Sada je: 14 kol 2026, 20:36.

VJEZBACI 2009 - X.PUT

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI 2009 - X.PUT

PostPostao/la nevenera » 04 pro 2009, 20:18

prijavljujem potpunu nesuradnju kad je vežbanje u pitanju u zadnja 3 dana. ne reagira uopće. mašem s igračkicom pred nosom mu a on ništa, okrene glavu. vježbamo samo ono što ne zahtjeva njegovu inicijativu, dizanje, trbušni položaj i sl... ako ga ostaim sama s igračka sve ok. ah.... štrajk :roll:
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 04 pro 2009, 21:18

Jedna mama vježbačica ( Nuna) je meni bila napisala, što je dijete starije, to ti je potrebno više nadmudrivanja s njim da bi vježbalo.Što stariji, to mudriji, i puno se mora majmunirati da ih se pridobi na vježbanje. Evo mi sada vježbamo oslonac na ispružene ručice, naravno da joj se to neda. Ona bi se okretala, na trbuhu mlatila igračkama po svom. Visoke dohvate sam riješila tako da stavim neke kutije kraj nje, pa onda gore lovi igračku i to funkcionira, ali mirno " stajati" na rukama, i gledati okolo, a nikaj ne loviti. To je previše.E onda odem kod bake ( svekrve) koja je blizu, onda ona glumata ispred nje, kleči, baca loptice, igra se sa psom ( koji je najbolji zabavljač), lupa sa cipelama. I onda mudrica bude dugo tako na rukama, mene već počnu boliti koljena i sva se ukočim od klečanja nad njom, a o jadnoj baki da i ne govorim. :mrgreen: Pa kada dođe muž kući, ista stvar.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 04 pro 2009, 22:17

Mi smo se malo uljenili, dobili prvu pohvalu i odmah se uljenili, sram nas bilo.
Naravno da smo vjezbali, ali nesto slabijim intenzitetom, no sad je bilo dosta odmora :dada

Urinokultura kateterom nam je ipak sterilna :drink, ne moramo piti terapiju do daljnjega!
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la UNA&TIN » 05 pro 2009, 17:54

mamin mačak super za sterilan nalaz i ajde brzo vježbat. Nema odmora dok traje obnova.
Nevenera imamo isti problem. To me totalno izluđujue. Ko tele leži i baš ga briga, jedva da i očima pogleda prema igrački. Zato ja već mjesec dana asistiram okret do boka, iako sam sto posto sigurna da to može napraviti, i onda naravno sam ode do trbuha jer nema izlaza. Užas! :angry
Ali moram se pohvaliti. Zadnja tri dana je barem na trbuhu dobar i čak ostane po 15 minuta. Odigne se skroz visokos na dlanove, laktovi u zraku i ko foka gleda šta se zbiva oko njega. Naravno Una i ja plešemo i pjevamo i blesiramo se.
Čak je počeo jednu ruku odizati od podloge ali brzo onda popusti ručica koja bi ga trebala držati. Inače smo bili malo i prehlađen ali sad ide na bolje. Malo je samo šmrcao.
E curke na http://www.froddo.net dijele 3000 cipelica br 18 za prve korake pa se svakako prijavite možda ih dobijete a dobro će doći makar samo za šminku jer ko zna kad će ovi naši mališani uopće moći na nogice. Treba samo uslikati zdravstvenu od bebe i poslati sa podacima.
Sretno!
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 06 pro 2009, 02:14

Bravo za Tina i dizanje na dlanove :zivili. Imam osjecaj da ce mu to sve samo jedan dan sjesti na svoje.

