Sada je: 28 kol 2026, 11:58.

alergije na hranu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: alergije na hranu

PostPostao/la rusulica » 12 vel 2010, 01:22

Ovo sam ti kopi pejstala sa topika jelovnici nakon godinu dana:

[quote="5raKako se radi domaći puding ? Baš bi voljela to probati ponuditi klincima . :)[/quote]
ja ukuham kukuruzni škrob u mlijeko, i dodam šećera, kakao ili vaniliju, što već...
ima i pudinga u vrećicama koji su ok sastava, treba samo pročitati.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hipo » 12 vel 2010, 14:21

Pa da,tako se i meni čini da je ovaj ok sastava,baš sam gledala,ali i nisu svi isti,neki imaju različite sastojke,ovisi o okusu,tako da sumnjive neću raditi.A imai u Dm-u za kupiti one eko,baš ću pogledati.Ali to je ipak ono što ću raditi rjeđe,ne mora se svaki dan jesti slatko,zar ne?Važna je glavna,konkretna klopa bogata nutrijentima a ne praznim kalorijama.Aj,hvala vam curke na dobrim savjetima!Još se učim pa ću s vremenom sve skužiti.A sinoć sam malo čitala o celijakiji jer mi ju je doktorica baš naglasila,i premda mi nije rekla da je ima i ne može se to ni dokazati bez tih testova tankog crijeva i krvnih pretraga,ja svejedno baš ne spavam mirno,i jako se klonim glutena.Ipak u meni postoji sumnja da je možda i ima,jer premda nije imao proljev,ipak mu je stolica bila groznog mirisa dok je jeo tu zabranjenu hranu.I još k tome tako visoka intolerancija na pšenično brašno i alergija na gluten,ne velika,ali svejedno je prisutna.Pa ću ipak jako paziti.Sinoć me baš uhvatio bed,tako sam bila ljuta sama nba sebe,sto puta sam prevrtila film u glavi kako su mi jednom na hitnoj rekli da ima Ige povišen na nešto,neka ga odvedem na alergotestove,a ja nisam odmah to napravila.Bilo mi ga je žao jer je prošle godine bio stalno bolestan,zaglavio u bolnici,cijelu prvu godinu njegovog života smo išli na razvojnu gimnastiku,već je bio sav u strahu od doktora.Pa sam mislila da ću izbjegavati namirnice na koje reagira i odvesti ga na testove kad malo poraste.E kako sam bila glupa!Mogla sam mu i ranije pomoći,barem već prije pola godine,nije trebalo doći do ovakvog stanja.Baš sam bila totalno neinformirana,tvrdoglava i ne znam uopće čime bih se još počastila u ime svoje velike gluposti. :oops:
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 12 vel 2010, 16:34

Ma nemoj se kuditi, svatko bi tako postupio a on i nije imao nikakve vidljive reakcije jel da. Dobro je da si sada otišla na testiranje i znaš da mu sada već pomažeš. On je malen i vjerovatno je te tegobe već zaboravio a to što toliko brineš znači da si dobra mama :kiss
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hipo » 12 vel 2010, 18:13

:buket Hvala Rusulice...
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la hipo » 13 vel 2010, 16:01

Jeeeeeeee!!!!!!!!Pronašla sam lijeko od riže!!!!! :joy :joy :nana :nana Baš sam hepi,više ne pijem crnu kavu,bljakkkkkk.....Sad mogu stvarno uživati u kavi!I znate što još?Danas mi je kruh za maloga ispao savršen!¨Ne znam ni sama kako,malo sam izmijenila recept,dodala odokativno još ponečeg i mijenjala i pošizila jer me nešto pekač zeznuo :baba ,ali sam na kraju prebacila smjesu u kalup i ispekla u rolu i kruh je ispao na kraju fantastičan!Ah,što li sam danas hepi!!!
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 13 vel 2010, 16:11

Suuper :zivili i kakvo je to rižino mlijeko?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hipo » 13 vel 2010, 20:47

