre-spora ili nesto trece :dunno Isto tako stalno nesto zaboravlja, npr. koji pribor donijeti na likovni, kreativnu, ode na wc dok nastavnica govori sto im je za domaci pa ga ne napise i tako.......
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 23 stu 2009, 23:39

nora, nije to manjak koncentracije, nego je neprimjereno da djeca u drugom osnovne rjesavaju pedeset zadataka u pismenim ispitima. mi smo uspjeli ispislovati da marta velike testove rjesava u dva ili cak tri dijela. nije najsporija u razredu, ali za tu dob nema efekta ako dobije produzeno vrijeme rjesavanja jer to nitko od njih ne moze. razgovaraj s uciteljicom o tome. pismeni ispit je provjera znanja, a ne utrka na sto metara. steta je da ne rijesi zadatke koje zna rijesiti i tako dobije manju ocjenu za ono sto zna bolje.
deficit koncentracije se ocituje i na puno kracim zadatcima. ovo sto pises nije stvar koncentracije.
ako uciteljica pokusa napraviti usporedbu s ostalom djecom, uvijek mozes zaigrati na kartu opce sporosti zbog poteskoca s koordinacijom.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 23 stu 2009, 23:41

i zaboravljanje stvari i svega se dogadja svoj djeci. mi ti cesto spajamo informacije od troje, cetvero djece da vidimo sta sve treba. puno je to njima pa svak zapamti po nesto.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 24 stu 2009, 08:27

martina mama je napisao/la:i zaboravljanje stvari i svega se dogadja svoj djeci. mi ti cesto spajamo informacije od troje, cetvero djece da vidimo sta sve treba. puno je to njima pa svak zapamti po nesto.

da i to ne samo djeci sa pp već i potpuno zdravoj djeci....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 stu 2009, 09:35

ja svima kažem da 50 ili više zadataka je lovljenje kada će dijete pogriješiti,a ne provjera koliko zna :baba
Da se pohvalimo: nakon svih mogućih moljakanja kroz prošlih 10 mjeseci da nam se montira držač za sapun i papir, nakon prišapnute molbe teti čistačici - domar je sredio wc :nana
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nora28 » 24 stu 2009, 12:58

ja svima kažem da 50 ili više zadataka je lovljenje kada će dijete pogriješiti,a ne provjera koliko zna

Slazem se. Mislim da bi se i sa dvadesetak zadataka moglo vidjeti npr. koliko tko zna zbrajati i oduzimati do sto.
mi ti cesto spajamo informacije od troje, cetvero djece da vidimo sta sve treba

Znaci, ima nas jos.
Sto nas jos sve ceka, ne zelim ni razmisljati o tome (mnozenje, djeljenje), ma ustvari ne plasim se hoce li ona to shvatiti, ako je do sada mogla valjda ce i to pohvatati vec me ljuti ta brzina kojom idu s jednog na drugo gradivo.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 24 stu 2009, 16:01

montira držač za sapun i papir

Nadice, male stvari mijenjaju svijet :dada
u nasoj skoli nema ni drzaca ni sapuna ni papira, mi svoje maramice za wc nosimo u torbi, kad sam pitala tetu cistacicu zasto nema papira (ponekad se desi da joj zaboravim ubaciti u torbu :oops: ) zena mi kaze da je nemoguce toliko papira staviti koliko rola oni mogu baciti u wc ili po podu :dunno Ruke zabrljusi vodom,bez sapuna.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 25 stu 2009, 00:26

ma po meni je ovakav skolski sustav totalni kretenizam. to beskonacno pisanje pismenih testova je toliko neprimjereno djeci ove dobi da stvarno ne znam sto reci.
meni osobno najdrazi su testovi iz glazbenog i ispitivanje tjelesnog.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 25 stu 2009, 18:29

kod nas u školi samo hladna voda :shock:
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la MAJA Skopje » 25 stu 2009, 20:20