Od Frodo cipelica smo odustali, moj sada ima tu velicinu :dada , a sad mu stvarno jos ne trebaju cipelice.
Dobili smo 3 para nehodajucih cipelica pa to nosimo za sminku.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 06 pro 2009, 21:14

i mi smo vježbači već 5 mjeseci, ali još se nisam prijavljivala ovdje. dijagnoza je hipotonija.
prvi pregled smo obavili tek sa 8 mjeseci, jer je do tad sve bilo u granicama normale (sa 6 mjeseci se okretao s leđa na trbuh i obrnuto), a tada se ped zabrinuo jer još nije puzao ni "vojnički", a nije se ni podizao u četveronožni položaj. fizijatar kaže da on ima potencijala da vrlo rano, do druge godine sustigne svoje vršnjake, samo ne zna koliko će ga vid u tome sprječavati (visoka slabovidnost).
Vjeran je sad 13 mjeseci, i trenutno vježbamo puzanje koje nam nikako ne ide. naučio se kretati na guzi u sjedećem položaju, odgurujući nogama i rukama. četveronoške se postavlja, i krene kao da će puzati, ali su mu nogice previše raširene pa mu je lakše prebaciti se u sjedeći i nastaviti po starom.
na vježbama (Goljak) UOPĆE ne surađuje, počela sam ih izbjegavati, što zbog operacija okica jer se mjesec dana nakon toga ne smije naprezati, što zbog toga jer vidim da nema puno smisla, osim što ja gledam i pamtim kako ću to pokušati ponoviti doma. s vježbalicom urla cijelo vrijeme, počne čim uđemo na vrata, a tek kad ju ugleda slijede pravi vriskovi :roll: i kad izađemo još jeca dobrih 15 minuta. i tako već mjesecima. sa mnom doma nije puno bolje, vježbamo češće, ali kraće, pa ipak ponekad i surađuje, ali uz negodovanje.
doma na krevetu puže gotovo pravilno, samo su mu nogice malo previše raširene pa to pokušavamo ispraviti, a na podu ide po svom, na guzi. nikako mi to nije jasno, jer svi govore da bi mu na podu trebalo biti lakše, a na krevetu teže.
još uvijek ne ustaje na nogice, tak da mi se hodanje čini kao neka daleka budućnost.

imam pitanje, ako ima koja mama tu iz Osijeka, selim tamo ovih dana, i trebali bi nastaviti vježbati. gdje se možemo obratiti? u Bizovac?
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nevenera » 07 pro 2009, 01:09

kod nas štrajk se nastavlja.... nemam pojma što mu je :dunno nadam se da u utorak na vježbama neće bit pogoršanja. imamo tad i neuropedijatra....
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 07 pro 2009, 11:48

T sada cesto digne obje ruke u zrak da bi nesto uhvatio i ne oslanja se uopce na podlaktice.
Nema mi fizioterapeutice sada 2 tjedna pa ne znam da li to trebam ispravljati ili ne?
Da li je netko imao slican slucaj?
Za sada mu spustam podlaktice na pod, ali nisam sigurna da li je to OK.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la UNA&TIN » 07 pro 2009, 13:15

Danijela dobro došla u naš mali kutak vježbanja. Moj Tin ti isto strašno plače kad vježba i kako ti kažeš jeca još dobrih pola sata poslje ali to ti je čisti bunt. Tako barem kažu doktori. Mali trvdoglavci. Ja ti baš nemrem dati neke savjete što se vjžbanja tiče jer ste stariji od nas tak da mi do tog stupnja još nismo došli ali neki stariji vježbači će ti sigurno udjeliti koji koristan savjet. Jedino što ti mogu reći je da što se podloge tiče, mi imamo istu situaciju. Tin se puno lakše okreće na krevetu nego li na tvrdoj strunjači. Ne znam zakaj je to tak ali eto.

mamin mačak nisam sigurna al mislim da je OK to što mu spuštaš laktove jedino mislim da to moraš raditi iz ramena. Znači držiš ruke na nadlaktici i spuštaš prema dolje. Al to vjerojatno tak i radiš jer sve sa rukicama se i radi iz ramena. Možda ne bi bilo loše da spuštaš samo jednu ruku a drugom neka hvata pa mijenjaš strane. Jer ako on onako pravilno diže ruku prema napred i prema gore onda je to OK ( ako nema izvijanja) al druga ruka bi trebala biti oslonac. Barem tako mi radimo.

