Od pospremanja kreveta, igračaka, cipela...
Sve što rade u kući (osim igre
Sada je: 04 kol 2026, 14:37.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

), sušio bi on i kosu ali si napravi ono jaje na glavi pa to opet rađe obavim ja...posremanje igračka mi spada pod normalno tako da ne vidim razloga da to itko drugi radi osim njega...
e da , kad ga zamolim da izvadi rublje iz perilice onda ga i objesi... no naravno da ja onda popravljam to ali dečko pokazuje dobru volju
... obožava vaditi stvari iz vrečica kad se vratimo iz špeceraja...jakne i cipele uvijek posprema u ormar (to radi valjda zato što nemamo vješalicu u hodniku)
. A i ovo što napravi, ne napravi samoinicijativno, nego sve moram posebno naglasiti (stavi suđe u sudoper/perilicu, napravi krevet, složi veš...)
odnesi tanjur u sudoper ili suđericu.
Magdalena je napisao/la:Tinica, tek sam sad, čitajući tvoj post, skužila koliko mi je dijete nesamostalno. A i ovo što napravi, ne napravi samoinicijativno, nego sve moram posebno naglasiti (stavi suđe u sudoper/perilicu, napravi krevet, složi veš...)
A i onda kad napravi, napravi preko volje, poprati kolutanjem očima... Počinjem lagano brinuti, na jesen će škola, prave obveze tek dolaze...

... poznato je da djeca vole red i rutinu a na roditelju je samo da bude dosljedan u tome
Da, jer zna da stol nikada nije bez stolnjaka i vaze a kako će pomaknuti stolnjak ako su tanjuri na njemu.on to radi samoinicijativno. završi doručak i odnese tanjur

Buhtlica je napisao/la:pospremaju igračke za sobom, pomažu kod postavljanja stola prije jela, poslije jela odnesu svoj tanjur u kuhinju, ponekad pomažu kod kuhanja, zapravo Z. ne, nego samo J. on to jako voli.
ponekad ulete kod brisanja prašine ili sauganja, pranja podova, ali to ih kratko drži, možda 5 minuta.

)
Krumpirić je napisao/la:Buhtlica je napisao/la:pospremaju igračke za sobom, pomažu kod postavljanja stola prije jela, poslije jela odnesu svoj tanjur u kuhinju, ponekad pomažu kod kuhanja, zapravo Z. ne, nego samo J. on to jako voli.
ponekad ulete kod brisanja prašine ili sauganja, pranja podova, ali to ih kratko drži, možda 5 minuta.
M ima 5 manje 3mj i nekako ovako je. Jako voli kuhat, peći kolače...pomaže kod postavljanja stola, igračke sprema (e to mrzi ko vraga), ali obožava pomagati kad čistim,ima svoju krpu i svoj dio koji čisti
On si pocne sam prati, ali moram ja to posteno obaviti.
, nema šanse da bih ja imala živaca toliko ih prati. pogotovo J, pranje zubi ispod 5 minuta za njega nije pranje. 
Buhtlica je napisao/la:da, nisam mislila da se tuširanje i pranje zubi računa u kućanske poslove.
oboje sami peru zube i to obave tako temeljito, bojim se da si caklinu ne izgule, nema šanse da bih ja imala živaca toliko ih prati. pogotovo J, pranje zubi ispod 5 minuta za njega nije pranje.
Z. se sama tušira, ja malko provjerim jel se dobro isprala, J. ponekad sam.

bojim se da si caklinu ne izgule

mamica i tatica je napisao/la:Buhtlica je napisao/la:da, nisam mislila da se tuširanje i pranje zubi računa u kućanske poslove.
oboje sami peru zube i to obave tako temeljito, bojim se da si caklinu ne izgule, nema šanse da bih ja imala živaca toliko ih prati. pogotovo J, pranje zubi ispod 5 minuta za njega nije pranje.
Z. se sama tušira, ja malko provjerim jel se dobro isprala, J. ponekad sam.
kaj ti to znači da se sama oprala,
sama si otvori i narihta vodu, uzme sapun natrlja...
i guzu i pišu si sama opere?

danni je napisao/la:e mene zanima kad su vam djeca naučila sama brisati guzu nakon velike nužde![]()
![]()

LiKmama je napisao/la:bojim se da si caklinu ne izgule
pazi da to doista i ne naprave.
Ja znam da strucnjaci savjetuju da si djeca ne peru sama zube do min 8 godina.![]()
Mislim, L ni blizu to ne bi obavio kak spada pa mi to jos nije dilema, ali i daleko je on jos od 8 godina.
A sto se toga tice, obojica bi bila najsretnija da mogu preskociti zuboper.

kaj ti to znači da se sama oprala,
sama si otvori i narihta vodu, uzme sapun natrlja...

mene zanima kad su vam djeca naučila sama brisati guzu nakon velike nužde
)
Zvijezdica
, čekam da odraste i preuzme peglanje 

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.