Sada je: 17 tra 2026, 16:19.

problemi upisa djece s posebnim potrebama u vrtić

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: problemi upisa djece s posebnim potrebama u vrtić

PostPostao/la prof.rehabilitator » 24 stu 2009, 00:55

Samo ću kratko jer nemam vremena:
1.Nije porodiljni već dopust za njegu djeteta s poteškoćama ili skraćeno radno vrijeme
2. "ako koristite porodiljni nemate uopce pravo na upis u vrtic" - prema kojem zakonu?
3. "mnogo ljudi to tako radi(ima kategorizaciju zato jer im pase da ne idu
Eto, ja imam predrasude prema defektolozima, kao što vi imate predrasude prema roditeljima djece s poteškoćama.[/quote]
krivo ste me shvatili i sve pretvorili u napad sto nije bio bit toga....to da ju neki imaju,a nebi trebali znam iz vlastitog iskustva i gto uopce nema veze s teskocama o kojima vi govorite....time sam mislila na "veze"koje su bile spominjane...zao mi je na krivoj interpretaciji...i da, imam dijete s pp potrebama ako vas zanima bas.....ali se borim na svoji nacin,a ne napadima...usmjerite tu energiju tamo gdje se stvari mogu rijesiti_Gradskom uredu.......[/quote]
1. pardon, nisam smatrala da moram strogo se strucno izrazavat-ok, greska u zurbi...a i u starijoj terminologiji se koristio,a mislim da jos uvijek se koristi produljeni porodiljni dopust...ili ako zelite imate rijesenje prvostepene strucne komisije,.......
2. da, za porodiljni(u pravom smislu te rijeci),ako vam je npr to 3 dijete i koristite za njega porodiljni do 3godine,a klinac ima npr 2 godine, nemate pravo......pravilnik o upisu djece .....ako zelite sutra stize detaljnija informacija

3. da, ljudi imaju veze posvuda, to se jako dobro zna, i imati kategorizaciju radi hemangioma kojinije vidljiv oku, .....i ne ugrozava zdravlje dijeteta....mislim halo...
4. mislila sam da vam mogu pomoci na nacin da vam napisem stvari koje inace ne idu"van", tipa da vam nakon 3 god moraju ponuditi barem neki vid integracije, po nekoliko sati tj ako imaju strucni tim.....itd...pa oko zalbi nakon upisa...i ostalo....ali izgleda da te informacije ovdje nisu bitne
prof.rehabilitator
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 24 stu 2009, 01:02

prof.rehabilitator je napisao/la:ne podrzavam rad doticnog vrtica,ali budimo realni....ljudi koji tamo rade cesto su samo figure...ako su dodjeljena sredstva, odredjen program rada(otvorena vrata) onda se nikako ne mogu odvajat manje grupe radi nikoga....zanima me dal su vam ikakav oblik integracije u bilo kojem od tih vrtica ponudili? tipa par puta tj po par sat?kako idete u dugom selu?svaki dan 10 sati ili?
hvala.....pozzzzz

u prvom vrticu su mi ponudili malu skolu..to bi bilo jedno tjedno mozda dva sata..tako nesto..
a u ovom drugom vrticu 4 sata max i to uz asistenta kojeg trebam sama osigurati..par dana u tjednu
meni bi trenutno odgovaralo da je tamo 4 sata jer sad ne radim ali problem u svemu tome je sto ja trazim posao i zato zelim da bude u vrticu 8 sati..mala skola mi nis ne znaci..
a sad je otprilike 5-6 sati u vrticu ovisno o tome kad nam pocinje neka terapija i koliko mi vremena treba da dodem po njega pa na terapiju..dakle,ako je terapija u 17h ja ga moram pokupiti 2-3 sata prije jer mi treba vremena dok doklepesamo do doma,dok jede i dok dodemo na terapiju..a da mi je vrtic tu pod nosom sve bi to skratila..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 24 stu 2009, 08:38

