[quote="5raKako se radi domaći puding ? Baš bi voljela to probati ponuditi klincima .
[/quote]ja ukuham kukuruzni škrob u mlijeko, i dodam šećera, kakao ili vaniliju, što već...
ima i pudinga u vrećicama koji su ok sastava, treba samo pročitati.
Sada je: 28 kol 2026, 22:28.
[/quote]

Hvala Rusulice...
Baš sam hepi,više ne pijem crnu kavu,bljakkkkkk.....Sad mogu stvarno uživati u kavi!I znate što još?Danas mi je kruh za maloga ispao savršen!¨Ne znam ni sama kako,malo sam izmijenila recept,dodala odokativno još ponečeg i mijenjala i pošizila jer me nešto pekač zeznuo
,ali sam na kraju prebacila smjesu u kalup i ispekla u rolu i kruh je ispao na kraju fantastičan!Ah,što li sam danas hepi!!!

Jeo je isto što i već dva -tri dana prije,samo eto,malo više one glupe rajčice iz tetrapaka ili možda ona sjeckana paprika,i eto ti opet otečeno oko i zatvoreno,crveno,nos curi,kiše,sav jadan
Uzmem mu sve što su rekli da ne smije,a on mi onda izreagira na nešto što je već prije sto puta jeo i nije mu nikad bilo ništa.Sad me već pomalo i strah svega toga,hoće li to dijete išta smjeti jesti ili će s vremenom postati na sve alergičan,da baš ništa neće podnositi?Ne znam više,baš me to više ubija,nervira i ne znam kako pomoći vlastitom djetetu,a ne znaju nni doktori.Jer doktorica mi je rekla da postoje 2 mogućnosti:eliminacijska dijeta dok to ne prođe,ili eliminacijska dijeta sa postepenim uvođenjem alergena,npr.stavljanje pšeničnog brašna pod jezik u maloj količini postepeno,iz tjedna u tjedan s povećanjem doze tako da stekne imunitet.Pasam stekla dojam da ni oni sami ne znaju,svi ti liječnici.I još pročitam na nekoj stranici na internetu da djeca kojoj su uveli pšenično brašno prije 6 mj.starosti neće nikad razviti celijakiju ili alergiju na to brašno,dok djeca kojoj se uvede nakon 6 mj.mogu razviti alergiju na isto.A svi pišu da se to ni slučajno ne smije uvoditi prije 6 mj. već što kasnije!Pa sad ti budi pametan?

da, nazalost zvuci kao da je od hrane.

hipo je napisao/la: Uzmem mu sve što su rekli da ne smije,a on mi onda izreagira na nešto što je već prije sto puta jeo i nije mu nikad bilo ništa.

Eto,ne znam što da kažem na sve to,baš mogu zamisliti kroz što si sve prošla,nije da prolazimo kroz isto,ali ima puno sličnosti.Ja sam dosad mislila da samo mojem malcu otiču okice,odnosno kapci.Njemu naotekne kapak i cijelo područje uokolo,a oko mu se zakrvavi.To isto izgleda užasno.Još se onda i natrlja pa bude još gore.Oko mu se ponekad cijelo zatvori,pa mu se kasnije rastegnu i krmeljići.Baš gadna reakcija.
.Sad ti znaj hoće li mu opet naoteči pola lica od peluda koji je negdje udahnuo,a nije dokazano alergičan(barem ne jako,tako su rekli).A dvaput smo završili na hitnoj zbog peluda na injekciji.I sva ta hrana,nekad reagira,nekad ne.Baš nikad ne znaš što će te i kad zadesiti.Pa ti mirno spavaj
.To me ne ohrabruje da se previše nadam da će moj mali ikada skroz biti bez ikakvih alergija.I to sve nikad ne može nitko sa sigurnošću potvrditi,ali ni negirati.Samo vrijeme će pokazati.Možeš samo živjeti s time u miru i nadati se boljem,ili ispaliti na živce postepeno.Mene to užasno pogađa iz dana u dan,ali to nije nikakav život ako toliko razmišljaš o svemu tome,osobito kad je tako nepredvidivo kao kod njega.Baš ću poslušati tvoj savjet i probati bilježiti što je jeo koji dan i kakva je bila reakcija.

tako da sirupi koje smo mi onda imali sad se vjerojatno ne proizvode ali bi svakako doma morala imati nešto od antihistamina i neke kapi za oči sa istim svojstivima, najbolje da pitaš svoju doktoricu.

Rekla je da mu mogu davati ako želi progutati to.A ti medovi su mi grozni,imaju užasan okus,s tim biljem.Ne znam ni sama.Jeste kad čule za to,jel ima tko kakvih iskustava s tim medom?
I da,baš to za med me i brine!Mali nema dokazanu neku veliku alergiju na pelud,doktoric ja rekla da je skroz nešto sitno tako da u nalazu piše da i nije alergija.Ali se svejedno bojim tih mednih preparata.Čak mi je rekla da mu mogu davati med,baš sam je to pitala.Jer sam pročitala da ima neki Petrovićev med baš za alergije Rekla je da mu mogu davati ako želi progutati to.A ti medovi su mi grozni,imaju užasan okus,s tim biljem.Ne znam ni sama.Jeste kad čule za to,jel ima tko kakvih iskustava s tim medom?

) ko da je to bilo neko drugo dijete...

).Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.