Mi u skoli odenesemo pakete toalet papira, pa onda onu tecnost da dezinfekciju ruku i sve sto uciteljica kaze. To stoji u plakaru u ucioni i kad neko ide do wc trazi od uciteljice papir. Inace skolska zgrada i inventar u njoj je isti od 1980 godine. Jedino su ove godine menjali prozore i okrecili ucionice, a da i napravili novi wc za najmladje djake koji posle godinu dana izgleda kao da je star 100 godina. Sto se tice djece sa pp ima nesto sto mene jako zacudjuje i nerivira i ono kad fale jebani socijalizam i kako je sve bilo lepo i divno kako se niko ne seti kako su ucila djeca sa pp u nasim skolama kada ni jedna skola nema lift, ni jedna skola nema pristup za osobe sa pp. Ni jedna od boljih skola u gradu nema pristup za djecu sa pp. I nazalost tek sada kad imam djete sa pp pitam se gde su onda ucila sva djeca sa pp??? :(
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 25 stu 2009, 23:04

da, prije su se naša djeca školovala u specijalnim ustanovama koje isto nisu prilagođene.
Prošle zime su u školi napravili novi wc u prizemlju + invalidski. To zbilja izgleda jako lijepo, jedino što nikako nisu završili te detalje :roll: I jako nam pomaže i nastavak za wc što smo posudili iz PUŽ-a :klanja
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 26 stu 2009, 01:48

kod nas su wc-i daleko ispod svake civilizacijske razine. mi isto imamo papir i tekuci sapun u razredu i djeca ga nose na wc. mozete mislit kako to izgleda kad marta krene pa sve te stvari u rukama, plus iskoordinirat sebe, a wc prljav za poludit.
ja sam u vijecu roditelja i tamo su neki pokrenuli akciju nabave nadzornih kamera u skoli. ja sam jedina bila protiv i onda se ravnatelj iznervirao kad sam rekla da prvo poprave ono sta mogu bez novaca, a onda da traze novce od roditelja. ispala sam kao da bojkotiram dobru ideju, a ja zapravo mislim da tamo mnogi ne rade posao za koji su vec placeni. wc nije samo star i oronuo, nego je neprihvatljivo prljav. neki su nastavnici djeci sugerirali da zbog svinjske gripe nose zastitne maske, a wc je veci izvor zaraze od bilo koje gripe.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 26 stu 2009, 10:31

Kad vas čitam mislim si kakvu sreću mi imamo sa školom. U gradu su 7 ili 8 osnovnih škola i znam da ih par ima rampu a mislim da samo jedna ima lift:-(. Mislim da škola za klince sa pp ima oboje.)
E osim rampe i lifta naša škola je super : prvi razredi su u dograđenom dijelu zgrada /tako da imaju svoje Wc-e za prvašiće/nema katastrofa na hodnicima jer nisu sve generacije istovremeno vani ( kod nas su sve škole samo jutarnje )razredi su super (svaki ima umivaonik sa sapunomi papir ručnicima u ormarima)po internom dogovoru roditelji nose dodatno trebovanje za razred .
WC su super ( opremljeni, čisti ,prozračni, veliki...)Dvije sportske dvorane, i ogromna dvorišta sa igralištima...
I imamo nadzorne kamere u školi i dvorištu. :dada
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MAJA Skopje » 01 pro 2009, 00:13

A kako vam ide citanje?
Pisanje nam je dobro al citanje nam ide slabije. Kako ste savladali citanje?
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 01 pro 2009, 09:19

citanje nam ide sporije. ove godine puno bolje nego prosle. sada citamo poprilicno tecno. razumijemo sve sto procitamo. ono sto nam je jos uvijek tesko su dugi tekstovi, sitna slova, uski prored. to ce nam vjerojatno uvijek biti problem pa tekstove prilagodjavamo, uvecavamo.

kod citanja nema drugog lijeka nego citati. polako i sve ce doci na svoje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 01 pro 2009, 09:34

a ja sam definitivno zaslužila titulu nemajke godine. :oops:
Denis je dobio za zadaću da riješi iz matematike jednu stranicu. I vidim ja da je to oduzimanje s potpisivanjem i mislim si pa kada su to uspjeli učiti, al nema veze idemo mi to rješavati. Njemu ne ide... Ja totalno izgubila živce, vikala na njega, on se rasplakao, pa opet radimo, ja opet vičem, on plače ... čak sam ga i malo lupila ... onda mu je krenulo i sve je riješio ...
Jučer asistentica sva u čudu kada sam ju pitala kako su oni to učili u školi - veli ona, valjda se učiteljica zabunila kada je to dala za zadaću jer to oni uopće nisu učili :oops: :oops: :oops: :loce Duboko sam se ispričavala Denisu.
Dobra strana jest da kada to budu učili, on će znati (ako ništa drugo da je stradao od nemajke)
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nora28 » 01 pro 2009, 12:45