Ah,nije baš nešto po okusu samo za sebe,ali u kavi je ok,a to je najvažnije.Zove se Vitariz,to sam našla u velikom Konzumu,a možda ima u DM-u i bolje.Ali mislim da je to sve isto.
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la 5ra » 13 vel 2010, 21:29

Super za mlijeko i kruh ! :5
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la hipo » 13 vel 2010, 23:41

:klanja
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la hipo » 17 vel 2010, 01:25

Poludjet ću više s tim alergijama.Konačno skužim što ga sve muči,uklonim to sve,stanje se popravi i onda mi neki dan opet gadno ragira a nešto,a sad,što :conf Jeo je isto što i već dva -tri dana prije,samo eto,malo više one glupe rajčice iz tetrapaka ili možda ona sjeckana paprika,i eto ti opet otečeno oko i zatvoreno,crveno,nos curi,kiše,sav jadan :place
Onda onaj glupi kuhani kiseli kupus koji mu se tako jako svidio,i zdrav je i mislim si nek jede dijete,a kad tamo i,opet sluznica nosa otekla,nismo spavali cijelu noć kako spada,hrkao je i borio se za zrak(kad zatvori usta,onda na nos ne ide nikako kad tako otekne).I eto,kako ti glupi testovi nisu pokazali i to povrće??? :conf Uzmem mu sve što su rekli da ne smije,a on mi onda izreagira na nešto što je već prije sto puta jeo i nije mu nikad bilo ništa.Sad me već pomalo i strah svega toga,hoće li to dijete išta smjeti jesti ili će s vremenom postati na sve alergičan,da baš ništa neće podnositi?Ne znam više,baš me to više ubija,nervira i ne znam kako pomoći vlastitom djetetu,a ne znaju nni doktori.Jer doktorica mi je rekla da postoje 2 mogućnosti:eliminacijska dijeta dok to ne prođe,ili eliminacijska dijeta sa postepenim uvođenjem alergena,npr.stavljanje pšeničnog brašna pod jezik u maloj količini postepeno,iz tjedna u tjedan s povećanjem doze tako da stekne imunitet.Pasam stekla dojam da ni oni sami ne znaju,svi ti liječnici.I još pročitam na nekoj stranici na internetu da djeca kojoj su uveli pšenično brašno prije 6 mj.starosti neće nikad razviti celijakiju ili alergiju na to brašno,dok djeca kojoj se uvede nakon 6 mj.mogu razviti alergiju na isto.A svi pišu da se to ni slučajno ne smije uvoditi prije 6 mj. već što kasnije!Pa sad ti budi pametan? :conf :conf :conf :conf :protest
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 17 vel 2010, 11:36

Hipo, nisam te prije pratila pa se ispricavam ako pucam u prazno, ali jesi li sigurna da dijete reagira na hranu, a ne nesto iz okoline? Da nije u igri prasina, grinje, neka biljka, prasak za ves....?
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la hipo » 17 vel 2010, 19:07

ma ne znam više ni sama...I na to su ga testirali,ali nije pokazao nikakvu alergiju na ništa od toga,samo na hranu.stvarno sam sve uklonila iz okoliša što bi mu moglo smetati.I baš mi se počne trljati po očima i nateknu mu oči odmah nakon jela(recimo,taj kiseli kupus i taj ručak s tom rajčicom,a nikad prije na to nije reagirao,jeo je sto puta to već).I da,onda počne kihati procuri nos.I natekne sluznica nosa.Danas je sve ok.Nos ne curi,oči ok,nema znakova alergije.I danas sam mu dala malo čokolade jer je vidio seku kako je jede.Jest da ima unutra tragova mlijeka,glutena,soje.E,a na to ne reagira,na tako nešto u tragovima.A dokazano je alergičan na to,ali skroz jako malo,nešto mrvicu iznad normale.Čokoladu nije jeo već 2 tjedna,već je zaboravio kakvog je okusa.I danas mi je pukao film i dala sam mu malo.Sad je eto na meni da ga pratim,da isprobavam što mu smeta a što ne.Nema šanse da mu dam nešto gdje imajajeta ili pšeničnog brašna,na to jejako alergičan.Ali ovo što je u tragovima u nekoj namirnici,to me ne zabrinjava toliko.Barem ne više.Već sam pukla od svega toga da mu sve skrivam.
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 17 vel 2010, 20:58

