Sada je: 10 svi 2026, 06:41.

Vito, 25 tj., 790 gr, 31 cm

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Re: Vito, 25 tj., 790 gr, 31 cm

PostPostao/la pokahontas » 11 vel 2010, 18:17

Pridružujemo se rođendanskim željama! ! :rodj I pokrivamo ušima zbog zakašnjenja...
Mamin mali miš-28+5 tjedan, 990 grama, 36 cm
16.10.2008.
slika
pokahontas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Luka,25 tjedana » 12 vel 2010, 20:44

Lelon, pozdrav tebi i tvom malom borcu :)
Moj Luka je isto rođen puno ranije (25 tj) i bio je još sitniji. Danas smo bili kod pedijatra, (za tjedan dana mu je punih17 mjeseci :shock ) i danas je vagan - ima 7,120 kg. Jede 5-6 obroka žlicom i sisa 3x danju i još 2 obroka kroz noć.
I ja sam bila luda od brige zbog hranjenja (to valjda svi prođemo), ali kad pomislim da je više nego deset puta teži... Kao da normalno rođena beba u godinu i nešto sitno s 3,5 kg stigne na 35 kg... a obično dođu do nekih 12-max 15 kg... pa ti računaj koliko su ovi naši m ališanci napredniji :D I zato nemoj brinuti kaj je sitan... Bitno je da je motorički sve ok, da su oke zdrave i da vježbate koliko god je moguće
:kiss malom borcu i hrabrim roditeljima
Martina, 27.08.2005
Luka, 18.09.2008

Neko to odgore vidi sve...
Luka,25 tjedana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lelon » 13 vel 2010, 13:15

Joooj hvala vam puno, nisam bila bar dana na forumu pa nisam vidjela cestitke! Hvala vam od srca :) bas smo imali super festicu, tata slavio 30-ti a vito 1. :))))
popeli smo se na 7.250 i mislim da se hranjenje bas poboljsalo, poceo je gristi kruh, kekse i ribicu.
Jos uvijek smo u cetveronoznom, poceo je pomicati rukice jednu pa drugu naprijed dok mu ja micem nogice, ali to uspijemo samo 2-3 pomaka i gotovo, opet smo na podu. Sad nam je proslo vise od mjesec dana od kad smo bili kid nase Irene i bas ne mogu docekat da ju vidim. Vito je jako napredovao os naseg zadnjeg susreta i vise nisam sigurna sta smijem s njim vjezbati a sta ne smijem... U Ljubljani smo u cetvrtak... Tako da jedva cekam.
Jucer smo dobili predzadnji synagis...
Pusa svima i javit cemo se nakon Ljubljane...
06.08.2007. - Leon: "Kad narastem bit ću ili Graditelj Bob ili Munjeviti Jurić"
05.02.2009. - Vito ..... Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end yet.
lelon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zrinkica » 19 ožu 2010, 13:53

Što ima novoga s Vitom?Kako napredujete?
Zrinkica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lelon » 25 ožu 2010, 10:29

Joooooj nikako da se javimo..a imamo puno novosti :D
Propuzali smo prije jedno 15 dana i sad ga ima po cijelom stanu, tako ga je gušt gledati. Prije jedno 4 dana smo se tek posjeli iz četveronožnog u sjed (dosta kasno, mislila sam da to nikad neću dočekat), ali naravno samo preko jedne strane, sad vježbamo drugu stranu. Trebalo nam je točno 2 mjeseca da od prvog postavljanja u cetveronozni propuzemo bas da se to može zvati puzanje. Doduše naša Irena nas još nije vidjela od kad smo propuzali pa sad čekam da nas počne ispravljati, ono što se meni čini je da su mu koljena malo šire nego što bi to trebalo bit, ali vidim da se i to jako poboljšalo unutar ovih 15 dana od kad puže.
Počeo se i dizati uz neki namješta - ali samo do klečanja (ne damo mu da se diže na nogice) i skupljamo stopala i koljena da budu što bliže, da ne sjedi na petama u duplo W.
S govor smo još uvijek dosta slabi, imamo samo jedan slog: DADADADADADADA i uobičajeni BRRR. Sad imamo korigiranih 10 mjeseci - kakva su vaša iskustva, šta mogu očekivat uopće od njega sada? Iako stalno nešto vježbamo i igramo se sa slikovnicama, zvučnim igračkama i međusobno, ne primjećujem da prepoznaje stvari poput: Di je mama? pa da pogleda u mene ili tako s tatom i bratom, a niti s kojim drugim predmetom. Ne želim se previše još s time preokupirat, ali bi voljela znati kako je to vama išlo?
Kad ste krenule s onim super idejama o ljepljenju sličica na velike hamere i učenje tih pojmova?

