Sada je: 28 srp 2026, 17:13.

Do kada planiras dojiti???

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Do kada planiras dojiti???

PostPostao/la maryca » 15 stu 2009, 00:58

ja planiram do godine dana, a kako ce biti vidjet cemo?!
...tuga gleda unatrag . . . briga oko sebe . . . a samo vjera gleda gore . . .
maryca
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la korny » 15 stu 2009, 12:03

ivana7997 je napisao/la: u redu je dojiti dok je mami i bebi gust. dakle, kad mami vise nije gust, ili joj dapace smeta, ima pravo reci da je dosegnula svoje granice i da vise ne zeli i ne moze. i ima pravo to provesti, dapace, mislim da je duzna to učiniti

u protivnom salje pogresne poruke, gubi integritet i gazi svoje granice.
a dijete to vidi i zbunjeno je sasvim.

Ovo apsolutno mogu potpisati.
A što se tiče samog pitanja - neumjesno je, u najmanju ruku, kad ti ga postavlja osoba koja inače nije u tvojoj blizini niti inače s njom dijeliš intimne stvari.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la korny » 15 stu 2009, 12:10

ivana7997 je napisao/la: prelazenje vlastitih granica nema nikakva smisla

Ima itekako smisla. Za sve vrijedno što smo u životu napravili, morali smo prijeći vlastite granice. Pogotovo u roditeljstvu. Samo kad pomisliš koliko puta je tvoja osobna granica bila SAN, a ti si je morala prijeći da zadovoljiš potrebu djeteta. Koliko je puta granica bila BOL, a ti si je svladala (u porodu, dojenju, poslije....)...I da dalje ne nabrajam...
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Vanči » 03 pro 2009, 12:07

Planirali smo dojiti barem do godinu dana, a sad s 2 godine i 2 mjeseca dojenju se ne nazire kraj! :D Mogao bi on i do polaska u školu, čini se! Šala mala.. ali zbilja malac obožava sisati i nema namjeru uskoro prestati! :lol
slika slika
Vanči
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Liv Tyler » 09 pro 2009, 15:12

prvi put sam prestala rano radi gluposti, ali ovaj put dok budemo htjeli skupa, možda malo više dok on bude htio. a kad krenem na posao doji se prije i posli, tj. kad god smo skupa.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la mazilica » 26 sij 2010, 23:14

mi smo možda gotovi. a možda i ne.ima 3 godine i 4 mjeseca. već nekoliko dana ospavljuje ga mm, što je do sad bilo neizvedivo jer bi urlao na samu pomisao da spava bez cice. desi mu se tu i tamo da zatraži po noći cicu doslovno povuče dvaput i okrene se na drugu stranu...

pitaju me i čude se svi, od tete u dućanu do moje mame i trube mu da je veliki. a onda im moj mudrac odbrusi da se od mamine cice bolje raste. ja ne moram ništa dodati.

a imala sam i ja fazu kad mi je bilo dosta svega, kad sam jedva čekala da mu istrgnem bradavicu iz usta i strepila od svakog novog zahtjeva, ali prošlo je. on nije odustajao, a ja sam sama sa sobom shvatila da mi je puno teže gledati tužno dijete nego dojiti. pa sam pregrizla ... i evo nas.

šta ćeš, ja svoje granice gazim kad mislim da je to za dobro moje djece.
03.08.2001 kroz život hrabro , dalje udvoje
19.09.2006 stigao sa prvom jesenskom kišom
25.08.2012 kad je već nestala nada, došao kao najljepše iznenađenje
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 26 sij 2010, 23:27

postoje granice i granice,neke žene nakon određenog vremena dojenja/provedenog s djecom doma/nečeg trećeg, postanu apsolutno nesretne,misle da podnose preveliku žrtvu, ne vide nikakvu svrhu svemu tome, vide samo da su umorne i nesretne...to baš i nije stanje u koje se treba dovesti.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la rusulica » 26 sij 2010, 23:28

Mi smo prisilno (ja)prestali oko 1.11.2009. jer mi se već ima godinu dana stvarno ne da više. Ona još uvijek kopa po mojoj majici i pokušava ju pronaći. ne odustaje.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la mazilica » 26 sij 2010, 23:34

Krumpirić je napisao/la:postoje granice i granice,neke žene nakon određenog vremena dojenja/provedenog s djecom doma/nečeg trećeg, postanu apsolutno nesretne,misle da podnose preveliku žrtvu, ne vide nikakvu svrhu svemu tome, vide samo da su umorne i nesretne...to baš i nije stanje u koje se treba dovesti.

slažem se . zato sam i rekla da granice pogazim samo kad je to za njihovo dobro. stanje koje ti opisuješ nikako nije dobro za njih, pa onda tu i povlačim crtu.
03.08.2001 kroz život hrabro , dalje udvoje
19.09.2006 stigao sa prvom jesenskom kišom
25.08.2012 kad je već nestala nada, došao kao najljepše iznenađenje
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Anamija » 26 sij 2010, 23:50

Susrela sam se s tim pitanjem ovo ljeto. Curka je imala 22 mjeseca (toliko je imala starija kad smo prestali)
Mislim da sam odgovorila - pa ocito jos ne.
Sada ima 2 god. i skoro 4 mjeseca i doji samo pred nocno spavanje. Za sada mi to nije problem, a vidim i da je njoj jos uvijek gust. Ako/kada pocnem osjecati nelagodu, prestati cemo.
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la hipo » 07 vel 2010, 21:46