:/ da, nazalost zvuci kao da je od hrane.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la hipo » 17 vel 2010, 21:14

Da,od hrane je,dokazano...Ajde,barem znam od čega je,jedino što me muči je to povrće koje mu nisu dokazali,a reagira na to,i to burno.Tako da se od sada klonimo rajčice,kupusa,tikvica,prokulica,a mogli bi izbjegavati i kelj jer je on vrlo sličan kupusu,pa zlu ne trebalo :roll Ali ima puno toga što možemo još klopati pa ćemo udarnički po tome.Negdje sam pročitala da bi djeca koja imaju te alergije na hranu pa izbjegavaju neke namirnice morali trošiti neke vitamine da nadomjeste što im fali.Sad,mi imamo Propolaid Baby i trošimo to već duže vrijeme i ok nam je,nema virusa za nas od kad to trošimo.Samo,unutra je propolis.Pa se malo dvoumim oko toga.Propolis je težak.Jel imaju koji dobri vitamini a da su sigurniji za alergičare?Jel vi što trošite?
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Potica » 17 vel 2010, 21:33

hipo je napisao/la: Uzmem mu sve što su rekli da ne smije,a on mi onda izreagira na nešto što je već prije sto puta jeo i nije mu nikad bilo ništa.

U sličnoj situaciji sam ja bila sa mojom najstarijom, ona je reagirala na svašta kad su je sa tri godine testirali reagirala je na sve, baš sve testove koje su joj radili. Savjeti su bili kao i kod tebe svakakvi - ono na što je jako reagirala izbaciti odmah s ostalim jako pažljivo, paziti što jede, što dira, kud se kreće ...
Primijetila sam da reagira na neke stvari kad su jače koncentrirane npr. bila je lagano alergična na grahorice ali ih je normalo mogla jesti bez reakcije, a onda odjednom sva se osipa nakon mahuna. Onda sam vodila dnevnik i pisala svaki dan šta jede i primijetila da kad kuham recimo danas grašak a sutra mahune ona se osipa a ako između ubacim kelj ili nešto na što ne reagira nema problema.
Nama je najveći problem bila pelud, a tu je reagirala baš na sve i sad ima astmu ali alergije ide u nekim periodima pa je tako na neku hranu prestala reagirati oko treće godine, na dio hrane i neke peludi je prestala reagirati oko osme godine pa opet u pubertetu tako da je sad ostala aktivna samo alergija ne pelud drveća.

I još jedan veliki problem za koji nikad nije dokazan točni alergen je bilo naticanje oka, ali ne kapka njoj je naticala bjeločica i to tako ružno izgleda da sam se ja svaki put izbezumila. Dešavalo se uvije subotom popodne i to u moju radnu subotu, MM-u sam krv popila da joj daje nešto što ne smije, da ne pazi na njih i tako :mrgreen a na kraju sam skužila da je u stvari alergična na sve iz zemlje a kako bi ja poslje posla otišla na plac ona je uvijek vadila stvari iz vrečica da vidi što sam kupila. Kad sam joj zabranila dirati mrkvu, peršin, krumpir situacija se popravila. I sad kad je velika ako slučajno dirne lice ili oči a dirala je nešto iz zemlje ponovo joj počinju naticati oči.
Vodi dnevnik i gledaj kako on reagira, nadam se da će se i kod vas pomalo situacija popravljati :hug
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la hipo » 18 vel 2010, 00:35