S druge strane jako je komunikativan i nasmije se na najmanji trud koji netko uloži da ga malo nasmije ili motivira na komunikaciju. Tu je stvarno poseban, smije se svima živima, poznatima i nepoznatima :lol

Obavili smo sva Synagis cjepljenja i moram priznat da smo cijelu zimu prošli samo s dvije prehladice - bez jednog antibiotika. Ne znam da li je tome pomogao Synagis ili što drugo, ali da pokucam u drvo ima bolji imunitet od starijeg brata. Znate li možda da li ima šanse da i druge godine dobije Synagis - o čemu to ovisi?

Imali smo i pregled kod prof. Prpića u RI - i vidim da je zadovoljan kako napredujemo. Ne sviđa mu se samo kako ide na prstiće kad ga se postavi na stopala i kaže da ćemo sigurno morat kupit cipele s povišenom petom do gležnja ??? Neznam, moram vidjeti s Irenom kakvi su njihovi savjeti (po Bobathu) u vezi toga - bosi ili cipele, ako da da li neke posebne... vidjet ćemo, imamo sad sigurno još par mjeseci do hodanja :)

Pusa velika svima... :mah
05.02.2009. - Vito ..... Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end yet.
lelon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 25 ožu 2010, 12:57

pre-prekrasno :proljece :proljece
Reci kada spominješ Irenu, jel to ONA Irena iz Ljubljane? Ako je, potpuno vjeruj njenim prosudbama jer iskreno, u znanju i razumjevanju cijele problematike šiša sve stručnjake iz Hrvatske :klanja
Vi ste zapravo i jako, jako napredni.
Za komunikaciju (ako idete u SLO), pitajte Irenu koga preporučuje - mi smo prezadovoljni bili s gđom Nenom.
Ako možeš, navabi knjigu Domana http://www.amazon.com/What-About-Your-Brain-Injured-Child/dp/0895295989
ja sam prvu Denisovu godinu radila baš po njegovom principu učenja pojmova
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la pokahontas » 25 ožu 2010, 13:14

Bravo za malog puzavca! :joy I nama je trebalo cirka dva mjeseca da propužemo onako školski, krenulo nam je sa korigiranih 9,5-10 mjeseci. Jedino smo se iz četvoronožnog počeli posjedati dosta rano u desni bok, čim smo skontali taj četvoronožni stav. Jako je voljela sjediti, nikako da je "nagovorimo" da puže :rolf Šta se tiče govora, meni se čini da nema određenog pravila. Nama su rekli da dijete općenito kada kasni motorički kasni i sa razvojem govora, a u periodu kada krene motorički razvoj govorni dio može malo stagnirati. Meni ima logike, jer tek kad smo usvojili hodanje malo više ju je krenuo razvoj govora. Dosta dugo smo se vukli samo sa ta-ta i am (to smo znali sa korigiranih godinu dana), a sada možemo i mama, vau-vau, me (medo), pa pa, br (sada je na koigiranih godinu i dva mjeseca). Slikovnice pikamo već jako dugo, ali tek nedavno smo počeli prepoznavati likove (godinu i mjesec dana korigirano). Nismo ništa forsirali, uglavnom smo joj nudili slikovnice ili pokazivali naljepljene sličice pa kad bi ona pokazala interes smo se sa time malo pozabavili. Po meni ne škodi ako se neki hamer poljepi i ranije nego što počne kužiti ( šarene sličice im zakupe pažnju neovisno da li ih prepoznaju), mi smo na unutarnju stranu ormara stavili slikice životinjica i likova sa crtića pa nas povremeno razvesele. Šta se tiče cipelica dobili smo toliko različitih mišljenja, evo danas popodne idemo kod Prof.Batinića po novo mišljenje :lol Do sada smo ipak preferirali njegovo mišljenje i bili u cipelicama. Jednoj mami su spomenuli da bi se posebne cipelice mogle dobiti i preko zdravstvenog, ako ja dobro pamtim. Ako bude bilo potrebe za time, probaj se raspitati jer su cifre boli glava.

Kako to da ste bili kod Prpića? Nas je u zadnje vrijeme pregledavala Mahulja, ali nam je on bio zakon i oped kod njega...

