Sada je: 14 kol 2026, 20:52.

VJEZBACI 2009 - X.PUT

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI 2009 - X.PUT

PostPostao/la MaminMacak » 11 pro 2009, 09:55

Dogovorili smo Karolinu 16. pa to nije tako daleko.
Imamo strunjacu i nemamo dekicu :)

Ma ja sam super sretna sto se on tako brzo korigira i uci nove stvari.
A to da me zivcira negiranje cinjenica je istina, ali ocito da je to tako kod svih.
Cini mi se kao neki generacijski problem, da ih je sram sto sve nije super :dunno
A u biti se svi skupa mozemo lupati nogom u guzicu kako brzo napreduje i cini se da ce sve sjesti na svoje mjesto.

Znam da je glupo zivcirati se oko toga, eto, kad nemam pametnijeg posla i briga, valjda mi treba jos malo vremena, potrudit cu se da me to prestane dirati,
znam da je tako bolje za sve.

I mi se veselimo kavici i hvala na trudu oko kopiranja :srca
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kiss » 11 pro 2009, 12:00

Evo i nas, mi smo na istom još uvijek. Adrijan i jutros protestira.
Što se tiće onog početka okretanja, ništa previše, u toku dana okrene se par puta, ali ja sam prezadovoljna sa time.
Nogice prima rukicama, ali do usana neidu..nekako i ja kada ga vježbam jako mu teško nogica dođe do usta, buco je i ima malo veći trbuh, ali budemo i to.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamabina » 11 pro 2009, 12:44

evo da se i mi javimo, konačno stigle cipelice valekice... :D :D :D
bili jučer kod polovina i sve je super, sara sam može stajati i pljeskati rukama ili jesti kiflicu, i čučati kratko samostalno i ustati skoro bez pomoći...i još svašta, al ne javljam se zato da se hvalim već imam pitanje za starije i one vježbače koji su gotovi, naime pof. polovina mi kaže da i nakon što prohoda moramo još godini dana vježbati jer bi se mogli simptomi vratiti ako se naglo prekone vježbanje... meni to baš ne drži vodu barem u sarinom slučaju, ona naime nije imala puno patologije samo slabija kontrola glavice i palac u šaci, nije bilo ovih izvijanja o kojima pišete ili hipertonus ili hipotonus...vrlo je brzo ušla u redovan razvoj...pa ako netko ima iskustvo ili mišljenje lijepo molim!
e da i roka zanima me jel takav stav ima i doktor, jer on mi se ne čini tako strog kao profa, uvijek sam ga do sada pitala kad bi mi nešto bilo previše od profe i njegov mi je odgovor uvijek bio normalniji, a i andrea kaže da je ona njastroža na svijetu, ali nisam još uspijela o ovoj dilemi sa njima popričati, idemo gore tek 16.1.10.
i još da prijavim dobru sveki i mamu i sve druge članove jedne vrloooo veliiiike obitelji koji nisu nikada radili protiv mene ili me kritizirali nego me uvijek pitali jel smiju ovako ili onako...jedino su me znali pitati često jesmo gotovi za danas ili me tražiti da malo popustim dok smo bili na moru i da se okupam dok nije sunce zašlo, ali sve u dobroj namjeri. :) :) :)
MamaBina
slikaslika
mamabina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 11 pro 2009, 13:09

bravo za Saru :joy
hmm, ako je dijete usvojilo ispravne obrasce, ne vidim kako bi se moglo unatrag vratiti :conf Pogotovo ako je bio blagi slučaj.
Ono što bih ti ja savjetovala je da svakako odete kod defektologice (prof Turalija je najbolji izbor) ZBOG HRPE SITNICA KOJE SE POSLIJE MOGU POJAVITI U SOCIO-EMOCIONALNOM PLANU kao (ups, sorry na velikim slovima) i zbog potencijalne mogućnosti otežanog učenja. Kada ste već toliko odradili, ovo bi bio kao šlag na tortu
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 11 pro 2009, 13:15

