Sada je: 10 svi 2026, 06:39.

Platnena parlaonica (8.dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: Platnena parlaonica (8.dio)

PostPostao/la mamuška » 25 sij 2010, 00:11

SILKI-odlično :5
ja i mm baš danas čistili perilcu suđa i ja se planirala sutra baciti na veš mašinu(nisam znala da je i izosan dobar-a uvijek ga imamo zbog bazena)sad sam baš happy-sutra ću imati čiste sve mašine :mrgreen
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tigger » 27 sij 2010, 12:35

Dan platnene! Evo mi drugi dan u platnenoj pelenici. Jučer tri sata u naidinoj (ima slika na malim guzama u platnenim), tri sata u nekoj pons (e-bay), sad smo u diddy diaper od 10h. Pitanja:

1. on je u ta tri sata mokar skroz, pelena skrrozz mokra cijela, i cover mokar po rubovima..Pa kaj trebam češće mjenjat? Ima već uložak jedan unutra.
2. stavljam linere bambino mio, nekak mi se čine grbi, možda i nepraktični jer je kakica dost rijetka pa žuto procuri ionak na pelenu...Mišljenja??
3. s čim perete te pelene? Ja ih nemam puno pa bi ih prala s tetrama, krpicama i robicom na 60, to ok?
4. Kak vi s oblekicom? Sad moram stavit veće hlačice i body, al onda su mu rukavi -nogavice malo dugi. S obzirom da sad nosi s i newborn kak ću onda s one size ili čak br 1. (kushies i tots bots)??

Danas ću ak stignem lanolizirat štrikani vuneni cover pa probat s tim, sam kaj je malo veliki pa nisam ziher... Noć smo proveli u plastičnoj :oops: :/ , tj dvije jer je puno kakao i piškio (čitaj-smudio). Jednostavno kak su se te pelene zapišale u tri sata bilo me frka da prek noći ne zaspimo na duže pa da sve procuri.

Nadam se da vas nisam zatrpala pitanjima :roll , pusa!
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamina cura » 27 sij 2010, 16:08

Ja bih ga cesce presvlacila - barem svaka dva sata. Ipak je on jos mali.
Nemoj mu stavljati linere - to je vise za cvrcu kakicu koja ne curi van. Normalno je da ce kliznuti sa papira.
Ja sam prala pelene sa pelenama. Cekala bih da mi se napuni kanta koja je taman mjera za jednu masinu. Nisam ih mjesala sa ostalom robicom.
Timur (20.03.2004.) Hena (30.12.2007.)
mamina cura
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 27 sij 2010, 16:20

tigger je napisao/la:1. on je u ta tri sata mokar skroz, pelena skrrozz mokra cijela, i cover mokar po rubovima..Pa kaj trebam češće mjenjat? Ima već uložak jedan unutra.
da, pelena bude skroz mokra jer je od prirodnog materijala, nije kao jednokratna koja skuplja mokraću unutar pelene. ne smeta to njima vjeruj mi. ako želiš možeš ga malo češće presvlačiti ili ubaciti dodatni uložak.
cover ne bi trebao propuštati - to mu i je svrha. što se pula tiče imam loša iskustva s imse vimse ali mother ease mi gotovo nikada nisu propustili. je l' namjestiš dobro pelenu ispod covera? ne bi trebala nigdje viriti.

2. stavljam linere bambino mio, nekak mi se čine grbi, možda i nepraktični jer je kakica dost rijetka pa žuto procuri ionak na pelenu...Mišljenja??
ma kaj će ti lineri? na tak finu i mekanu pelenu ili liner staviti do guze papir, kajgod. ta kakica je itak tekuća, sam je isperi u kadi i namaži pelenu gallseife sapunom. sapun ti je super u ovom mračnom zimskom razdoblju bez sunca za skidanje fleka. u dm-u košta 5kn.
3. s čim perete te pelene? Ja ih nemam puno pa bi ih prala s tetrama, krpicama i robicom na 60, to ok?
oduvijek sa svom njegovom robicom koju perem na 60 stupnjeva. znači bodići, tetre, zaštitne i robica. obično prvo stavim na program ispiranja pa tek onda na pranje + ispiranje.
4. Kak vi s oblekicom? Sad moram stavit veće hlačice i body, al onda su mu rukavi -nogavice malo dugi. S obzirom da sad nosi s i newborn kak ću onda s one size ili čak br 1. (kushies i tots bots)??

meni istu veličinu nosi i na platnene i na jednokratne. sad je malen i sve mu je veliko. dajte si vremena da se ufurate u platneno pelenaštvo i sve bu sjelo na svoje :dada
Danas ću ak stignem lanolizirat štrikani vuneni cover pa probat s tim, sam kaj je malo veliki pa nisam ziher... Noć smo proveli u plastičnoj :oops: :/ , tj dvije jer je puno kakao i piškio (čitaj-smudio). Jednostavno kak su se te pelene zapišale u tri sata bilo me frka da prek noći ne zaspimo na duže pa da sve procuri.

skužit ćeš s vremenom koja ti je kombinacije bolja za noć/dan.

