I-STA ravnaj se prema svom majčinskom instinktu , znam da si iznimno pametna i obrazovana i brižna majka.
Ne primaj ksrcu nikakve isključive komentare
Idu mi na živce ovi "a la RODA" paranoični komentari ... a sve zbog toga što si rekla da želiš do 6. mjeseca pomalo privikavat dijete na nove okuse.
Nebulozno mi je ženi koja bi bebi dala par žličica mrkva-kašice dnevno, vrlo postupno, ženi kojoj ne ide izdajanje...govoriti kao da je neobrazovana i bezdušna mama koja djetetu daje kamenje ili otrov i uništava djetetov probavni sustav.Čak se ide i do plašenja celijakijom, chronovom bolesti...bože ne mogu vjerovat
Osobno sam djecu dojila dosta dugo (od 13-18 mjeseci) ali ja sam bila prava mljekara

i stvarno je bilo mlijeka za izvoz. Nisam morala ići raditi, djeca su bila i predebela samo od mlijeka...ali to sam bila ja...zašto bi sve bile iste i sva djeca ista.
Znam puno mama koje su dohranjivale bebe vrlo rano, koje nisu htjele ili mogle dojiti...i djeca su im zdrava. Znam i djecu dojenu paženu i maženu, koja dan danas jedu užasno zdravo...pa su krhka i boležljiva.
Mene i moju generaciju su mame vrlo rano dohranjivale...mene je moja doduše dojila godinu dana, ali mi je s manje od godinu dana dala i jaje

Malko mi je to smiješno sad, al fakat mi nije naškodilo. Nemam apsolutno nikakve probavne probleme. A i da imam, okrivila bih možda loše gene ili sadašnju nezdravu i upitne kvalitete prehranu, ubrzan tempo, nervozu i stres blabla...Prekomično bi bilo da okrivim mamu koja mi je sa 5 mjeseci dala par žličica mrkvice
Lijepo je pratiti istraživanja, ali lijepo je i misliti svojom glavom i ne shvaćati baš sve doslovno, štreberski i isključivo.
I-STA samo ti polako i po svojoj savjesti.
Neotvorena bočica kašice se inače stavi u zdjelicu s vrućom vodom dok se ne zagrije, 5-6 minuta.
probaj dojenje ne izbacit, i kad počneš raditi, ali ako ne ide - ne ide, nemoj se zamarati babskim zlim jezicima. Tvoje je pravo i ako ne želiš dojiti...iz iskustva znam da sam bila užasno nenaspavana i da niti jedno nije spavalo dokle god sam ih dojila. Izdržala sam, al nemam pojma kako bih podnijela spavanje od 3-4 sata noću i to isprekidano, da sam morala ustati ujutro u 6 ili 7 i onda još 8 sati raditi. Zašto bi se žena morala psihofizički iscrpljivat do ludila da bi imala imidž majke iz bajke?