Sada je: 25 srp 2026, 20:09.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Ina66 je napisao/la:mare10 - dajem isto što i druge tj. ono što mi je dostupno - kruške, banane, jabuke + imam još nešto smrznutih kupina
možda je kod nje došlo do malog štrajka, a možda joj je dosadilo jesti svaki dan isto. nemoj forsirati par dana

tanjabb je napisao/la:Snow, mozes s 15 mjeseci poceti polako s dinstanjem, sa sto manje ulja naravno. Zasto bih kupovala smrznuto ili konzervirano povrce? Pasiranu rajcicu iz tetrapaka ne bih, ali imas u Bio&Bio u staklenki domaci, organski uzgoj, mislim da je negdje iz Slavonije.
onda ću po rajčicu u bio bio.

Malena šarena je napisao/la:nakon 2mj dohrane i dva obroka dnevno+dojenje,pedijtrica nam je naredila 4 oborka na žlica+dojenje ujutro i navečer.
odavno me nije bilo,napali mi komp virusi,idem pohvatiti što ste novo pisale:)
zauvijekmama je napisao/la:zato jer druge dane radim, a bas mu ne bi davala jaje prije spavanja
probat cu s mrvicom kuhanog jaja...nadam se da nece biti reakcije
hvala

Malena šarena je napisao/la:nakon 2mj dohrane i dva obroka dnevno+dojenje,pedijtrica nam je naredila 4 oborka na žlica+dojenje ujutro i navečer.

5ra je napisao/la:zauvijekmama je napisao/la:zato jer druge dane radim, a bas mu ne bi davala jaje prije spavanja
probat cu s mrvicom kuhanog jaja...nadam se da nece biti reakcije
hvala
Pozdrav svima !
Kao mama malog alergičara na jaje , svakako pristupi sa oprezom , nama je početni znak bio obilan proljev i povraćanje , kasnije se razvio angioedem![]()
Inače sam sve nove namirnice uvodila tijekom jutra , ako bi i bila reakcija , lakše se baviti problemom po danu , nego u večernjim satima.
Ako ste u međuvremenu probali jaje , nadam se da je sve prošlo u savršenom redu.

mamuška je napisao/la:Malena šarena je napisao/la:nakon 2mj dohrane i dva obroka dnevno+dojenje,pedijtrica nam je naredila 4 oborka na žlica+dojenje ujutro i navečer.
ja sam šokirana-opet...ograničavati dojenje u toj dobi-ta mi se pedijatrica ne čini kao neka zdrava ženska osoba (U GLAVI),a i 4 kruta obroka u dobi od 6mj
![]()

mamuška je napisao/la:Malena šarena je napisao/la:nakon 2mj dohrane i dva obroka dnevno+dojenje,pedijtrica nam je naredila 4 oborka na žlica+dojenje ujutro i navečer.
ja sam šokirana-opet...ograničavati dojenje u toj dobi-ta mi se pedijatrica ne čini kao neka zdrava ženska osoba (U GLAVI),a i 4 kruta obroka u dobi od 6mj
![]()

petrunjela je napisao/la:Pozdrav svima! Zanima me da li svome Tinu od 6,5 mj. smijem davati kukuruzni cornflakes, onaj obični koji sam pronašla na odjelu dijetetske hrane. Mislila sam mu to zmiksati malo razmočiti u vodi ili ad mlijeku i promiješati s voćem koje mu ovako nikako ne ide u usta. Znala sam ga zavarati tako da sam ga kombinirala s rižinim pahuljicama ali sada voće odbija i na taj način. A ne znam da li smijem ovo koristiti pa molim savjete?
Probaj mu ponuditi prosene pahuljice ili baš sam proso kao dodatak voćnoj kašici. Možda da mu probaš napraviti pauzu sa voćem , možda se predomisli 

Malena šarena je napisao/la:da objašnjenje je to da je u 2 mj dobio samo 100gr.
Ja sam se bojala dati mu treči obrok,trebala sam,znala sam da sam se zezla,ali što je tu je
DOjim ujutro i uveče i još jednom preko dana iza vočne kašice.
Uvečer pred podoj mu dam,to je taj 4ti obrok,papicu i odma nakon toga sisanje,ako se oko 4 probudi a najčešče da sisa svako dva sata,što znači da mu od mog mlijeka nema neke koristi.

Marin je napisao/la:Baš mi je žao da još uvijek postoje takvi pedijatri![]()
Nemogu (kao znanstvenik) vjerovati da se netko može baviti takvim poslom i ne shvaćati da je doživotna edukacija nešto što je neophodno. A takvih primjera ima puno, isto ko što ima puno majki koje slijede preporuke takvih pedijatara.
No, iako se puno puta pisalo o tome, isčitale su se hrpe literature, dali i dobili dobri savjeti, s nekim majkama je to jednostavno borba s vjetrenjačama.

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.