Potice,puno hvala što si podijelila sa mnom svoje iskustvo :jadnimi Eto,ne znam što da kažem na sve to,baš mogu zamisliti kroz što si sve prošla,nije da prolazimo kroz isto,ali ima puno sličnosti.Ja sam dosad mislila da samo mojem malcu otiču okice,odnosno kapci.Njemu naotekne kapak i cijelo područje uokolo,a oko mu se zakrvavi.To isto izgleda užasno.Još se onda i natrlja pa bude još gore.Oko mu se ponekad cijelo zatvori,pa mu se kasnije rastegnu i krmeljići.Baš gadna reakcija.
I on ponekad reagira na nešto jako gadno,a drugi put uopće ne :dunno .Sad ti znaj hoće li mu opet naoteči pola lica od peluda koji je negdje udahnuo,a nije dokazano alergičan(barem ne jako,tako su rekli).A dvaput smo završili na hitnoj zbog peluda na injekciji.I sva ta hrana,nekad reagira,nekad ne.Baš nikad ne znaš što će te i kad zadesiti.Pa ti mirno spavaj :shock Daj mi još samo reci molim te,jeste imali kakv sirup kod kuće,u slučaju da ima alergijsku reakciju,eto,tek toliko da znaš da imaš nešto pa da ne moraš na blagdan juriti na hitnu ako što smo mi išli baš na prošli Uskrs...
Nadam se da će tvoja cura biti bolje s godinama,da će joj imunitet skroz to nadjačati,ili barem sve to ublažiti.Teško mi je kad pročitam da i tako velika već ima problema i dalje,kao da se nije već dovoljno s time svime namučila kao mala :place .To me ne ohrabruje da se previše nadam da će moj mali ikada skroz biti bez ikakvih alergija.I to sve nikad ne može nitko sa sigurnošću potvrditi,ali ni negirati.Samo vrijeme će pokazati.Možeš samo živjeti s time u miru i nadati se boljem,ili ispaliti na živce postepeno.Mene to užasno pogađa iz dana u dan,ali to nije nikakav život ako toliko razmišljaš o svemu tome,osobito kad je tako nepredvidivo kao kod njega.Baš ću poslušati tvoj savjet i probati bilježiti što je jeo koji dan i kakva je bila reakcija.
:hug
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 18 vel 2010, 00:41

Da baš sam i ja htjela reći možda je maleni nešto dirao što ga iritira pa onda protrljao okice.
Meni je kad je L imala 1 god dokazano da nema alergiju na mlijeko a kad sam joj kapnula na ruku imala je reakciju. Kažem ti odtad sve ipak prvo isprobam na koži. Alergije se mogu i pritajivti pa opet doći. Nema baš pravila.
Povrće je možda štrcano nekakvim pesticidima ili tko zna čim što mu smeta.
Dijete ti može biti alergično i na sto drugih stvari na koje nije testirano, npr. neke tkanine i materijali.
Daj mu neki amtialergijski sirupić da mu se smire simptomi, ako ne pomaže možeš na hitnu po injekciju ako je reakcija prejaka.
Mi smo koristili Aerius i stvarno je rapidno uklanjao simptome (mislim da je na recept).
Inače mi općenito za imunitet pijemo pčelicu maju sirup i on ti je na bazi meda i sa vitaminima C. Imaš dosta tih sirupastih pripravaka na bazi propolisa al bez alkohola i baš za djecu a sa dodatkom nekih vitamina obično C. Pitaj u ljekarni.

Moja L. isto opet ima neke iriracije po nogicama, ko tragovi neurodermitisa kad je bila beba
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Potica » 18 vel 2010, 09:12

Moja cura sad ima 24 godine :D tako da sirupi koje smo mi onda imali sad se vjerojatno ne proizvode ali bi svakako doma morala imati nešto od antihistamina i neke kapi za oči sa istim svojstivima, najbolje da pitaš svoju doktoricu.
Na sve to se s vremenom navikeneš :grligrli

Edit: H. je zbog alergija na pelud bio strog zabranjen med i svi pripravci na bazi meda :dunno
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la hipo » 18 vel 2010, 10:54

