Sada je: 06 kol 2026, 20:00.

zdrav doručak

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: zdrav doručak

PostPostao/la MAJKO MILA » 04 ožu 2010, 15:01

folne je napisao/la:mamica i tatica pogledaj olji podnick. :lol

i ja bi isto malo previše, ali kile luduju, a crijeva štrajkaju :lol
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 ožu 2010, 15:04

Tmama, u zoni ne vode brigu o tome, dapače, često obrok upotpune voćem. meni osobno bolje paže ovako kako Lik kaže.

tja, valjda sam ja pobrkala, tj. protumacila si to "upotpunjavanje" vocem kao zadnji dio u nizu :plavusa

jos mi je nesto palo na pamet: sir i vrhnje, paradajz. moj N to bas ne voli onda napravim sir i mrvu vrhnja, posolim i stavim malo crvene paprike pa kao namaz, onda nekako prodje, dovijamo se svakako, samo da uzme. iako, malo sam popustila, malo, pa dozvolim tu i tamo kekse, ali ne u vecim kolicinama. obicno mu dam prije karatea jer tad mu i treba vise secera pa moze i tako... hvala :mah
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la LiKmama » 04 ožu 2010, 15:08

obicno mu dam prije karatea jer tad mu i treba vise secera

ugljikohidrata treba, riza je odlicna prije treninga.
banane su isto super za tu svrhu.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Adorabla » 04 ožu 2010, 15:09

meni voce isto uvijek pase prije obroka. A nesto se sjecam dok sam nesto citala te zone i knjige i slicno da je prica bila da ne pase svo voce uz mlijecno. Sjecam se da jabuka i kruska pasu a cini mi se da banana ne pase jer ima previse ugljikohidrata. Jel tako nesto?

Ajmo dalje na dorucak.
Dok sam imala volje i vremena ja sam za dorucak znala napraviti ciabatte sa sunkom i sirom. To i salica mlijeka ili jogurt, super dorucak. Bas se najedes. Inace ja volim konkretan dorucak sto se i vidi po mojim prijedlozima :mrgreen
Meni je idealan dorucak vocna salata, pa gusti muslli ili pahuljice s malo mlijeka pa onda jaja na oko sa kruhom (ili kuhano jaje) ili ciabattom :mrgreen pa onda jogurt pa jedan ili dva mini korasana pa kava. Znam da vam to zvuci nevjerojatno povezati sa mojom pojavom ali stvarno stvarno sve to stane u mene u sat vremena dorucka i nije mi slabo nakon toga :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 04 ožu 2010, 15:10

e sad ste me sjetile da i mi cesto doruckujemo pivski sir odnosno verzije na tu temu. Sir i vrhnje pa po gustu malo crvene paprike ili svjezih listica zacina sto imamo (najcesece vlasac) ili bijeli luk stisnut.
Adorabla
Medena

PostPostao/la IINA » 04 ožu 2010, 15:17

:shock
Meni je totalno nepojmljivo da netko
u stvarnom životu tako jede za doručak. To sam vidla
jedino u filmovima :dunno
Ja doručkujem nessicu. :p
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 04 ožu 2010, 15:22

Oh da vidis sta mm i ja doruckujemo kad odsjednemo u nekom b&b-u. :mrgreen
Voce, jogurt, pahuljice, kava, sok, keksici, full english, tost...
No, nama se apetit otvara kad netko drugi priprema dorucak. ;)
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 04 ožu 2010, 15:22

ma gle ne jedem ja to svaki dan, kaj ti je nisam mazohista, al obozavam nedjelju kada svega toga ima u frizideru.
Al mislim da to cak nema veze ni s navikama doma jer moje mladje dijete koje ima mene za takav ekstremni primjer, ne moze ujutro nista nego pahuljice u usta staviti. Jede tek jedno sat, dva nakon pahuljica.
Adorabla
Medena

PostPostao/la MAJKO MILA » 04 ožu 2010, 15:25

ja bi izbacila muslli i slatko (možda na kraju) a sve ostalo je ok i tako i toliko i pojedem za doručak.
ali zato večera do 18 h. pa navečer jabuka ili voće i šalica zelenog čaja ne zaslađenog za čišćenje
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Bubidea » 04 ožu 2010, 15:26

i meni je dorucak turska kava i cigareta ...ufff, ljepote :roll
a majonezu i dan danas ponekad samo istisnem u usta, ali tomy :p jest da nije hrvatska, ali mi je finaaa
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la LiKmama » 04 ožu 2010, 15:28

ej, bubi!
i meni je dorucak turska kava i cigareta ...ufff, ljepote

bas sam to i IINI htjela reci - bio je i meni dok nisam prestala pusiti. :dunno Jela bih najranije 3, 4 sata poslije ustajanja.

da tomy, fuj. :sumo zvijezda, u tubi. i tocka. ;)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 04 ožu 2010, 15:37