Pozdrav i :kiss malom Viti!
Mamin mali miš-28+5 tjedan, 990 grama, 36 cm
16.10.2008.
slika
pokahontas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mmk » 25 ožu 2010, 13:46

bravo za puzanje!!mi smo također bili kod dr.Batinića i rekao nam je čim se bebač počne uspravljati na noge,čak i u krevetiću odmah po cipelice i to ciciban visoke do gležnja,naglašeno na ciciban jer su kao najbolje!
Mihael 12.01.2006. 3180g.,50cm Klara 17.05.2009.1390g,40cm
mmk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Miki » 25 ožu 2010, 14:54

:srca kako lijepo napredujete :srca

što se govora tiče, mi s tim nismo imali problema, ali smo i dosta rano počeli sa sličicama (listali smo one slikovnice za skroz male bebe) i pitanjima tipa "gdje je maca?" i sl, pa poslije toga i "tko je to?" ili "što je to?"

inače, i meni se činilo da ne zna puno riječi i onda smo imali dogovoren pregled kod logopedice pa sam veče prije krenula zapisivati koje sve riječi govori i iznenadila se kad sam došla do brojke od 50 riječi :shock (ne znam koliko je točno bila stara, ali uglavnom prošla je prvi rođendan (morala bi pogledati u papirima - ne mogu vjerovati kako sam sve zaboravila :oops: )
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Zrinkica » 30 ožu 2010, 13:08

U desetom mjesecu se obično djeca okrenu prema mami, tati.., ako ih pitaš gdje je tko.Marku je sada 11 korigirano i zna prepoznati oko 15 riječi. Kroz igru mu uvijek govorim ovo je auto, mačka...Sada mu izdvojim iz kutije za igračke njih 4-5 i pitam gdje je auto, onda ga on uzme i tako vježbam prepoznavanje.Važno je s njima puno pričati i onda nas oni jednog dana iznenade što sve znaju. Ja sam stavila jedno ogledalo u dnevnom boravku na pod i svako jutro s njim pred ogledalo pjevala onu "kad si sretan lupi dlanom..." i pljeskala ručicama i tapšala koljena. Njemu je bilo gušt gledat se u to ogledalo i počeo je jako brzo sam pljeskati i tapšat koljena.Sada to sam radi kada čuje pjesmicu.Što se tiče govora i on je u 10 mjesecu najviše vokalizirao da-da, br-br. Sada dosta govori ma-ma, i am am kada idemo jesti. Još ne mogu prepoznat jel išta od toga smisleno.Marko ima nešto starije rođake(oko godinu ipo), svi su dečki i još ne govore(osim mama).
Zrinkica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lelon » 02 tra 2010, 14:47

evo da se još malo javimo. Sad smo imali 5 dana vjezbanja s nasom Irenom (Nadice to je ta Irena i puno te pozdravlja). Kaze da je super što smo propuzali - da nije očekivala da ćemo tako brzo jer je imao stvarno jaku ekstenziju u gornjem ramenskom pojasu - ali eto mi malo ubrzali :mrgreen
Sad smo dobili kompletno nove vježbe za stopala - mislim da ćemo na kraju s njima imat najviše problema. Skoro su uvijek prstići stegnuti prema unutra - bilo da smo bosi ili u cipelicama i sama stopala idu previše prema van. Sad vježbamo na pilates lopti što nam je super jer odmah vježbamo i ravnotežu i vježbe za stopala. Kaže nam Irena da su mu noge još dosta krute u zglobovima i da kad puže bi mu jedna noga trebala ići puno više iza, biti ispruženija - u biti veća disocijacija u nogama dok puže. Ali i to vježbamo pa se nadam da će bit rezultata.
Za stopala nam je rekla sljedeće: kaže da nisu još aktivna i da nema onog refleksa da se odgurne od podloge i ako ga stavimo u čvrste cipele do gležnja - da ništa nećemo napravit jer će u tim cipelama noga bit i dalje ukočena, nećemo ništa aktivirati - tako smo do daljnjega bosi, čak i kad krene dizanje na noge i hodanje.
Sad će nam u Sloveniji (jer naravno toga kod nas valjda nema) nabaviti neke trake za bandažiranje stopala...
Eto još jedan mjesec pre nama prepun novih vježbica :lol
lelon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mmm3m » 04 tra 2010, 13:17

Srecan rodjendan,malo sa zakasnjenjem :oops: ali od srca :dada
Drago mi je da napredujete i jos malo i ce Vito da protrci :joy i mama ce pozeliti da nekad i sjedne :lol
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la nadicab » 09 tra 2010, 20:16

ma, onda ste u najboljim rukama :klanja
I mi smo bandažirali stopala, te zavoje smo naručivali preko apoteke na Dolcu, iz Njemačke. To nam je bilo privremeno rješenje do nabavke ortoza
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Zrinkica » 24 kol 2010, 11:10

Pozdrav Vitu i mami! Puno puta mi Vito padne na pamet, kako je, kako napredujete?Pišite nam!
Zrinkica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.