Mi inače prijavljujemo prekrasno držanje na trbuhu. visoko na dlanovima i još se čak počeo migoljiti. Privlači noge i pokušava se osloniti na koljena pa se kreće desno i lijevo na trbuhu za igračkom. Čak napravi tako i cijeli krug u oba dvije strane. Mislim da je to OK. Vidjet ćemo sutra šta će nam reći za to. Što se okretanja tiče još uvijek moram puno asistirati ali nekako barem ima malko veću želju.

Nevenera
probaj ga držati dugo na trbuhu jer očito se uljenio i ne želi ništa raditi na leđima. Kao što sam ti već i rekla imamo isti problem još uvijek. Ja sam ga jednostavno onda držala više na tbuhu i mislim da se ojačao pa je nekako sad bolji i na leđima.
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 07 pro 2009, 13:25

Znači držiš ruke na nadlaktici i spuštaš prema dolje.

Ja mu otvaram dlanove pa mu tako spustim i ruku, nemam vise cime drzati rame. Ali to je Ok, tako mi je i na snimkama ;)

Bravo za Tina i oslonac na dlanove. Drzimo vam fige sutra.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Madir » 07 pro 2009, 14:35

:mah i mi smo vježbaći.vježbamo od 3mj.dijad.distoni-hipotoničan.sada nam je 11 mj,polako napredujemo,al zbilja polako.prije uz smijeh,sada uz plač koji traje 45 minuta i tako svaki dan.čim vidi tetu vježbalicu na vratima počme i ne staje dok ne zatvori vrata i ode.strašno.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la kiss » 07 pro 2009, 18:14

Evo i nas k vama.

Ja sam mama malenog Adrijana, rođen je 16.06.2009. u Sisku. Trudnoća je bila I. i održavana (krvarenje u 7.tj, serklaža u 25). Porod u 35-om tj.
Adrijan je imao 2600gr, 46 cm, Apgar 10/10. Na uzv mozga - krvarenje I.st.

Doktorica nam je odmah rekla da će biti potrebne vježbice, ali da to nije ništa strašno.
Neuropedijatrica ga je pregledala kada je bio star 2.5 mjeseci. Nestabilna reakcija na leđima, holokineza, šakice zatvorene, palac inkliniran. Slabija kontrola glavice u trakciji, u ventralnoj reklinacija uz opistoniško izvijanje, Galant+, u potrbušnom oslonac na korijen šakica i tek naznačene reakcije uspravljanja, Tonus više hiper, Moro 1.faza.

Upućeni smo na vježbe kod fizijatra u Sisak, odradili smo 10 vježbica do sada, i danas posjetili ponovo neuropedijatra.
I dalje nestabilna reakcija na ležima, noge odiže od podloge,lijeva ruka uglavnom na podlozi sa zatvorenom šakicom,nakon dosta stimulacije hvata desnom, pa nakon nekog vremena lijevom,ima kontrolu glavice, u vertikalnoj izvijanje, Galant+,u potrbušnom oslon na podlaktice nestabilan. U rotaciji u lijevu stranu teže, i ne izvlači ruku. Tonus fluktirajući, Grasp šakica i stopala.

Ovo podebljano ne razumijem, pa ako tko zna, molila bih da mi kaže.