Sara :joy
bravo .... došla sam vas pohvaliti a što se tiče pitanjca , mi smo počeli sa ispravljanjem krivih obrazaca i več dosta vježbamo i još čemo se navježbati jer se kod Luke javljaju stari "loši" obrasci kada god imamo "pauzu" od vježbanja ( npr. bolest ili hospitalizaciju i sl.)
I samo se vi hvalite, imate razloga!
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 11 pro 2009, 21:17

Mamabina, nećeš vjerovati, ali baš sam danas htjela pitati, kako " hodaju" male valekice, i eto ti nam se javiš. Čestitam, :srca super kako je Sara sve to lijepo postigla, kao zdravo dijete. Cipelice su preslatke, sada će mala gospodična moći i u šetnju.Kako veseli pročitati da je netko od vježbača prohodao. :joy :joy
Lijepo je i za čuti da te obitelj podržavala, to puno znači. Svi su vjerojatno presretni.
A to za vježbanje nakon prohodavanja, nisam niti pitala, kada smo mi još jako daleko od toga. Ali idući tj. idemo u polikliniku, pa mogu onako usput pitati doktora. Neobično mi je da morate i dalje još tako dugo vježbati kada je Sara uredu, a i sama kažeš da nije bilo tih patoloških obrazaca, pa kako da se vrate kada ih nije niti bilo.

Ja sam prije par noći sanjala, da dolazimo u polikliniku, a meni stopala stoje kao u djeteta s cp. I kaže Polovina, vidiš, da se i nakon toliko godina mogu vratiti patološki obrasci. I trči brzo po neku terapeuticu i viče, brzo, brzo, moramo mami ispraviti stopala. :sajkosnjesko . Ja se stalno bojim da Jeleni odnekud ne izviri izvijanje, a stopala su joj malo nahero, pa ih intenzivno vježbamo.

Moram ju pohvaliti danas, nije ono kaj bi ja htjela, da se podiže na ručice, ali akcija hvalevrijedna. Demolirala je puzzle. Okrenula se na trbuh, pa oko osovine tijela za 90 st, do ruba puzzli i nateže ih i gricka, to je omiljena akcija.Onda se vjerojatno slučajno vratila natrag na leđa, i kako je držala puzzlu povukla ju je i izvukla van. Onda je još i broj pobjedonosno izvadila i mahala njime i grizla ga. Vratim ja puzzlu natrag, a ona se opet okrene i na isti način ju iščupa van. I tako je onda redom izvukla još 5 kom.I opet se danas rotirala do iznemoglosti, više nije niti sekunde mogla biti na rukama, odradili danas 40 min " stajanja na rukama".I za nagradu nisam ju više maltretirala. :mrgreen:
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 11 pro 2009, 22:39

bok svima!
pohvale vježbačima :joy
mi nemamo strunjaču već sam naručila podne puzzle za vježbače.
trenutno se tin ukoči u nogama- njih više vježbamo jer su rukice sad više manje ok, gleda me i ni makac. :roll:

diže i dalje noge od podloge kad je na leđima ali se i dalje nit ne okreće niti ne hvata nogice pa sam mu uzela neke čarapice da ga animiram.

totalno sam iznenađena kako je lijepo vježbao 3 tjedna i onda.... ah...

jučer je i moja sveki došla, ja radila za piti a ona ga hop na noge!!! :angry njen komentar na ono što sam joj tad rekla je da su njeni sinovi (mm i njegov brat) prohodali s 9 mj i da zašto ne bi i tin. :baba
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la MaminMacak » 11 pro 2009, 23:12

samo da vam :mase
super za Jelenu i demoliranje puzzli

i umrla sam od smjeha sto ti zeno sanjas :lol

Meni isto cudno da bi joj se vratili krivi obrasci ako ih nije niti bilo, ali tko sam ja da uopce mislim o tome ...
Ja sam sigurna da mi necemo vjezbati duze od 15 minuta dnevno nakon sto prohodamo, ako prohodamo u nekom normalnom roku od 18 mjeseci.
Ako primjetim da mu se nesto pocinje vracati, onda naravno hocemo. Moje (opet laicko) misljenje je da u nekim stvarima prof Polovina definitivno pretjeruje,
zato sam ih i zaobisla, ali sa druge strane za teze slucajeve im stvarno skidam kapu jer rade nemoguce.