Naravno da su nam bitne sve informacije...samo vi pišite...
Ne pišemo o kojim se vrtićima radi zato jer se to , bar mislim, nesmije po pravilima foruma...
Ja sam se uspjela izboriti za 3,5 sata vrtića dnevno (to se može dok smo na porodiljnom za djecu sa teškoćama u razvoju) ali htjela bi da se taj boravak i produži....ali za sada nam je i ovo dovoljno obzirom na rehabilitaciju koju imamo prije i poslije vrtića....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 24 stu 2009, 12:50

prof.rehabilitator je napisao/la:
Plava je napisao/la:Lidija i ja misli isto kao i ti, moj sin im usporen mentalni razvoj dakle "mentalnih problema" i nikako mu nebi koristilo da ga se isključi iz vrtića ili iz skupine njegovih vršnjaka. Do sad mu je takva integracija donesla samo veliku korist...sam se hrani žlicom, pije iz čaše i šalice, obuva se i skida cipele-papuče, počeo je skidati i odjeću sa sebe, sudjeluje u svim ali baš svim igrama koje tete započnu sa ostalom djecom, sudjelovao je u završnoj priredbi i da ne nabrajam koliko novih riječi ima. O dvosmjernoj komunikaciji, ja-on, baka-on,teta-on itd, da i ne govorim. Mislim da svako dijete sa pp ima ista prava kao i njegovi "zdravi" vršnjaci i da bi cijela država trebala raditi na tome a ne da se otvaraju specijalni vrtići u kojima se djeca grupiraju...meni to liči na Hitlerovo doba...
Ako sam nekoga uvrijedila neka mi oprosti....

djeci do 3 godine zivota zaista jesu najbitniji roditelji kooji ga maze i paze, daju dovoljno vremena samo njemu jer je kod kuce on jedan jedini,a u vrticu je jedan od..gledam jednu divnu mladju tetu, obozava ih,ljubi,juri, ne staje ni udahnut, ima na 10 sati dijete s pp, s ozbiljnim problemima kretanja(cesto pada, udara,...iznimno opsano po zdravlje samog djeteta),ali budimo realni, malena bi mnogo dobivala da je 4 h u vrticu, sve ostalo je upitno..jaaakoooo... tek nakon 3 godine zivota pocinje socijalizacija- tad dijete se pocinje igrati s nekim,a ne pored nekog, bez izdvajanja djece bez ili sa posebnim potrebama... svima koristi upis u redovni vrtic!!!!Znam, jer to radim, gledam, poducavam druge, drzim predavanja o tome...nitko od nas nije uspjesan modifikator ponasanja kao skupina vrsnjaka, nitko nije bolji model za ucenje imitacijom od njih samih,...a da ne govorim da nitko od nas to ne moze raditi 10 sati dnevno i u svakom trenutku, a klinci djete s pp modificiraju u igri, onako usput, daju mu primjer jako nesto treba...igra je kljuc svega...a odrasli se , koliko god se trudili, ipak ne igraju kao dijeca...jooooj....imam cijeli niz predavanja s tom temom o dobrobiti integracije, jer se stalno borim s odg koji se boje, ne zele, nisu spremni na dodatni napor,...itd.....i upravo zbog straha jer ne znaju kako i smatraju da moraju ne znam sto,a nece znati kako pomoci vasem djetetu.....

