Sada je: 12 kol 2026, 21:27.
Moderator/ica: nadicab

Kada će napokon u ovoj našoj prekrasnoj i tužnoj zemlji osiromašenoj financijski i moralno problematiku rješavati kompetentne i mudre osobe na način da nešto sačuvaju i poprave na bolje, a ne da urušavaju, cjepkaju i zatiru sve što je funkcioniralo?

Margot je napisao/la:Što je s akcijom "Kvadrat za autiste" - pokrenuta prije 4,5 godina, čini mi se?
Odustalo se, nije prikupljeno dovoljno novca ili? (imali su aukciju umjetnina u Matici hrvatskoj)

gold dust je napisao/la::(
nadam se da će ipak odgovorni saslušati i prihvatiti argumente struke.
i veseli me čitati o napretku tvoje curice.

elizabeta je napisao/la:Sve nekako, no najveći problem nam je upravo kršenje zakona, odnosno (ne)donošenje takvih zakona kojima se našoj djeci krše ljudska prava - na školstvo, na primjerenu zdravstvenu zaštitu.

thinkPINK je napisao/la:
Gdje bi kod nas bio Kim Peek?
http://www.youtube.com/watch?v=k2T45r5G3kA&NR=1
genijalan je

Sve nekako, no najveći problem nam je upravo kršenje zakona, odnosno (ne)donošenje takvih zakona kojima se našoj djeci krše ljudska prava - na školstvo, na primjerenu zdravstvenu zaštitu.
, uf... tesko mi citati...

Lidija je napisao/la:Ocito nisam upratila sve - kojim aktom ili odlukom se ovo radi ? Iz teksta nisam uspjela vidjeti (ili sam previdjela). Ili pnuno toga ne znam.

elizabeta je napisao/la:
Nedavno je mlada autistična žena umrla .Umrla je vezana za krevet, ko luđakinja, a da ju niko nije ni pregledao. Bila je ustvari srčana bolesnica i umrla je od infarkta. Ali oni njene vapaje nisu protumačili kao bol, poziv upomoć, nego kao bulažnjenje luđakinje valjda...
.

elizabeta je napisao/la:Nažalost, sve je u skladu sa zakonom, naravno totalno zastarjelim neprimjerenim zakonom, koji iz petnih žila pokušavamo već sto godina promijeniti, korigirati, i tu su se kao svi složili...održavamo sastanke, konzultiramo se sa strukom,pišu se dopisi, pa se sastanči s ministarstvima, pa ovi kao sve uvažavaju...dobiješ osjećaj da se stvari konačno pomiču s mjesta...
A na kraju saznaš da su oni održali zatvoreni sastanak i odlučili po svom, bez prisustva (čak i bez znanja!) onih (nas) kojih se to najviše tiče i bez konzultiranja struke koja zna koji model je najbolji.
Ništa još nisi mogla vidjeti jer odluka nije stupila na snagu, ali bude - sa 1.1.2010 ili sa koji mjesec zakašnjenja...ukoliko to ne spriječimo. Nadamo se da hoćemo, i zato i jesmo reagirali odmah, čim smo saznali. A uvijek se nekako sazna...i dokaže.

elizabeta je napisao/la:
Kao što sam rekla još ništa nije stupilo na snagu, zato i želimo reagirati ranije...i nemoj pisati "zakon Vam" jer koliko sam shvatila, ovu vrstu promjena najprije žele (u konkretnom, praktičnom smislu) provesti u Splitu

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.