Sada je: 12 kol 2026, 20:26.

KAVA V

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: KAVA V

PostPostao/la Dory » 09 ožu 2010, 12:51

Haljina prekrasna, cvijeće - jednostavno a jakoooo lijepo, svi veseli i topli...prekrasne slike :) :)
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MAJA Skopje » 09 ožu 2010, 17:51

Fotke su super. Al ti si mi onako naj naj naj :srca
Sve najlepse Vam zelim od sveg srca.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 09 ožu 2010, 23:35

Lu, ljubav je svuda oko vas :kiss
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 10 ožu 2010, 00:58

hvala svima :mah
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 10 ožu 2010, 11:08

Kako ste mi danas? Evo nas zatrpao snijeg, jedva stigli do škole, ja se vratila radit od doma jer bi mi do posla trebalo bar sat vremena po ovim neočišćenim cestama :roll , ovi se naši cestari opet nisu pripremili, iznenadilo ih nakon što nam tjedan dana trube na prognozi da će padat snijeg.
Jedino što me veseli je da neće snijeg dugo ostati jer ipak je ožujak :p
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 ožu 2010, 11:36

uf, a ja danas u 13h imam pregled fizijatra kojeg ću definitivno preskočiti :/ a naručila se pred 1,5 mjeseci
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la † zmijac » 10 ožu 2010, 11:48

ja u kancelariji i imam posla preko glave ali radni elan mi je u podrumu. ;)
Junior je doma sa tatom jer je bolestan već dva tjedna i jučer se dr, ipak odlučila dati mu antibiotik jer
je upala ipak bila jača od imuniteta (iako su temp male ali već traju 5 dana)
Čula sam se sa njima i doma vlada nervoza jer vani pada snijeg a nesmije se van. :baba
U školu vjerovatno neće ići cijeli tjedan i sad vidim da imam i novi problem: kad je bio u vrtiću nije bilo problema kud s njim kad smo mi na poslu ( vrtić je radio cijelu godinu) a što za ljetno ferje ?
Jedino mi pada na pamet neka varijenta čuvalice - a odkud nam novci i za to :strah
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 10 ožu 2010, 11:52

Lu slike su prekrasne :)

I kod nas snijega kao u priči ... a je ,najavljivali su ga ali nitko nije vjerovao da če nas baš tako iznenaditi ( mm krenuo sa ljetnim gumama na posao pa se vrati za pola sata... a ljepo sam mu rekla da to neče iči ali morao se sam uvjeriti) .
Ali zato če još jedan - dva dana djeca uživati u zimskim radostima.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 10 ožu 2010, 12:16

ooo, da, mislim da je to najgore majkama školaraca s pp.
U Zagrebu imaju već 3 godine organizirano čuvanje djece s motoričkim teškoćama tokom 7. i 8. mjeseca. Ja se nadam da ću ove godine moći uzeti da radim od kuće (blažena tehnologija :klanja)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 10 ožu 2010, 13:40

kaj je takva katastrofa na cestama?a ja javila da cemo doci na bazen iako nismo trebali (otkazan nam sat klavira pa umjesto njega)..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 10 ožu 2010, 16:05

Katastrofa ili ne, mi smo doma. U udruzi smo za danas sve otkazali, narocito otkad sam procitala prognozu da je glavnina padalina predvidjena u poslijepodnevnim satima.

Inace, u nasu ulicicu u koju bih trebala odvesti I., ne usudim se ni pomisliti na tu avanturu. Ako je glavna ulica i ociscena, ta mala ulica nizbrdo/uzbrdo sigurno nije. Pa ajd se ti spusti dole, ako ne mozes gore. Varijanta, ostaviti auto na glavnoj ulici nema sanse - jer su pametni gradski oci postavili stupice, i nemam sanse ostaviti auto ni na 5 min. nigdje u blizini. I zbog svega toga, uopce ne znam kako planirati sutrasnji dan. Danas je cist OK, doma sam u toplom, samo je mladji otisao u skolu.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 10 ožu 2010, 18:21

