Sada je: 12 kol 2026, 09:21.

pomoc! kako sve izgledaju epi napadi??

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: pomoc! kako sve izgledaju epi napadi??

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 11 pro 2009, 19:54

Dory, sve OK, nisam(mo) u tebe sumnjali, vec u neuropedijatra ;) Ti mali (ako su stvarno napadi) se zovu absensi, iskljuci se na tren-dva i eto je nazad. Njih karakterise gubitak svijesti, a ocuvanje motornog kompleksa, ili kakoseveczove. Drzi ravnotezu, stoji ili sjedi - al' bulji u prazno. Kazu - ni ne sjecaju se da se desilo. Interesantno. Ovi nasi su vec ozbiljniji, mozda po tome sudim preostro.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 11 pro 2009, 21:24

alexandra, Tomijev i Larin tata :) - absensi - tako je te napade nazvala i šk. pedijatrica kod pregleda za upis u školu. Svi vi koji imate djecu s pp ste tako divni i hrabri roditelji. Primivši u svoju kuću djecu s teškoćama (došli su kao zdrava djeca, ali se odmah vidjelo da nije tako) pakleno sam se bojala i strepila kako ću s njima, kako će moja biološka djeca sve to prihvatiti. Ali oni su toliko divna i topla djeca, daju toliko ljubavi i neizmjerno su obogatili moj život - ponekad mislim da su oni imali veći utjecaj na mene , nego ja na njih. Uz njih naučila sam koliko su posebni i...usrećuju me svaki dan.Sad shvaćam od kud svi vi crpite snagu za svakodnevnu borbu i svima vam od srca želim uspjeh u njoj... :)
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 24 ožu 2010, 23:55

otvorila sam ponovo ovaj topic jer sam jucer gledala zanimljivu emisiju..milsim da se zvala 'nasi zivoti'..bila je dosta kasno..poslije ponoci,valjda na hrt-u..da li je tko gledao?
bio je slucaj jedne djevojcice koja ima ucestale epi napade...stalno je nosila kacigu..i na kraju svega sto su roditelji probali odlucili su se za operaciju..hemisferektomiju..doktori su djevojcici uklonili pola mozga..odnosno onu stranu koja je uzrokovala epi napade..nakon toga ponasala se kao da ima hemiparezu..nista nije mogla s lijevom stranom tijela..ispocetka je ucila hodati itd..ugl prestali su napadaji..i u skolu je krenula..
a drugi slucaj bio je jedan decko,tinejđer..iz velike britanije..imao je leukemiju kao mali..a sad je imao epi napadaje i u bolnici su pokusavali otkriti koji dio mozga ih uzrokuje kako bi uklonili taj dio..tjedan dana je imao u glavi elektrode koje su stavili operacijom direktno u mozak i onda su to pratili na eeg-u..i tako su otkrili koji dio mozga je kriv..jedan dio blizu kojeg je i podrucje zaduzeno za govor..pa su mu dali da cita i istovremeno mu pustali struju u mozak kroz te elektrode da bi skuzili sto smiju a sto ne ukloniti a da ne ostete dio za mozak..
ugl ja sam bila zapanjena kakvu sve tehnologiju imaju..ne znam da li se to kod nas radi..ali oni su uspjeli tocno locirati dio mozga koji uzrokuje epi napadaje i onda ga odstraniti i djeca su dalje normalno zivjela..prekrasno!!
a kakve su tek rehabilitacije imali odmah netom poslije operacije..joj,da je nama bilo tako vec bi odavno bio samostalan..(adrian nema epi napadaje ali govorim o tretmanu)..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la juhu-juhu » 25 ožu 2010, 11:43

Mislim da ovo što opisuješ su počeli raditi na Rebru.Samo neznam da li to rade i djeci .Što se napada tiče neko je spominjao to zagledavanje.Ja moram reće da mi se često zagledavamo jer nevidimo dobro ali smo tu.Nama su to definitivno isključili da nisu napadi.Mene su brinuli trzaji kod uspavljjivanja ali nikad ni jedan eeg nije niš detektirao, čak se i tamo znao trzat.Neuroped.mi je objasnila da se opušta ali njega to opuštanje zna toliko naživcirat jer sam sebe prepadne da kasnije teže zaspe.Sad mi se čini da toga ima manje ali me zanima da li netko od vaših klinaca to ima
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 25 ožu 2010, 11:57

Mene su brinuli trzaji kod uspavljjivanja ali nikad ni jedan eeg nije niš detektirao, čak se i tamo znao trzat.Neuroped.mi je objasnila da se opušta ali njega to opuštanje zna toliko naživcirat jer sam sebe prepadne da kasnije teže zaspe.Sad mi se čini da toga ima manje ali me zanima da li netko od vaših klinaca to ima

Denis je to imao dosta dugo; s vremenom je mozak i neurološki sustav sazrio, pa tog aima veoma rijetko.
A ova odsutnost je definitivno epi.
Plava, čudim se da niste dobili nikakvu blagu terapiju :conf kao prevenciju?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 26 ožu 2010, 00:06

Rekao je dok da kod te vrste epilepsije ne daju terapiju...jer bi od terapije nastala veća šteta...OSIM ako se nedo Bog...počnu često ponavljati napadi ....ili ako pređe u neki teži oblik...onda će dobiti terapiju...a i nada se d aće to proči samo od sebe... :dada
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.