Adorabla kaže pola oštro, pola glat. A niš, budem probala ovak pa ću vidjeti kaj je ispalo.
moze i samo s ostrim
ja sam ovo pola ostro pola glatko dosla svojom metodom isprobavanja pa mi je tako najboljeSada je: 05 kol 2026, 14:20.
Adorabla kaže pola oštro, pola glat. A niš, budem probala ovak pa ću vidjeti kaj je ispalo.
ja sam ovo pola ostro pola glatko dosla svojom metodom isprobavanja pa mi je tako najbolje

folne je napisao/la:
uštipci. slično ko fritule, ali slano.
za njoke nemaš više izgovora, eno sam stavila recept za one bez krumpira.

folne je napisao/la:Lena, da ti bude jednostavnijeevo još jednog recepta za njoke, ali bez krumpira.
U 1/2 l mlijeka stav-iti žlicu maslaca i pustiti da zavrije. Maknuti s vatre i u to dodati 25 dag oštrog brašna, malo soli i promiješati. Kad se ohladi dodati dva jaja i uz dodavanje brašna zamijesiti do kraja.
Kraj je kad se tijesto više ne lijepi za prste.
Oblikovati njoke, kuhati kao i sve druge.
Odlični su i kad se smrznuti šibnu u vodu i skuhaju (najčešći oblik u kojem ih ja dobijem )
opaska -maslac je u originalnoj verziji mast

) 
folne je napisao/la:
uštipci. slično ko fritule, ali slano.
za njoke nemaš više izgovora, eno sam stavila recept za one bez krumpira.

Luantaro je napisao/la:meni bi bilo alkše nabrojati kaj znam skuhati od onoga kaj ne znam![]()
ne znam skuhati većinu stvari, hrpetina nabrojanih ni ne znam što su...čobanac, nemam pojma, uštipci? dizano, vučeno tijesto?kaj se s tim radi?
govedinu nisam nikad spremala ni na koji način, sarmu nikad, ćufte nikad, njioke nikad, fiš nikad, knedle?
teletinu nisam nikad ni kupila
janetinu isto
kolači - uvijek radim samo tri vrste - tortu od sira, čokoladnu fantaziju i neki s bananom ... to je sve

Adorabla je napisao/la:uštipci bosanski:
Zamijesis sve mikserom. Tijesto je dobro kada se stvaraju mjehuri. Dosta bude gnjecavo pa izvadi s brasnom van na dasku za rezanje. pokrijes krpom i ostavis pola sata da stoji. Izrezes na komade prst debele. Zagrijes ulje i prije nego stavljas pec razvuces tijesto prstima ali samo u jednom smjeru.

Rimaithor je napisao/la:U ove njoke bez krumpira ja obavezno stavim i žlicu griza (makar Folnin recept je s mlijekom a moj s vodom). Napravim uvijek puno pa dio smrznem (smrzavaju se na tacni/daski na koju posipate dosta brašna da se ne slijepe, kad se zalede presele se u vrecicu).

)IINA je napisao/la:Hm, ok znači to je duža debela traka, koju režeš na prst deblijne.
Uf, niš mi nije jasno. A bila bi to jedna dobra večera.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.