Slike su me baš oraspoložile, sjetila sam se svoje "glavne" uloge pred ohoho godina!
Kod nas u Zagorju sve zatrpano snijegom, doma smo i danas i jučer, ne usudimo se na autocestu do Zgb, a kak će biti sutra, samo nebo zna.
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 10 ožu 2010, 18:33

mi bili na bazenu..sve proslo ok,samo sto smo bili u najvecoj guzvi pa nam je trebalo malo vise da dodemo doma..sad u 19h smo naruceni kod fizioterapeuta ali iskreno uopce mi se ne da..boli me glava,to je nekak kasno a i vrijeme je koma, premda mi i nije tako daleko,ali ne da mi se :oops:

btw treba li nekome,hitno prodajem fiat bravu..povoljno...detalji na pp
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 10 ožu 2010, 21:54

Ja sam danas po prvi puta u 17ak godina zahvalila Svemogućem kaj sam
a/ stigla u komadu na posao ( 55 km od Zgb) -putovala od 7 do 9 h
b/ stigla u komadu doma ( isti km) ...od 16 do 17.30
Ne mogu odlučiti kaj je bilo gore - izvući se(uvući) u -iz zGB ili voziti po zaobilaznici pa do Komina... pa onda po magistralnoj cesti do Breznice.. .
Koristim ovu priliku za zahvalu i mantru" Bogek, bogek - fala ti kaj sam doma, na toplom i sa svojima..."
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 11 ožu 2010, 00:05

IRENA je napisao/la:Ja sam danas po prvi puta u 17ak godina zahvalila Svemogućem kaj sam
a/ stigla u komadu na posao ( 55 km od Zgb) -putovala od 7 do 9 h
b/ stigla u komadu doma ( isti km) ...od 16 do 17.30
Ne mogu odlučiti kaj je bilo gore - izvući se(uvući) u -iz zGB ili voziti po zaobilaznici pa do Komina... pa onda po magistralnoj cesti do Breznice.. .
Koristim ovu priliku za zahvalu i mantru" Bogek, bogek - fala ti kaj sam doma, na toplom i sa svojima..."

Osjećaj mi je poznat :strah , zadnji puta sam u sličnoj situaciji vooozilla i vozila :vozi kroz snijeg i rekla neću više ako baš nije viša sila.
Inače te šijem za 3 km u jednom smjeru. :1
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 ožu 2010, 15:58

bila sam danas sa dragim na poreznoj upravi..htio je staviti adriana na svoju poreznu karticu ali ne moze jer nije skrbnik!! :shock nema veze sto ga voli,odgaja,uzdrzava,zivi s njim,mi smo vjencani,adrian ga zove 'tata',njegov bioloski otac se ne javlja mjesecima niti pita za njega,alimentaciju placa samo zato sto mu je sud naredio-dakle ovrhom...svejedno mu on ne moze biti skrbnik jer njegov bioloski otac ima prava jer obavlja svoje roditeljske duznosti..a te duznosti se svode na 800kn mjesecno i to je sve sto ovaj ima od njega!i to je drzavi dosta i na taj nacin ona stiti i oca i dijete..dakle,to mi je super..necuveno! :roll to bi imalo smisla da je bioloski otac stvarno pravi otac i da se vida s djetetom i da pita za njega itd..ali ovako,samo nam ide na stetu..i tako je i sa prijenosom auta i sa svime..stvarno rade svoj posao-ne.. :roll i sad moj muz veli 'ja sam njemu nitko i nista prema tome' ..i ima pravo..a to sto mu je zapravo on pravi tata,nikom nis..ako vec drzava stiti oca i daje mu njegova prava zasto ne pazi i da ispunjava svoje obaveze?
ne daj boze da se meni i malom nes desi, moj muz nema pravo ni odluciti o tijeku naseg lijecenja ili nes slicno...ok moze za mene, ali za njega ne moze..

danas sam toliko iznervirana sa svime da bi najradije otisla natrag u krevet...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 15 ožu 2010, 16:12

lulamae - sve navedeno mi je poznato - vezano uz moju udomljenu djecu - ja ne mogu potpisati dozvolu da idu na izlet,za maturalno (mada im ja plaćam) dozvolu za operaciju, bolničko liječenje....(roditelji su do prošle godine dobivali dd - a djeci su za to kupili jedva paketić bonbona)...
Ono što te jedino može utješiti je da je u cijeloj priči najvažnije- a to je koga tvoje dijete nosi i ima u svom srcu - ostalo je samo slovo na papiru....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 15 ožu 2010, 17:27

