Sada je: 27 kol 2026, 23:56.

Poliklinika Helena i urinoifekcije-iskustva...

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Poliklinika Helena i urinoifekcije-iskustva...

PostPostao/la kerry » 28 pro 2009, 14:46

Zanima me za dr. Cvitković ako netko zna-kolko dugo se čeka kad se naručiš i kak su cijene, konkretno za cjelokupnu nefrološku obradu ( i kaj to sve obuhvaća)?
Hvala!
Zadnja izmjena: kerry; 29 pro 2009, 15:31; ukupno mijenjano 1 put/a.
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Poliklinika Helena

PostPostao/la patkica » 28 pro 2009, 17:19

Najbrze i najtocnije informacije za sva pitanja koja si postavila saznat ces ako njih direktno nazoves. Koliko se ceka ovisi o guzvi, a to ti nitko tocno i precizno ne moze reci. Niti cijene, jer ne mozemo tocno znati sta sve trebas osim osnovnog pregleda i vjerojatno uzva, tj. to ce doktorica sama procijeniti sta treba :dunno
patkica
svizac

PostPostao/la kerry » 28 pro 2009, 18:30

Ok, pitala sam jer možda je netko bio na sličnim pretragama, pa da se bar okvirno mogu pripremiti na cifru, pošto ne vjerujem da su baš jeftini...a i zanimala su me iskustva drugih...
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la patkica » 28 pro 2009, 19:32

Ne znam šta ti je s djetetom, pa ne znam koje će ti pretrage trebati. Ovisi od slučaja do slučaja.
Mi smo na prvom pregledu imali znači sam pregled (tj. razgovor, dokumentacija koju imamo i to sve), uzv, dogovor za dalje (neke pretrage možeš napraviti preko uputnice, pa s rezultatima dođeš k njoj. Daljnje pretrage kod nje će ti ona reći koje smatra da su potrebne, to se ne može predvidjeti ovak na neviđeno.
Mislim da su se cijene nešto mijenjale pa bih ti lagala sad da bubnem cijene. I to je fakat najpreciznije da ih nazoveš i pitaš: koliko je termin kod nje, koliko je UZV (posebno se plaća, bio je 300, sad mislim da je 400 al nisam sigurna).
Moja iskustva s njom su vrlo dobra, mi smo bili pacijenti Šalate i kad smo prešli k njoj oporavili smo se u svakom (osim financijskom :lol) pogledu. A znam da ima ljudi koji nisu bili zadovoljni s njom. :dunno
patkica
svizac

PostPostao/la Crazy Daisy » 28 pro 2009, 20:14

potpis na patku.
mi smo bili njen pacijent dok je još radila u klajićevoj i došli za njom u helenu. naša su iskustva sve u superlativima.
o samim pretragama i cijeni ne mogu jer postoje različiti pregledi i cijene su se u 5 godina promijenile. sretno.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la kerry » 28 pro 2009, 20:29

Hvala cure!Nama (zasad) nije hitno , ali pošto nemam baš povjerenja u ove ( pod ove mislim one koji nisu privatnici i rade sve prek one stvari i uvijek su u gužvi) doktore htjela bi provjeriti kod nekog dobrog privatnika dal je sve ok i da smo poduzeli sve kaj se tiče liječenja...
Imamo problema sa bakterijama u urinu ( do sad 3 različite bakterije) i urinoinfekcijama...
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majaW » 28 pro 2009, 23:39

Mi smo stalno nešto u Heleni. Prvo smo došli kod dr Cvitković (iz jedne od naših kakti uvaženih klinika-uh) i ostali, a onda kad god se nešto zbiva odemo tamo. Cijene su manje od poliklinike Sabol, kontrole su nam 200 Kn, kolko se sjećam prvi pregled je bio 300 ili 400 Kn. Ako ti je hitno ubacite te odmah. Jako jako smo zadovoljni!
majaW
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaminMacak » 29 pro 2009, 00:49

Evo nas trebas! :lol
Za dr. Cvitkovic sve :5. Pregled + UZV je bio 800 kn, urinokulturu kateterom placamo 250 kn.

