Sada je: 29 kol 2026, 20:16.

problem s mjehurom?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

problem s mjehurom?

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2010, 15:29

Nigdje ne mogu pronaci problem slican mojem, a stekla sam dojam da ni dr ne zna sto bi moglo biti :/

Otkad sam rodila (nesto slicno se dogadjalo i nakon prvog poroda, al je brzo proslo, pa sam to shvatila ko posljedicu poroda) osjećam mjehur.
Zadnja izmjena: Krumpirić; 03 lip 2012, 08:17; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

Re: problem s mjehurom?

PostPostao/la IINA » 09 vel 2010, 15:41

Jesi išla na uzv mjehura?
Možda je ostao spušten nakon poroda. :dunno
To se zna dogoditi i ako ne odmiruješ par dana :/
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2010, 15:49

nisam, al eto, sad sam pogledala, moja ginekologica je pisala clanke o spustenim organima, a nije to pomislila na moje simptome :| niti vidila na uzv.
nego, jel za prvu ruku ima smisla kupiti kugle za kegelove vjezbe? pa da idem dalje na pretrage..
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ivanaCH » 09 vel 2010, 15:51

spusten mjehur (imam isti problem), zadrzava se mokraca.meni nije isto uvijek, ali zimi obicno vise patim. zato sto se mokraca zadrzava podlozniji smo infekcijama, tako da ovo s krvi upucuje na infekt. i da, boli prilikom odnosa (u nekim polozajima)
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2010, 15:53

ivanaCH je napisao/la:spusten mjehur (imam isti problem), zadrzava se mokraca.meni nije isto uvijek, ali zimi obicno vise patim. zato sto se mokraca zadrzava podlozniji smo infekcijama, tako da ovo s krvi upucuje na infekt. i da, boli prilikom odnosa (u nekim polozajima)

auh, ima li lijeka...osim operacije?nekako mi se cini prerano za operacije toga tipa, sve su invazivne dosta :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ivanaCH » 09 vel 2010, 15:58

ne znam Krumpi, meni je urolog rekao da je spusten mjehur nakon uzv pregleda uz sve ove simptome kao sto su tvoji. Medjutim, ne znam kako bi objasnio to, da je problem izrazit kad sam pod stresom, a kad sam cool (kao sto sam sad :D ) ne piskim vise od 4-5 puta ko sav normalan svijet. Inace mi je zima teze razdoblje i imam ceste cistitise. Pij malo vise da se mjehur bolje ispire.
Kazu da vjezbe, kegelove, mogu pomoci, ali samo se operacijom problem zaista rjesava. Sto se mene tice, izgleda da bi mi kakva droga bila rjesenje. :mrgreen
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la folne » 09 vel 2010, 16:03

Cure ovo možete kupiti u Mulleru:
http://www.elanee.de/produkte/beckenbod ... ilfen.html

frendica fizioterapeut kaže da pomaže i oduševljena da ima konačno za kupiti i kod nas.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2010, 16:05

otici cu urologu, mada nekako mislim da i jest to, kad sam rodila M, osjecala sam kao da su mi svi organi dolje zgnjeceni(imala sam i kateter 4 dana nakon poroda jer nisam mogla mokriti)...a ovaj puta nisam odmah, al eto, skupilo se i traje...

folne, to su oni cunjici za vjezbu? uzet cu ih odmah.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 09 vel 2010, 16:18

Probaj vježbati, ne može škoditi.
Al ja mislim da je ovako kako ivana kaže, operacija jedino
trajno i stvarno rješenje :|
Možda da nije prošlo toliko vremena :dunno
Jer, može se raditi o povredi, a može se samo raditi o prerastegnutosti,
tj. opuštenosti, koja jse možda mogla nadoknaditi.
a možda još i može :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la sj » 09 vel 2010, 19:26

Meni je ginekolog rekao da vježbe pomažu samo ako se rade 8 sati dnevno :shock
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2010, 20:46