Hm, pa ja ne pušim već par mjeseci i nemrem
jest ujutro. A htjela bi. A kobase, jaja, naranđe, uff,
nema šanse niti musle stavit u usta prije 10.
Majonezu mi ne spominjite...jela sam je tak i toliko da sam
jednom prilikom imala cjelodnevni cirkus, da ne budem eksplicitnija :mrgreen
Ne jedem ju već godinama ...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 ožu 2010, 15:45

Znam da vam to zvuci nevjerojatno povezati sa mojom pojavom

bas sam si ovo pomislila dok sam citala tvoj dorucak :lol

nemrem
jest ujutro. A htjela bi.

pa gle, da popijes casu jogurta ujutro vec je i to bolje nego nista... kazu da treba pojesti unutar sat vremena od kad ustanes :dada

No, nama se apetit otvara kad netko drugi priprema dorucak

uf, ne spominji mi dorucak u hotelu, mogla bih i pecenog vola za dorucak :lol strava :ne

ajmo dalje prijedloge za dorucak..... :klanja
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Adorabla » 04 ožu 2010, 15:55

a ima neka fora s proteinima. Ako za veceru jedes puno proetina ujutro ces biti jako gladan. Ima takva neka fora, jeste vi to culi?
Adorabla
Medena

PostPostao/la MAJKO MILA » 04 ožu 2010, 15:59

Ne znam jesu li uštipci bili napisani (ali to isto ne voli, barem ne palačinke :roll možda idući tjedan isprobam uštipke

sa čime bi ih mogla napraviti, samo ne nutella ili pekmez i sirni namaz :p

Mi kad smo bili mali jeli smo poparu. Tada nisam baš bila oduševljena sa time, kao ni moja djeca, ali bi im ipak to ponudila.

samo ne znam opet sa čime, mliječni proizvodi baš mu i nisu fini, bljedi su mu, jedino jogurt, i kakao.

jel može uz to pašteta (domaća da ne bi bilo zabune :mrgreen
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MAJKO MILA » 04 ožu 2010, 16:00

Adorabla je napisao/la:a ima neka fora s proteinima. Ako za veceru jedes puno proetina ujutro ces biti jako gladan. Ima takva neka fora, jeste vi to culi?

Ne znam, ja uvijek kad se najedem za večeru sam gladna ujutro. večera = 23 h :lol
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 04 ožu 2010, 16:00

Adorabla je napisao/la:a ima neka fora s proteinima. Ako za veceru jedes puno proetina ujutro ces biti jako gladan. Ima takva neka fora, jeste vi to culi?

ne, al me zanima
IINA, daj si vremena, daj tijelu vremena da se navikne.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MAJKO MILA » 04 ožu 2010, 16:46

nitko nije spomenuo zdenka sir.
Jel u njemu ima E
Jel fini onaj, ja mislim da je meglle maslac sa dodacima vlasac i još što šta
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 04 ožu 2010, 17:11

Jel fini onaj, ja mislim da je meglle maslac sa dodacima vlasac i još što šta

Jao, nije, ogavan je.:ne Ja sam ga jednom kupila jer mi je djelovao da bi mogao biti fin, koji zez.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Adorabla » 22 svi 2015, 16:07

Dižem iz prašine ovaj topic jer sam dana pročitala da Hrvatska je na 7. mjestu u EU po broju pretile djece i da je radi toga pokrenut nekakav program petica nešto (link http://www.petica.hr/) i uz to daju oni nama 5 prijedloga za zdrav doručak
I sad se ja pitam jesu li oni ludi ili koji im je? Mislim u kojem stoljeću živimo i koji to roditelji si mogu em priuzštiti u iznosu novca em 7u vremenu potrebnom za spravljanje doručka.
A da imam toliko vremena sigurno i stoposto ne bih kupovala lisnato u pekari? Mislim koji je tim našim kvazi stručnjacima?
Jel oni ikada recimo pitaju roditelje oko problema ili samo onako padnu s Marsa pa dijele savjete ko Marija Antoaneta?
Adorabla
Medena

PostPostao/la mrs. eastwood » 22 svi 2015, 16:19

ja sam baš neki dan razmišljala o tome, kako šećem pokraj ove srednje škole i kad ih vidim što ta djeca jedu pod odmorom :ajme
to je uglavnom 0,5 boca coca-cole u ruci, nešto iz pekare, a uglavnom čipsi i slične vrecice,keksi, krekeri...

ne bih se složila da je takav obrok jeftiniji od nekog pripremljenog doma. pa makar bio i sendvič iz doma, ako imaš kontrolu koje i kakve namirnice stavljaš u njega.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 22 svi 2015, 16:36

Ko da gledam masterchefa ;) Doručak od dvadeset sastojaka, ou jes.

http://www.petica.hr/zdravi-tanjur/recepti/

Adorabla, sama si rekla, ko Marija Antonaeta (kojoj jadnoj ionako krivo pripisuju čuvenu izreku).
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Mirci » 22 svi 2015, 18:10

Zasto ko?! :lol
Eno je u popisu stručnjaka :rolf
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Adorabla » 25 svi 2015, 09:44