Dobra strana jest da kada to budu učili, on će znati

ne kazu za nista "svako zlo za neko dobro" :mrgreen:
Nadam se da ti je Denis oprostio, bude i kod nas deranja pa mi kasnije bude uzasno zao. No cini mi se da se ponekad i isplati jer stvarno joj udje nesto u glavu.
Nama dobro ide citanje i razumjevanje procitanog, ide dobro i zbrajanje i oduzimanje do 100 ali prije neki dan pisali su neki kontrolni iz hrv. gdje je rijec "abeceda" rastavila na neizrecivio ab ec ed a :bum
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 01 pro 2009, 13:09

ajd, hvala na utješnim riječima
nego, stavila sam dobar link na topic o stvarima na webu za vježbanje pisanja ili grafomotorike
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 01 pro 2009, 13:26

Nadice sram te bilo !!!! :bonk

Inace i ja sam redovan clan kluba nemajki. Al necu sad ovde javno. :oops:
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 01 pro 2009, 13:39

Al necu sad ovde javno

Majo, trebalo bi otvoriti zatvoreni pdf pod imenom " Ja nemajka" di bi daleko od javnosti i kulturnog i finog uha iznosile detalje o iznenadnim napadima bjesnila i svega okrutnoga sto nam padne na pamet dok traje jugo...... :rolf
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 pro 2009, 00:53

nastavak priče o oduzimanju: danas su to učili i Denis je sve rasturio (naravno, kada je toliko zbog toga propatio u nedjelju)
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 02 pro 2009, 11:29

nedavno sam citala odlican clanak u slobodnoj na temu kad su ucitelji prestali djecu uciti. pise novinarka koja je negdje nasih godina i sada ima prvasica. pise o tome kako su u doba kad smo se mi skolovali roditelje odgovarali od toga da s djecom rade doma jer da je to posao uciteljica. sada vec na prvom roditeljskom u skoli akcent se stavlja na rad s djetetom kod kuce. roditeljstvo se mjeri kolicinom ulozenog truda u savladavanje skolskog gradiva i obaveza. novinarka se u clanku pita kad se dogodio obrat u pristupu.
znam da nasa djeca zahtijevaju dodatni rad kod kuce, ali ono sto sam ja zapazila je da i ona ekstra djeca u skoli malo toga polove. od nas se ocekuje da budemo ucitelji, pedagozi, psiholozi. odavno smo vec terapeuti. ne znam gdje je tome kraj.
i onda da te netko osudi kad se dogode ovakve scene.
i nama se dogadjaju onda kad mene ulovi panika da marta nece sve poloviti. nakon toga mi bude strasno zao, sramim se svog ponasanja i nastojim raditi na sebi i zaboraviti ritam vanjskog svijeta jer, nervirala se ja ili ne, marta ima svoj individualni ritam napredovanja.
nekako dolazim do zakljucka da potpuno ignoriram sve sto nam se iz skole zada i radim samo ono sto marta moze i hoce pa kakav god da je ritam. paralelno vodimo teske rasprave o prilagodbi zadataka martinim mogucnostima i ne ide nam bas dobro. sad je kreso preuzeo taj dio u svoje ruke.
ono sto vidim je da mi je dijete sretnije kad joj ostane vremena za igru. zadatke obavimo koliko ona moze i vise ju ne naguravam da sve rijesi do kraja. rezultat je opet tu uz malu razliku da marta nije frustrirana.

inace, nadice, to potpisivanje su ih trebali nauciti jos prosle godine, a ne drviti s nekim prijelazima desetica, pa onda ucenjem napamet i tek sad se dosjete da bi9 djeca mogla nauciti i potpisivanje. koliko razlicitih struktura za jednu stvar koju ioanko moraju nauciti. sve ovo sto ih nauce do toga mogu objesiti macku o rep, a nama za svaku od tih stvari treba ohoho truda i rada. kakav nered.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suzaks » 02 pro 2009, 14:22

MM napisa
zaboraviti ritam vanjskog svijeta

Super formulacija! :5
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 04 pro 2009, 22:16

Vec dugo nisam pisala pa evo malo detalja o Filipicu. I dalje smo jako ponosni na njega, jako odusevljeni i sretni.