Budi mi se dijete, nastavak slijedeci put :mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 29 pro 2009, 00:59

Urinokulturu moze napraviti i s uputnicom, mi nosimo u Zavod gore na Mirogojsku. Dijete joj je vec dovoljno veliko da mu moze sama uzeti urin kak treba :)
patkica
svizac

PostPostao/la MaminMacak » 29 pro 2009, 01:09

Nama je urinokultura cesto bila kontaminirana (ili iz kakice ili se podvuce pod pimpeka koji se ne moze skroz prevuci ili cak u laboratoriju s beta hemolitickim streptokokom koji tamo nema sto raditi, a ni ja ni on ga nismo imali) i zato sam skoro svaki put radila jos i dodatnu urinokulturu kateterom kod njih. To njihova sestra vrhunski napravi i moje dijete se nije niti jedanput rasplakalo, a radio ju je 4 ili 5 puta (star je svega 5 mjeseci). Sad vise ni nejdem na urinokulturu s vrecicom jer se samo dodatno nazivciram kad mu nesto nadju.

Patkica, mi bi isto prvo isli s uputnicom. A nije dovoljno da je velik, treba se moci i pimpek prevuci ili da je skroz zarastao pa da bakterije nisu ni mogle uci unutra. To sam napisala jer mislim da je upitno i to da su joj 3x nadjene bakterije u urinu. Ako se nalaz pokaze isto, onda kasnije ne moraju ici kateterom, nama je samo jednom bio sterilan bez katetera, a s kateterom smo samo jednom nasli bakteriju.

Na ovom pregledu s UZV koji smo platili 800 kn ga je dr pogledala, popricali o problemima i to je to. Nista posebno. Njoj se nije ucinilo da ima refluks i nije nas dalje slala na pretrage, a za refluks inace prvi put salju u Klaicevu jer se prvi put radi rendgenski, a oni imaju samo UZV metodu, kasnije za kontrole. Ne znam koliko to kosta jer nam nije trebalo.

Najbolje od svega mi je sto se kasnije s dr mozes dopisivati mailom i kad dobijes neki nalaz, onda ti tako moze dati i terapiju i ne moras nigdje ici niti ista placati. To mi je bilo predivno iskustvo i zato stvarno vrijedi onih prvih 800 kn :) I da, oba puta mi je odgovorila u roku od 1h. Ma stvarno su super.

Ovo sto pitas za cekanje, ako je hitno, ubacit ce te. A inace, npr danas smo bili tamo i cula sam da su za dr. Cvitkovic narucivali za 11.1, to je ako ti nije hitno.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dobri andjeo » 29 pro 2009, 08:27

otpis na patku.
mi smo bili njen pacijent dok je još radila u klajićevoj i došli za njom u helenu. naša su iskustva sve u superlativima.
ako ti ima ceste bakterije nemoj cekat jer je vrlo vjerojato da ima i refluks . napravi uk i urin u bolnici a ostalo ce ona, uzv i pregled dalje. ali s tim friskim nalazima dodji. uzv i uroflow + pregled mi placamo oko 700 kn. pisi joj na mail sto je s djetetom pa ce ti sama reci sto i kada da se narucis. :mah
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la kerry » 29 pro 2009, 10:34

