Sada je: 26 srp 2026, 03:34.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

MaminMacak je napisao/la:Kod nas se ne radi o kaloricnosti nego o gustoci hrane koju jede.
ela di ami je napisao/la:nisam ovu korabu vidjala po trgovinama

Ina66 je napisao/la:proso je moje cure otvaralo
pogledaj ima li baš pahuljica u dm-u ili bio&bio, one jako sitne, jer je proso i kuhan opet zrnate strukture i teško ga je sasvim pretvoriti u kašu. osim ako ga nećeš tiještiti kroz cjedilo (ono malo, za čaj)

, na to sam ja ciljala. 
Diami je napisao/la:Na žalost mnogi proizvođači će svašta napisati na kašice samo da ih prodaju.
Ukoliko ti bolje reagira na adaptirano u kombinaciji sa pahuljicama, onda pokušaj napraviti adaptirano sa npr. babylove prosenim pahuljicama ili s hippovim ili holleovim rižinim pahuljicama. To je sve instant varijanta, a sadrži isključivo žitaricu, bez šečera, glutena i drugih dodataka. Ako ti i na to bude bila mirna probava, onda nastavi samo s time, a pusti ove kašice sa raznim dodacima. Tako bih ja napravila.
I ne bih stavljala te pahuljice u bočicu, kako zna biti popularno, nego napravila obrok na žlicu - probava svega osim mlijeka (maminog ili adaptiranog) treba početi u ustima, a ako pahuljice idu na bočicu, preskače se ta karika - jer beba odmah guta.
Povrće možete polako početi sad uvoditi, al jedno po jedno, svaka 3, 4 dana, npr. za ručak.
Osobno ne mislim nešto pohvalno o pedijatrima koji dijele kašice određenih proizvođača. Sigurno to ne rade za džabe...![]()
Sreća da postoje pahuljice, bilo u instant varijanti bilo kao žitarice koje su "spljoštene", koje nemaju nikakvih dodataka tipa šečera, aditiva, konzervansa, pa se stvarno može i zdravo kombinirati.

Ina66 je napisao/la:arkana - možeš i samljeti proso, pitaj sanjumk, ona je to radila s rižom.
od pribora ti ne treba ništa posebno, može jesti i iz porculanskih, staklenih zdjelica i iz tanjura iz kojih i vi jedete. žličicu mi koristimo običnu iz kućnog bešteka, a za vani imamo plastične iz DMa

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.