Nadam se da vas nisam zatrpala pitanjima :roll , pusa!
samo pucaj ;)
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la tanjabb » 27 sij 2010, 16:59

Tigger, mogu potpisati Silki od prve do zadnje :dada .
Nasih tjedan dana skijace bez vesmasine je proslo odlicno. Leon nas se smilovao pa je kakao 1-3 puta dnevno sto je znacilo manje trljanja ukakanih pelena. Popisane bih isto nasapunali, isprali i ful osusili na radijatorima. Potrosili smo nesto vise od 40 pelena (racunam oko 6 dnevno, nocu je 12 sati u jednoj peleni), u glavnom jedna torbetina je bila puna pelena :lol . Bas sam sretna kako smo to izveli :joy .

Dosli su nam i novi Coveri, Blueberry M velicine, savrseni :le .
E da, i Disanine plave gacice nismo ponovo lanolizirali nego smo ih i na skijanju koristili nocu. Medjutim trecu noc su propustile. Sad cekaju pranje pa novo lanoliziranje. Probat cu stavit vise lanolina.

I da, Kissaluvice imaju sad OS model koji je taaaaako mekan. To nam je trenutno najmekanija pelena u nasoj sarenoj kolekcija svega i svacega.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la veky32 » 27 sij 2010, 19:07

ej platnene :mah

malo vas citam, ne sve :oops: ali pomalo hvatam pp

imam malun od 18-mj a u 5 mj trebam roditi drugu bebu

zanima me koliko mi treba pelena za pocetak- za novorodence-ocekujem novorodence od 4 kile :dada
koje velicine bi mi se isplatile

recimo da uzmem velike pp za malu kojoj je 18 mj pa da je probam prebaciti na platnene
i te iste kasnije iskoristiti za drugo djete

jesam se zapetljala
uglavnom,koje mi preporucujete, koliko?
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tigger » 27 sij 2010, 20:35

Hvala cure, danas imali drame pa ga stavila u plastičnu u očaju, s nadom da će pomoć, al čim se sad probudi opet ide u platnenu :dada . Znaći mjenjam barem svaka 3 sata, al kaj kad spava, bad mi ga budit...
Linere izbacujem, vidim i ja da nema smisla...do tvrde kakice, covere polako shvaćam kak stavljat, mislim da me bilo strah stisnut, moram se još isprakticirat u tome... :oops:
Prat ću onda s njegovom robicom i ručnicima i sl.
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 27 sij 2010, 23:23

tanja, super da ste uspjeli s platnenima na skijanju :zivili

veky, možeš uzeti OS (one size iliti jedna veličina od rođenja do kad treba ;) ) i large zaštitne pa probati sa starijom curom. kasnije iste pelene može i beba nositi samo ćeš trebati zaštitne S (small).
predpostavljam da će curi smetati osjećaj da je mokra čim se popiški pa vam to može biti korak prema odvikavanju :dada

tigger, kad spava nemoj ga budit za presvlačenje. nije nužno da tempiraš na svaka tri sata. nekad ćeš ga presvući nakon 1,5h, nekad nakon 4h ;)
polako, tek lovite ritam.
silki

PostPostao/la nevenera » 28 sij 2010, 21:07

ja sam danas prvi put imala nešto konkretno u lineru za bacit u wc. :lol

AIO koje imamo su nam skoro na knap, (4-10 kg) i baš mi je žao jer sam se navikla na njih i skroz su praktične kad mm mijenja guzu jer inače uvijek zaboravi zaštitne.

ja sam htjela postavit isto pitanje o platnenim i odraslom djetetu. naime moja prijateljica s malim od 15 mj se odlučila na pp, pa sam se mislila što joj preporučiti.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Maslacak » 01 vel 2010, 12:58