Engleski je i dalje najdrazi, no matematika ga suztize. Naime uz materijala Numicon i puno rada Filip bez problema zbraja do 10, pa i s prijelazom preko 10 (zbrojevi do 15, a polako i od 16 do 20), pa unutar desetice do 20, a zbrajanje i oduzimanje desetica do 100 radi fantasticno. U skoli ima svoj kompletic Numicona i uz njega sve radi. Neke zadatke zna rjesiti i bez pomoci Numiocna, kako se kaze, zapamtio ih je i onda ih automatski vec rjesava. Proslu subotu smo imali malu edukaciju kako koristiti materijal Numicon pa sam pokazala par snimaka kako to Filip u stvarnosti rjesava zadatke.

Sto se tice citanja imamo "clik" od ljeta i spajamo slogove u rijec no jos uvijek uz koji korak viska, npr. MAJA, procita M i A i kaze MA, onda procita J i A i kaze JA, a tek onda spoji MA i JA i kaze MAJA. I ovdje su vec neke rijeci automatika jer ih je puno puta procitao. Radimo citanje na kratkim pjesmicama i dok nauci ih citati nauci ih i napamet pa stalno trazimo nove i nove. Cita recenice s dvosloznim rijecima, rijecima s tri slova i razumjevanje procitanog je za cudo jako dobro. Prosirujemo i s rijecima od dva sloga i dodatno suglasnik te s tri sloga.

Ima tjedana kad je sve dane fantastican cijelo vrijeme, puno uci, dobro slusa, a ima dana u nekim tjednima kad mu se bas neda. Jako smo sretni da nam asistentica ostaje ista i drugo polugodiste pa cemo moci lijepo nastaviti i drugo polugodiste bez prilagodjavanja na novu osobu. Jako smo zahvalni nasoj asistenci jer su oboje jako puno napravili i divim im se. Tu je svakako i nasa uciteljica i nasa djeca koja se i dalje jako vesele uspjesima svoga prijatelja i sami zele sudjelovati u njegovom obrazovanju, pa mu pomazu ili da ga cak uce na svoj djecji nacin koji i on super prihvaca. Uciteljica i ja kopamo po svim mogucim knjigama i trazimo najbolje za Filipa za citanje.

Neki dan su ga iznijeli iz razreda noseci ga, njih nekoliko i rekli su baki da je Pepe njihov kralj, donijeli su mu i torbu, bas su ga razmazili, a cure bi ga samo grlile i ljubile.

Na sportu i dalje uzivamo, trcimo, gimnasticiramo, a na glazboterapiji pjevamo uz instrumenet, pjesmicu Bratec Martin sam pjeva i svira si s udaraljkama.
Od rujna smo krenuli i na engleski van skole u privatnu skolu, jednom tjednom, malo sam se bojala no super je, imaju malu grupu samo njih trojica i bas kupi super. Doduse puno rjeci zna no ucimo dosta i novih pa je jako uspjesan, a u auto se stalno vrti engleski ili i skolice ili iz privatne skolice.

Sve vise postaje mali frajer, o i svadjao bi se i prepirao i inatio. Za sada ucjena s bazenom sve rjesava. Naime jednom tjednom, nedjeljom smo na bazenu i ucimo plivati, ide mu dosta dobro i sav je ponosan i stalno bi na bazen i svoga striceka Ferdu, no kad smo na bazenu radije s mamom uci plivati, a striceka samo slusa.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la † zmijac » 05 pro 2009, 09:52

Čitanje kod nas je nešto što junior obožava i čita "normalno" već duže vrijeme- ja velim da je njegova"mantra"čitanje. Moramo mu čitati svaku večer ili si čak već polagano čita i sam prije spavanja.
U školi učiteljica mu često daje da on svima čita nove textove jer je u tome najbolji :bis .
Kod pisanja smo malo previše valoviti , ali se nitko ( osim mene ) ne uzrujava. Matematiku je prihvatil ali ju ne voli jer mu nejde dobro ko hrvatski.
Danas opet idemo na rođendan cure iz razreda- klici su ga u većini prihvatili, a na ovima koji nisu radimo :naughty
Neki dan me pitala cura iz razreda . Zakaj Petar više govori engleski a hrvatski jako malo ?I tak me je zbunila da prvo kaj mi je palo na pamet sam bubnula da je čital puno engleskih knjiga :znoj