Vidiš Rusulice,baš ću pitati za taj Aerius našeg pedijatra.Hvala!
Potice,nikad mi nije palo na pamet to za kapi za oči,baš ću pitati i to pedijatra.Nije sad to strašno kao oticanje očne jabučice,ali svejedno,oko se zakrvavi i sigurno da ni to nije dobro za oko...
Cure,što bih ja bez vas!Imam se kome izjadati,čuti dobar savjet.Ovdje nema nikakvih malih alergičara(mislim,to je super,neka su djeca zdrava,da su barem sva zdrava!).Tako da ja nemam koga pitati što i kako.Onako,roditelje s iskustvom.Doktori su druga priča,nekako operezno daju informacije,škrtareći na riječima.Iza tebe imaju još punu čekaonicu,žuri im se.Znate već!
I da,baš to za med me i brine!Mali nema dokazanu neku veliku alergiju na pelud,doktoric ja rekla da je skroz nešto sitno tako da u nalazu piše da i nije alergija.Ali se svejedno bojim tih mednih preparata.Čak mi je rekla da mu mogu davati med,baš sam je to pitala.Jer sam pročitala da ima neki Petrovićev med baš za alergije :conf Rekla je da mu mogu davati ako želi progutati to.A ti medovi su mi grozni,imaju užasan okus,s tim biljem.Ne znam ni sama.Jeste kad čule za to,jel ima tko kakvih iskustava s tim medom?
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Potica » 18 vel 2010, 11:35

I da,baš to za med me i brine!Mali nema dokazanu neku veliku alergiju na pelud,doktoric ja rekla da je skroz nešto sitno tako da u nalazu piše da i nije alergija.Ali se svejedno bojim tih mednih preparata.Čak mi je rekla da mu mogu davati med,baš sam je to pitala.Jer sam pročitala da ima neki Petrovićev med baš za alergije Rekla je da mu mogu davati ako želi progutati to.A ti medovi su mi grozni,imaju užasan okus,s tim biljem.Ne znam ni sama.Jeste kad čule za to,jel ima tko kakvih iskustava s tim medom?

Ako nema alergiju na pelud ja bi probala jer to je ipak prirodno i vjerujem da pomaže. :mah
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la hipo » 18 vel 2010, 14:01

Pa da,nemam što izgubiti...Ma ja njemu i curki već dugo dajem med,domaći od svojeg tate.Super ga podnose.A ako vidim da ima neku reakciju,uvijek ga mogu ukinuti malome.
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kerry » 18 vel 2010, 15:40

Evo da se i mi javimo malo-bili smo na tetiranju!
Jedna stvarno draga i ljubazna i susretljiva pedijatrica :joy
Danas mu je radila samo na hranu i na ništa nije bilo reakcije-čak ni kikiriki! Jupiiiii! Presretna sam!! :drink
Rekla je da je ipak moguće da ima reakciju na neke E-ove, pa da izbjegavamo to na kaj je već reagiral, ali meni je puno lakše i nije me više frka da ak ugrabi nekaj takvo da bude pal u anafilaktički šok ( priznam-paničar sam!)
Trebamo se naručiti i za inhalacione alergene da i to provjeri, pošto toga ima s muževe strane...i rekla je da budemo i krv vadili da se vidi za taj kikiriki, pa ak i to bude negativno da mu probam dati sami čisti kikiriki izmrvljeni ( ali tek ako krv dođe negativna), jer postoji mogućnost da u tom smokiću nije reagiral na kikiriki nego na neki E...
Eh, sad sam napisala sve zbrda zdola, ali sva sam još pod dojmom!
I moram reći da je junior bil predobar! Niti zucnul nije! Ja sam mislila da bude cijelo vrijeme urlal, ali ništa! Lijepo je držal rukice i malo samo zacendral kad je to pikala, ali stvarno je bil predobar( za razliku od inače :D ) ko da je to bilo neko drugo dijete...
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la hipo » 18 vel 2010, 17:50

Kerry,odlične vijesti!!!! :drink
Nadam se da će vam i krvni testovi i inhalacioni testovi biti svi negativni i da je malac bez ikakvih alergija!A ako i jest malo na kikiriki,ma to je ništa!Lako za kikiriki.Samo promijenite vrstu smokića i to je to.Ali eto,bolje da nije na ništa,tako da budeš bez brige!To stvarno zaslužuje slavlje! :drink :hug
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 19 vel 2010, 17:45