ne mogu a da ne komentiram ovaj post. ja niposto ne mislim ako su djeca u grupama s pp da to lici na hitlerovo doba, jer poneka djeca mozda vise profitiraju u takvim grupama gdje se na odreden nacin radi s njima, i gdje imaju ukljucene potrebne strucne terapije. ja sam mogla birat da svog malog upisem u normalnu grupu sa 30-ero djece, bez strucne pomoci, ili unutar redovnog vrtica u malu grupu (koja je u biti za djecu s pp) i u kojoj je zaposlen defektolog, a dolazi svaki tjedan i psiholog i logoped. moj nazalost ima visestruka ostecenja, od motorike, govornojezicnog razvoja, pa i usporen kognitivni razvoj, i imala sam sliku njega u normalnoj grupi pored tridesetero jurece djece oko njega, a on puzi po podu u svom filmu, tete koja nema vremena ni znannja ni smisla za posebnu djecu, i sliku njega u ovoj manjoj grupi sa predobrom defektologicom koja ga zna u dusu i trudi se svim silama da radi na njegovim slabim stranama, koja zna radit s njim i ukljucivat ga u interakciju. nije da nisam stoput premislila, al kad imate dijete koje u biti ne moze imitirat,koje ima tezak deficit paznje i problem s koncentracijom, koje se ne zna igrat simbolickom igrom, niti ga zanima sto drugi rade,nego se "igra"na svoj nacin, e onda vam bas prepuna grupa djece koje se igraju i trce pored vaseg djeteta s pp i nema bas puno smisla..ja sam odlucila tako i nije mi zao, jer vidim da je u grupi punoj ljubavi, gje mu se posvecuje puno vremena i svakodnevno s njim radi, a isto tako svakodnevno dobivam zlata vrijedne savjete kako cim vise potaknuti njegov razvoj, i u biti radimo skupa s def. plan rada svakih 3 mj i ocjenjujemo koje smo vjestine postigli/ili nismo i kako cemo dalje. grupa je otvorenih vrata, djeca iz ostalih grupa mogu slobodno dolazit, sto ona i cine i najvaznije, vole..
ovime sad ne mislim kako je ova nasa varijanta bolja,ili da vi niste u pravu, da imam dijete koje ima samo jedan od tih problema, mislim da bi ga vjerojatno upisala u redovnu grupu, al s obzirom na sve navedeno, vjerujem da smo dobro odlucili..
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 24 stu 2009, 12:53

Lotta, naravski da si dobro odlučila :mah zato i jeste svako dijete individualno
Mi smo Denisa uključili u veliku grupu redovnog vrtića, ali on je imao asistenta pored sebe + predivne odgajatelje i neponovljivu defektologicu koja je sve podučavala, a drugi su je htjeli slušati. Zato je naša integracija i polučila veliki uspjeh :klanja
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 24 stu 2009, 23:53

Lotta...nisam ja to tako doslovno mislila...ja sam to samo mislila na odvajanje djece sa pp od zdrave djece....naravno da znam da se svi neće složiti sa mnom jer svako dijete je drugačije i ima svoje individualne potrebe.... ja ipak mislim da je bolje i za zdravu djecu i za djecu sa pp da se ipak češće susreću...ali isto tako znam da je to kod nas nemoguće jer svi vrtići i nemaju mogućnosti za primitak djece sa težim i višestrukim oštećenjima...
Moj sin ide u redovan vrtić, ali po skraćenom programu, i imamo predivnu tetu-treću tetu i isto tako predivne i predobre druge dvije tete...koje on naprosto obožava...niti neznam koju više od njih tri.....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 26 stu 2009, 09:18

Evo nas opet sa istim problemom. Tražimo asistenta za vrtić 2xtjedno (ili čak 1x) po tri sata pa ako vaš terapeuti, asistenti, obitelj i ini znaju nekoga voljnog bila bih zahvalna da mi se javite :)
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la prof.rehabilitator » 30 stu 2009, 12:42