to je stvarno tuzno..mislim-to kako to kod nas funkcionira..nista nije doreceno do kraja..i da,lijepo si to rekla..njih dvojica se vole i to je najvaznije ali zalosno da to ne moze biti i na papiru kad je vec tako u stvarnosti..
zao mi je da i ti prolazis te muke..jooooj joj
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 16 ožu 2010, 07:04

da Lu, na žalost tako je i vani, dok je biološki otac živ i "izvršava svoje dužnosti" :roll to je tako. I stvarno je na kraju važno tko ti je u srcu, tko je uz tebe i kad se smiješ i kad plačeš.
Pošto čovjek mora misliti unaprijed i pripremiti se za ono što može, da li je moguće dati izjavu recimo kod javnog bilježnika da u slučaju da se nešto desi tvoj sadašnji muž može odlučiti o nečemu za što se inače traži pristanak roditelja? Mislim da stvarno negdje treba biti uvedeno da on živi sa i skrbi o A. :kiss
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 16 ožu 2010, 08:53

Lu...to ti je zbog njegove alimentacije (koliko god ona mala bila)...on ima pravo staviti Adriana na poreznu karticu kao olakšicu jer plaća alimentaciju...te zbog toga tm to isto nemože jer nemože se staviti na dvije porezne kartice jedna olakšica... :dada nažalost...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 16 ožu 2010, 10:31

Ali zato ćeš ti kada se zaposliš, staviti Andrijana na PK
Nego, dobila sam zanimljivi link http://www.smh.com.au/national/disabled-apartheid-to-end-20100314-q677.html
Sada se mi možemo busati u prsa jer mi to u zakonima i pravilnicima već imamo odavna, ali nekako mislim da će u Australiji to ipak ići brže u praksi
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 16 ožu 2010, 21:14

cudi me da to vec nemaju- u australiji..
a za ovo vezano za javnog biljeznika..raspitat cu se..a ja znam da ga mogu staviti na svoju pk ali trenutno mi to nis ne znaci a stvarno ne znam kad cu se zaposliti..i nije to stvar samo porezne kartice vec svega ostalog..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 16 ožu 2010, 22:06

Neću te obeshrabriti lulamae, ali to s javnim bilježnikom mislim da neće ići...Ti si djetetu skrbnik i da ti se nešto dogodi onda CZSS mora pokrenuti postupak da se A. imenuje drugi skrbnik - a to mora ići sudskim putem. Moj jedan udomljeni dečkić je ljetos trebao na operaciju i kad smo obavili sve nalaze - doktor kaže - ne može- niste skrbnik. Onda je Czss pokrenuo postupak da se imenujem Posebnim skrbnikom (ali samo za taj zahvat - roditelji nisu "mogli" doći potpisati) - Sud je donio rješenje u roku 40 dana, onda smo lijepo vadili natrag sve nalaze i obavili operativan zahvat...ne može se samo potpisati kod bilježnika - trebalo je sudsko rješenje...
No, mislim da se ne moraš bojati , ja ne znam tvoju situaciju, ali ono što je jasno i vidljivo je da si u jednom sretnom braku, da je TM prihvatio tvoje dijete i pružio mu ljubav i sigurnost...uživaj u tome i ne opterećuj se birokratskim zavrzlamama...ionako ti se ništa ni ne smije dogoditi :) :)
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 16 ožu 2010, 22:28

heheeh..hvala dory..
ma nama ne treba papir da bi znali da smo obitelj..svi se volimo..njih dvojica se super slazu..najvaznije mi je da ga adrian dozivljava kao tatu i osjeca da ga njegov tata voli..ali zivciraju me i malo kompliciraju zivot ove birokratske stvari..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 25 ožu 2010, 20:51

jeste čitali http://www.24sata.hr/news/roditelji-sada-vjerujemo-da-cemo-i-ostvariti-pravo/165688/?
Znam da i jednoj curici (mislim da je pinkOs) s našeg foruma nisu priznali invalidnost :/
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 25 ožu 2010, 23:18

nevjerojatno mi je to da u komisiji nemaju fizijatra..kaj nije to nekak osnovno?psiholog,fizijatar..pa najcesce su neka motoricka ostecenja..
i sramotno da to ne priznaju pod invaliditet..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 26 ožu 2010, 21:37

Invalidnost bi joj sigurno priznali na komisiji HZMO-a.