Pa da podijelim i ja svoje iskustvo s vama!Malac ima skoro 2 god.(u travnju će napuniti),ali cica je i dalje zakon br.1.Ma kad god je žedan ne viče "soka","vode" ili sl. već "cica".I mi često čujemo komentare i glupa pitanja,i često smo suočeni sa zgražanjem i vidimo da si neki pojedinci misle da sam ja malo crazy woman,ali to nas ne dira.Čak sam zapravo sad i jako sretna što nisam popustila pritisku okoline i prestala dojiti jer je malac alergičan na kravlje mlijeko,a to smo tek nedavno otkrili.Pio je on i to mlijeko,i adaptirano i cicao,obožava mlijeko.Ali nema njemu do maženja s cicom pred spavanje.Dakle,navečer,pred juto i popodne pred spavanje.I ako poželi,može kad hoće,tu sam za njega jer još ne radim,a što će biti tada kad se zaposlim,pa,o tome ću misliti tada...Bit će mu dovoljno navečer i pred jutro kad je već veliki dečko(a opet tako mali kad se stisne uz mene i mazi).
Jeste skužile te dostojanstvene face koje imaju kad su na cici?Kao da su centar svemira,puni samopouzdanja i sigurni su u to da imaju potpuno pravo nad nama,samo oni i mi,njihove mame.Moj mali ne dozvoljava nikome da nam se približi na metar kad je na cici,dobro da ne reži,pravi je mali :sumo za svoja prava!
I tako,sve mame koje mislite da radite pravu stvar za svoje dijete,sve dok to vama ne smeta ili vašem djetetu,ne obazirite se na glupe komentare.Isto tako se ne dajte prisiliti na dojenje ako vam to smeta,svaka mama ima pravo na svoj izbor,jer ako se nešto radi na silu,djete to osjeti.Kao moje prvo dijete...Jedva je 4 mjeseca cicala,nije više htjela.A sve zato jer mi je sveki mozak popila savjetima i komentarima da mi je dijete gladno,da nemam dosta mlijeka i tako dalje,pa sam bila nervozna,curka je to osjetila i sve je propalo.Začarani krug nezadovoljstva.Tako sam dan-danas tužna što sam bila tako neiskusna i što se nisam opustila,stjerala sveki s njezinim komentarima tamo gdje joj je mjesto i sve bi bilo drugačije.Eh,da sam znala tada što znam danas...Probala mi se sveki i drugi put umiješati u moje skladne odnose između cice i novorođenčeta ali sam joj pokazala zube i odustala je :baba . Ma nije ona čak ni mislila ništa loše,ali je prvi put loše ispalo iz njezine dobronamjernosti.Tako da sam drugi put bila sigurna u sebe i uspjeh nije izostao,dojimo do danas i tko zna do kada...
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anika30 » 27 vel 2010, 23:56

Htjela bi u lipnju samo sa mužem otići na put, a ne bi htjela prestati dojiti.
Izbivali bismo tri noći. Tada će Magdalena imati 17 mjeseci.
U srpnju se vraćam na posao i čini mi se da bi joj dojenje tada bilo neprocjenjivo, a s druge strane mm i ja imamo jaku želju i potrebu da se malo odmaknemo, odmorimo i budemo jedno za drugog.

Kako??????

Pitanje za mame koje doje duže vrijeme... Zar se niste ni jedan dan odvojile od djeteta? Hmm :roll dale ste mi misliti.
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

PostPostao/la † Sanika » 28 vel 2010, 00:02

Anika bila je tema o tome, mislim da je psialo da se može bez problema nastaviti ako je prekid tako kratak. Na putu se izdajaš, a kad se vratiš cica u akciju. Mislim da je Helena71 o tome pisala.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la aniram 103 » 28 vel 2010, 00:22

Pa evo i mene dominik ima skoro godinu i dva tjedna cica mu je puno značila ali radi moje glupe alergije i svega šta sam primila morala sam ga prestat dojit bar dva dana.I tad sam odlučila da nema više ako mogu dva dana onda ga mogu i skroz ostaviti.Ali me sada grize savjest radi toga jesam li ispravno odlučil a to je da se posvetim malo sebi.On i dalje traži i hoće svoju cikanicu kako je mi od milja zovemo ali ne smim mu dat jer koristim neku kremu koja ide u mliko.Da je bilo drukčije ja mislim da ga ja nebi ostavljala do njegove treće godine.A po pravilu dijete bi bilo najbolje odvikavat od 11 mjeseci do do godine i po naravno tko to želi.Jer kao kasnije počinje kužiti i uzima sam što mu treba. :grligrli
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anika30 » 28 vel 2010, 02:12

Sanika je napisao/la:Anika bila je tema o tome, mislim da je psialo da se može bez problema nastaviti ako je prekid tako kratak. Na putu se izdajaš, a kad se vratiš cica u akciju. Mislim da je Helena71 o tome pisala.

Točno, pronašla sam temu, hvala! :kiss
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=38&t=48971&p=1661231#p1661231

Ja bi sebe nekako sredila, izdajala bih se otprilike kad su i podoji.
Ne znam da li optretit svekrvu sa takvim scenarijem. Njoj bismo ostavili cure, prilična žrtva, zar ne :gigl

edit: ubacila sam link na temu
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.