IINA je napisao/la:Probaj vježbati, ne može škoditi.
Al ja mislim da je ovako kako ivana kaže, operacija jedino
trajno i stvarno rješenje :|
Možda da nije prošlo toliko vremena :dunno
Jer, može se raditi o povredi, a može se samo raditi o prerastegnutosti,
tj. opuštenosti, koja jse možda mogla nadoknaditi.
a možda još i može :dunno

pa radila sam ja kegelove odmah nakon poroda, ne bas svakih pola sata, al uz dojenje ponekad...samo ocito je malo zesce sve skupa.
uh
kupila sam cunjice, vidim da trajnog rjesenja nema (osim operacije), al barem malo poboljsanje...

sj, ovo zvuci totalno obeshrabrujuce. :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 10 vel 2010, 20:19

imam jedno pitanje, nada umire posljednja, jel...
nadam se da necu izazvat salve smijeha onih s medicinskim obrazovanjem :oops: :oops:

ako imam zaista problema s prolapsom i slabim misicima, rastegnutim, WEV, a na misice tog dijela tijela djeluje estrogen, ima li sanse da se situacija popravi jednom kad prestanem dojit, posto mi je sada vjerojatno estrogen na minimali (jer dojim danonocno) :oops:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la bubsek » 10 vel 2010, 21:23

meni se nakon poroda vjecito piskilo tj.bar imala takv osjecaj pa popiskila malo prvo me to drzalo,pa me poceo pomalo boljeti trbuh,nakon njega pomalo bubrezi (odgadala sam odlazak doktoru) a onda su me poceli boljeti jako pa sam pocela piskiti krv (doslovno) a onda se ispostavilo da imam jaku upalu mokracnih puteva ...
to je sve bilo 4mj.nakon poroda...
dok.mi je rekla da cesto zna biti upala mokracnih puteva nakon poroda... :dunno sad dali je u pravu... :dunno ...

i evo nakon 5god.ja jos uvijek trcim nakon jedne case vode na wc a ni jednu noc u miru ne prospavam...(dobro sad sam trudna pa jos cesce ali i prije nego sto sam ostala trudan sam se u noci dizala)...
kada idem u goste izbjegavam nesto piti jer znam da cu par puta sigurno na wc ici... :D
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jzksv » 10 vel 2010, 21:30

krumpiric, :hug
ja imam slicne probleme, samo sto su moji poceli ihaha nakon 2 porodjaja i jako postupno, prvo malo cesce na wc, pa onda i nocu, pa ... da bi sve kulminiralo tako sto sam prosle godine imala ravno 6 infekcija mjehura, koje su bile jako bolne i uz dosta krvi.
uglavnom, isla sam kod mog dr-a koji me poslao kod urologice. ona mi je rekla da su ovi problemi prvenstveno izazvani vaginalnim porodjajem, spustanjem organa i opcim stanjem... enivej, preporucila mi je da idem na fizioterapijske vjezbe, tzv. biofeedback, jer daje jako dobre rezultate, a ako ni to ne pomogne onda operacija. isto mi je dala nisku dozu atb-a zbog infekcije i rekla da trebamo napraviti jos neke nalaze da bi se iskljucio karcinom mjehura :strah
dakle krenula sam na vjezbe prije nesto manje od mjesec dana. radim 4 vjezbe (ukljucujuci kegel) 2 seta po 10 puta i to 2 puta dnevno. vec sam primijetila poboljsanje, a fizioterapeutica kaze da ce trebati 8 do 12 tjedana da bi rezultati bili potpuni. isto mi je rekla da ne smijem raditi trbusnjake barem dok se stanje ne sanira, jer ta vrsta vjezbi gura sve organe dolje, a cilj je podignuti ih na njihove prvobitne pozicije. javi ako te interesiraju vjezbe, pa cu ti opisati, da sad tu ne gnjavim.
Katja 14.5.96
Stella 2.3.00
jzksv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 10 vel 2010, 21:34

naravno da me interesiraju :dada
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la jzksv » 10 vel 2010, 21:57