Ja se spremam ovih dana u nabavku platnenih.. Moram potrositi nekih 260€ da bih mogla iskoristiti bon od 90 koje sam dobila za popolini pelene.. Tako da moram sastaviti spisak koliko i kojih pelena mi treba- a imam nesto pelena od prije.. Ovo je treci put da kupujem platnene pelene i nisam nista pametnija..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mini Me » 03 vel 2010, 23:42

mene zanima jel je netko načuo, jel je gwen počela šivati? :mrgreen
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 04 vel 2010, 08:50

mini me, sad sam virnula na njezinu stranicu. ne bi rekla da je skoro stavljala išta novoga. najbolje ti je poslat joj mail na pelenebygwen@gmail.com

maslačak, upravo ti predstoji najljepši dio - biranje pelena. baš ti zavidim ;)
silki

PostPostao/la nevenera » 06 vel 2010, 21:15

gledala i ja gwenin album. nema ništa nova. mini me- javi kad pošalješ mail. i mene zanima jel radi
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Arkana10 » 06 vel 2010, 21:51

moram se pozaliti na bumpkins aio, propustaju mi na gornji dio, mislim ljepo stavim cicak, ali nista, evo vec drugi put.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 06 vel 2010, 21:59

da probaš malo višlje ga stavit. meni je znalo popustiti kad bi prenisko stavila čičak.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Arkana10 » 06 vel 2010, 22:14

tnx za savjet, probacu sutra.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la tigger » 07 vel 2010, 16:08

Pozdrav platnene! evo mi se ufuravamo u platnene, zasad kombiniramo s plastikom :oops: jer nemam puno malih pelena a kak je miš jedva 3 kile dođu mu do grla ove os, imam i broj 1 kusies i tots bots ali stvarno mu dođu do pazuha, pričekat će dok dođemo bar do 3,5 kila. Još se ufuravamo, koji put cover procuri, još ne znam dal stisnem prejako ili preslabo :/ , a fleka od kakice zasad ostala samo na diddy diaper, ostale čiste. Malac jako piša pa ak nosi pelenu više od 3 h curi na sve strane, štoje mukla jer kad ga uspijemo uspavat (grčevi) ne želimo ga budit da se malo naspava, a peleni prošo rok... A dobro. Zamjerki nemam, nadam se 100% platnenom pelenaštvu uskoro. pozdav!
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamina cura » 07 vel 2010, 18:07

Probaj prije uspavljivanja promjeniti mu pelenu :D Ja bih izbjegavala plastiku - ako imas tetri bolje i njih staviti nego jednokratnu. Dvije tetre i cover preko.
Ako mnogo mokri znaci da mnogo i doji - dobro ce napredovati :kiss Kad stavljas cover - stegni ga toliko da mozes staviti svoj prst sastrane - da ne bude ni previse ni labavo.
Timur (20.03.2004.) Hena (30.12.2007.)
mamina cura
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 07 vel 2010, 19:29

moram reći da su nam luci pelene dobre. ja stalno mislila sad će bit gotove, sad će bit gotove no tin se produžio i ok su mu. nije moj model, naprijed su "tanke" ali stavim dodatni uložak i to je to.

tin se danas iskakao ko lud. :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la silki » 15 vel 2010, 09:33

tigger je napisao/la:evo da se ja javim, furamo platnene prek dana i 2 plastične prek noći. Miš puunoo piša i slabo spava pa mi ga je bad budit svaka 3 sata još radi toga. Platnene po danu super funkcioniraju, coveri super, jučer lanolizirala štrikani pa ćemo i to probat. Ponekad i složim tetru kad mi ponestane ovih modernih i to isto super ide, al kak punopiša moram ju promjenjt za 2 h :kima .
Jako sretna s platnenima i da vas pitam kak vi to po noći? često mjenjate ili stavite brdo tog u nju? Miš je jako mali pa još ni ne stavljam one size jer su gigantske na njemu.
silki

PostPostao/la silki » 15 vel 2010, 09:34

mamuška je napisao/la:
tigger je napisao/la:Jako sretna s platnenima i da vas pitam kak vi to po noći? često mjenjate ili stavite brdo tog u nju? Miš je jako mali pa još ni ne stavljam one size jer su gigantske na njemu.

kad je k bila manja budila s epo noći pa sam ju tad i presvlačila-nije mi bio problem
a sad kad spava cijelu noć natrpam u nju i po 5-6 uložaka i onda je ok..i ona puno piški pa jednostavno moram tako inače s eprobudi čim je mokra :mah
silki

