mamashnita od noje je napisao/la:mi smo dobili potvrdu da smo kupili karte za bus, te smo potvrde isprintali i njih pokazali vozacu pri ulasku u bus.
A kako si kupila karte? Isto online? Nis mi nisu ponudili da printam, vec samo da zapamtim kod. I posali mailom obavijest da ce za par dana proslijedit uplatu na karticu koju sam dala.
Ne idem na put ja, nego MM i AM. Idu na 5 dana razgledavat muzeje i zabaviti se. Ja ne mogu dobit godisnji. Moj je posao da im napravim itinerer u kojem sve detaljno pise. Listu tipa:
1. u 9:40 check in u Zagrebu; pri tom morate dobiti neku potvrdu za bus od Lutona do Londona (da li??)
2. u 13:10 bus Luton - London
3. u 14:30 stizete na stanicu xxx; odatle prometalom yy do stanice zzz gdje presjedate na bus fff.
4. sidjete na stanici gggg i pjesacite ulicama f, g, t i z, te dodjete do hotela "asldkf"
5..... i tako to

elem, ja zapela vec na prvoj tocki

Imam glavne tocke (znam u koji ce hotel, znam kud zele ic ta tri dana i koliko im otprilike treba za to razgledavanje), no sad im moram slozit kako ce do tamo doc. Naime, ne nose sa sobom notebook, stoga nece racunat da ce im informacije bit online. Naravno da se mogu raspitivat po putu, no ja cu im pokusat isplanirat i nac sve info koje se vec ovdje mogu nac.
A i AM se dobro zabavlja trazeci sve te info. Vec si je u muzejima pregledala ducane online i nasla si kodove stvari koje zeli kupit. Pregledala je na Youtube snimke koji posjetitelji stave o muzejima koji ju zanimaju (Science Museum, Natural History Museum, British Museum), pa si je vec obiljezila koje etaze zeli vidjet. Nasla je koji muzeji imaju vodstvo za djecu, no sad cacka da li bi se to isto naslo na njemackom jeziku, jer joj je to lakse nego na engleskom. Nasla je cak .mp3 download za tourist guide na njemackom, pa si to planira stavit na svoj ipod. Tako da moze slusat dok razgledava. Uglavnom, pokazalo se da su pripreme jednako zanimljive ko sto ce bit i sam izlet.