T se ljuti, dize se na sakice (štopala sam, svaki put ostane po 4 sekunde), pa onda roni glavom i dize guzu, nekako nehero, skroz je smjesan.
I ljuti se sto mu nejde. I inace se uzasno ljuti cim mu nesto nejde, kao da mu je netko drugi kriv :ne Okrenuo se danas par puta s trbuha na ledja.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la UNA&TIN » 12 pro 2009, 01:28

eheeheh. Nema me jedan dan i puna stranica.
Mambina veliki pozdrav. Vi ste taman otprilike bili gotovi sa terapijom kad smo mi započeli. Lijepo da nam se javljate. Vezano za javljanje straih krivih obrazaca ne znam ništa ali o Polovini znam da je,kako su cure rekle, stroga. Moja frendica je sa malom išla kod nje do 8.mjeseca i nije davala maloj vježbe za sjedenje pa su potražili drugo mišljenje jer im je bilo glupo obzorom se malička već sama u kolicima odizala u sjedeće a oni su joj branili. Ne znam kod koga su otišli na pregled ali ispalo je da je mala napredna i da smije raditi vježbe za posjedanje. Tad su prekinuli preglede kod Polovine i evo...mala već sad i puzi i sve u granicama normale s tim da normalno i dalje vježbaju sa njom. Sve je to individualno ali mislim da i roditelj treba nekad procjeniti situaciju a ne slijepo i uvijek vjerovat jednom doktoru. Mene je to skoro stajalo života kao i života moje curice na prvom porodu.

Roka bravo za rotiranje po trbuhu u lijevo i desno. Pa to je super vježba. Vidjet ćeš kako će joj se sad rukice zjačat. Moj Tin se ne prestaje okretat i rotirat. Ne mogu ga ni presvuč.

Nisam sve postove još pročitala ali moram vam ovo reći i zanima me dal' znate šta o tome. Navodno je u četvrtak u jutarnjem pisalo da su ove puzzle koje većina nas koristi za vježbu toksične. Ispuštaju neke plinove koji izazivaju alergijske reakcije. Nisam stigla na netu pročitat jutarnji ali sam ih iz Unine sobe odmah izbacila. Ona je inaće več dvije godine alergična i napravili smo sve testove i ne može se utvrditi na što je alergična.
pišite ak ste šta čuli ili ak znate kaj o tome jer nije baš zgodno da vježbamo sa djecom na otrovu ( osim ak to nije opet nečiji marketinški trik i varka).
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la UNA&TIN » 12 pro 2009, 02:02

evo pretražila sam malo jutarnji. Neke Eva puzzle su toksične pa se nadam da moje i nisu bile Eva ali ipak stavljam link pa si pročitajte. Korisno je znati !
http://www.jutarnji.hr/ne-kupujte-ove-i ... -su/394909
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 12 pro 2009, 16:10

ja sam uzela puzzle za vježbače a o ovome toksičnome sam čitala :ne
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 12 pro 2009, 21:30

Nevenara, kak misliš puzle za vježbače, da li su to neke posebne puzzle. Ja imam najobičnije puzzle, kupljene u Ofertisimi. A Jelena se danas opet bavila demoliranjem i grickanjem puzzla. :/
Grozno je kad pročitam sve o tim štetnim igračkama, s ničim nisi siguran. A moraš dati djetetu da se s nečim igra.I ja joj ne branim da stavlja stvari u usta, iako znam da mnogi roditelji brane. To je razvojna faza, zakaj bi se inače zvala oralna. Plišance više neće grickati, skužila je da je plastika bolja.Vidjela sam da ima nekih eko drvenih igračaka, ali s tim se tako lijepo može maznuti po glavi, tako da ću to kupiti tek kasnije. Moram pronjuškati po didaktičkim trgovinama, ionako me mama i sister pitaju kaj bi kupili. Robice ima dovoljno, pa neka radije kupe dobre didaktičke igračke.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 12 pro 2009, 21:40