Puno hvala cure!
Ja sam njega naučila da se popiški u čašicu tak da nam vrećice više nisu problem...ali kožica na pimpiju se neda prevući skroz, pa neznam dal svejedno urin "na putu u čašicu" može pobrati bakteriju izvana :dunno
Ja sam tražila svoju pedicu da napravi bris glavića, al mi nije dala uputnicu, tj. nije imala pojma gdi bi se to opće moglo raditi...
Inače, nismo iz zg-a , pa bi htjela čim više obaviti odjednom , da nemoramo malog svako malo tam navlačiti... ( nije tolko niti problem doći do tamo nego to možemo samo poslije posla)
Imali smo prvo ešerihiju, al smo ju uspjeli odma riješiti, ali nakon ešerihije smo imali pseudomonas-ta se pojavila na jedno 4-5 urinokulrura, ali je stalno bila 10 na 3, pa nismo niš uzimali za nju, veli pedica da netreba dok nije 10 na 5, e sad kad smo radili zbog pseudomonas kontrolnu urinokulturu, pojavila nam se proteus mirabilis ( 10 na 5)...a ove pseudomonas nema...baš mi nije logično da je samo nestala :conf
ali vjerujem da je ova urinokultura točna, jer se sad baš žali i plače kad piški, a prije kad je bila pseudomonas se nije niš žalil...
Uglavnom, sad čekamo terapiju ( trenutno ima proljev i povraća, pa nesmije antibiotik), pa bi ja nakon terapije htela tam provjeriti da nebi slučajno bil refluks i da smo se riješili svih bakterija ili ak nismo da to napokon napravimo...
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaminMacak » 29 pro 2009, 12:04

Ja sam njega naučila da se popiški u čašicu tak da nam vrećice više nisu problem...ali kožica na pimpiju se neda prevući skroz, pa neznam dal svejedno urin "na putu u čašicu" može pobrati bakteriju izvana

Moze, posebno ako je inace u peleni. Kad se pokaka bakterije se nastane na glavicu i ne mozes ih se rjesiti. I onda je urinokultura kontaminirana, a u mjehuru je u biti sterilan nalaz.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Crazy Daisy » 29 pro 2009, 12:16

zato ne loviš prvi mlaz.
uvođenje katetera meni zvuči ipak malko previše radikalno, ako baš nije neophodno :dunno
Crazy Daisy

PostPostao/la MaminMacak » 29 pro 2009, 12:50

ali vjerujem da je ova urinokultura točna, jer se sad baš žali i plače kad piški, a prije kad je bila pseudomonas se nije niš žalil...

Ako se stvarno zali kad piski i ako ne uzimas prvi mlaz, onda vjerojatno ne treba kateter.

Kod nas je klinicka slika uvijek bila OK, samo bakterija u urinokulturi i ne moram ni reci koliko smo antibiotika izbjegli zbog te urinokulture kateterom.

Mislim da vam je najbolje doci u Helenu s tom urinokulturom (ja bi i prije nego popijete antibiotik, ako stignete) i onda kasnije sve mozes rjesavati mailom.
Mi smo imali esherihiju, ali neku posebnu bolnicku sortu (ESBL) koja se tesko iskorjeni i ona je iz kakice, a za ove druge dvije ne znam da li mogu biti kontaminacija ili ne. Nama je dr. uglavnom uvijek nakon obicne urinokulture trazila urinokulturu kateterom da izbjegnemo antibiotik. I da, za esherihiju nismo pili antibiotik, nego nesto slicno, ali blaze (tabletice se zovu Nifureten). A po ovome sto pises sumnjam da je refluks jer ste imali i dosta sterilnih urinokultura u medjuvremenu, ali vidjet cete.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 29 pro 2009, 12:53

I meni se cini preradikalno za skorotrogodisnjaka ici na kateter.
Tesko je govoriti naravno na pamet, po mojem dugogodisnjem iskustvu pretpostavljam da ti dijete nema refluks, jer bi da ga ima imao problema sa urinoinfektima.
Mikcija (znaci rengenska pretraga) se može napraviti u bilo kojoj bolnici, al srećom se ne mora, tj. može se izbjeći ako se ide direktno u Helenu. Mi nismo bili te sreće, jer je prvi urinoinfekt odležala na Šalati, tamo su joj i radili mikciju koja je pokazala pogrešno negativan rezultat :(
UZV cistografija (ultrazvučna mikcija) kod Cvitke košta 1500 kn, čeka se (regularno) preko godinu dana na red, al ponavljam, ne vjerujem da će kod vas tražiti tu pretragu.