sve vjezbe se rade lezeci na ledjima, nogu skupljenih u koljenima i malo razmaknutih. disanje je vrlo vazno, ja sam npr. vjezbala samo disanje 5 dana prije nego sto sam pocela raditi vjezbe. dakle, bitno je da polako i duboko udahnes i onda polako ispustis dah na usta, trebas biti sto opustenija.
1. vjezba: podigni desnu nogu, pridrzavaj spojenim rukama i polako ispravi tu nogu i pomakni je sto blize tijelu, dok ne osjetis zatezanje na dijelu ispod guze. zaustavi se u toj poziciji, udahni, onda polako ispustaj dah i obori stopalo prema dolje, da jos jace zategne. ponovi 5 puta, onda jos 5 puta s drugom nogom. bitno je da nogu podupires rukama, i ne koristis stomacne misice u toku ove vjezbe.
2. vjezba: 10 puta kegel, dakle duboko udahnuti, onda za vrijeme sporog ispustanja zraka stegnuti vaginalne i rektalne misice, otpustiti, ponoviti :mrgreen
3. vjezba: 10 puta stegnuti glutealne misice, tj guzu sto jace; opet duboko udahnuti, pa dok sporo ispustas zrak, stegnuti guzu (ko da novcic drzis, da ti ne ispadne ;) ), otpustiti, ponoviti
4. vjezba: staviti jastuk izmedju nogu, duboko udahnuti, i dok polako ispustas zrak, stegnuti jastuk gornjim dijelom nogu sto jace mozes, otpustiti i ponoviti 10 puta.
2-3 seta ovih vjezbi treba uraditi 2 puta dnevno... nije tesko, ali meni je bilo smijesno, narocito u pocetku. good luck, kao sto rekoh, meni definitivno pomazu.
Katja 14.5.96
Stella 2.3.00
jzksv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 10 vel 2010, 22:11

hvala ti jako puno!
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la tanjabb » 11 vel 2010, 01:24

I ja se pridruzujem ekipi :/ . Drugi porod ostavio totalno spusteni mjehur. S pisanjem jos nemam problema ali mjehur osjecam. Radim Kegelove kad se sjetim i nadam se da ce pomoci.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Hajdi » 11 vel 2010, 09:38

Ja nemam spušten mjehur ali imam stijenku rodnice. Ima ovo za kupiti također http://www.zora.si/femina, ali mi ne pomaže, morat ću na operaciju jednom.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 11 vel 2010, 09:42

Hajdi, ti si viserotka, kako je ta spustena stjenka utjecala na ove zadnje trudnoce?
imam te utege, tj. one koje je stavila folne, isti sistem, kupila sam ih prekjucer
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Arkana10 » 11 vel 2010, 09:45

Krumpi :hug
moja mama je napravila tu operaciju, stavili su joj neku mrezu, sada je ok. ali to je uradila pre nekoliko godina. Mislim da si premlada za operaciju od takvog tipa.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 11 vel 2010, 10:18

Krumpirić meni se to pojavilo nakon druge trudnoće, baš onako ružno izgleda kad sam umorna stijenka proviri van :strah tako da ju mogu vidjeti. Malo se oporavilo između trudnoća, a zanimljivo da me za vrijeme same trudnoće ne smeta :dunno. Al ne mogu ni skakati ni trčati, aerobik ne dolazi u obzir :(. Kegel i samo kegel .... ovi utežići ne pomažu jer ih ne mogu zadržati u rodnici. Kaže moja dr da odem na operaciju kad završim s rađanjem.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 11 vel 2010, 10:19

da, procitala sam da zapravo ne smeta u trudnoci, jer se tijekom trudnoce maternica podigne gore, al poslije poroda...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Kris2 » 11 vel 2010, 10:36