PostPostao/la silki » 15 vel 2010, 13:03

tigger je napisao/la:evo da se ja javim, furamo platnene prek dana i 2 plastične prek noći. Miš puunoo piša i slabo spava pa mi ga je bad budit svaka 3 sata još radi toga. Platnene po danu super funkcioniraju, coveri super, jučer lanolizirala štrikani pa ćemo i to probat. Ponekad i složim tetru kad mi ponestane ovih modernih i to isto super ide, al kak punopiša moram ju promjenjt za 2 h :kima .
Jako sretna s platnenima i da vas pitam kak vi to po noći? često mjenjate ili stavite brdo tog u nju? Miš je jako mali pa još ni ne stavljam one size jer su gigantske na njemu.

platnena s debljim uloškom + dobra vuna i mora ti cca 12 sati bez problema izdržati. čak i ove velike zapišatore poput mog ;)
već dulje vrijeme za noć stavljam maderizicu i tetru koju složim na veličinu ulošaka + disana pull on.
silki

PostPostao/la Ina66 » 15 vel 2010, 13:25

silki je napisao/la:platnena s debljim uloškom + dobra vuna i mora ti cca 12 sati bez problema izdržati. čak i ove velike zapišatore poput mog ;)
već dulje vrijeme za noć stavljam maderizicu i tetru koju složim na veličinu ulošaka + disana pull on.

i ja ovako osim maderizice - stavim jednu veliku, debelu pelenu od tatine majice + uložak (tetra ili frotirski) i obavezno disana :luv
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la tigger » 15 vel 2010, 14:15

Molim prijevod! Maderizice??? Disanu nemam, imam ištrikani cover by moja mama, imate sliku na štrikaonici, nisam još isprobala, budem danas. Ajme kolka to onda guza bude?? ajde probat ćemo! Hvala!
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 15 vel 2010, 14:22

mother-ease pelena ;)
a guza bude veeeeelika :lol
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la tigger » 16 vel 2010, 10:10

Cover propustio :( , među nožicama fleka :shock , sve okolo suho makar je pelena bila skroz mokra.. :dunno Što da radim??? to je štirkani cover od 100 vune, moja mama štrikala. Lanolizirala po uputama s neta. Baš mi je žao. :ne
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 16 vel 2010, 13:26

nema veze što je 100% vuna. je l' ima dva sloja ili jedan?
meni home made vuneni coveri koji imaju samo jedan sloj propuste začas. point je u tome da vuna pokupi višak urina ali ne propusti na van zbog lanolina. naš cover kad jako napuni pelenu zna biti 'orošen' s vanjske strane ali ne mokar.

lanoliziraj opet, s malo više lanolina. ak' niš bit će dobre za ljeto.
silki

PostPostao/la tigger » 16 vel 2010, 17:18

jedan sloj, a bilo me strah da je prerupičasto, možda je u tom problem... Budem opet lanolizirala, makar mislim da je dost bilo lanolina jer su bile dosta masne...a ne znam. Imam 3 obična covera s pa mi zasad nije hitno.
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 16 vel 2010, 17:24

Ubijate me u pojam s tim lanoliziranjem. Silki, donosim ti nase plave Disana pull-on pants pa ih ti pliiiiz lanoliziraj.
Cetiri puta sam ih lanolizirala i oept su procurile. Prvu noc ovako kako tigger pise, samo na mjestu gdje mu pisulinac stoji, drugu noc kroz cijeli prednji dio :nevi . Svaki put stavljam vise lanolina ali ocito ne dovoljno. Ili ne znam u cemu je kvaka. Ispod mu stavljam ME, to mi je zaista naj kombinacija. Ali samo s jednim uloskom. Mozda u tom grmu cuci zec :da? . Ocajna sam vise jer su mi gacice :1 i stavljala bi mu ih sada pozimi i preko dana.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la silki » 16 vel 2010, 19:15

tanjabb je napisao/la: Silki, donosim ti nase plave Disana pull-on pants pa ih ti pliiiiz lanoliziraj.

dođi na kavu i donesi ih. ja ću ih lanolizirat a ti gledaj ;)
možda je stvar u lanolinu?

Ispod mu stavljam ME, to mi je zaista naj kombinacija. Ali samo s jednim uloskom. Mozda u tom grmu cuci zec :da?
mislim da da. stavi tetru umjesto uloška.

tigger je napisao/la:jedan sloj, a bilo me strah da je prerupičasto, možda je u tom problem... Budem opet lanolizirala, makar mislim da je dost bilo lanolina jer su bile dosta masne...a ne znam. Imam 3 obična covera s pa mi zasad nije hitno.

ne bi smjelo biti rupičasto. jesu dost velike?
da ih opereš u vrućoj vodi da se malo ufilcaju? smanjit će se i rupe.
silki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.