Joj bome dobro si me sjetila ko Masterchef :lol Gledala sam djecji MC kad su djetetu od 8 godina dali frizider sa 100 namirnica da pripremi lososa. E to je to :lol
Mirci :hahaha jel je????? Pa naravno trebala sam odmah pogoditi da je to novi projekt naše drage Antoanetice :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la Buhtlica » 25 svi 2015, 11:23

pa ne treba baš za sve zdrave obroke gomila vremena. tamo je navedena npr. zobena kaša s voćem, pa to je gotovo za tili čas. pa onda jogurt sa žitaricama i voćem. ima jednostavnih stvari. i može se relativno brzo djeci ponuditi / spremiti zdrav doručak, to je više stvar volje nego vremena. ali mnogima je lakše tutnuti djetetu 20 kn u ruku i poslati ga u pekaru po nešto ili u dućan pa si djeca kupe čips, colu i slična veselja.
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 25 svi 2015, 11:33

ja recimo za doručak obično jedem granolu koju sama pravim, s jogurtom. meni je to prefino i zdravo je. moj sin doma ne doručkuje ništa, ali kad pravim popije zeleni shake od voća i povrća. to svi popijemo ionda ni ne doručkujem do kasnije.
mi smo oboje ne jutarnji tipovi i ja sam se jako dugo navikavala, doslovno se učila da ujutro nešto pojedem prije nego odem radit. on isto, ujutro ne može zinut, ali eto - popije shake.

hoću reći, osobno kad bi mi ujutro bilo servirano, jela bih svašta, iako nisam jutarnji tip. ovako sama, prisilm se nešto pojest.
a klincima bi ja pravila svašta kad bi htjeli ujutro jest, ovako mi nema smisla...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Adorabla » 25 svi 2015, 11:49

Buhtlica je napisao/la:pa ne treba baš za sve zdrave obroke gomila vremena. tamo je navedena npr. zobena kaša s voćem, pa to je gotovo za tili čas. pa onda jogurt sa žitaricama i voćem. ima jednostavnih stvari. i može se relativno brzo djeci ponuditi / spremiti zdrav doručak, to je više stvar volje nego vremena. ali mnogima je lakše tutnuti djetetu 20 kn u ruku i poslati ga u pekaru po nešto ili u dućan pa si djeca kupe čips, colu i slična veselja.

Jogurt voćni s narančinom koricom i serviran s naribanom čokoladom ujutro :nata
i još dijete ja hranim na žličicu za to vrijeme :D
To kaj ti navodiš je samo jedan recept koji je tako bazičan a zakompliciran do bola samo da bi izgledao fensi šmensi. Tipično egotripšaški.
Ista stvar se napravi da uzmeš jogurt, zobene pahuljice, sezonsko voće koje paše s jogurtom i promiješaš :lol ali avaj onda nema korice od naranče, nema čokolade naribane po vrhu, nema Quiche od poriluka ili club sendvič :lol

Govorimo o stranici koja bi trebala promovirati jednostavnost i bitnost doručka i umjesto da roditeljima ponudi najjeftiniju i najbržu varijantu zdravog doručka oni kenjaju (da prostite ali kad stvarno to rade) o serviranju s vlascem, cjelodnevnom pranju posuđa ili okretanju lososa na gril tavici :lol
Ma hajte
Polenta, griz, običan voćni jogurt, zobene pahuljice s voćem kje imaš doma ili meko kuhano jaje, domaća peciva to nije dovoljno fensi šmensi :ajme
Adorabla
Medena

PostPostao/la Vicky & Mama » 25 svi 2015, 11:54

Ja i moj sinko svako jutro započnemo s frapeom od dvi banane, dva dcl jogurta, 3-4 jušne žlice mljevenih badema i žličice kakaa (to bude količina za oboje - svak popije po jednu šalicu) ;)
Zbilja već dugo tako započinjemo dan, super je za energiju i probavu...
eh da, ja ipak prije frapea popijem i vip-ov probiotik ;)
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la Hajdi » 25 svi 2015, 12:27

a klincima bi ja pravila svašta kad bi htjeli ujutro jest, ovako mi nema smisla...

Zdrav doručak je stvar navike, a na roditeljima je da tu naviku stvore.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la latica » 25 svi 2015, 12:35

Hajdi je napisao/la:

Zdrav doručak je stvar navike, a na roditeljima je da tu naviku stvore.

ah, stvar navike ... nekad nije lako stvorit dobre navike, evo znam po sebi...
meni je mama još u srednjoj ,a bome i na faksu znala pravit doručak pa bi ja rijetko šta pojela. moji slično - vikendom pravimo lijepi doručak, jučer je mm pravio jaja sa svime, ni usta otvorit, pa znamo subotom stavit sve lijepo složeno na stol, uživamo polako, odnosno ja uživam jer mm radi, čak nedjeljom svaki put pravimo palačinke, nekad pojedu pola, nekad ni to - pojedu kasnije, ali ne tad kad se probude. preko tjedna nemam vremena čekat da starijem tak dođe da bi pojeo, onda doručkuje za pol sad u vrtiću...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.