Ne znma jel ti maleni još u pelenama, nadam se da nije. Za sve probleme s beštijama u urinotraktu je najbitnije skinuti što ranije pelene. Nama je (kao visokim refluksičarima) to bio i imperativ. Srećom, šefica je svoju odluku o pelenama donjela puno puno ranije nego što su bile moje i Cvitkine ambicije :lol
patkica
svizac

PostPostao/la SonjaV » 29 pro 2009, 13:05

ali kožica na pimpiju se neda prevući skroz, pa neznam dal svejedno urin "na putu u čašicu" može pobrati bakteriju izvana :dunno

Naravno da može al neprevlačenje kožice preko nije razlog zašto bi pobralo bakteriju.
L. je preko 2 god. kontrolirao mokraću, prvo svaki mjesec a onda rijeđe i nikad nije skupio neku bakter. izvana.
Sa 1 god. je piškio u čašicu, naravno ne prvi mlaz.
Bakterija se nakon operacije refluksa nikad više pojavila nije.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la MaminMacak » 29 pro 2009, 13:37

Naravno da može al neprevlačenje kožice preko nije razlog zašto bi pobralo bakteriju.

Kako da ne, sto smo mi sve nasli ispod kad smo uspjeli prevuci kozicu preko i to je smrdilo.
Sad da tamo bas nije bilo bakterija nebi rekla.

No mozda si htjela reci da to nije razlog da bakterija udje u urinotrakt, a to je istina, to moze biti samo razlog kontaminirane urinokulture.
No svakako je drugacije kod vas velikih koji mozete izuzeti prvi mlaz, mi to ne mozemo pa zato radimo kateterom.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SonjaV » 29 pro 2009, 13:56

Mislila sam da to nije razlog da mokraća bude ne sterilna.
Jer nama je uvijek (nakon operacije) bila bez obzira što je sve bilo ispod kožice (koja se nije dala prevući).

No svakako je drugacije kod vas velikih koji mozete izuzeti prvi mlaz, mi to ne mozemo pa zato radimo kateterom.

Znali smo držati jednom rukom u kadi, upaliti mlaz i čekati da krene piškiti, drugi bi imao spremnu čašicu koju bi podmetnuli za drugi mlaz...samo je ponekd trebalo strpljenja ;)
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la Crazy Daisy » 29 pro 2009, 14:35

sonjav jel L imao refluks ili hidronefrozu?
Crazy Daisy

PostPostao/la SonjaV » 29 pro 2009, 14:58

Obostrani refluks, desni (4 stupanj) operiran a lijevo (2 st.) smo riješli lijekovima i vremenom.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la kerry » 29 pro 2009, 15:30

Sad imamo godinu i pol i još smo u pelenama...probali smo jednom ih skinuti ( baš zbog tih bakterija), al nije išlo...on zna i ide na tutu nekoliko puta na dan ( kad ga ja stavim), ali kad ga ostavim bez pelene piški po svikud, jer još baš ne kuži da bi to trebal zadržati i reći ili pokazati da mora na tutu...al sad kad mu prođe proljev budemo opet probali rješiti se pelena...
Meni se po svemu kaj sam čitala i istraživala i njegovim simptomima čini da je tu pseudomonas imal na glaviću, a ne u urinotraktu, a ovo sad je baš unutra...malo prije sam dobila antibiotik, pa navečer počinjemo sa terapijom ( ak nebude proljev opet-zasad ga danas nije bilo :klanja )
A ovo za prvi-drugi mlaz to ovisi...ovaj put je bil jako cendrav i nije htel piškiti u čašicu, pa sam ga doslovce lovila sa čašicom tak da je na kraju i ispal drugi mlaz...al ovo staviti u kadu pa čekati je dobra ideja...tak budemo sljedeći put!

A doktorici Cvitković budem poslala mail, pa se dogovorila za pregled i ostalo kaj ona misli da treba.

Hvala vam na odgovorima!
Puno mi znači kad vidim da nismo jedini u ovom "sosu" :kiss
PS: Promjenit ću naslov da se i drugi sa sličnim iskustvima mogu javiti ili pronaći korisne informacije...
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Poliklinika Helena i urinoifekcije-iskustva...