ne mogu a da ne komentiram ovaj post. ja niposto ne mislim ako su djeca u grupama s pp da to lici na hitlerovo doba, jer poneka djeca mozda vise profitiraju u takvim grupama gdje se na odreden nacin radi s njima, i gdje imaju ukljucene potrebne strucne terapije. ja sam mogla birat da svog malog upisem u normalnu grupu sa 30-ero djece, bez strucne pomoci, ili unutar redovnog vrtica u malu grupu (koja je u biti za djecu s pp) i u kojoj je zaposlen defektolog, a dolazi svaki tjedan i psiholog i logoped. moj nazalost ima visestruka ostecenja, od motorike, govornojezicnog razvoja, pa i usporen kognitivni razvoj, i imala sam sliku njega u normalnoj grupi pored tridesetero jurece djece oko njega, a on puzi po podu u svom filmu, tete koja nema vremena ni znannja ni smisla za posebnu djecu, i sliku njega u ovoj manjoj grupi sa predobrom defektologicom koja ga zna u dusu i trudi se svim silama da radi na njegovim slabim stranama, koja zna radit s njim i ukljucivat ga u interakciju. nije da nisam stoput premislila, al kad imate dijete koje u biti ne moze imitirat,koje ima tezak deficit paznje i problem s koncentracijom, koje se ne zna igrat simbolickom igrom, niti ga zanima sto drugi rade,nego se "igra"na svoj nacin, e onda vam bas prepuna grupa djece koje se igraju i trce pored vaseg djeteta s pp i nema bas puno smisla..ja sam odlucila tako i nije mi zao, jer vidim da je u grupi punoj ljubavi, gje mu se posvecuje puno vremena i svakodnevno s njim radi, a isto tako svakodnevno dobivam zlata vrijedne savjete kako cim vise potaknuti njegov razvoj, i u biti radimo skupa s def. plan rada svakih 3 mj i ocjenjujemo koje smo vjestine postigli/ili nismo i kako cemo dalje. grupa je otvorenih vrata, djeca iz ostalih grupa mogu slobodno dolazit, sto ona i cine i najvaznije, vole..
ovime sad ne mislim kako je ova nasa varijanta bolja,ili da vi niste u pravu, da imam dijete koje ima samo jedan od tih problema, mislim da bi ga vjerojatno upisala u redovnu grupu, al s obzirom na sve navedeno, vjerujem da smo dobro odlucili..[/quote]

ovo ste odlicno napisali, i da, u pravu ste...jako je vazno da i roditelj sam procijeni sto je najbolje za njegovo dijete, jer nisu sva djeca s pp jednaka...ako mu vise steti nego koristi onda je logican slijed da ga se upise tamo gdje mu je bolje...
prof.rehabilitator
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la prof.rehabilitator » 30 stu 2009, 12:53

lulamae je napisao/la:
prof.rehabilitator je napisao/la:ne podrzavam rad doticnog vrtica,ali budimo realni....ljudi koji tamo rade cesto su samo figure...ako su dodjeljena sredstva, odredjen program rada(otvorena vrata) onda se nikako ne mogu odvajat manje grupe radi nikoga....zanima me dal su vam ikakav oblik integracije u bilo kojem od tih vrtica ponudili? tipa par puta tj po par sat?kako idete u dugom selu?svaki dan 10 sati ili?
hvala.....pozzzzz

u prvom vrticu su mi ponudili malu skolu..to bi bilo jedno tjedno mozda dva sata..tako nesto..
a u ovom drugom vrticu 4 sata max i to uz asistenta kojeg trebam sama osigurati..par dana u tjednu
meni bi trenutno odgovaralo da je tamo 4 sata jer sad ne radim ali problem u svemu tome je sto ja trazim posao i zato zelim da bude u vrticu 8 sati..mala skola mi nis ne znaci..
a sad je otprilike 5-6 sati u vrticu ovisno o tome kad nam pocinje neka terapija i koliko mi vremena treba da dodem po njega pa na terapiju..dakle,ako je terapija u 17h ja ga moram pokupiti 2-3 sata prije jer mi treba vremena dok doklepesamo do doma,dok jede i dok dodemo na terapiju..a da mi je vrtic tu pod nosom sve bi to skratila..

da, koma je sve to...ovi prvi su se ogradili jer su "ponudili integraciju kakvu su u mogucnosti pruziti", znaci njima teoretski ne mozete nista jer su ipak nesto nudili, a ova otvorena vrata u drugom vrticu im ne smiju biti prepreka tj izgovor....ako vam je zaista rekla da je to vrtic za zdravu djecu..halo...novine, mediji, gradski ured, pravobraniteljica....ne smijete dozvoliti da takav netko ostaje na funkciji na kojoj je, jer nam zbog takvih ljudi i je problem upisa djece s pp....drzim palceve da uspijete, nije lako.....
prof.rehabilitator
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la prof.rehabilitator » 30 stu 2009, 13:00

