ja i mm baš danas čistili perilcu suđa i ja se planirala sutra baciti na veš mašinu(nisam znala da je i izosan dobar-a uvijek ga imamo zbog bazena)sad sam baš happy-sutra ću imati čiste sve mašine
Sada je: 10 svi 2026, 06:41.
Moderator/ica: nevenera

, tj dvije jer je puno kakao i piškio (čitaj-smudio). Jednostavno kak su se te pelene zapišale u tri sata bilo me frka da prek noći ne zaspimo na duže pa da sve procuri. 

da, pelena bude skroz mokra jer je od prirodnog materijala, nije kao jednokratna koja skuplja mokraću unutar pelene. ne smeta to njima vjeruj mi. ako želiš možeš ga malo češće presvlačiti ili ubaciti dodatni uložak.tigger je napisao/la:1. on je u ta tri sata mokar skroz, pelena skrrozz mokra cijela, i cover mokar po rubovima..Pa kaj trebam češće mjenjat? Ima već uložak jedan unutra.
ma kaj će ti lineri? na tak finu i mekanu pelenu ili liner staviti do guze papir, kajgod. ta kakica je itak tekuća, sam je isperi u kadi i namaži pelenu gallseife sapunom. sapun ti je super u ovom mračnom zimskom razdoblju bez sunca za skidanje fleka. u dm-u košta 5kn.
2. stavljam linere bambino mio, nekak mi se čine grbi, možda i nepraktični jer je kakica dost rijetka pa žuto procuri ionak na pelenu...Mišljenja??
oduvijek sa svom njegovom robicom koju perem na 60 stupnjeva. znači bodići, tetre, zaštitne i robica. obično prvo stavim na program ispiranja pa tek onda na pranje + ispiranje.3. s čim perete te pelene? Ja ih nemam puno pa bi ih prala s tetrama, krpicama i robicom na 60, to ok?
4. Kak vi s oblekicom? Sad moram stavit veće hlačice i body, al onda su mu rukavi -nogavice malo dugi. S obzirom da sad nosi s i newborn kak ću onda s one size ili čak br 1. (kushies i tots bots)??

Danas ću ak stignem lanolizirat štrikani vuneni cover pa probat s tim, sam kaj je malo veliki pa nisam ziher... Noć smo proveli u plastičnoj![]()
, tj dvije jer je puno kakao i piškio (čitaj-smudio). Jednostavno kak su se te pelene zapišale u tri sata bilo me frka da prek noći ne zaspimo na duže pa da sve procuri.
samo pucajNadam se da vas nisam zatrpala pitanjima, pusa!

.
. Bas sam sretna kako smo to izveli
.
.

. Znaći mjenjam barem svaka 3 sata, al kaj kad spava, bad mi ga budit...
) i large zaštitne pa probati sa starijom curom. kasnije iste pelene može i beba nositi samo ćeš trebati zaštitne S (small).

, a fleka od kakice zasad ostala samo na diddy diaper, ostale čiste. Malac jako piša pa ak nosi pelenu više od 3 h curi na sve strane, štoje mukla jer kad ga uspijemo uspavat (grčevi) ne želimo ga budit da se malo naspava, a peleni prošo rok... A dobro. Zamjerki nemam, nadam se 100% platnenom pelenaštvu uskoro. pozdav!
Ja bih izbjegavala plastiku - ako imas tetri bolje i njih staviti nego jednokratnu. Dvije tetre i cover preko.
Kad stavljas cover - stegni ga toliko da mozes staviti svoj prst sastrane - da ne bude ni previse ni labavo.

tigger je napisao/la:evo da se ja javim, furamo platnene prek dana i 2 plastične prek noći. Miš puunoo piša i slabo spava pa mi ga je bad budit svaka 3 sata još radi toga. Platnene po danu super funkcioniraju, coveri super, jučer lanolizirala štrikani pa ćemo i to probat. Ponekad i složim tetru kad mi ponestane ovih modernih i to isto super ide, al kak punopiša moram ju promjenjt za 2 h.
Jako sretna s platnenima i da vas pitam kak vi to po noći? često mjenjate ili stavite brdo tog u nju? Miš je jako mali pa još ni ne stavljam one size jer su gigantske na njemu.
mamuška je napisao/la:tigger je napisao/la:Jako sretna s platnenima i da vas pitam kak vi to po noći? često mjenjate ili stavite brdo tog u nju? Miš je jako mali pa još ni ne stavljam one size jer su gigantske na njemu.
kad je k bila manja budila s epo noći pa sam ju tad i presvlačila-nije mi bio problem
a sad kad spava cijelu noć natrpam u nju i po 5-6 uložaka i onda je ok..i ona puno piški pa jednostavno moram tako inače s eprobudi čim je mokra
tigger je napisao/la:evo da se ja javim, furamo platnene prek dana i 2 plastične prek noći. Miš puunoo piša i slabo spava pa mi ga je bad budit svaka 3 sata još radi toga. Platnene po danu super funkcioniraju, coveri super, jučer lanolizirala štrikani pa ćemo i to probat. Ponekad i složim tetru kad mi ponestane ovih modernih i to isto super ide, al kak punopiša moram ju promjenjt za 2 h.
Jako sretna s platnenima i da vas pitam kak vi to po noći? često mjenjate ili stavite brdo tog u nju? Miš je jako mali pa još ni ne stavljam one size jer su gigantske na njemu.

silki je napisao/la:platnena s debljim uloškom + dobra vuna i mora ti cca 12 sati bez problema izdržati. čak i ove velike zapišatore poput mog
već dulje vrijeme za noć stavljam maderizicu i tetru koju složim na veličinu ulošaka + disana pull on.

, među nožicama fleka
Što da radim??? to je štirkani cover od 100 vune, moja mama štrikala. Lanolizirala po uputama s neta. Baš mi je žao. 

. Svaki put stavljam vise lanolina ali ocito ne dovoljno. Ili ne znam u cemu je kvaka. Ispod mu stavljam ME, to mi je zaista naj kombinacija. Ali samo s jednim uloskom. Mozda u tom grmu cuci zec
. Ocajna sam vise jer su mi gacice
i stavljala bi mu ih sada pozimi i preko dana.tanjabb je napisao/la: Silki, donosim ti nase plave Disana pull-on pants pa ih ti pliiiiz lanoliziraj.

mislim da da. stavi tetru umjesto uloška.Ispod mu stavljam ME, to mi je zaista naj kombinacija. Ali samo s jednim uloskom. Mozda u tom grmu cuci zec![]()
tigger je napisao/la:jedan sloj, a bilo me strah da je prerupičasto, možda je u tom problem... Budem opet lanolizirala, makar mislim da je dost bilo lanolina jer su bile dosta masne...a ne znam. Imam 3 obična covera s pa mi zasad nije hitno.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.