Meni se sve jako spustilo nakon poroda (baš sam fizički osjetila) - blizanački vaginalni plus vakuum, plus što nisam odmirovala, nego sam odmah dizala djecu .... Ginekolog kod kojeg sam bila odmah na pregledu kazao mi je da se to rješava operativno jednom, ali definitivno ne u dobi za rađanje (ja sam tad imala 35).
Meni se stanje nekako postupno smirilo (zapravo jako od kad radi kralježnice ne dižem ništa teško - tako da i to polako pokušaj smanjiti kad budeš mogla - znam da je sad nemoguća misija - ja sam svoje natezala do 5 godina isto dok mi nisu strogo zabranili)
Btw. i taj mi je ginekolog kazao da ne nosim ništa teško tj ako nosim onda stisnuti sve mišiće, dakle kegelove i neka vrsta statičkih vježbi definitivno je u redu.
Vezano za upale - ja sam tad nakon poroda isto imala tako neko blago upalno stanje, ali mi je ginač kazao da je to zbog trauma (jako sam bila ispucala iznutra ...)

Sad mi je od posljedica ostalo samo to da kad jako kihnem ili kašljem, a piški mi se i nisam pripremljena da mi zna malo hm jel ...
Ali dobra je stvar da je i to rjeđe.
Tako da krumpi ja ne bi što se toga tiče odmah milila da je operacija neophodna (i mami su mi rekli da će morati, pa nije nikad otišla ...)

Upale - ja sam ih često imala kad god bi bila u hladnom tj. kad bi dugo sjedila i ohladila noge - od kad sam u toplim stanovima (i nemam vremena cijelu noć sjediti za compom to mi se ne događa )
Sad sam jedan dan malo osjetila stezanje, nakon što sam stajala 1,5 sat na zimi ispred Esplanade dok su klinci bili na klizanju - riješila čajem od brusnice ...)
Nekoliko puta mi se čak polavila i krv - kod mene je bio u pitanju pijesak navodno - (ja sam zaključila da mi s edešava kad pijem vodu iz vodovoda - to je samo moje subjektivno mišljenje koje nije dokazano nikakvom zbnanstvenom metodom :mrgreen )
Ja bi otišla doktoru jer očito nešto nije u redu, ali vježbe bi isto tako radila - sigurno će ti pomoći barem sve skupa učvrstiti ...
:hug
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Krumpirić » 15 ožu 2010, 13:23

eh, da se pohvalim, stanje uopće nije bolje, iz problema navečer pred spavanje došla sam u stanje da stalno osjećam sve gori pritisak :(
idem urologu.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la veky32 » 17 tra 2010, 22:26

sta kaze urinokultura?
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 17 tra 2010, 22:27

ništa. nije bilo ništa. btw, akutni problemi s upalom su prestali, ostali su ostali, ali ja sam se saživila s njima :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la † Sanika » 17 tra 2010, 23:02

Krumpirić je napisao/la:ništa. nije bilo ništa. btw, akutni problemi s upalom su prestali, ostali su ostali, ali ja sam se saživila s njima :lol

moja ginekologica kaže da se obično sve to pogorša u menopauzi, kad hormoni prestanu djelovati.
meni je stijenka ošla, al ko što sama kažeš, saživila sam se i ja s time :D , no da kegelove pomažu, pomažu, jer je i meni ginicka rekla da se vidi da sam ih radila i da je stanje sada puno bolje...
najveci problem operacije je postoperativno razdoblje u kojem se ne smije nista dizati, pa ni teža vrecica iz ducana, jer ako sve opet ode, ponovne operacije nema :dunno

i operacija nikako sada dok smo, više manje, mlade :mrgreen
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Hajdi » 03 lip 2012, 02:58

Evo cure dizem topik, operacija je iza mene, zasada sam zadovoljna. U Postojnu sam isla, stavili su mi mrezicu Perigee, oporavak bez zapleta. Trudim se da ne dizem tesko, ostalo sve radim normalno. Na jesen cu opet na pilates. Isla sam neko vrijeme na body balance al sam umrla od dosade jer su bile svaki put iste vjezbe.

Ako koga zanimaju pojedinosti rado cu napisati.
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.