Sada je: 25 srp 2026, 17:20.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

elizabeta je napisao/la:I-STA ravnaj se prema svom majčinskom instinktu , znam da si iznimno pametna i obrazovana i brižna majka.
Ne primaj ksrcu nikakve isključive komentare
Idu mi na živce ovi "a la RODA" paranoični komentari ... a sve zbog toga što si rekla da želiš do 6. mjeseca pomalo privikavat dijete na nove okuse.
Nebulozno mi je ženi koja bi bebi dala par žličica mrkva-kašice dnevno, vrlo postupno, ženi kojoj ne ide izdajanje...govoriti kao da je neobrazovana i bezdušna mama koja djetetu daje kamenje ili otrov i uništava djetetov probavni sustav.Čak se ide i do plašenja celijakijom, chronovom bolesti...bože ne mogu vjerovat:
Osobno sam djecu dojila dosta dugo (od 13-18 mjeseci) ali ja sam bila prava mljekarai stvarno je bilo mlijeka za izvoz. Nisam morala ići raditi, djeca su bila i predebela samo od mlijeka...ali to sam bila ja...zašto bi sve bile iste i sva djeca ista.
Znam puno mama koje su dohranjivale bebe vrlo rano, koje nisu htjele ili mogle dojiti...i djeca su im zdrava. Znam i djecu dojenu paženu i maženu, koja dan danas jedu užasno zdravo...pa su krhka i boležljiva.
Mene i moju generaciju su mame vrlo rano dohranjivale...mene je moja doduše dojila godinu dana, ali mi je s manje od godinu dana dala i jajeMalko mi je to smiješno sad, al fakat mi nije naškodilo. Nemam apsolutno nikakve probavne probleme. A i da imam, okrivila bih možda loše gene ili sadašnju nezdravu i upitne kvalitete prehranu, ubrzan tempo, nervozu i stres blabla...Prekomično bi bilo da okrivim mamu koja mi je sa 5 mjeseci dala par žličica mrkvice
![]()
Lijepo je pratiti istraživanja, ali lijepo je i misliti svojom glavom i ne shvaćati baš sve doslovno, štreberski i isključivo.
I-STA samo ti polako i po svojoj savjesti.
Neotvorena bočica kašice se inače stavi u zdjelicu s vrućom vodom dok se ne zagrije, 5-6 minuta.
probaj dojenje ne izbacit, i kad počneš raditi, ali ako ne ide - ne ide, nemoj se zamarati babskim zlim jezicima. Tvoje je pravo i ako ne želiš dojiti...iz iskustva znam da sam bila užasno nenaspavana i da niti jedno nije spavalo dokle god sam ih dojila. Izdržala sam, al nemam pojma kako bih podnijela spavanje od 3-4 sata noću i to isprekidano, da sam morala ustati ujutro u 6 ili 7 i onda još 8 sati raditi. Zašto bi se žena morala psihofizički iscrpljivat do ludila da bi imala imidž majke iz bajke?

ali je tin jako loše reagirao na nju. stalno je radio pokrete ustima kao da će povratiti. nakon treće sam žličice stala jer to nisam mogla više gledati.

tek ih je par, ali eto mene stručnjaka) kad nije htio jesti onda bi zatvorio sef i ništa. ovo mi je bila novost. sad mi je lakše. puno hvala.

17.01.2009.

17.01.2009.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.