Vježbamo po Bobathu, iduće vježbe od 4-9.01.
Vježbamo doma svaki dan. Prije dva dana se tek počeo okretati.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 07 pro 2009, 18:20

nevenera je napisao/la:prijavljujem potpunu nesuradnju kad je vežbanje u pitanju u zadnja 3 dana. ne reagira uopće. mašem s igračkicom pred nosom mu a on ništa, okrene glavu. vježbamo samo ono što ne zahtjeva njegovu inicijativu, dizanje, trbušni položaj i sl... ako ga ostaim sama s igračka sve ok. ah.... štrajk :roll:

To je moj napravio danas kod neuropedijatrice, ona mu je pružala igračku, a on ej samo tupo gledao u mene i nije uopće rukama maknuo.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 07 pro 2009, 20:02

danas smo konačno odvježbali kako treba...
kiss- ajme ja sam sutra u neuropedijatra... prvi put... neće valjda zezati.... nažalost ne znam što znači podebljano. :/

una&tin - sam se igra bez po frke, na trbuhu je jako dugo, po 15-20 minuta. zanimljivo mu je jer hvata igračke pred sebe.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 07 pro 2009, 20:05

kiss, dobro nam dosli!

Fluktuirajuci tonus imamo i mi i znaci da se mjenja od hiper do hipo. Tako sam barem ja shvatila.
Nama je kao na gornjim ekstrmitetima hiper, a na donjim hipo, po neuropedijatru, no kaze fizioterapeutica da nogice nisu hipotonicne.
I mi vjezbamo po Babath-u.

Ako ti nije problem daj molim te opisi kakkav vam je oslonac u potrbusnom i sto to znaci da je nestabilan.
Nama je kao bio dobar, a sad mi je to malo sumljivo jer cesto dize obje rukice u zrak i pliva na trbuhu s odignutom glavom,
pa ga sprijecavam u tome do slijedece kontrole kad cu ih pitati da li je to u redu ili ne. Slijedeca kontrola nam je 22.12.

nevenera, drzimo vam fige sutra! Zasto vi uopce idete kod neuropedijatra?
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kiss » 07 pro 2009, 20:21

Kada ga stavim na trbuh, odiže glavu od podlog i podiže se na rukice (šake su ispružene).
Ovo nestabilan u ležnom ti znači da kada ga spustiš on raširi ruke naglo. Pokušaj ga lagano za rukice podizat kao da će sjesti i onda ga naglo pustiti na krevet, ako raširi ruke, to ti je to.

Inaće pokušava puzati, ali valjda ne kuži, gura se nogama i podiže guzu, ali ruke ne korsiti, pa doslovno glavu gura u krevet.
Veći dio dana je na podu
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 07 pro 2009, 20:24

Inaće ja uvijek nekako prihvaćam savjet fizijatrice prije nego neuroped. iz razloga što fizijatar ga vidi više puta, i zna što dijete nije moglo, a sada može. A neuroped.ne gleda što je on mogao, a šta može, već uvijek te iste stvari.

Npr. ona je danas nama rekla da kod njega ne valja što kada se okrene na trbuh ne izvlaći ruku odmah, a fizijatrica kaže da je to super napredak jer se tek prije dva dana počeo okretati. Znači u biti je to napredak, ali neuroped. smatra da nije jer ruku ne izvuće.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 07 pro 2009, 22:20

Uopce ne izvuce ili ne izvuce odmah? Moj izvuce kad mu ispred njega stavim igrackicu.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 07 pro 2009, 23:11

Kako ste me iznenadile curke, novi vježbači, koliko napisanoga...
Ja sam upala zadnjih dana u krizu, stvarno sam bila jadna i depresivna, nije mi se dalo niti pisati. Od svojih najbližih nemam više nikakve podrške i razumijevanja, mm se ljuti kaj ga nerviram itd. Da ne dužim skulirala sam se i krenula dalje. Po novim pravilima, i već se danas osjećam bolje, i trudit ću se da tako ostane.

