Sada je: 06 kol 2026, 23:38.

Wizzairom iz Zagreba u London

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Wizzairom iz Zagreba u London

PostPostao/la mamaiAM » 31 sij 2010, 11:37

Kupila sam karte za London i platila online. Imam broj prijave.
Kako sad to dalje ide - sto treba napraviti na ZG aerodromu? Uzela sam i autobusni prijevoz od Lutona za London. Hoce li mi oni dati kartu za taj bus ili kako to ide?
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

Re: Wizzairom iz Zagreba u London

PostPostao/la grozni » 31 sij 2010, 12:31

broj prijave ?!
trebala bi imati alfanumerički kod. njega predočiš uz putovnicu na prijavi putnika (ako ga uopće traže). na listi putnika si i to ti je to. za ovaj busni prijevoz ne znam... trebala si čitati kaj priše prilikom kupovine karte
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamaiAM » 31 sij 2010, 12:44

prilikom kupovine karte pise daj pare i eto ti taj kod. da dodjes sa putovnicom i tim kodom na checkin. ne objasnjavaju nis o busu.
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 31 sij 2010, 12:47

mi smo dobili potvrdu da smo kupili karte za bus, te smo potvrde isprintali i njih pokazali vozacu pri ulasku u bus.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la grozni » 31 sij 2010, 14:12

mamaiAM je napisao/la:ne objasnjavaju nis o busu
znači da je sve jasno :lol
šalu nastranu, ja na takav aranžman ne bih pristao. ovo kaj shnita veli već ima smisla.
grozni
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamainana » 31 sij 2010, 14:44

autobus ti tamo nitko ni ne naplaćuje samo uđeš u njega i vozi te kratko do vlaka koji pak košta malo više
mi smo na prijevoz definitivno puno potrošili

uglavnom došli sat i pol ranije, čekirali i sve je dalje išlo vrlo brzo (čekaš u redu da pokažeš kartu i putovnicu, pa čekaš na pregled, pa na autobus do aviona i brzo prođe vrijeme)

ako te što zanima pitaj
mi smo bili u ovo vrijeme prije 2 godine s Wizzairom i bili smo vrlo zadovoljni putom
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 31 sij 2010, 16:33

gle, ne mora te bus voziti do vlaka, vec do londona, a onda to i kosta i traje. mi smo isli busom. a ako procitas sto pise u prvom postu, vidjet ces da tako planira ici i mamaiam.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamaiAM » 31 sij 2010, 19:30

mamashnita od noje je napisao/la:mi smo dobili potvrdu da smo kupili karte za bus, te smo potvrde isprintali i njih pokazali vozacu pri ulasku u bus.

A kako si kupila karte? Isto online? Nis mi nisu ponudili da printam, vec samo da zapamtim kod. I posali mailom obavijest da ce za par dana proslijedit uplatu na karticu koju sam dala.

Ne idem na put ja, nego MM i AM. Idu na 5 dana razgledavat muzeje i zabaviti se. Ja ne mogu dobit godisnji. Moj je posao da im napravim itinerer u kojem sve detaljno pise. Listu tipa:
1. u 9:40 check in u Zagrebu; pri tom morate dobiti neku potvrdu za bus od Lutona do Londona (da li??)
2. u 13:10 bus Luton - London
3. u 14:30 stizete na stanicu xxx; odatle prometalom yy do stanice zzz gdje presjedate na bus fff.
4. sidjete na stanici gggg i pjesacite ulicama f, g, t i z, te dodjete do hotela "asldkf"
5..... i tako to :)
elem, ja zapela vec na prvoj tocki :gace

Imam glavne tocke (znam u koji ce hotel, znam kud zele ic ta tri dana i koliko im otprilike treba za to razgledavanje), no sad im moram slozit kako ce do tamo doc. Naime, ne nose sa sobom notebook, stoga nece racunat da ce im informacije bit online. Naravno da se mogu raspitivat po putu, no ja cu im pokusat isplanirat i nac sve info koje se vec ovdje mogu nac.

A i AM se dobro zabavlja trazeci sve te info. Vec si je u muzejima pregledala ducane online i nasla si kodove stvari koje zeli kupit. Pregledala je na Youtube snimke koji posjetitelji stave o muzejima koji ju zanimaju (Science Museum, Natural History Museum, British Museum), pa si je vec obiljezila koje etaze zeli vidjet. Nasla je koji muzeji imaju vodstvo za djecu, no sad cacka da li bi se to isto naslo na njemackom jeziku, jer joj je to lakse nego na engleskom. Nasla je cak .mp3 download za tourist guide na njemackom, pa si to planira stavit na svoj ipod. Tako da moze slusat dok razgledava. Uglavnom, pokazalo se da su pripreme jednako zanimljive ko sto ce bit i sam izlet. :dada
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamaiAM » 31 sij 2010, 19:36

Sto se tice puta, jos moram savladati i povratak. Naime, avion za ZG krece u 7:55 :/
Znaci da tamo moraju bit najkasnije u 7. Put do Lutona je autobusom sat i dvadeset, k tome do tog busa treba doc lokalnim prijevozom iz hotela. Sve u svemu, morat ce se dic u nedoba.
Pa sam isla gledat da li je bolje da odu dan ranije iz Londona i prespavaju u hotelu u sklopu aerodroma Luton. Nasla sam i hotel i vidjela da se iz tih soba vidi ravno na pistu. E sad, to znaci da bi dan ranije morali u hotelu napravit checkout, pa stvari negdje pakirane ostavit dok su oni pookolo... sve u svemu, komplikacije.