MBee je napisao/la:Evo nas opet sa istim problemom. Tražimo asistenta za vrtić 2xtjedno (ili čak 1x) po tri sata pa ako vaš terapeuti, asistenti, obitelj i ini znaju nekoga voljnog bila bih zahvalna da mi se javite :)

ma nikako mi nije jasno da sami trazite asistenta.... pa zar bi vi sami financirali tog asistenta? trazite ravnateljicu i strucni tim da posalju zahtjev gradskom uredu za treceg odgojitelja.....
prof.rehabilitator
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MBee » 30 stu 2009, 17:08

prof.rehabilitator je napisao/la:ma nikako mi nije jasno da sami trazite asistenta.... pa zar bi vi sami financirali tog asistenta? trazite ravnateljicu i strucni tim da posalju zahtjev gradskom uredu za treceg odgojitelja.....

Bez ljutnje ali vama očito nije poznata trenutna situcija i problematika djece s PP u redovnim vrtićima. Ovo da roditelji sami traže asistenta i plaćaju ga je pravilo a ne izuzetak.
Ja nisam tražila stručni tim da upute zahtjev već smo svi zajedno bili u gradskom uredu i dobili odgovor da trećih odgajatelja nema a asistenta financiraju sami roditelji (ako ga uspiju uopće naći).
I da, to je problem, jer dijete ide u vrtić vremenski onoliko koliko roditelj ima para.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 01 pro 2009, 00:41

ja sam se javila gradskom uredu i tamo znaju sto je doticna ravnateljica rekla..ali su cak mene pitali da li je to stvarno tako bilo ili sam ja samo tako cula :roll:
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 01 pro 2009, 09:57

Mi imamo trećeg odgajatelja...kojeg plača Grad...ali su mi rekli da Grad više ne daje treće odgajatelje novim korisnicima već samo financira one od prije...i nadam se da nam ga neće ukinuti do škole...sad smo potpisali Ugovor na godinu dana a u početku smo ga potpisivali svaka tri mjeseca....ja osobno mislim da bi moj sin mogao funkcionirati u grupi i bez trećeg odgajatelja...ali ovako je sigurnije za njega i ostalu djecu...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 01 pro 2009, 10:27

prof.rehabilitator je napisao/la:trazite ravnateljicu i strucni tim da posalju zahtjev gradskom uredu za treceg odgojitelja.....

Mi u vrtiću nemamo niti stručni tim a kamoli trečeg odgajatelja - nažalost. Gradski ured je upoznat sa problematikom i situacija če se promjeniti na bolje ali ne sada jer za sve treba vremena i novaca ....
pa se sve svodi na dobru volju ravnatelja i odgajatelja u dotičnoj grupi koju dijete polazi i dobru suradnju sa roditeljima.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dory » 02 pro 2009, 00:14

Dirnuta sam vašim pričama i problemima s kojim se susrećete u želji da vaša djeca budu izjednačena s drugom djecom. Sama sam udomiteljica i moram priznati da sam se kao trudnica, a kasnije i kao majka jako bojala mogućnosti da rodim dijete s pp. Moja djeca su zdrava, ali udomila sam dijete s teškoćama u razvoju, djete koje s 11. mj. nije n isjedilo, samo je praznog, ugašenog pogleda gledao oko sebe. Prijatelji pa i liječnici bili su skloni teoriji "Zašto si njega uzela, potrošit ćeš se uz njega, on je za ustanovu, pitanje dali će hodati...."Ali bila je jedna iskrica u njegovim očima koja me tjerala....Danas on hoda, trči (prohodao je s gotovo 2.g) i puca od sreće, u očima mu je tisuće sretnih zvjezdica.To dijete je neizrecivo obogatilo moj život i život moje obitelji. Daleko je on još od svojih vršnjaka, ali..tko zna. Pohađao je vježbe,zatim sam ga upisala u igraonicu za djecu s teškoćama u razvoju.Misleći da se mora što bolje socijalizirati i integrirati upisala sam ga u normalan vrtić - srećom su ga primili bez problema (ne živim u velikom gradu i nema mnogo djece). Bojala sam se kako će funkcionirati (osim teta nema nikog od stručnog osoblja- defektolog, psiholog, logoped), ali evo nakon dva mjeseca sve je ok. Ispočetka je malo plakao, ali čim bih izašla prestao bi....
Borite se i dalje, sva djeca moraju imati iste mogućnosti za razvoj - zdrava djeca isto puno nauče od djece s pp, kao što i djeca s teškoćama mogu puno naučiti od zdrave djece - problem je u glavama onih koji odlučuju....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 02 pro 2009, 08:29

