Sve sam pretražila uzduž i poprijeko, puno se već pisalo, uglavnom o bebama.
Ima i neki izračun potebnih količina po dobi...mogu samo reći da sam u šoketi kad usporedim sa svojim djetetom kojem je jelo i piće zadnja sporedna stvar na svijetu.
Ovo me zanima jer treba "piti više", a obzirom na njezinu kilažu od 14 kg s 4,5 godine i kad vidim da mame pišu kako im bebe mahom popiju preko litre dnevno ne znam šta bih mislila o "našem slučaju".
Ja i sad s 4 -5 šalica čaja koje se trudimo saliti u nju cijeli dan provodimo u pijenju, motiviranju, igranju slamčicama, a onda kad vratim film šta pojede tijekom dana, ne vidim da ima ikakvu podlogu za teška "opijanja".
Ne znam da li je tema prije za Dohranu

pogotovo u hladnijem periodu u godini. Magdalena dnevno ne popije vise od case-dvije vode, ako joj uspijem podvaliti kakav caj ili kakao ujutro ili navecer puno sam napravila. Sva sreca da je kod nas pod muss juhica za rucak, pa i tu nesto tekucine unese u sebe. Ona jednostavno nikada nije zedna i ne trazi piti, a i ja sam takav tip... Sokove nije nikada pila, pa joj nista po tom planu ne mogu ponuditi. Takva je od malih nogu. Sad je na cca 23 kg, jako je visoka, apetit joj je osrednji. Osim mog mlijeka dok je dojila, vrlo je malo vode pila, dok je brat njena susta suprotnost. On toliko vode popije da mu pelena propusta vec nakon 2-3 sata... Razgovarala sam i sa pedicom po tom pitanju nepijenja dovoljnih kolicina tekucine i ona smatra da to nije zabrinjavajuce, da je svaki organizam drukciji i da uzima koliko mu treba...