No prijateljica koja zivi u Londonu mi kaze da mi preporuca da im ona ujutro naruci taksi pred hotel, te da ce do Lutona kostat oko 50 funti. A da u tom slucaju Ana moze jos malo spavat u autu (put do Lutona) i ne moraju se dignut u cetiri ujutro, sto bi ovako morali - e da bi bili sigurni da ce stic na avion.
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 31 sij 2010, 20:16

Kad je MM išao s dečkima na neku nogometnu utakmicu u London ja sam im organizirala transfer, to ispadne jeftinije nego taxi, malo mi se prejeftino čini 50 funti, ja sam više platila od Heathrowa :dunno koji je bliže-

Uglavnom, pokušaj ugluglati Luton airport transfer pa će ti izbaciti firme koje se time bave.

Edit, sad sam našla, ali sam previdjela da su oni išli na Stansted, a ne Luton. Uglavnom, do centra Londona ispadne stvarno 50 funti

http://www.londonairportstransfer.co.uk/?gclid=CLKl_bidz58CFQIUzAodJnZwew
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Lora7 » 31 sij 2010, 21:06

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 21:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamaiAM » 01 vel 2010, 16:09

thanks Lora! a u koliko sati ste vi krenuli iz Londona da uhvatite taj jutarnji let? i kako ste isli? busom? Vlakom? autom?

Palunkice - link je mrak! hvala ti. danas cu to navecer procackat i narucit.
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lora7 » 01 vel 2010, 20:44

.
Zadnja izmjena: Lora7; 02 ožu 2016, 20:20; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamaiAM » 13 vel 2010, 17:15

inace, moj se problem rijesio sam. mailom nam je wizzair poslao kartu za autobus.
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinica » 15 ožu 2010, 16:59

Curke ja sam se nočas vratila iz Londona i sad mene zanima koliko ste vi platile karte za avion.
Ja sam dvije avio karte preko Croatie platila nešto manje od 1.400,00 kn.
Sletila sam na Getwick i tamo sam kupila kartu za getwick express (cijena 11 funti) do hotela u koji sam došla za pola sata.
Cijeli dan sam tu kartu mogla iskoristiti za vožnju busevima u svim mogučim i nemogućim smjerovima.
Hotel mi je bio u samom centru grada...cca.10 minuta lagane šetnje do Oxfordice.
Njega sam platila za dvije osobe na bazi nočenja sa doručkom 1.200,00 kn.
Sad mene zanima kako si vi organizirate smještaj.
U subotu sam uzela Hop on Hop off i to me koštalo oko dvadeset funti...
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamaiAM » 15 ožu 2010, 17:12

Karta za London je bila jeftinija nego povratak. Sve skupa, dvije avionske karte, jedna ekstra prtljaga u svakom smjeru - 120 EUR.
I još deset eura za autobus od Lutona u London. A u povratku iz Londona su u pet ujutro išli taksijem do Lutona za 46 funti.

Zagreb » London Luton
date: Tue 16 Feb 10
fareclass: Web flight: W6 801
departs: ZAG 11:45
arrives: LTN 13:10
1 Adult: 19.99 EUR
1 Child: 19.99 EUR
price: 39.98 EUR

London Luton » Zagreb
date: Sat 20 Feb 10
fareclass: Web flight: W6 802
departs: LTN 07:55
arrives: ZAG 11:15
1 Adult: 29.99 EUR
1 Child: 29.99 EUR
price: 59.98 EUR

Hotel 4 noćenja, dvokrevetna soba: 255 funti (Stay for 4 nights and get the last night free)
Shaftesbury Premier London Paddington Accom., 4 zvjezdice
Hotel Address : 55/61 Westbourne Terrace, Paddington, W2 3UY
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinica » 16 ožu 2010, 10:47

Koliko ranije si bukirala karte za avion?
Meni sad izbacuje cijene veće nego na redovnoj liniji Croatia Airlines :dunno
Pretpostavljam da bi već sad trebala kupiti karte za slijedeću godinu ili?
Voljela bi se zaletiti sa malcem onak neopterečeno na dva-tri dana gore.
Uvjerena sam da bi bio oduševljen sa busevima i telefonskim govornicama a da ne govorim o mostovima i big benu ;)
Namjerno nisam išla na London eye i na vožnju Temzom jer taj želim obići sa njim... :dada
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamaiAM » 17 ožu 2010, 09:26

Kartu sam kupila mjesec i pol ranije. Negdje tri tjedna prije puta su cijene pocele rasti. No to je bila veljaca, imam dojam da je to mrtva sezona. K tome - bio je snijeg i nevremena po cijeloj EU. Stoga vjerojatno u to doba nisu bas kupovali karte, pa je cijena bila niska.
Al opet, avion je na kraju bio skoro sasma popunjen. Mozda su na kraju kupovali po skupljoj cijeni. :dunno
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.