Ajmo redom.
Una i Tin čestitam, pa to je super da se diže na rukice i gura nogice pod guzu. Baš mi je drago. Pa korak ste do puzanja.Svaka čast. A ovo da se lakše okreću na krevetu i puzaju, mislim da je zato jer na krevetu nema pritiska vježbi, i ne moraju prkositi. Tako sam ja to kod Jelene tumačila, na krevetu se rotirala stalno, a na strunjači nije htjela. Sada hoće i na strunjači.Cipelice ipak nisam naručila, Jeleni neće trebati u tako malom broju, pa bolje da ih dobije neko djete kojem će trebati.

Mamin mačak dobro da je UK sterilna. Pa možda sada Toma ipak pravilno pliva, ako su i rukice u zraku i povučene prema natrag i glavica gore, to mi liči na plivanje o kojem smo pisali.Ako izvuče ruku kada mu staviš igračku, znači da ju može izvući, da ne može ne bi ju niti tada izvlačio. Doći će s vremenom do toga da ju i spontano izvuće. Prema tome i to je uredu. Čestitam i vama.

Danijela81 dobro nam došla. Bude s vremenom Vjeran i na podu puzao kao i na kreveti, kak sam pisala, mislim da je to njihov bunt, jer nema logike da nekaj može na krevetu a nemre na podu.Žao mi je radi plakanja na vježbama, znam kako ti je jer i moja Jelena isto plače. Ali nemoj izbjegavati vježbe unatoč tome, ipak kako dijete napreduje, fizioterapeut doda po koju caku i sitnicu, kako bi se još bolje napredovalo.Zato samo hrabro. Molim te , napiši koliko si ranije predavala papire za produženi potodiljni, i malo o toj proceduri, koji su ti nalazi trebali. Ja sam sljedeća na redu, pa eto da me informiraš iz prve ruke. Morala bi do zavoda da pitam, a nikako da odem

Madir dobrodošla. Pusa tvom bebaču, i vibram da što manje plače. Do kuda ste dogurali, kaj može?

Kiss, dobrodošla, pozdrav malom Adrianu. Nemoj se brinuti, krvareje 1. st nije teško oštećenje, i uz vježbe ćete sigurno brzo napredovati.Galant je refleks, koji je normalno prisutan od 0-4 mj, a nakon 6 mj starosti se smatra patološkim. Pod grasp šakica i stopala se smatra refleks hvatanja šaka i stopala, na šakama se nakon 6 mj smatra patološkim, a na stopalima tek nakon 12 mj je patologija.
Ovo što opisuješ kao nestabilan položaj na leđima, kada ga kao povučeš u sjedeći pa naglo spustiš a on raširi rukice, to je Mooroov refleks 1. faza, koji je također već nakon 4 mj trebao nestati. Ali svi ti refleksi kod neurorizične djece mogu duže perzistirati, a kako se budu vježbama " uklanjali" patološki obrasci kretanja, nestat će polako i ti takozvani primitivni refleksi.

Madir i Kiss sory kaj vam imena nisu podebljana, nije namjerno, nego je post dugačak, pa neuspjevam to napravili :mrgreen:
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 07 pro 2009, 23:26

Od svojih najbližih nemam više nikakve podrške i razumijevanja, mm se ljuti kaj ga nerviram itd. Da ne dužim skulirala sam se i krenula dalje. Po novim pravilima, i već se danas osjećam bolje, i trudit ću se da tako ostane.

Drzi se :hug. Mi te razumijemo i znamo koji trud i napor ulazes u vjezbanje i mene takodjer ljuti kad netko sa strane to ne cijeni dovoljno. Jos kad se radi o najblizima, a joj. Valjda ce i to sjesti na svoje mjesto, nadam se da ipak nije tako mislio. Bitno je da si danas vec bolje. :zivili

Ajde, ajde, ni mi nismo narucili broj 18, ali na broj 19 smo se odvazili. http://www.bambi.hr/poklon_bon.php Mislimo pozitivno. Ako ih ne budemo iskoristili, poklonit cemo ih :dunno Bambi je najslicnija cipela Valekovim, a vidim da njih Polovine preporucuju mada ja bas nisam ljubitelj tih jacih ulozaka, barem ne za "zdravo" dijete :dunno
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 07 pro 2009, 23:41