[quote="Dory"
Borite se i dalje, sva djeca moraju imati iste mogućnosti za razvoj - zdrava djeca isto puno nauče od djece s pp, kao što i djeca s teškoćama mogu puno naučiti od zdrave djece - problem je u glavama onih koji odlučuju....[/quote]

Ponosna sam što živim na istoj planeti kao i ova majka....PRAVA MAJKA....
Svaka ti čast...to je upravo ona rečenica koja je najbitnija od svega...to je ono što mene pokreče...zbog čega se svako jutro dižem i zbog čega ustrajem i naravno zbog čega se još uvijek usudim nadati, vjerovati i sanjati bolje sutra za svog sina sa pp i naravno za stariju zdravu djecu....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 13 ožu 2010, 16:35

tek sam danas saznala da je otvoren i podrucni vrtic En ten tini u naselju Sopnica-jelkovec..i to 05.03. a upisi su vec 15.03..to znaciu ponedjeljak..odmah sam otisla do vrtica iakoi je subota nadajuci se da cu moci uci u dvoriste da vidim popis na vratima,ali bilo je zakljucano..ne znam kako cu izdrzati do ponedjeljka da vidim je li adrian na popisu..premda znam da nije.. :(
evo sto sam nasla na netu..
http://www.zgh.hr/default.aspx?id=298
pogledajte fotke..izgleda fantasticno....imaju cak i atelje za istrazivanje svijetla!i bazen!
namjeravam, ako cu ikako moci,otici na ovu tribinu i pitati gdu.tokic sto je s nasim slucajem..
ma tako sam deprimirana..znam da ne bu nis od svega..a ni sama ne znam da li je uopce to sad pametno nakon toliko vremena jer adrian bi za godinu dana trebao vec u skolu..pa da li da ga premjestam tu zadnju godinu ili ne..plus je taj sto bi bio s djecom s kojom bi mozda i u skolu krenuo..a ovak ak dode iz dugog sela,nece znati nikog..minus je sto bi nam smanjili invalidninu,sigurno.. i sto bi im trebalo vise vremena da ga upoznaju i kad bi napokon naucili kako s njim raditi on ce biti spreman za skolu ...i toliko me sve to bedira,cijela ta situacija..i toliko sam tuzna sto je to tako trebalo biti..i tuzna sam sto je taj divan vrtic tu nama pred nosom a ne zele nas..i tako svugdje..jedva cekam da vidim sto ce mi reci u skoli :( sad bi za koji dan trebala ici tamo na razgovor..i vec znam kako ce sve to teci..sto ce oni reci meni,sto cu ja reci njima..i to je tuzno..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 13 ožu 2010, 21:02

Lulamae želim Adrianu najbolje za njega :kiss - ma koje god to mjesto bilo.
Vjerujem da se ipak na neki čudan način stvari poslože najbolje - makar uvijek i ne izgleda tako.
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 ožu 2010, 15:51