Uzas, ja sam malo popustila s tim, a sve u cilju da ga animiram. Morat cu pobacati sve igracke no name firmi iz Kine.
Nemamo ih puno jer ih ja nikad ne kupujem, ali neke je dobio.
Roka, didaktickih igracaka imas jako zgodnih i veliki izbor u Muelleru u City Centru One, a drvene su Selecta.
Samo sto ta jedna najmanja Selecta zveckica kosta 70 kn. T ih doduse jako voli, mada ne izgledaju nesto posebno interesantno.
Od mekanih su mi super Tiny Love i K's kids, u KC u Baba Media Shop-u.
I da, drvenih navodno ima jako dobar izbor u nekon ducanu u Importane galeriji, dobili smo jednu ogromnu koju obozava,
ali se s njom fino mazne po glavi. No bit ce interesantna i kad propuze jer je vise za valjati. Nisam tamo bila jer mi je to daleko pa ne stignem dok T spava ;)

I mi sve stavljamo u usta, i vlazne maramice koje su bile na polici u ducanu, to je trenutni hit :dunno.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 13 pro 2009, 08:28

googlala sam i našla ovo http://www.everlast.hr/commerce.asp?CatId=666&ProdId=8122
koliko sam shvatila rade podloge za vježbanje i od tog su materijala napravili i puzzle pa je ok za vježbanje.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la kiss » 13 pro 2009, 15:22

Evo i nas. Mi jučer nismo vježbali, zato smo jutros krenuli radno.
Jako sam iznenađena, Adrijanu više rukica ne zaostaje. Ono hvatanje desnom, ispravljamo na način da dok je na trbuhu stavim igračku ispred njega, i držim mu desnu ruku..bez ikavih problema odmah uzme igračku lijevom.
Malo nam još ponekada ostane zatvorena šakica na lijevoj ruci, ali bude i to.

Inaće nama fizijatrica nije ništa rekla, kako da vježbamo stopala? I one lopte na kojima se djeca vježbaju, kada to dolazi?

@ Nevenera - mi imamo takve puzzle.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 13 pro 2009, 17:08

Mi stopala samo rastegnemo, u polozaju kao sto smo vjezbali kukice, fiksiram petu, i rastezem stopalo.

Nasa podloga za vjezbanje svakako nije od takvog materijala kao puzzle. U biti takav materijal nisam nikad prije niti vidjela :dunno
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 13 pro 2009, 21:20

Kiss bravo za Adrijana. :zivili
Mi radimo tu vježbu koju opisuje mamin mačak, isto tako razgibavam stopala u gležnju gore i dolje, pa kružni pokret. onda kao da plješćem s tabanima , i onda iz tog položaja pljeskanja, okrećem stopala prema licu, a dodiruju se unutrašnjim rubom.
A možda su Adrijanu stopala ok pa ne morate vježbati, pitaj.

Ja imam vježbalište u svim prostorijama u kući. U spavaćoj sobi mi je strunjača, a u dnevnoj i u Jeleninoj sobi puzzle, bolje rečeno par kvadrata puzzli. Joj, valjda nisu toksične, Jelena puno provodi na ovima u dnevnoj sobi, zapravo osim kada spava ili jede ona je uglavnom na podu.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 13 pro 2009, 21:21

kiss- ja čekam da dođu. kakve su? jel se skližu?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la kiss » 13 pro 2009, 21:58

nevenera je napisao/la:kiss- ja čekam da dođu. kakve su? jel se skližu?

Ja ih imam na parketu, i ne skližu mi se. Samo kaj ja imam malo prostora pa su mi u kutu. Inače super su za vježbanje, barem nama.

