E baš sve ovako kako kaže Swenova mama i kod nas, super da sam našla ovaj topic!
Dakle, Zmaj, 3g, u zadnja 2 do 3 mjeseca pojavila se krv na papiru nakon kakanja, nekih 5 do 10 puta maximalno. Zadnji misec većina toga. Trudim se ne brinit jer sam skužila da pije manje vode, stolica mu je ponekad pretvrda, papirom nemam šta obrisat, krvi jako malo, svijetle, ponekad prođe dan, a da se ne pokaka, pa kad taj dan priskoči, sutradan bude krvi. Pretpostavljam od pretvrdog govanca. Al danas je npr. bilo dosta i to kod mekog.
Već sam pitala pedijatricu, kaže da je to normalno, da ne brinem. Ukinili mu čokoladu jer mu je tata daje svakodnevno. Čitam da kažete ne i banane, ja mu je smixam sa kivijem i jabukom pa mi od toga fino kaka, tako mu se trudim regulirat probavu. Jede mi i dosta povrća (blitve, kupusa, brokule) i juha (riblje i od mesa). Obožava rižot i manistru na pome, to vjerojatno stiska, al ne mogu mu baš sve zabranit, krenila sam od čokolade i tvrđih sireva u kojima bi se ugušija od ljubvi da može.
Primjetila sam i sitne ranice oko dupeta, velike ka ubodi iglom, točkice. Vjerojatno pukne od naprezanja? Ipak, glupo mi je ignorirat pa idem (priko veze) kod šefa pedijatrije na pregled preksutra, možda nas on uvjeri da ili nije ništa, ili nas di pošalje.

Kažem, mislim da nije ništa, al opet mi nije drago da se krv pojavljuje i nemam hrabrosti to ignorirat.
Edit: Mala jede šta i on, i više toga, a kaka ka tica!

al nismo svi isti. Bojim se da ne krene ka kod mene, sa 4 i po godine sam završila u bolnicu jer nisam tila kakat, oduvik sam (pa i danas) imala tvrdu i neredovitu probavu. Jel moga šta dobro naslijedit? Pamet, npr.?