mi bili danas u vrticu..muz i ja..i saznali da adrian nije upisan..otisli smo do ravnateljice koja nam je rekla da nije upisan jer nije iz tog naselja..premda su u prijasnjem krugu prije par mjeseci upisali djecu i iz drugih dijelova sesveta..ali kao u ovom krugu su upisivali samo iz tog naselja..pitala nas je kad je dijete navrsilo godinu dana..mi smo rekli da ce on sad 7 ali da ce jos godinu dana trebati vrtic jer ce dobiti odgodu za skolu..i da smo se doselili iz dugog sela itd i onda se ona nas tek sjetila i lagano pozivcanila..rekla je 'a vi ste rekli da sam ja rekla da je vrtic samo za zdravu djecu'..rekoh 'pa rekli ste to'...i moj muz je rekao da je to rekla..ali ne..nee..nije ona to rekla..to smo mi tako culi i to uopce nije bilo u tom kontekstu..pa u kojem kontekstu to moze dobro zvucati da je vrtic samo za zdravu djecu :shock odnosno prvenstveno za zdravu djecu... :dunno i tako je pocela lupkati prstima po stolu i lagano udarati dlanovima..bas sam skuzila..jer nas je napokon dohvatila..nas koji sirimo lazi o njoj...i onda 'da,da,da..sjecam se ja svega..vi vec godinama pokusavate tu u sesvetama upisati dijete..za to dijete iz dugog sela svi znaju'..kaj to znaci?? ..jer ona je i dosla iz DV Sesvete gdje smo ga prvo pokusali upisati..tak da zna sve..a sad je ravntaeljica ovog..ugl rekla nam je nek rjesavamo sa nasim maticnim vrticem..a to sto oni nemaju mjesta ona nema veze s tim,ona upisuje samo djecu iz ovog naselja..i fuckaj ga..
ne znam..eto,samo podnosim izvjesce.. a stvarno mi se ne da vise natezati..premda je moja sveki vec dosta iznervirana sa svim tim,veli da bude i novine zvala..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 15 ožu 2010, 21:38

lulamae je napisao/la:premda je moja sveki vec dosta iznervirana sa svim tim,veli da bude i novine zvala..
Pa da...i nek napravi reviziju jel su stvarno djeca upisana iz tog naselja...i koliko ih ima s pp...jer ona imaju prednost! :angry
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 16 ožu 2010, 21:17

danas sam saznala od jedne mame djeteta s pp da joj u DV Sesvete nisu htjeli dati niti zahtjev da ispuni :shock
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 16 ožu 2010, 21:29

meni se novine gade, a najgore je to što treba dat u novine. i svako dijete će bit upisano u roku od tjedan dana, što je pretužno i prejadno. isto ko i onaj dečko s cp kojeg nisu htjeli upisat, dok starci nisu pozvali novinare. užas.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la lulamae » 16 ožu 2010, 21:41

a sad sam se sjetila da bi trebala traziti i napismeno zasto su ga odbili..ovako moze biti samo rekla-kazala..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 16 ožu 2010, 21:44

to još uvijek možeš tražiti. i moraš po meni.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 17 ožu 2010, 11:43

obavezno tražiti napismeno :dada
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la breg » 17 ožu 2010, 13:39

žalosno, traži napismeno, mislim da ti to neće htjeti napisati
ali onda bar imaš argumente za kopat dalje
držim fige
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 06 tra 2010, 19:39

razgovarala danas s gđom.tokic..u roku 2-3 tjedna bi se trebali naci svi-ona i mi i tim iz vrtica sesvete pa da vidimo sto i kako..rekla sam da bi radije taj vrtic nego en ten tini jer nam je blize i s tom djecom bi na kraju krajeva isao i u skolu,nadam se..a onda ako sve dogovorimo,krenuo bi u 9.mj...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 06 tra 2010, 20:33

baš mi drago Lu...da vam bar uspije plan...sretno :mah
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 06 tra 2010, 20:42

lu - to bi bilo super, ipak bi odmah imao društvo za školu, djeci je to važno posebno u prvim danima...sretno :)
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la viki.vuki » 06 tra 2010, 21:17

Imam djete koje je potpuno ovisno o meni tako da ga ni nemogu dati u vrtić.Koristim dopust za njegu djeteta u kući,a nakon navršene mu 7 god. života nadam se pozitivnom riješenju o statusu majke njegovateljice.Nisam ni mogla zamisliti da je tako teško upisati djete u vrtić..zato majke nedajte se i borite se za svoju dijecu.Isto to i sama radim ne za vrtić već za sam život djeteta ;)
viki.vuki
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.