@roka - Nama ti još uvijek stopala nisu ravna nego sakuplja prstiće prema unutra.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la UNA&TIN » 14 pro 2009, 14:28

mi isto imamo strunjaču ali u Uninoj sobi su puzzle koje malac najviše voli. Isto vježbamo po cijeloj kući.
Sad mu je najveća fora kad na trbuhu odmigolji sa strunjače na tepih . U silnoj želji da se pomakne prema napred počeo se odgurivat rukama i ide prema natrag, tako da se udaljuje od igračke. To ga strašno ljuti a nama je to naravno smiješno. Micek mali! Sjećam se da je to i Una radila ali čak kasnije od njega.
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la roka470 » 14 pro 2009, 15:37

Kiss mislim da ti je to normalno da savija nožne prstiće, do godine dana je prisutan refleks hvatanja, ali bolje pitaj. Mi radimo i za prstiće vježbe, savijemo najprije svaki prstić prema tabanu, zatim uhvatim čitavi prstić cijelom dužinom pa ga vućem prema gornjem dijelu stopala, zatim čitavim dlanom kao da valjam sve prste zajedno napred-natrag. Ako si kaj skužila :mrgreen:

Una i Tin to je normalno da se prvo počnu micati unatrag. Pa Tin super napreduje, još malo pa bumo imali puzavca među vježbačima.

Kod Jelene nikaj novoga. Vrti se non-stop, na sve strane, i skužila je da tako može svugdje doći, tako da se " prevrti" po cijelom krevetu, puzzlama, strunjači.Ali od stava na ispružene ručice još nikaj.Jučer je tako sama izdržala minutu i 23 sec, naravno ja sam je postavila u taj položaj. Ali obično je između 5-30 sec ako ju ne držim. Vidi nešto ispred i hoće do toga doći, a neće se niti sama podizati :/ .U srijedu smo na vježbama. Trudim se ne živcirati, ali ponekad mi ne uspijeva.Znam da kasni u potrbušnom cca 3 mj, i da će to doći na svoje.

Mamin mačak kada si planirala sutra do King Crosa, da znam radi auta, ujutro imam od šogice, a poslijepodne od muža na raspolaganju.Ako ti ne paše radi snijega može i neki drugi dan, od čet više nema padalina, bar tako kaže DHMZ.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 14 pro 2009, 15:52

@roka
Bude oan to sve savladala ne sumjnjam u to ni najmanje, samo polako.

Moj Adrijan se okrene svega par puta, i onda se više vuće do predmeta
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 14 pro 2009, 16:48

saljem ti pp da ne gnjavimo ostale cure
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 14 pro 2009, 17:35

mislim da je red da se i moj tin počne vrtiti :lol zasad je to samo na bok.

danas je otkrio svoj glas (ne znam kako se drukčije izraziti) i urlikao je za vrijeme vježbanja. koliko vidim smeta mu kad ga stavim na bok i kad mu dignem noge gore. :roll:

rebacuje igračke iz ruke u ruku (to nismo vježbali)
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la kiss » 14 pro 2009, 17:54

Nevenera - To je super kada je već na boku, možete očekivati slobodno koji dan da će napraviti idući korak. Moj Adrijan se isto okretao na bok jedno vrijeme, i onda je samo odjednom okrenuo se.
I ovo za igračku iz rukice u rukicu isto pohvala.

Drago mi je zbog vas
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 14 pro 2009, 20:25

tin se okretao na bok i prije mjesec dana. prestao je kad smo počeli vježbati :conf (s tim da nismo vježbali rotacije, više rad rukama jer su bile zatvorene i nogama) a onda je jučer opet počeo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la roka470 » 14 pro 2009, 20:52

Bravo za Tina :5 , da se sto prije okrene.