Mamin mačak :kiss :kiss
Bolje sam volje, pa ću ispuniti kupon za papučice i cipelice.Kak veliš, uvijek nekom mogu pokloniti, vježbačima koji prije prohodaju :mah
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 07 pro 2009, 23:49

Tako treba. :hug

Gledam ovo sto si pisala za plivanje sa 5 mjeseci.
U 5 mj.Obje ruke su ispružene prema naprijed, dakle ravne u laktovima i oslanja se na otvorene šake. Iz tog položaja može " zaplivati", tj. glava, prsni koš i ruke su odignute od podloge, kao i potkoljenice kojima izvodi pokrete kao da pliva. Izgleda kao da se klacka na trbuhu, gdje je glavna težina tijela.Dakle dijete mora imati stabilan , opisani, potrbušni položaj, i kratkotrajno prelazi u plivanje.

I sve bi to moglo biti to, osim sto se on u potrbusnom ne oslanja na otvorene šake. Zna se osloniti na zatvorene šake, ali samo kratko. To još niti ne vježbamo. :dunno
Izgleda sasvim stabilno u tom polozaju, samo sto ga ja stalno sprijecavam pa ne znam da li bi u njemu dugo ostao ili samo kratko. Budem bas to sutra proucila.
U svakom slucaju mu je to nesto novo, nije to prije radio. I da, ruke tada rasiri i nisu naprijed nego sa strane. Trebale bi biti naprijed, zar ne?
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 08 pro 2009, 08:45

Kada pliva, tj kada su ruke gore, kao kada plivaš prsno pa onaj položaj ruku kada radiš zamah u vodi, širiš ih i dođu ti sastrane tijela savijene u laktovima, i u ramenima prema nazad. Probat ću slikati jednu fotku( nemam skener) pa ti ju staviti da vidiš. Imama ja jednu super knjigu u kojoj su u fotografijama dani svi položaju djeteta po mjesecima , na trbuhu,leđima, boku, razvoj ruku. Sada ako hoćeš. možemo se dogovoriti da ti ju donesem pa da si fotokopiraš.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 08 pro 2009, 09:33

mOZE ILI NAPISI KOJA JE TO KNJIGA DA VIDIM KOLIKO KOSTA.

T pritisnuo Caps Lock :)
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kiss » 08 pro 2009, 12:12

MaminMacak je napisao/la:Uopce ne izvuce ili ne izvuce odmah? Moj izvuce kad mu ispred njega stavim igrackicu.

Desnu izvuće odmah, lijeva kasni.

roka470 je napisao/la:Kiss, dobrodošla, pozdrav malom Adrianu. Nemoj se brinuti, krvareje 1. st nije teško oštećenje, i uz vježbe ćete sigurno brzo napredovati.Galant je refleks, koji je normalno prisutan od 0-4 mj, a nakon 6 mj starosti se smatra patološkim. Pod grasp šakica i stopala se smatra refleks hvatanja šaka i stopala, na šakama se nakon 6 mj smatra patološkim, a na stopalima tek nakon 12 mj je patologija.
Ovo što opisuješ kao nestabilan položaj na leđima, kada ga kao povučeš u sjedeći pa naglo spustiš a on raširi rukice, to je Mooroov refleks 1. faza, koji je također već nakon 4 mj trebao nestati. Ali svi ti refleksi kod neurorizične djece mogu duže perzistirati, a kako se budu vježbama " uklanjali" patološki obrasci kretanja, nestat će polako i ti takozvani primitivni refleksi.