Težina oštećenja zdravlja u smislu članaka pravilnika se određuje na prvostupanjskoj komisiji CZSS-a. Kako je pravilnik rigorozan, vjerojatno rješenje nije da je težina oštećenja zdravlja prema čl.38.

Komisija se sastoji od pedijatra ili liječnika školske medicine (ovisno o dobi djeteta), socijalnog radnika i psihologa koji mogu tražiti mišljenja ostalih stručnjaka.

Po meni komisija vjerojatno nije pogriješila, kriv je rigorozan pravilnik.

Trebalo bi mijenjati pravilnik, i postupati po njemu, a ne ''izlaziti nam u susret''.

To je moje misljenje.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 27 ožu 2010, 08:28

Djevojčica Ema je u istom gradu kao i mi tako da prolazimo ista vještačenja i ono što mi je sada upalo u oko ( nezanam da li je to toliko bitno ) je to da u našoj komisiji nije pedijatar ili lječnik školske medicine več lječnik opće prakse, soc. radnik i psiholog a da li traže mišljenje ostalih stručnjaka neznam, mislim da se oslone na postoječu medicinsku dokumentaciju. Mi smo do sada bili dva puta na vještačenju i oba puta su bila djeca od 2 do 7 godina, u grupi za vještačenje nije bilo starijih osoba.

A ovih 80 % invalidnosti mislim da su im priznali na komisiji HZMO.

Mi smo bili na vještačenju prije 10 dana i npr. psihologica nije imala bojce, kockice ili bilo kakav materijal za ispitivanje... mene je pitala koliko Luka može kockica složiti jednu na drugu, ili isto tako pitanje... "Da ja sada dam Luki sliku izrezanu na dva, tri, četiri komada da li bi ju mogao ispravno složiti?" Ja ju pitam "Mislite na onog klauna kojega nam obično daju kod psihologa?" Odmah je uskliknula "Da, da to, to, taj klaun.... recite mi mama kako on to slaže... koliko mu treba da složi...?"

Žena dolazi sa svoga radnoga mijesta u CSS na vještačenja i nema materijal sa sobom a ovdje nemaju tako što.

I još nešto, vještačenje smo imali u CSS na prvom katu (stepenište- nema lifta ), tamo smo obavili pregled kod psihologa i soc. radnika a kod lječnika smo išli na njegovo radno mjesto pod njegovim radnim vremenom i čekali u čekaoni sa njegovim pacjentima ( ok, javili smo se sestri i imali smo prednost) u drugu zgradu udaljenu 500 tinjak metara i opet stepenište- nema lifta 1 kat. Nama to nije bio problem, mi smo to sve polako prohodali ali sam se sijetila dječice koja su u kolicima... kako oni ...

Možda sad nakon sve te halabuke tražim dlaku u jajetu, :dunno da li su i kod vas slična vještačenja?

I da, novu zgradu CSS imamo, prilagođenu osobama s invaliditetom, gotova je samo čekamo da se CSS tamo preseli i tada če biti puno lakše što se tiče pristupačnosti i više neče biti ovakvih zavrzlama.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 27 ožu 2010, 18:39

nama isto nikada nije bio pedijatar, nego liječnik opće prakse; samo kada smo uložili žalbu, u komisiji je bio liječnik odgovarajuće specijalizacije.
Što se tiče psihologa, zadnji put je žena uzela nalaz psihologa i prepisala - to jedino i treba napraviti jer čemu onda svi ti nalazi?
Ja sam počela skupljati papire: neuropedijatar, ORL, psiholog - riješeno.
Trebam fizijatra, RTG kukova i ortopeda, logopeda i defektologa, te oftalmloga. Ufff
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 28 ožu 2010, 08:14

Hvala, u biti onda ja sve u redu, postupaju po pravilniku. Ipak nekakskamo puno za vama :dada

A razlog zašto je psihologica obavljala testiranje je vjerovatno taj što je sva med. dokumentacija bila kod lječnika u drugoj zgradi i ona naše papire nije imala kod sebe niti ih je vidjela prije vještačenja. Vjerojatno dođu do nje kada zajedno donose rješenje.
Ustvari kada se presele na novu adresu tada če sve biti bolje i lakše za nas.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.