Jeleni je trebalo mjesec dana , od kada je potpuno pravilno izvodila polurotacije, i uz žestoko vježbanje, da se okrene u potpunosti. Ali budete vi to brže savladali.A sada čim ju staviš na ravnu podlogu počne se vrtiti, mora odraditi " dnevnu dozu " rotacija, baš kak ju je mama naučila. :mrgreen:
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la UNA&TIN » 15 pro 2009, 13:00

moj Tin je upravo na trbuhu dohvatio veliku kutiju sa drvenim kockama. okrenuo ju je, otvorio i sad jednu po jednu vadi van i to radi već 20 minuta. Nema seke pa može sve dirati bez da ona viče na njega da je to njeno. Zabranjeno voće - najslađe voće. Hehehehe baš je sretan!
Sutra idemo opet na Goljak, baš me zanima kak će proči vježbanje ali mislim da će fiz biti zadovoljna napredkom.
Hej Roka jesi ti šta saznala za produljeni porodiljni i kolika je naknada. Jel istina da će naknada biti samo 1600 kn ili ostaje kakva je bila drugih 6 mjeseci. To mi je katastrofa, uopće ne znam kako ćemo to izvesti! :conf

Čestitamo imenjaku za ponovno okretanje do boka. A to ti je normalno da u jednom trenutku nazaduju. Bar je tako bilo nama. Ne znam jel se sječaš da se moj Tin odmah na početku vježbanja već okretao na trbuh i odjednom je to prestao raditi. Trebalo mu je mjesec i pol da opet počne sa rotacijama. Mali nevaljalci!!!!
Bubica 2006
Mišek 2009
UNA&TIN
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kiss » 15 pro 2009, 13:13

UNA&TIN je napisao/la:moj Tin je upravo na trbuhu dohvatio veliku kutiju sa drvenim kockama. okrenuo ju je, otvorio i sad jednu po jednu vadi van i to radi već 20 minuta. Nema seke pa može sve dirati bez da ona viče na njega da je to njeno. Zabranjeno voće - najslađe voće. Hehehehe baš je sretan!
Sutra idemo opet na Goljak, baš me zanima kak će proči vježbanje ali mislim da će fiz biti zadovoljna napredkom.
Hej Roka jesi ti šta saznala za produljeni porodiljni i kolika je naknada. Jel istina da će naknada biti samo 1600 kn ili ostaje kakva je bila drugih 6 mjeseci. To mi je katastrofa, uopće ne znam kako ćemo to izvesti! :conf

Čestitamo imenjaku za ponovno okretanje do boka. A to ti je normalno da u jednom trenutku nazaduju. Bar je tako bilo nama. Ne znam jel se sječaš da se moj Tin odmah na početku vježbanja već okretao na trbuh i odjednom je to prestao raditi. Trebalo mu je mjesec i pol da opet počne sa rotacijama. Mali nevaljalci!!!!

Sad idam malo van teme, ali samo kratko pošto nisam upućena, zar je porodiljna naknada različita za prvih 6 mj i drugih 6?
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la roka470 » 15 pro 2009, 15:35

Una i Tin bravo za Tina, to s kutijama i kockicama im je valjda jako zanimljivo,Jelena to jako voli.Da li vi sada idete svaki dan na Goljak?
Nikak da odem do Samobora i HZZO-a, baš sam ljenčina,a morala bi, vrijeme ide, ako se ne uspijem prisiliti do petka, nazvat ću telefonom.Na forumu sam negdje pročitala da je naknada 2000 kn, ali da li je tako pojma nemam.Postoji i varijanta SRV-a na 4 sata, pa dobiš cijelu plaću. Baš ću pitati sutra terapeuticu na vježbama, sigurno ona zna kolika je naknada, vjerojatno roditelji kukaju.

Kiss drugih 6 mj imaš manju plaću, tj. najveću oko 2600 kn, ovisno o tome kolika ti je plaća.Trebaš također predati i papire za produžetak u HZZO-u, pa se odi raspitati. Ti imaš pravo biti na redovnom porodiljnom godinu dana od predviđenog termina rođenja djeteta. S obzirom da ti je Adrijan ranije rođen, zapravo još ti nije isteklo prvih 6 mj, ali kako ti se bliži, požuri se, ako već to nisi obavila.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.