PostPostao/la patkica » 29 pro 2009, 17:15

Sorry, ja sam po tvojem potpisu zaključila da dijete ima dvije i pol godine.
Za dogovor za pregleda nazovi u Helenu, ne njoj na mail, rasporede rade njene sestre. S njom se mailas kasnije.
patkica
svizac

PostPostao/la kerry » 29 pro 2009, 17:38

joooj, vidi, pa kriva godina mi je u potpisu :oops: :oops: :oops:
opće nisam gledala potpis otkad sam se registrirala.ajme zbunjole! Neznam ni kad sam si dijete rodila! :krava
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirje » 29 pro 2009, 17:52

I ja imam refluksića, u Helenu smo prebjegli sa Šalate i sačuvali duševni mir :mrgreen: .
Potpisujem sve superlative.
Nakon što smo odlučili postati njihovi stalni pacijenti, uzeli smo policu Croatia zdravstvenog osiguranja što nam se uvelike isplati s obzirom na redovite mjesečne kontrole UK, vanredne kontrole u slučaju temprerature, preglede, UZV itd.
mirje
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaminMacak » 29 pro 2009, 20:36

Ta polica Croatia zdravstvenog je nedavno promjenila uvjete pa vise nije tako isplativa, ali treba si svako izracunati za sebe.
Npr. mislim da su sada samo 3 UK godisnje pokrivene, a prije su bile sve i sl.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 29 pro 2009, 21:16

Meni osobno se ne isplati, mi imamo u ritmu svakih godinu i pol uzv cistografiju (to je 1500 kn), ostalo su konzultacije mailom, telefonom, sve ostalo sto treba radimo preko uputnice. Sad uskoro imamo termin za scintigrafiju tubulusa bubrega na Rebru, nakon toga joj se javljam.
patkica
svizac

PostPostao/la MaminMacak » 31 pro 2009, 00:16

pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sandra i marko » 31 pro 2009, 10:38

Za polikliniku Helena sve super, za prof Cvitković aaaa stari forumaši znaju kaj smo mi prošli sa Markom a da nije bilo prof Cvitković tko zna kako bi markač završio. Ona je naša najdraža, najbolja i 100 naj teta doktor.
I baš sam sad poslala prijateljucu čija mala vuće proteus i prezadovoljni su.
Idi i vidi isplatiti će ti se. :mah
slika
sandra i marko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 31 pro 2009, 17:16

esko je govoriti naravno na pamet, po mojem dugogodisnjem iskustvu pretpostavljam da ti dijete nema refluks, jer bi da ga ima imao problema sa urinoinfektima.

ispravak netocnog navoda, patko postoje i sekundarni refluksi , vrlo cesti , nastaju kao posljedica problema s mokrenjem u kasnijoj dobi, nakon 2, 3 g. uslijed bakterijskih infekcija. mi smo dosli u zadnji cas / 6 mj nakon odvikavanja od pelene koju smo skinuli s 2 g i 10 mj/, jos bakterija nismo imali, samo piskenje u zadnji cas. rekla nam je da bi kroz 6 mj dobila neku bakteriju i refluks bubrega, sekundarni.
do tada nikad problema.
uglavnom , nakon prve infekcije , tj bakterija u urinu pogotovo kod deckica treba ici na kompletnu obradu - tako je nama rekla. u urinu ne smije biti nikakvih bakterija . no moguce je da ti je urin kontaminiran, pogotovo ako ga uzimaju u lokalnim labosima. sjecam se da je nama s godinu dana uk pokazala pseudomonas 10 na 4 i zavrsili smo na obradi, uglavnom u klaicevoj gdje je c. tada radila , su nas prvo oprali pa tek onda sestra lijepila vrecicu, i svaki ju sat ponovo mijenjala i prala prije. uk je bila uvijek u klaicevoj na taj nacin uzeta sterilna i jedino je to ok, rekli nam tada.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.