18 sij 2010, 19:09
18 sij 2010, 19:14
18 sij 2010, 19:16
flowerpower je napisao/la:ja priznajem da sam zatecena, citam i osjecam se ko bijela vrana, stalno mi se namece pitanje - tko tu ide u skolu i cija je skola, i misao kako je super imati dijete koje je iz obitelji visokoobrazovanih rod. i ambicioznih odlucilo biti npr. konobar ili kuhar...koju snagu to dijete u sebi mora imati da napravi takav rez i poslati sve u pm i slijediti svoj san.
meni je bome 4 sasvim dobra ocjena, i ne mislim da je greska uciteljice, mislim da realno ona taj trenutak toliko zna ili je toliko pokazala, isto ne razmisljam daleko o faksu - sto da razmisljam kad se pravila mijenjaju svakih par godina, meni je recimo bitno da ona bude psihicki zdrava, fizicki zdrava i da nadje nesto sto je njena strast i da s time moze financijski prezivjeti. ona dobro zna sto bi zeljela biti - paleontologinja, ako ne to onda rengerica na risnjaku i sto da kazem...obje opcije su mi jednako vrijedne. ona ce taj posao morati raditi, ne ja. za jedan joj treba postdipl. edukacija, drugi je na razini sss...tu smo da joj pomognemo/poguramo kad zatreba, ali ja imam svoju karijeru, ona svoj zivot...ima pravo na svoje letvice, padove i uspijehe.
ona je svoja i ja to postujem, uci na svoj nacin, uci za sebe i svoje ocjene, jako me vesele 5, jako me vesele 4...a bome i 3 mi je sasvim ok ako je to npr. na faksu predmet koji je posebno tezak (ili u skoli gradivo koje joj nije sjelo).skola je bitna (uostalom ja se stalno neki vrag skolujem pa i primjerom to pokazujem), ali nije prebitna, najvaznija, nije nesto sto je sveti gral i obecanje boljeg i uspjesnijeg zivota. ja osobno bi za nju najvise voljela da moze danas/sutra kad odraste donositi dobre odluke, osjecati se dobro u svojoj kozi i biti dobar i posten drug, onako zadovoljna i ispunjena pa makar na idnologiji, u kozmetickom salonu ili na vrrhu Risnjaka prateci selidbu divokoza
18 sij 2010, 20:01
18 sij 2010, 20:07
18 sij 2010, 20:27
18 sij 2010, 20:31
18 sij 2010, 20:37
18 sij 2010, 20:38
18 sij 2010, 20:39
18 sij 2010, 20:40
18 sij 2010, 20:41
18 sij 2010, 20:45
) zanimanjima naše djece
18 sij 2010, 20:49
18 sij 2010, 20:53
moj frizer ima naručene žene dva tjedna unaprijed, a polasatno šišanje naplaćuje 200kn. i kad uzmemo u obzir davanja državi on zaradi barem kao liječnik specijalist
18 sij 2010, 21:11
Novamama je napisao/la:što znači pristojan?
pripravnička plaća u većim hr firmama za ljude sa faksom je oko 4.500 - 5.000 kn. negdje i veća. s time se može živjeti kad si sam i kad nemaš obitelj.
l
18 sij 2010, 21:41
tu sam da pomognem, da vicem hop-hop, da pljescem i veselim se njenim dobivenim bitkama...ali nije uloga roditelja da zivi zivot djeteta, vec da zivi svoj zivot - barem ja to tako u svojoj glavi mislim.
19 sij 2010, 00:19
. obican odlazak na kolace s djetetom nakon sto je super savladao tesku nastavnu cjelinu i dobio peticu (iz matematike, recimo) njemu jako puno znaci 
) i to je to. cica mica gotova je prica.
.
). naime, malenom se dugo nije desio famozni "klik" koji bi ga uveo u apstraktni, matematicki nacin razmisljanja i da sam ga tad, kad smo to sredinom prvog polugodista skontali, pustila da sam to nekako rijesi i izvuce se iz toga - ne znam kak bi to izgledalo dalje.
19 sij 2010, 07:24
a moguce da si i vjezbala, vjezbala, vjezbala dan i noc s njime i onda opet nista...vecina tih klikova ovisi o sazrijevanju i nacinu na koji mozak funkcionira, manji dio je u vjezbi...da se razumijemo ja sam za to da rod. pomogne djetetu, ako vidis da ne ide, da si tu da mu objasnis, podrzis ga i sl. ali to po meni ne bi trebalo biti vodjeno zeljom da dijete ima 5 vec zeljom da (bas kao sto i sama kazes) nauci bazicna znanja, jer dok nema znanja i sirinu slike da zna sto sve zivot nudi, i tad tesko da se moze opredjeliti sto zeli biti i sto ga zanima.skole s tim zamarala predvjezbama iz matematike pa nam se onda lijepo to sve obilo u glavu u cijelom prvom razredu). naime, malenom se dugo nije desio famozni "klik" koji bi ga uveo u apstraktni, matematicki nacin razmisljanja i da sam ga tad, kad smo to sredinom prvog polugodista skontali, pustila da sam to nekako rijesi i izvuce se iz toga - ne znam kak bi to izgledalo dalje.
19 sij 2010, 09:19
19 sij 2010, 09:46
Ali je za - mene. Pričam o sebi, ne o svojoj djeci.
i sto ste stvarno svi vi imali sve petice, uvijek?
19 sij 2010, 09:46
i hvala im jos jednom
i zato su i ovakvi topici hvalevrijedni
. da se tu puno nauciti...
19 sij 2010, 09:56
19 sij 2010, 10:00
neka znanja naprosto moraju usvojiti i na tome treba inzistirati - ne zbog mene, nego zbog djeteta.
19 sij 2010, 10:03
nisu bitne petice, već dobro baratanje bazičnim znanjima i znati učiti
19 sij 2010, 10:05
skorpionka je napisao/la:Ali je za - mene. Pričam o sebi, ne o svojoj djeci.
Pa iste kriterije si napisala da primjenjuješ i na svoju djecu
i sto ste stvarno svi vi imali sve petice, uvijek?
Zanimljivo pitanje![]()
Ja nisam, imala sam po koju četvorku, ali sam svoj nivo zadrzala cijelo školovanje. Jedino sam na postdiplomskom imala sve petice. Ja sam ko vino, što starija, to bolja![]()
![]()
Moj sin je ko i Floina kcer proučio moje knjizice iz osnovne, indexe iz srednje i sa faksa, te posdiplomskog, ne mogu ga muljati da sam imala sve petice. Uočio je cak i neopravdane, pa smo i na tu temu popričali,
Inače potpis na Flo u tom generalnom stavu da je vazno povuci distinkciju što je moj život i mopja karijera i moja ambicija a što djetetovo.
završila prije svih frendica
19 sij 2010, 10:07
19 sij 2010, 10:11
potpis na medu, ako krajnji rezultat nije odličan, što zapravo dijete time dobiva?ljubav prema učenju dok čuva te ovce?
19 sij 2010, 10:14
19 sij 2010, 10:16