Tek sam sad skužila da postoje dvije teme potpuno istog imena samo što je ona druga napisana s velikim početnim slovom A???
Tamo je Diami stavila neki link s receptima za alergičare.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hipo » 20 vel 2010, 23:44

Baš ću pogledati te receptiće!
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 14 lip 2010, 15:30

Što znači kad na nekoj deklaraciji po sastav piše sastojak taj i taj u tragovima?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la LiKmama » 14 lip 2010, 16:40

Ne znam ti tocno reci sta to znaci, postoji neki postotak ispod kojeg se navodi "u tragovima", ali u konacnici ti to nije ni vazno jer ako ona reagira - onda reagira.
Moze ti reagirati i na "moguci tragovi...". :dunno
Nego, zasto sam ti ono tamo napisala: idem po iskustvu jednog djecacica kojeg sam znala. On je prvu alergijsku reakciju imao na kravlje mlijeko i onda su pocela sranja s kozom. Njegov dermatitis bio je toliko jak da je imao zive rane po tijelu koje su se inficirale, ma strasno nesto. Pa su izbacili mlijeko, sve sto ga sadrzi itd. No koza bi se popravila na kratko i onda opet buknula i tako je bilo dok nisu dosli do dna popisa stvari na koje je on doista bio alergican, otkrivali malo po malo jos ovo, pa ovo...i dok su sve pobacali van iz prehrane, njemu se koza skroz popravila. Na kraju bi imao tu i tamo koju flekicu onako suhe koze, no nista vise od toga.
Zato pitam, da ne postoji jos nesto na sto je ona alergicna, za sto ne znate, a s cim dolazi u dodir. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 15 lip 2010, 10:11

Tako isto je počelo i nama kao i tom dječačiću, također s mlijekom. Kasnije je mlijeko izašlo a otkrilo se još i reagiranje na jaje. Na pregibima je isto imala krvave ranice ali mi smo to doveli skoro do savršenstva.

Gotovo čitavu ovu godinu ona je imala odličnu kožu bez ičega. Nije ni sad ništa strašno evo taj osip od sunca je od jutros nestao bez tretiranja i još ima samo par tih suhih flekica po rukama. Ne znam, sumljivi su mi jedino krema za sunčanje i taj sladoled (s mogućim jajem u tragovima) premda ga je probala i prije i nije bilo ništa. Činjenica jest da se i prošle godine osula u ovo vrijeme i nekako uz taj osip od vrućine uvijek dođe i ND al ja bih rekla u tragovima. Kremu sad od lani promijenila ali opet ista priča.

Stupanj njene alergije je dosta nizak, razred dva - na donjoj granici ako ne i manje sada. U kožnom kontaktu s jajetom reagira samo crvenilom. U doticaju s žutanjkom na ruci nema reakcije pa sam joj dala kvarat žutanjka (sad ispada da sam lagala na onom topicu al zaboravila sam na ovo skroz) i imala je lagano hrapavu kožu na listovima par dana. Jednom joj je baka zabunom dala i bananko s jajem i to tri komada (jer ima i bez jaja) i osim malo nagrižene guze i isto hrapave kože ništa drugo nismo primjetili (a dežurala sam cijelu noć kraj nje :znoj ).
Ovo sve govorim jer me čudi da bi reagirala na nešto u tragovima kad joj ne smetaju tako male količine. Ona npr bez problema može jesti tjesteninu koja sadrži jaja u malim količinama i nikad nikakvih problema (to joj baba redovito daje, mama i to izbjegava već po navici). Zato pitam što znači uopće u tragovima? Ako nije dio sastava kako uopće uspije doći u proizvod. Čula sam priče da to znači da se taj proizvod radi na istim postrojenjima kao i neki koji sadrže te sirovine kojih ima u tragovima. To mi je :shock i uopće u to ne želim vjerovati. To bi značilo da se postrojenja ne održavaju higijenskima i da tu može zaostati pokvarenih namirnica u tragovima. Jest da smo u Hrvatskoj ali ne vjerujem da inspekcije to dozvoljavaju.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.