I opet sam krenula sa dopisima za asistenta za ŠK 2010/2011- makar sam jučer čula da ni dalje ništa od toga.
Nema drugo nego da tražim sponzore i probam neku takvu varijantu :strah

I na kraju jako mi je drago da svi idemo naprijed ( malo naprijed, malo natrag , malo naprijed, malo naprijed ....)
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MAJA Skopje » 06 pro 2009, 19:25

Dinikic i Zmijac prekrasne vesti od vasih skolaraca. Samo napred!!! :joy
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 08 sij 2010, 01:15

da malo dignem skolarce. imam jednu lijepu vijest. ne znam tko je od vas koristio silabus programe za ucenje brojeva. otkrili smo da ista autorica ima i silabus tablicu mnozenja. zainteresiralo nas je i posjetili smo ju. tablica se temelji na poznavanju boja i poredavanja brojeva do sto. napravljena je na vrlo intuitivan nacin. autorica kaze da ne postoji dijete koje ju iz prve nije samo slozilo. marta se jako zainteresirala za nju. dopao nam se i nacin rada natase radas (autorice) pa smo ju nastavili posjecivati i s njom usvajati sva znanja koja se kroz tablicu nude.
postoji i radna biljeznica namjenjena upravo za drugasice. super mi je sto se ucenje tablice ne svodi na puko pamcenje umnozaka, vec se djeci nudi usvajanje samog principa mnozenja i dijeljenja. tablica nudi i otkrivanje nekih matematickih pojmova i istina koje su skrivene u nacinu kako je tablica koncipirana.
rad s natasom nam je pomogao da marta u glavi uspije sebi predociti zbrajanje preko desetice sto smo nekako savladali vise racunajuci na papiru. ne trebam uopce govoriti da je u mjesec dana popamtila i sve umnoske bez da smo uopce o njima razgovarali. samopouzdanje joj je poraslo i sva je zadovoljna kako je sve sama skuzila. moja topla preporuka za nabavku ove didakticke tablice mnozenja.
tablicu mogu koristiti i maladja djeca, ali je za ucenje mnozenja dusu dala.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 08 sij 2010, 13:20

super :up
Jasam pred koju godinu kupila njen CD, ali sam bila razočarana jer nije za Dneisov problem vida - presitno je i nema mogućnost povećanja. Kako ništa nije vidio, nije bilo neke pomoći.
Nama je jako pomagao materijal numicon gdje je Denis opipljivo shvatio brojeve.
Sada bez rastavljanja kada ga pitaš 8+7 odmah veli 15, a prije je rastavljao 8+2+5
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 08 sij 2010, 14:22

marta je bez problema savlada numericko zbrajanje, oduzimanje. do dvadeset je naucila napamet, a preko dvadeset zbraja po sistemu jedinice plus jedinice i desetice plus desetice, ali ja cijelo vrijeme imam dojam da ona to nije do kraja razumjela.
natasa mi je to lijepo objasnila, a to je da u skoli djeci nude jedan ili dva nacina numerickog racunanja, a da oni u ovoj dobi broj razumiju iskljucivo kad ga vezuju uz nesto konkretno. ona ima sve materijale napravljene u drvu pomocu kojih dijete samo, na svoj nacin sebi predoci broj, zbrajanje, mnozenje, dijeljenje. na svoj nacin ona dijete navodi da samo otkriva logiku. kaze da svatko ima svoju i da jedino sto vrijedi je ono do cega covjek dodje logikom koju je sam kreirao.
naravno da odmah na pocetku zamoli roditelje da sute i puste dijete da samo radi. nemas pojma koliko je meni bilo tesko odsutiti prvi sat, ali za martino samopouzdanje je presudno da ja prestanem nuditi joj rjesenja i da imam povjerenja u nju.
ovu inf sam napisala jer sam se sjetila kako si ti prosle godine muku mucila s tim kako ces denisa nauciti mnozenje. meni je to isto vec pocelo stvarati pritisak, pogotovo sto cu za dva mjeseca roditi i sustav ce pasti. ova tablica mnozenja mi je otkrice.
da, za denisa je presitna ova kucna verzija. postoji i verzija tablice koja se koristi u skolama. ta bi bila primjerena denisovom problemu s vidom, ali brate i primjereno kosta. opet dolazimo do toga da sto vece poteskoce, to ti zivot vise kosta.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.