I pokrivamo ušima zbog zakašnjenja...Sada je: 10 svi 2026, 06:42.
Moderator/ica: nadicab
I pokrivamo ušima zbog zakašnjenja...

I zato nemoj brinuti kaj je sitan... Bitno je da je motorički sve ok, da su oke zdrave i da vježbate koliko god je moguće
malom borcu i hrabrim roditeljima
bas smo imali super festicu, tata slavio 30-ti a vito 1.
)))

I nama je trebalo cirka dva mjeseca da propužemo onako školski, krenulo nam je sa korigiranih 9,5-10 mjeseci. Jedino smo se iz četvoronožnog počeli posjedati dosta rano u desni bok, čim smo skontali taj četvoronožni stav. Jako je voljela sjediti, nikako da je "nagovorimo" da puže
Šta se tiče govora, meni se čini da nema određenog pravila. Nama su rekli da dijete općenito kada kasni motorički kasni i sa razvojem govora, a u periodu kada krene motorički razvoj govorni dio može malo stagnirati. Meni ima logike, jer tek kad smo usvojili hodanje malo više ju je krenuo razvoj govora. Dosta dugo smo se vukli samo sa ta-ta i am (to smo znali sa korigiranih godinu dana), a sada možemo i mama, vau-vau, me (medo), pa pa, br (sada je na koigiranih godinu i dva mjeseca). Slikovnice pikamo već jako dugo, ali tek nedavno smo počeli prepoznavati likove (godinu i mjesec dana korigirano). Nismo ništa forsirali, uglavnom smo joj nudili slikovnice ili pokazivali naljepljene sličice pa kad bi ona pokazala interes smo se sa time malo pozabavili. Po meni ne škodi ako se neki hamer poljepi i ranije nego što počne kužiti ( šarene sličice im zakupe pažnju neovisno da li ih prepoznaju), mi smo na unutarnju stranu ormara stavili slikice životinjica i likova sa crtića pa nas povremeno razvesele. Šta se tiče cipelica dobili smo toliko različitih mišljenja, evo danas popodne idemo kod Prof.Batinića po novo mišljenje
Do sada smo ipak preferirali njegovo mišljenje i bili u cipelicama. Jednoj mami su spomenuli da bi se posebne cipelice mogle dobiti i preko zdravstvenog, ako ja dobro pamtim. Ako bude bilo potrebe za time, probaj se raspitati jer su cifre boli glava.
malom Viti!

kako lijepo napredujete

i mama ce pozeliti da nekad i sjedne 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.