Prema novom Zakonu stari godišnji odmor se može koristiti iako u prethodnoj godini nisi radio (što prije nismo mogli).
Provjerila sam kod poslodavca (radim u školi) i stvarno je istina. Tako da se ja na posao ne vraćam 12.4., nego 17.5. što me oduševilo. Još malo druženja s bebačem!
Evo javljam čisto da znate ako želite još ostati doma i ne znate gdje ćete s djetetom.
U Vodiču kroz izmjene Zakona o radu stoji sljedeće:
"...kod prenošenja neiskorištenog godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu brisan je uvjet da je radnik u godini koja prethodi morao raditi najmanje 6 mjeseci (dosadašnji čl. 55 st.1), dakle novi Zakon ne propisuje uvjet efektivnog rada u godini koja je prethodila godini u kojoj radnik koristi godišnji odmor."
Sretno s korištenjem godišnjeg!

Meni je jučer uljepšala dan. Cijeli dan sam bila tako sretna zbog tih pet tjedana! 

Ja sam isto u školi i kad sam prije 3 godine išla na porodiljni htjela sam prvo iskoristiti godišnji pa porodiljni a onda su mi rekli da je škola specifična jer se godišnji može koristiti samo ljeti (7,8 mj.) odnosno u nekom drugom perijodu ako dobivaš / daješ otkaz.