A on ima 6 mj, korigirano 4 mj.i 3 tjedna (tako ga računaju). Prema ovome gore onda kod njega vježbe nisu promjenile ništa
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 08 pro 2009, 13:51

Mamin mačak knjiga kod nas nije prevedena, ja imam fotokopiju srpskog izdanja, iz 1998, Dečje novine, Barbara Zukunft-Huber Neometan razvoj odojčeta, odnosno u originalu Die ungestorte Entwicklung des Sauglings( u drugoj riječi je o s dvije točkice gore, i u zadnjoj a s dvije točkice gore-ja tih slova nemam na tipkovnici, nisam gledala dali ih kako drugačije mogu upisati). Probaj potražiti da li ima knjiga vani za kupiti. ili moja fotokopija. Inače ta žena je jedan od najpoznatijih svjetskih Vojta terapeuta, njen otac je učenik prof Vojte, pedijatar u Minhenskom dječijem centru koji se bavi neurorizičnom djecom, a ona je sama učila od Vojte.Knjiga je napisana jednostavnim jezikom i namjenjena je roditeljima

Kiss kod ranije rođene dijece se i računa korigirana dob, zato jer njihova motorika mora odgovarati korigiranoj a ne " stvarnoj" dobi. Nemoj se bedirati, treba neko vrijeme vježbati da bi ti refleksi nestali. Moja Jelena je već neke radnje radila pravilno, a još uvijek su se provlačili primitivni refleksi.Nestat će to s vremenom, nemoj se time zamarati.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 08 pro 2009, 14:04

Kiss, onda su Adrijan i Toma taman podjednako stari (kad se gleda vasa korigirana dob), a vidim i motoricki su tu negdje.
I Tomi ponekad rukica zapne, nekad ju cak ni ne uspije izvuci, ali uglavnom uspije.
No racunam da mu je taj okret nov i da ga ne mora svaki put savrseno odraditi. Glavno je da se ne izvija.

Strah me i napisati da ne ureknem, ali T se zadnja 2 dana dosta manje izvija. Samo da tako potraje.

Roka, najbolje da se onda nadjemo negdje na kavi pa si to iskopiram.
Ili ako ti mozes iskopirati negdje u svojoj blizini, a ja ti onda dam novce pa da se ne moramo ponovno nalaziti :)
Mi smo na Jarunu, motorizirani smo dok je ovako vrijeme, ali nemamo zimske gume pa kad padne snijeg vise necemo moci nigdje ici.
Reci gdje tebi pase pa cemo doci, mozes i na pp. Mi sutra ne mozemo, cet i pet mozemo, a u uto 15. smo planirali do King Crossa
jer je neki popust u igri na Tiny Love igrackice (pa da rjesim par bebackih poklona za Bozic na jednom mjestu).
No mozemo mi doci i do Sv. Nedelje.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kiss » 08 pro 2009, 14:22

MaminMacak je napisao/la:Kiss, onda su Adrijan i Toma taman podjednako stari (kad se gleda vasa korigirana dob), a vidim i motoricki su tu negdje.
I Tomi ponekad rukica zapne, nekad ju cak ni ne uspije izvuci, ali uglavnom uspije.
No racunam da mu je taj okret nov i da ga ne mora svaki put savrseno odraditi. Glavno je da se ne izvija.

Sad vidim tvoj datum, tvoj maleni se rodio na moj termin :D .
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 08 pro 2009, 15:29

Mamin mačak ovo s King Crosom je super,ja sam autom 5 min od tamo, pa dođem. Knjigu ću ti fotokopirati, tako da ne gubimo duplo od vježbanja :mrgreen: Baš se veselim kaj ćemo se i upoznati. Još me podsjeti par dana ranije nego kaj idete, pa se dogovorimo.

Curke moje, Mamin mačak i kiss, to kaj vam se bebači već okreću je odlično, u skladu sa zdravom djecom. Isto tako i izvlačenje ručica. Ovo kako vama ide, mislim da ćete do godine dana hodati, a ja ću uživati na produženom porodiljnom :sajkosnjesko
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 08 pro 2009, 15:38

Nadam se da sve bude dobro, svima, ne samo nama.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.