Sada je: 17 tra 2026, 16:15.
Moderator/ica: nadicab

prof.rehabilitator je napisao/la:ne podrzavam rad doticnog vrtica,ali budimo realni....ljudi koji tamo rade cesto su samo figure...ako su dodjeljena sredstva, odredjen program rada(otvorena vrata) onda se nikako ne mogu odvajat manje grupe radi nikoga....zanima me dal su vam ikakav oblik integracije u bilo kojem od tih vrtica ponudili? tipa par puta tj po par sat?kako idete u dugom selu?svaki dan 10 sati ili?
hvala.....pozzzzz

prof.rehabilitator je napisao/la:Plava je napisao/la:Lidija i ja misli isto kao i ti, moj sin im usporen mentalni razvoj dakle "mentalnih problema" i nikako mu nebi koristilo da ga se isključi iz vrtića ili iz skupine njegovih vršnjaka. Do sad mu je takva integracija donesla samo veliku korist...sam se hrani žlicom, pije iz čaše i šalice, obuva se i skida cipele-papuče, počeo je skidati i odjeću sa sebe, sudjeluje u svim ali baš svim igrama koje tete započnu sa ostalom djecom, sudjelovao je u završnoj priredbi i da ne nabrajam koliko novih riječi ima. O dvosmjernoj komunikaciji, ja-on, baka-on,teta-on itd, da i ne govorim. Mislim da svako dijete sa pp ima ista prava kao i njegovi "zdravi" vršnjaci i da bi cijela država trebala raditi na tome a ne da se otvaraju specijalni vrtići u kojima se djeca grupiraju...meni to liči na Hitlerovo doba...
Ako sam nekoga uvrijedila neka mi oprosti....
djeci do 3 godine zivota zaista jesu najbitniji roditelji kooji ga maze i paze, daju dovoljno vremena samo njemu jer je kod kuce on jedan jedini,a u vrticu je jedan od..gledam jednu divnu mladju tetu, obozava ih,ljubi,juri, ne staje ni udahnut, ima na 10 sati dijete s pp, s ozbiljnim problemima kretanja(cesto pada, udara,...iznimno opsano po zdravlje samog djeteta),ali budimo realni, malena bi mnogo dobivala da je 4 h u vrticu, sve ostalo je upitno..jaaakoooo... tek nakon 3 godine zivota pocinje socijalizacija- tad dijete se pocinje igrati s nekim,a ne pored nekog, bez izdvajanja djece bez ili sa posebnim potrebama... svima koristi upis u redovni vrtic!!!!Znam, jer to radim, gledam, poducavam druge, drzim predavanja o tome...nitko od nas nije uspjesan modifikator ponasanja kao skupina vrsnjaka, nitko nije bolji model za ucenje imitacijom od njih samih,...a da ne govorim da nitko od nas to ne moze raditi 10 sati dnevno i u svakom trenutku, a klinci djete s pp modificiraju u igri, onako usput, daju mu primjer jako nesto treba...igra je kljuc svega...a odrasli se , koliko god se trudili, ipak ne igraju kao dijeca...jooooj....imam cijeli niz predavanja s tom temom o dobrobiti integracije, jer se stalno borim s odg koji se boje, ne zele, nisu spremni na dodatni napor,...itd.....i upravo zbog straha jer ne znaju kako i smatraju da moraju ne znam sto,a nece znati kako pomoci vasem djetetu.....

zato i jeste svako dijete individualno

lulamae je napisao/la:prof.rehabilitator je napisao/la:ne podrzavam rad doticnog vrtica,ali budimo realni....ljudi koji tamo rade cesto su samo figure...ako su dodjeljena sredstva, odredjen program rada(otvorena vrata) onda se nikako ne mogu odvajat manje grupe radi nikoga....zanima me dal su vam ikakav oblik integracije u bilo kojem od tih vrtica ponudili? tipa par puta tj po par sat?kako idete u dugom selu?svaki dan 10 sati ili?
hvala.....pozzzzz
u prvom vrticu su mi ponudili malu skolu..to bi bilo jedno tjedno mozda dva sata..tako nesto..
a u ovom drugom vrticu 4 sata max i to uz asistenta kojeg trebam sama osigurati..par dana u tjednu
meni bi trenutno odgovaralo da je tamo 4 sata jer sad ne radim ali problem u svemu tome je sto ja trazim posao i zato zelim da bude u vrticu 8 sati..mala skola mi nis ne znaci..
a sad je otprilike 5-6 sati u vrticu ovisno o tome kad nam pocinje neka terapija i koliko mi vremena treba da dodem po njega pa na terapiju..dakle,ako je terapija u 17h ja ga moram pokupiti 2-3 sata prije jer mi treba vremena dok doklepesamo do doma,dok jede i dok dodemo na terapiju..a da mi je vrtic tu pod nosom sve bi to skratila..

MBee je napisao/la:Evo nas opet sa istim problemom. Tražimo asistenta za vrtić 2xtjedno (ili čak 1x) po tri sata pa ako vaš terapeuti, asistenti, obitelj i ini znaju nekoga voljnog bila bih zahvalna da mi se javite

prof.rehabilitator je napisao/la:ma nikako mi nije jasno da sami trazite asistenta.... pa zar bi vi sami financirali tog asistenta? trazite ravnateljicu i strucni tim da posalju zahtjev gradskom uredu za treceg odgojitelja.....

prof.rehabilitator je napisao/la:trazite ravnateljicu i strucni tim da posalju zahtjev gradskom uredu za treceg odgojitelja.....

sad bi za koji dan trebala ici tamo na razgovor..i vec znam kako ce sve to teci..sto ce oni reci meni,sto cu ja reci njima..i to je tuzno..
- ma koje god to mjesto bilo.
i tako je pocela lupkati prstima po stolu i lagano udarati dlanovima..bas sam skuzila..jer nas je napokon dohvatila..nas koji sirimo lazi o njoj...i onda 'da,da,da..sjecam se ja svega..vi vec godinama pokusavate tu u sesvetama upisati dijete..za to dijete iz dugog sela svi znaju'..kaj to znaci?? ..jer ona je i dosla iz DV Sesvete gdje smo ga prvo pokusali upisati..tak da zna sve..a sad je ravntaeljica ovog..ugl rekla nam je nek rjesavamo sa nasim maticnim vrticem..a to sto oni nemaju mjesta ona nema veze s tim,ona upisuje samo djecu iz ovog naselja..i fuckaj ga..
Pa da...i nek napravi reviziju jel su stvarno djeca upisana iz tog naselja...i koliko ih ima s pp...jer ona imaju prednost!lulamae je napisao/la:premda je moja sveki vec dosta iznervirana sa svim tim,veli da bude i novine zvala..

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.